Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Whirlpool mosógép
 
Témaindító: janosf, idő: Aug 5, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   8 / 11
(#) botesz válasza BarnaPili hozzászólására (») Szept 10, 2017 /
 
Préssel szoktuk lenyomni róla a szíjtárcsát és kapupánt csavarral szoktuk összerakni a szegecsek helyett.
(#) BarnaPili válasza botesz hozzászólására (») Szept 10, 2017 /
 
Köszi!
Holnap keresek egy préslehetőséget,vagy,ha lesz időm,összehegesztek egy prést olajemelőnek.
(#) Chipmunk1960 hozzászólása Okt 28, 2017 /
 
Sziasztok, Mitől lehet, hogy a főmotor házon ott vigyorog a 230V , s leveri a FI relét? Sokcsatlakozós DC motor. Víznek, beázásnak, párának semmi nyoma.
(#) BarnaPili válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Okt 28, 2017 /
 
Átüthetett az állórész(vagy a forgórész) tekercselése a házhoz.Mértél ellenállást a tekercsekhez képest?A motort szétszedve ki tudod mérni,hol keletkezett a probléma.
(#) Chipmunk1960 válasza BarnaPili hozzászólására (») Okt 28, 2017 /
 
Tudom nem a legcsinosabb megoldás, ezért halványan írom, de lehúztam a földet, s ment tovább a mosás. A motor a műanyag dobhoz van felfogatva, a gumi ékszíj szintén szigetel. Nem adnak 200€-t egy új motorért, 2 hete az ajtókapcsoló égett ki benne, azt kicseréltem, meg a panelen az elégett alkatrészeket, de az eredeti probléma megmaradt, a mosás végén nem ereszti el, rajta marad a fesz, ajtó nem nyílik, valószínű ezért is égett ki. Bekötöttem egy 16A es fali kapcsolót, azzal áramtalanítják mosás után, s perc után nyílik az ajtó. Már tervezik egy új vásárlását, 4-500€ körül van.
(#) BarnaPili válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Okt 28, 2017 /
 
Ha nagyobb baj keletkezne,a Fí-relé meg mindig ott van védelemnek.
(#) zolika60 válasza BarnaPili hozzászólására (») Okt 28, 2017 /
 
Már ha van olyan.
(#) ocsisajt hozzászólása Dec 26, 2017 /
 
Help! AWO/D 43139 hatodik erzek mosogep F08 hibakoddal kiall. Szűrők tisztak, viz van, elvileg futoszal kimerve, relé megkocoktatva es az is ellenallas ertekre jonak tunik. Panelon mertem a futoszalat elvileg nem szakadt. Amikor a szivattyuzas programon resetelek akkor oke, de barmelyik programnal indulas utan roviddel semmit nem csinal, csak f08 error... Mit vizsgaljak meg, vagy mit nezzek meg még?
(#) mindenes válasza ocsisajt hozzászólására (») Dec 26, 2017 /
 
Test zárlatra is ellenőrizni kell! Továbbá:
Check wash heating element for continuity
Check the wash heater for earth leakage
Check wiring to the heater
Check the control unit
(#) ocsisajt hozzászólása Dec 27, 2017 /
 
Urak! Az elozo hibahoz a whirlpool awo/d 43139 mosogepnel a futoszal hibanal ha van egy masik mosogep ugyancsak hatodik erzek, de a tipusszama awo/d6104/d tipus, akkor azzal kompatibilisek az alkatreszei? A futoszalat ugy nezem a service manualokbol, hogy igen, de a vezerlo egyseg elter? Mi van, ha nem futoszal problema van es ez a masik gep az alkatresz donorom? Amugy ez a masodik csapagyas. Mit szoltok?
(#) zolika60 válasza ocsisajt hozzászólására (») Dec 27, 2017 /
 
Először cseréld a fűtőszálat, aztán meglátod kell e tovább foglalkozni vele. A panelen biztosan van szám, az vajon egyezik?
(#) lacika81 hozzászólása Jan 27, 2018 /
 
üdv...mindenkinek.whirpool AWT5107 Mosógépem nem indul el még a vizet sem akarja be tölteni,víz nyomás van,áram van...mi lehet a gondja ?
(#) Chipmunk1960 válasza lacika81 hozzászólására (») Jan 27, 2018 /
 
Ajtózár-retesz, programkapcsoló, vízérzékelő........
(#) VIM válasza lacika81 hozzászólására (») Jan 27, 2018 /
 
Üdv! Ha semmi sem működik akkor talán a tápegység részével lehet probléma.
(#) Chipmunk1960 válasza VIM hozzászólására (») Jan 29, 2018 /
 
Mivel nem ír semmit, hogy ledek, vagy legyek mit csinálgatnak, így csak értelmetlen találós-kérdés az egész!
(#) VIM hozzászólása Feb 1, 2018 /
 
Sziasztok! Az AWE7629 gép mosószer adagolója nem működik megfelelően. Már a mosási ciklus elején kihordja az öblítőt a tartályból. Ez úgy derült ki, hogy egy kimaradt ruhadarab kissé később került bele a gépbe a mosási ciklust megszakítva és már akkor üres volt az öblítő tartály, meg hát ekkor derült ki, hogy miért is nem illatosak a ruhák már néhány mosás óta. Mi okozhatja ezt a problémát? A kettős mágnesszelep állítaná be a megfelelő fúvóka működtető nyílás nyomását?
(#) szerelo1 hozzászólása Feb 1, 2018 /
 
Jobb estét mindenkinek! Egy Whirlpool awt5100/1000 mosógép elektronika 461975301291 r25-ös ellenállása szétégett - kérem aki tudja milyen értékű lehetett írja meg! Előre is köszönettel...
A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2018
(#) szerelo1 válasza VIM hozzászólására (») Feb 3, 2018 /
 
Szia! Ténylegesen kettős mágnesszelep van a gépben és egy keverő, két bemenetes - a mágnesszelepektől jövő víz nyomása, ha nincs akadályoztatva akkor az egyik az előmosás, a másik az öblítő tartályba engedi a vizet - a mosáshoz pedig mindkét szelep kinyílik és a vízsugár megtörésének eredményeként középre jut. PL.: ha az egyik mágnesszelep hibás, akkor mindig egy fakkba jut a víz, szélsőbe...
A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2018
(#) VIM válasza szerelo1 hozzászólására (») Feb 3, 2018 /
 
Szia! Köszönöm ezt a kimerítő választ, már csak a hiba feltárása van hátra, mert még odáig nem jutottam el, hogy rámérjek a mágnesszelepekre.
(#) Pacso hozzászólása Júl 22, 2018 /
 
Sziasztok !
Van egy Whirlpool AWT 2283/3 mosógépem, ami már olyan 15 éves de javításokkal eddig bírta aránylag jól ! Most utolsó öblítés után leállt és bármelyik programmal indítanám, próbál vizet beengedni de pár mp. és víz leeresztési módba lép. Ezt ismételget állandóan !! Program kapcsolón kívül lehet még hiba lehetőség ? Mit lenne érdemes megnéznem ?
(#) justicefriends hozzászólása Aug 3, 2018 /
 
sziasztok!

egy whirlpool awt 2288/3 geppel vagyok varatlan fasirtban. az elozo mosasnal ledobta az a bordas ekszijat (1204h8). azt hittem, hogy egyszeruen csak elnyult, vettem egy ujat, felfuztem, de az ujat is ledobja a gep (uresen ha kezzel forgatom, akkor is)

Az tortenik, hogy nagyjabol - a csigan nezve, ami a dobot forgatja - egy kor alatt teljesen hatra csuszik a szij, a dob fele, majd le is esik a csiga moge es a hajtasnak annyi.

mi lehet a gond - van esetleg otletetek? a csigan nem latok igazan elvaltozast fenyes a felulete de ez minden, nem tunik deformaltnak. rákötegeljem?

minden javaslat erdekel a temaban, de itt a forumon nem lattam meg ilyen gondot.

koszi szepen elore is
jf
(#) vargaf válasza tibibalogh520 hozzászólására (») Aug 3, 2018 /
 
Hosszbordás szíj 1204H8
Hogy lássál ilyen szíjat, az eredeti hozzászólásban is bent van a típusa.
(#) elektronika95 hozzászólása Aug 3, 2018 /
 
Valószínűleg lelazult az ékszíjtárcsa, húzd meg és minden rendben lesz!
(#) justicefriends válasza didyman hozzászólására (») Aug 3, 2018 /
 
jogos - ugy tunik, annyira kerdezni akartam, h egy "ato"-nyival elneztem a forumot. bocs
@tibibalogh520: latod, en ezert nezem mosogepben.
- megnezem hogy lehet atiranyitani a kerdest a helyere ismetles nelkul

@elektronika95: a hajtas oldalon a tengely irigylesre melto merevseggel all a motorban - ez egyebkent a vizhatlan dob aljan van. a csiga, ami a masik oldal (errol esik le a szij) nem kicsit van raszoritva a dob tengelyere. szoval mindkettoben annyi mozgas van, amennyit a a dobot felfuggeszto rugok meg telok engednek, de egyik sem laza sehol. :-/

a szij hatra kuszasa miatt van egy olyan gondolatom, h nem lathatoan, de ferdere kopott a csiga - ha ez lehetseges. (mondjuk en eleve peremmel gyartottam volna wzt a kereket. de mindegy)

jf
(#) Dino71 válasza justicefriends hozzászólására (») Aug 4, 2018 /
 
Lehet elektronika gond is vagy tachogenerátor mágnese lelazult és rángatja a vezérlés a motort.
(#) justicefriends válasza Dino71 hozzászólására (») Aug 4, 2018 /
 
@dino71:ekszij nelkul gyonyoru hangja van a motornak barmelyik programon - az nem valtozna ha elektronika lenne? illetve ha kezzel tekerem a tarcsat, akkor is ledobja a szijat egy koron belul

@elektronika95: megneztem a a nagy tarcsat, annak van kb 2mm ingadozasa az egyik kullo iranyaban, a hajto motor tengelye tok egyenesen fut, kilenges nelkul. csavarok nem lazak.

koszi szepen
(#) justicefriends válasza justicefriends hozzászólására (») Aug 7, 2018 /
 
veszek hozza egy masik ekszijtarcsat hatha az megoldja a kerdest.

nem tudjatok esetleg, hogy mennyire lehet eroltetni csavart ami tartja a tarcsat, esetleg kell hozza vmi ellentarto a kioldashoz?

koszi
jf
(#) justicefriends válasza justicefriends hozzászólására (») Aug 8, 2018 /
 
sziasztok!
levettem mindket oldalat a gepnek, igy forgattam kezzel a rendszert es azt latom, hogy amikor a belso femdob ajtaja athalad a betolto nyilas alatt, akkor a nem hajtasi oldalon "leesik" a dob kb egy centit, amivel alapvetoen megvaltozik a szoge a tarcsanak a hajtotengelyhez kepest es akkor esik le a szij.
a nem hajtott oldalnak van is egy ilyen centis holtjateka, ami a hajtott oldalnak egyaltalan nincs.

lehet ez az oka a szij ledobasnak? illetve mit lehet ezzel kezdeni? ha jol latom a robbantott abrat a femdobon van tengely ami a muanyag hazba csatlakozna be de nem tudom hogyan lehet karokozas nelkul megnezni mi a szitu

van esetleg vmi javaslatotok? nagyon koszi
jf
(#) Pacso válasza justicefriends hozzászólására (») Aug 8, 2018 /
 
Hát az bizony csapágy !! Veszel csapágyat Whirlpool szervizbe és kicseréled ! Minden adja magát !
(#) justicefriends válasza Pacso hozzászólására (») Aug 8, 2018 /
 
szia!

szetszedtem a nem hajtott oldalt. ugy tunik, hogy a dobon levo tengelycsonk leszakadt? a dobrol.

a csapagy kivetelekor a kozepso csavar nem oldodott csak megforgott, viszont a muanyag toknal feszitve konnyen kijott az egesz csapagy-tengely kombo. Kiveve es rogzitve a tengelyt konnyen lejott a kozepso csavar ezert is gondolom korrodalt a tengely/dob rogzites. a tengelyen vmi megkovult maradvany van, a csapagy lyukon keresztul meg a dob homoru kozepe latszik kicsit elkoszolodva

szoval a dobtol kulon van most egy szar tengelyem a nem hajtott oldalon

ezzel mit lehet kezdeni?

valami ilyesmit kell erre venni? dobjavito

aztan szetszedni a muanyag dobot, kivenni a femdobot, ratenni a javito keszlet, aztan visszatenni, venni egy uj csapagy szettet
csapagy
es azzal rogziteni?

koszi szepen
Következő: »»   8 / 11
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem