Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Szobatermosztát bekötése
Lapozás: OK   77 / 125
(#) eyess válasza 1Frici hozzászólására (») Nov 12, 2018 /
 
Azért villog a fagyvédelem , mert bizonyos hőfok alatt automatikusan fűtésre áll , hogy a rendszer ne fagyjon el.Persze feltételezve , hogy nem érzékelő hiba miatt villog , tehát fals értéket kap.
(#) 1Frici válasza eyess hozzászólására (») Nov 12, 2018 /
 
Biztos megint elnyomkodtam valamit benne .
Majd holnap kiderítem ha sikerül.
ÁÁÁ kész vagyok tőle mára .
(#) Teaway válasza 1Frici hozzászólására (») Nov 12, 2018 /
 
Programozni tanulsz?
(#) eyess válasza 1Frici hozzászólására (») Nov 12, 2018 /
 
Nem beszélve arról , hogy az óra jól van e beállítva stb stb stb .Elég sok mindent be kell állítani , és lehet is . Tehát van egy pár opció.Téli / Nári idő stb.
A hozzászólás módosítva: Nov 12, 2018
(#) 1Frici válasza Teaway hozzászólására (») Nov 12, 2018 /
 
Inkább csak tanulnám ,ha valaki adna jó tanácsokat rá mit mivel és hogyan
(#) 1Frici válasza eyess hozzászólására (») Nov 12, 2018 /
 
hajjjajjj tudom , annyi minden van rajta ,ezért nem megy nekem a beállítása
ezért akarom az a szob.term bekötni hogy egyszerű legyen az életem.
(#) 1Frici hozzászólása Nov 12, 2018 /
 
Na de mára lépek .
A többit majd holnap .
(#) eyess válasza 1Frici hozzászólására (») Nov 12, 2018 /
 
Hát az nem biztos , hogy menni fog .Ha ez a vezérlő gyárilag van a kazánhoz , akkor minden hozzá tartozó jeladó , és még lehetne sorolni .Azt egy szoba termosztáttal nem fogod tudni kiváltani.De azért aludj jól Fog ez menni.
(#) VIM válasza 1Frici hozzászólására (») Nov 12, 2018 /
 
Azt értettem volna, hogy amit annak jelöltél, de elnéztem, mert a mellette lévőt adja meg a leírás. A vezérlődön Bővebben: Link MD és A6 pontokra a termosztát D1 és D2 pontjára (Bővebben: Link) (D1-A6, D2-MD nem cserélhetők fel a szálak).
(#) elektroton válasza 1Frici hozzászólására (») Nov 13, 2018 /
 
Én Siemens Albatros rendszert egyszer telepítettem. A részleteket már elfelejtettem gyakorlás hiányában. Tehát most nem tudok érdemben segíteni, de bizonyosan két állapotú, kontaktos szobatermosztát nem megfelelő hozzá.
De ajánlom felvenni a kapcsolatot a Siemens képviselőjével, sokat segített. Néha szerveznek ingyenes tanfolyamot is, érdemes elmenni és ott is kérdezősködni. Főleg ha saját tulajdonú rendszerről van szó, még inkább ajánlom a kapcsolatot és a tanfolyamot.
Nekem akkor Szűcs Péter mindenben segített, szucs.peter@siemens.com
(#) 1Frici hozzászólása Nov 13, 2018 /
 
Akkor azt mondjátok ,hogy ez a termosztát nem tudja és nem is fogja vezérelni a kazánomat ?
(#) 1Frici hozzászólása Nov 13, 2018 /
 
Ez is tud 24V +230V
(#) elektroton válasza 1Frici hozzászólására (») Nov 14, 2018 /
 
Ehhez a Siemens Albatros rendszerhez nem jó. Buszos kommunikációjú készülék kell. Konzultáljál a korábban megírt Siemens képviselettel!
(#) 1Frici hozzászólása Nov 15, 2018 /
 
És ha a fekete dobozt vagyis a RVA szabályzott megszüntetem? és vissza kötnék mindent az eredeti kazán működéséhez,ahogy a rajzon is van. Abba kötném be a régi szob.term, akkor avval működne a kazánom?!

003a.JPG
    
(#) elektroton válasza 1Frici hozzászólására (») Nov 15, 2018 /
 
A fényképen lévő részletrajz kevés a korrekt döntéshez. Részletesebb információ és nagyítható, jó minöségű kép kellene. Tulajdonképpen a jelenlegi Siemens szabályozó milyen feladatokat lát el? Miért is ez van alkalmazva?
(#) 1Frici válasza elektroton hozzászólására (») Nov 15, 2018 /
 
A régi gázkazánt működtette a szobatermosztát ami a képen van . A régi kazán lent volt és jelenlegi is lent van a pincébe és osztó-gyűjtő rendszeröl van radiátoros fűtés. Az idén nyáron kaptam egy ismerősömtől ezt a használt ,de jó állapotba lévő és működő TERMOMAXPAB/4 E kazánt evvel a SIEMENS VAGY ALBATROSZ fekete dobozzal együtt mert neki nem kellet. Magának nem szerelte be ,ott állt nála egy ideje ezért idén nyáron nekem adta. Mivel ő is kapta így nem tud semmit róla , csak annyit ,hogy működő képes. Így se a beüzemelésébe és a beállításba nem tudott segíteni. // még pudingab mint én ezen a téren // Erre én meg jól beszereltem a régi helyett ami már úgy is rossz volt. Nekem a HMW nem kell,azt le is szereltem róla, csak fűtés kört hagytam meg a szivattyúval . Most ott tartok ,hogy a régi termosztátot szerettem volna beszerelni a kazánba ,hogy az szabályozza nekem a kazán fűtését ne a kazánba lévő fekete doboz ,mert nem tudom beállítani sehogy se. Ez az elektromos kapcsolási kép a hozzá kapott gyári gépkönyvbe vagyis a kazán használati leírásba van. Ebből én azt silabizáltam ki ,hogy ha kikötném a fekete dobozt akkor betudnám a régi szob.term kötni ahogy a rajzon is van.És akkor lehet, hogy már így tudná szabályozni nekem a lakásból a kazánt a régi termosztátom.

Ez hátha jobb kép.

itt egy másik kép a bekötésről
A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2018
Moderátor által szerkesztve

001a.JPG
    
(#) 1Frici hozzászólása Nov 15, 2018 /
 
Ez még lemaradt az előzőtől: RVA 63.280 SIEMENS //fekete doboz//szabályzóval kaptam ezért ez van hozzá .Viszont a kazánnal együtt kapott fekete doboz használati utasításba leírtak alapján nem tudom beállítani arra ami nekem kéne és jó lenne .Vagyis nem tudom azt beállítani rajta ,hogy ne egész nap fűtsön automatikusan hanem csak akkor mikor igény van rá .....puding vagyok hozzá...... ezért szeretnék szobatermosztátot hozzá ,hogy az szabályozza a kazánt és ne önmaga menjen egész nap és zabálja a gázt feleslegesen. De eddig nem sikerült a szobatermosztát dolgot megoldanom .
(#) 1Frici hozzászólása Nov 15, 2018 /
 
Ezért keresek olyan embert aki már látott ilyet vagy van neki otthon ilyen kazánja evvel a vezérléses fekete dobozzal , hátha tud segíteni nekem .Mert én nem vergődtem zöld ágra vele beállításilag.
(#) elektroton válasza 1Frici hozzászólására (») Nov 15, 2018 /
 
Nem lehetetlen a problémád megoldani, csak sokkal több információ kell a jó döntéshez.
Mi a képesítésed, szakmád, tudásod? Ennek ismeretében tudnák segítséget adni.
A lefényképezett rajz az a kazán gépkönyvéből van? Lehetne ezt esetleg beszkennelni és úgy elküldeni? Továbbá jó képek is kellenének a szerkezetről, legfőképpen a szobatermosztát bekötési sorkapcsáról. Tudni kellene, hogy jelenleg milyen pontokra van bekötve a fekete doboz. Mit is kellene kikötni és helyette a szobatermosztátot bekötni. A fényképezett rajzon kettő szivattyú van, tényleg ezek benne is vannak?
(#) elektroton válasza 1Frici hozzászólására (») Nov 15, 2018 /
 
Ha lehet minél több jó minőségű képet készíts, fotózd le az adat illetve típus tábláját is. Találtam egy gépkönyvet az interneten, de ebben nem az általad mutatott rajz van.
(#) 1Frici hozzászólása Nov 15, 2018 /
 
Csak autó didakta hozzá értésem van , jó tudok műszaki rajzott olvasni és értelmezni is, van ismerős aki villanyszerelő . Igen a kazán saját gépkönyvéből van a kép. Holnapra megpróbálom elintézni a szkennelést és mindent amit írtál .

Így néznek kis a bekötések

014.JPG
    
(#) 1Frici hozzászólása Nov 15, 2018 /
 
Csak 1 szivattyú van bekötve a fűtésé ,a HMW azt kiszereltem mert nem kell.
(#) elektroton válasza 1Frici hozzászólására (») Nov 16, 2018 /
 
Úgy gondolom az eredeti gyári vezérlés valamiért ki lett cserélve erre a Siemens Albatros-ra.
Jól gondolom? Akkor viszont az eredeti gépkönyv rajza sem helytálló.
(#) elektroton válasza elektroton hozzászólására (») Nov 16, 2018 /
 
A fehér csatlakozó H1 pontja tudna fogadni érintkezős vezérlést (szobatermosztátot)de ezzel még nem lenne megoldva a szoba hőmérséklet figyelése, csak csökkentett illetve emelt érték váltásához használható. Ehhez buszos Siemens szobatermosztátot kellene használni, ezt nem kaptad meg vele? Kábele be van kötve az MD-DB pontokra! Vagy mi van most ezen a kábelen? Úgy látom a meglévő fénykép alapján, hogy nagyon le van butítva a szabályozó, tehát mellőzhető lenne. Az eredeti kazán kapcsolást kellene helyre állítani és akkor egyértelmű lenne a kontaktos szobatermosztát használhatósága.
(#) 1Frici válasza elektroton hozzászólására (») Nov 17, 2018 / 1
 
Azt nem tudom ,ki és miért cserélte ki vagy le .Lehet gyárilag már ilyen volt .
Az én meglátásom ,hogy a kazánba szerelt gyári bekötés egy része át lett kötve a fekete dobozba ,onnan vezérlődik a fűtés és a HMV- ha lenne stb.
Már próbálkoztam én is evvel a H1 meg a kettővel mellette lévő M bekötéssel .A fekete dobozba beállítottam a 170 programot,ez a H1 jelű többfunkciós bemenete. Majd minden ott található 0-6 ig programot beállítva rajta próbálkoztam,de nem reagált egyikre se.Csak ki -be kapcsolt kazán magát vezérelve.
Sajna nem kaptam hozzá másik termosztátot, szerintem akitől kaptam ő se kapott hozzá ,mert akkor oda adta volna hozzá.
(#) 1Frici válasza 1Frici hozzászólására (») Nov 17, 2018 /
 
Én is gondolkodtam ,hogy lehet be kéne szereznem egy digitális termosztátot hozzá .
Amit most szerettem volna bekötni annak ilyen a bekötése .
(#) 1Frici hozzászólása Nov 17, 2018 / 1
 
Elektroton lehet hogy nem tudok majd reagálni , válaszolni a hétvégén. Ez azért van mert nem leszek itthon és ahová megyek nem tudom lesz e net hozzáférésem. Jó hétvégét neked is .
(#) elektroton válasza 1Frici hozzászólására (») Nov 17, 2018 /
 
Továbbra is szeretnék segíteni, de viszont a következő hét elején viszont én nem biztos, hogy megfelelő internet kapcsolatban leszek laptopon, csak telefonos interneteléréssel.
Továbbra is várom a kért képeket, szkennelt gépkönyvet. A legjobb az volna ha a jelenlegi bekötést, kapcsolást meg tudnád rajzolni. Nagyon fontos volna ismerni a jelenlegi állapotot és annak ismeretében dönteni a helyes megoldásról. Tudni volna jó, hogy miért is lett utólag beépítve az Albatros szabályozó? A korábban közölt rajzrészlet fényképen nem tudni, hogy melyik kapcsoló elemnek mi is a funkciója, hiába van ott mellé írt betűk.
Ha fényképeket sikerül készíteni, lehetőleg éles és nagyítható minőségüek legyenek. Pl. a sorkapocsról lehetőleg felülről készüljön felvétel a bekötés beazonosíthatósága miatt.
Kitartás! megoldható a problémád, csak a kért információk kellenek jelenlegi állapot megértéséhez, helyes válasz adáshoz.
(#) zoszka válasza 1Frici hozzászólására (») Nov 17, 2018 /
 
A te rva szabályzódhoz ez (lent) a termosztát kéne. Amint láttam be van vezetékelve az MD-A6 pontokon. A H1 ponton üzemmódot tudsz csak váltani vagy tiltani. Ha hmv-t nem használsz a hozzá tartozó ntc-t is (B3) ki kell kötni, mert különben arra akar dolgozni teljes gőzzel.
(#) zoszka válasza 1Frici hozzászólására (») Nov 17, 2018 /
 
Jó lenne látni, hogy melyik pontok vannak még bekötve az rva-n. Ha jól láttam csak a kazán indítása 1 fokozatban és a hmv. A kazánban viszont ki van iktatva egy termosztát. Elektromosan is?
Következő: »»   77 / 125
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem