Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   397 / 441
(#) berkesandor válasza Sendi hozzászólására (») Jan 19, 2019 1 /
 
Oda kell rajzolni, és ott lesz.
(#) tbarath válasza Sendi hozzászólására (») Jan 19, 2019 / 1
 
Szerintem nem wire, hanem net kell az alkatrészlábak közé.
(#) Sendi válasza tbarath hozzászólására (») Jan 19, 2019 /
 
Igazad van, igazad lett. Köszönöm.
(#) D_Zsolt hozzászólása Jan 22, 2019 /
 
Egy röpke kérdés: Hogyan vásároltok alkatrészt? Úgy értem, hogy az Eagle-ből ki lehet listázni a teljes listát, de létezik olyan bolt ahová csak így el lehet küldeni és megrendelni?
Eddig mindig keresgettem, hogy mit honnan vegyek és legtöbb esetben egy helyről nem is tudtam volna megvenni. Elképzelhető, hogy van olyan hely ahonnan lehetne így vásárolni?
(#) niedziela válasza D_Zsolt hozzászólására (») Jan 22, 2019 / 1
 
Elképzelhető igen.
De mint ahogy a kérdés is,a válasz is költői
(#) bbb válasza D_Zsolt hozzászólására (») Jan 22, 2019 / 1
 
Én alkatrészekhez tervezek, s nem fordítva. Értsd: megnézem a boltban az adott értékű alkatrészből milyet kapni és azt rakom be, mert mondjuk mindegy, hogy 0605, vagy 0803 tokozással van, de az egyiket lehet kapni, a másikat nem; arról nem is beszélve, hogy esetleg rögtön az ottani adatlap alapján ellenőrzöm megfelelő-e. Így pedig általában max. két helyről szoktam megvenni a dolgokat, de jellemzőbb, hogy az a kettő is csak egy.
(#) Kovidivi válasza D_Zsolt hozzászólására (») Jan 22, 2019 /
 
Az se mindegy, hogy az egyik boltban valami xFt, a másikban meg 2xFt...
(#) elektrorudi válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 22, 2019 /
 
Azért erre a hobbira inkább az jellemző, hogy a szállítási költség (vagy a személyes átvételre fordított idő, benzinpénz) magasabb, de legalábbis összemérhető az alkatrész árával.
Persze ez nem igaz, ha egy Farnell-es beszerzést hasonlítunk össze egy kínai rendeléssel.
A magyar elektronikai boltok árszintje azért közel egy szinten van. A nagyobb különbség inkább egy típuson belül, de másik gyártó terméke (esetleg másik beszerzés) között van.
Viszont ez az Eagle tervezés szempontjából teljesen irreveláns.
(#) Alkotó válasza D_Zsolt hozzászólására (») Jan 22, 2019 /
 
Ritkán kell minden alkatrészt megvásárolni. Az amatőrök rendelkeznek egy alapkészlettel, és csak az ezen felüli részt kell megvenni.
(#) Kovidivi válasza elektrorudi hozzászólására (») Jan 22, 2019 /
 
Igazad van. Viszont pont Attila86 SMPSII tápja jutott eszembe, ahol az induktivitás Hestore-ben 1000Ft-nál is drágább, míg a másik boltban 500Ft körüli költség (ami nem gond, csak pont alátámasztja a hozzászólásom). Vagy gondoljunk csak a conrad-ra Budapesten. Van mindenük, de ezért kicsit drágábbak. Vagy a kisvárosban található elektronikai boltra, ahol néhány alkatrészért olyan pénzt elkérnek, hogy inkább vár az ember 3-5hetet, és megrendeli Ebay-ről. Pl. a 1602-es LCD 1.6$, míg boltban 1300Ft-nál olcsóbban még nem láttam. Nagyon nem mindegy, honnan vásárol az ember.
Szép is lenne az a világ, ahol bármelyik elektronikai boltba besétálva egy listával, kb. ugyanannyit kellene fizetnem.
(#) D_Zsolt hozzászólása Jan 22, 2019 /
 
Kész projekt mellé akartam volna rendelni, ami szabadon letölthető. Itt a nyák adott. Van az az értékhatár, ami alatt nem igazán számít egy kis plusz/mínusz. ja, a széria 2 darabos
(#) soos csaba hozzászólása Jan 29, 2019 /
 
Sziasztok!
Meg szeretném építeni a kislányomnak EZT a kapcsolást, a gondom az hogy a panel terv formátuma BRD, és ezt a formátumot csak az Eagle nyák tervező programmal tudnám meg nyitni, nekem meg Sprint Layout 6.0-as nyák tervező programom van, ami nem nyissa meg ezt a formátumot.
A lényeg az volna hogy ezt a brd formátumot jó volna ha valaki át tudna nekem konvertálni PDF formátumba méret arányosan, azt nagyon meg köszönném!.
(#) Alkotó válasza soos csaba hozzászólására (») Jan 29, 2019 /
 
Fura ez a terv. Az SMD alkatrészek felül vannak (így az ő pad-jei is), az összekötések meg alul. Tehát nem kapcsolódik egymáshoz a pad és annak kötése.
Ha ez a működést kizáró ok nem zavar téged, akkor mond meg melyik rétegeket szeretnéd pdf-ként látni, és megcsinálom neked.
(#) soos csaba válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 29, 2019 /
 
Szia Alkotó!
Természetesen a top rész kellene nekem (SMD alakrész áramköri része) , a botom résznél meg vannak az átkötések az lényegtelen, azokat meg oldom simán réz szál átkötésekkel.
Köszönöm előre is Alkotó!
(#) niedziela válasza soos csaba hozzászólására (») Jan 29, 2019 /
 
Szia !

Tessék
(#) soos csaba válasza niedziela hozzászólására (») Jan 29, 2019 /
 
Köszönöm szépen!
(#) Alkotó válasza niedziela hozzászólására (») Jan 29, 2019 /
 
Arról nem volt szó, hogy a rétegeket át szabad mozgatni egyik oldalról a másikra. De mivel mindenképpen szükség volt rá, ezért én is akartam javasolni. Csak nem tudtam milyen az áramkör, így nem tudtam az 1-et kell-e a 16-ra vinni, vagy fordítva.
(#) Bagodi hozzászólása Feb 2, 2019 /
 
Hogy tudom más által rajzolt nyák tervben a feliratokat leszedni és megváltoztatni?
Segítséget előre is köszönöm!
(#) Lucifer válasza Bagodi hozzászólására (») Feb 3, 2019 /
 
0. pont szerezd be az EAGLE-t. A 9.3 az Autodesktől direktben jó lesz elvileg visszafelé kompatibilis, ha nem akkor majd visszatérünk. Szerencsére a méretkorlát csak alaktrészekre vonatkozik a demoban, így ezzel nem kellene gondnak lennie.

1. pont állapítsuk meg milyen feliratkoról van szó. Feltételezem a szitázott feliratkoról.

2. Az eagle rendelkezik egy parancsértelmezővel amivel a gombokat is lehet helyettesíteni. Az egyszerűség kedvéért ezen keresztül fogjuk vezérelni mert nem akarok kiscreenshotolni az össze gombot. Amit félkövérrel írok azt oda kell beírni.

2. Rétegek: Írd be LAYER. Győződj meg róla, hogy a tOrigins 23 és bOrigins 24 rétegek megjelenítettek (alkatrészek közepén kereszt)

3. Írd be GROUP ALL. Írd be SMASH jobbegér bárhol ahol van valami -> Smash: csoport/group

4. Innentől az alkatrészek feliratait is tudod módosítani (van egy elcseszett eset amikor nem de azt majd látjuk)

5. Szóval ilyenkor az összes szöveg sarkában kell lennie egy keresztnek

6. Írd be CHANGE TEXT, kattints a felirat keresztjére. Ha feljön egy dialógus akkor örülünk átírod és kész.

7. Ha nem akkor alkatrészhez tartozik -> el kell dönteni, hogy az Refdes (pld. R42) vagy alkatrészné (érték) (10µF pld. br azt nem szokás silkscreenre rakni).

8. Ha refdfes akkor írd be, hogy NAME kattints az alkatrész közepénél lévő keresztre (ne a szövegére). Feljön az ablak átírod a nevét -> örülünk.

9. Ha érték akkor írd be, hogy VALUE kattints az alkatrész közepénél lévő keresztre (ne a szövegére). Feljön az ablak átírod a z értéket -> örülünk.

Kb. ennyi. Ha valami nem megy szólj.
***
A nem témához tartozó rész törölve.
A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2019
Moderátor által szerkesztve
(#) Bagodi válasza Lucifer hozzászólására (») Feb 3, 2019 /
 
Köszönöm!
Volt egy segítőkész emberke. Miután egyeztettünk miről van szó teamviewer-rel szerintem pont ezt mutatta meg nekem (vagy te voltál?).
(#) Lucifer válasza Bagodi hozzászólására (») Feb 3, 2019 /
 
Hát igen, kb. annyi volt leírni mint megcsinálni.
(#) Moderátor hozzászólása Feb 3, 2019
 
A "nem segítő" hozzászólások törölve.
(#) siposjani84 hozzászólása Feb 8, 2019 /
 
Sziasztok! szeretnék egy nyákot tervezni ami egy vezérlő doboz belsejében van. Tehát ebből adódóan a nyáktervnek tized mm pontosnak kell hogy legyen. Full kezdő vagyok és most ismerkedem az Eagle Cad programmal, de sehogy se bírok rájönni, hogy hogyan lehet egy olyan alakos nyákot készíteni amit én szeretnék. Köszönöm előre is a segítséget. Esetleg ha nem itt akkor máshol akár emailben vagy Fb is szívesen venném olyan szakember segítségét aki eltud ebben engem igazítani.
(#) niedziela válasza siposjani84 hozzászólására (») Feb 8, 2019 /
 
Milyen az olyan alak?
Kör, fél kör, egyenes ezek kombináciòja rajzolhatò
(#) siposjani84 hozzászólása Feb 8, 2019 /
 
tehát itt a vezérlő. Láthatóak rajta a potik nyomó gombok. stb stb.
(#) Firefighter1 válasza siposjani84 hozzászólására (») Feb 8, 2019 /
 
őő... hol?
(#) siposjani84 hozzászólása Feb 8, 2019 /
 
Lehet itt fotót feltölteni vagy csak file-t ?
(#) kaqkk válasza siposjani84 hozzászólására (») Feb 8, 2019 /
 
Lehet ! A fájl kiválasztására klikk és az asztalról feltöltöd, most ezt a képet találtam bocs hogy nem EAGLE csak egy fúró
A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2019

fúró.jpg
    
(#) siposjani84 hozzászólása Feb 8, 2019 /
 
Az előbb is ezt csináltam nem működött tehát itt lesz a fotó. jelölve van a nyák is kékkel ami a vezérlő felső lemezéhez van rögzítve.
(#) siposjani84 hozzászólása Feb 8, 2019 /
 
tehát a palban ha bal felső sarokba lesz egy off on kapcsoló alatta a nagy kör az egy speciális potméter, a három egymással párhuzamos lekerekitett részen belül két nagy poti ami alatta van kis kör az egy led nyomogóbom. a memo sorban pedig megint 5db ledes nyomógomb a kis farok részben pedig a nagy kör a menü felirattal ez egy rotari enkóder és két nyomogómb. Na ezt kell full méret pontosan nekem egy nyákon megcsinálni. Ha van rá mód én szeretném megtanulni. Köszönök minden építő jelegű segitséget és természetesen honorálom is.
Következő: »»   397 / 441
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem