Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kazettás magnó (deck) javítása
 
Témaindító: damien, idő: Júl 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   125 / 181
(#) nagym6 válasza devergo74 hozzászólására (») Jan 31, 2019 /
 
A motor pillanat állj-nál forog legtöbb gépnél azért, hogy indításkor azonnal induljon, ne akkor pörögjön fel a motor.
(#) devergo74 válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 31, 2019 /
 
Köszi, ezt nem tudtam.
(#) doktor válasza devergo74 hozzászólására (») Jan 31, 2019 /
 
Először azt kellene tisztázni, a kiszerelt motor milyen típusú?
/ lásd típus címke/
A beálláshoz valakivel a közelben késztessél egy tesz-kazettát, 3 kHz jellel.
A tökéletes működéshez azért a többi leirtat is lehetőség szerint el kellene végezni.

Idézet:
„Viszont nem tudom hogy az mennyire normális,például ha megállítom a lejátszást a pillanatgomb segítségével, a motor akkor is tovább forog, igaz a lejátszás áll de a motor teker tovább.”


Így működik, a nyomógörgőt el húzza a lendkerék tengelyétől, nincs szalagtovábbitás.
(#) devergo74 hozzászólása Jan 31, 2019 /
 
Nem akarom fárasztani itt a fórumon a szakikat, de lenne még egy kérdésem.
A szalag tekerése előre vagy hátra, lejátszás vége, ezeknél a műveleteknél sem kapcsol ki, ez is normális jelenség?
(#) Ronin válasza devergo74 hozzászólására (») Jan 31, 2019 /
 
Sok olyan Deck van, ami ha be van kapcsolva, állandóan forog a motor.
(#) doktor válasza devergo74 hozzászólására (») Jan 31, 2019 /
 
Szervizutasításban részletiben szerepelteik általában ,keres rá és nézd meg.
Ez szerintem 1980 vagy előtti deck, de vélelmezem,hogy van rajta autó-stop funkció./készülék, előlapján , ajtaján is feltüntetik általában/.

Most kellene átgondolni, és leírni az általad megismert hibákat,és elgondolkozni a továbbiakról, mert ezeket látatlanban nem lehet véleményezni.
/olvasd át a korábban leírtakat/
(#) nagym6 válasza devergo74 hozzászólására (») Jan 31, 2019 /
 
Ha átnézed a mechanikát, motor áramkört, esetleg találsz motor kapcsolót, vagy optokapcsolót amit mechanika működtet, és itt lehet hiba. Vagy mint előttem írták, mindig megy a motor.
(#) gépromboló válasza devergo74 hozzászólására (») Feb 1, 2019 /
 
Gép típusa válogatja, hogy megáll-e a motor, vagy teker tovább, mint az én Sonym. Persze ha csóró a pillanatmegállás alatt próbálja a szalagot tovább húzni (bár ezt kétlem), akkor más a helyzet, akkor tényleg orvosolni kell.
Korábban már említettem, most megint közzé teszem, hogy van egy cég, ami (sajnos nekünk horrorisztikusnak ható áron) mérőkazettákat készít és árul. Ha valamelyik hónapban túl jó lesz a fizum, veszek egyet, kit érdekel, hogy drágább, mint amennyit a deckem ér? Csak azért szóltam, hogy hátha neked megéri...
(#) Tomi94 válasza devergo74 hozzászólására (») Feb 2, 2019 / 1
 
Ez, hogy a szünet lenyomása után forog tovább a motor, nem hogy nem hiba, hanem így is kell lennie. Pont ez a lényegi különbség a Pause és Stop gombok közt, hogy előbbivel egyrészt felvételkor továbbra is jeleznek a műszerek, másrészt mind az erősítő, mind a mechanika azonnali indításra készen várja a szünet felengedését. Ha nem így lenne, akkor felvétel indításakor koppanás kerülhet a szalagra, illetve a lendkerék felpörgetéséhez is idő kell, az első fél-egy ütem nyávogós lenne.
(#) otthonpc20 hozzászólása Feb 2, 2019 /
 
Sziasztok! Egy Siemens RS722 típusú magnóba szeretnék idler gumit cserélni. Tudnátok segíteni honnan lehetne beszerezni? Esetleg kiváltani valamivel.

Előre is köszönöm a választ!
(#) papacica válasza otthonpc20 hozzászólására (») Feb 2, 2019 /
 
nehéz beszerezni,én úgy javítottam meg,hogy egy bicikli belsőből kivágtam egy csíkot és méret hosszra vágtam,és vissza tettem az idler gumit.Így 1 millivel nagyobb lesz a gumi és tökéletesen megy 2 éve a piomba.Nem rá ragasztottam hanem alá tettem ,hogy nagyobb legyen
A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2019
(#) devergo74 hozzászólása Feb 2, 2019 /
 
Sziasztok.
Sikerült cserélni szíjat a deckben, viszont a helyzet nem javult. Ugyanúgy húzza a szalagot, híjában állítottam a motor sebességén. Viszont megmértem a motorhoz jövő feszültséget, és az 9V-helyet csak 4,5V-t. Nézegettem a kapcsolási rajzot, és van olyan kondenzátor amely a kapcs.rajz szerint 100qF-os, viszont 1000qF-át van beforrasztva. Nem tudom hogy ez mennyire befolyásolja a motor működését?
(#) nagym6 válasza devergo74 hozzászólására (») Feb 2, 2019 /
 
A "húzza a szalagot" pontosan mit jelent? Nyávog, vagy lassan megy, nem lehet gyorsítani?
(#) devergo74 válasza nagym6 hozzászólására (») Feb 2, 2019 /
 
Lassan megy, próbáltam gyorsítani de nem sikerült. Próbáltam felvételt is készíteni, de nem törli az előző felvett zenét, van áthallás.
A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2019
(#) Tomi94 válasza devergo74 hozzászólására (») Feb 4, 2019 /
 
Tápot nézd át, mérd végig akkor. Pont a törlés is egy olyan dolog, ami hamar megérzi, ha kevés a feszültség hozzá..
(#) Tomi94 válasza otthonpc20 hozzászólására (») Feb 4, 2019 /
 
Szia!

Így típushoz való alkatrészként sehol nem lehet beszerezni, méret után le lehet gyártatni, itt. Lapos tömítésként megcsinálják, külső-belső átmérő és magasság (ami az idler gyűrű szélessége) adatok alapján. Méretlevételkor belső átmérőnél -1 tized, külsőnél +1,+2 tized hozzászámolása ajánlott, a kopások, ill. a biztos feltapadás miatt. Ja és nem horror áron, 500-1500 Ft/db körül, mérettől függően. Szerintem ennyit megér, hogy ne valami ki tudja meddig működő barkács megoldás legyen benne, hanem olyan legyen, mint új korában..
(#) papacica válasza Tomi94 hozzászólására (») Feb 6, 2019 /
 
Ekkora állatságot nem hallatom 1-2 tized,te hol élsz sóher országban?minimum 1 mili méter kel az idler méret meglegyen,.
(#) devergo74 hozzászólása Feb 6, 2019 /
 
Sziasztok.
Sikerült helyrehozni a Technics 615-ös decket, kitisztítottam a motort, megtisztítottam a fogaskerekeket, kapott új szíjat igaz a szíj az nem eredeti úgynevezett univerzális de működik vele. Rendeltem beállítókazettát, remélem azzal lehet majd még igazítani a hangzáson, mert egy pici hullámzás még hallható. Lehet hogy érdemes lenne még görgőt is cserélni, az okozhat hullámzó lejátszást?
Más: A decken található egy Timer Stand By kapcsoló, ez pontosan mire való? Elnézést a láma kérdésért.
Köszönöm mindenkinek aki segített, a deck javításában építő hozzászólásával.
(#) Tomi94 válasza papacica hozzászólására (») Feb 6, 2019 / 1
 
Kell a fenét! Ennyivel nagyobb gyűrűvel legfeljebb elakadni fog a mechanika, vagy olyankor is belehajt kerekekbe, amikor nem kéne. Nem kopik le arról annyi anyag, hogy mm hiányozzon az átmérőjéből. A csúszást szinte mindig csak a felület, esetleg az egész gumianyag átkeményedése okozza. Az anyagfogyás legfeljebb tizedekben mérhető..
(#) Tomi94 válasza devergo74 hozzászólására (») Feb 6, 2019 /
 
Ez leginkább pont a görgő kopottságára utal, esetleg lehet még gond a leeresztő orsó tengelyén beszáradt kenőanyaggal.

A Timer funkció többnyire kapcsolóórával való indíthatóságot jelent. Ugyanis azt nem lehet, hogy lenyomod a Play-t és a görgő a tengelyhez nyomódva órákat áll az áramellátás bekapcsolására várva. Később mechanikus szervó volt, ami úgyis csak a motor indulásakor kapcsolta a funkciókat, de az ilyen korai gépekben néha úgy oldották meg, hogy ha a Pause gomb le van nyomva, azt egy elektromágnes a hálózati bekapcsoláskor kiugrasztja alapállásba.
(#) devergo74 válasza Tomi94 hozzászólására (») Feb 6, 2019 /
 
Köszi az infókat.
Kipróbáltam a lejátszást a Timer funkcióval, a lejátszás elindul de egyből begyűri a szalagot. Ezt most nem értem hogy mi okozza, amikor a Pause gombbal indítom simán játssza tovább. Lehet hogy csaknem jó a szíjazás, rendeljek hozzá eredetit?
(#) Tomi94 válasza devergo74 hozzászólására (») Feb 7, 2019 /
 
A szíjjal semmi gond, az tuti. Amit "eredetit" rendelsz, azt is csak összeválogatja valami élelmes eBay-es ugyanilyen utángyártottakból, és meghirdeti háromszor annyiért.
A Timer-rel indítva forog a jobb orsó? Görgő rányomódik ugyanúgy a tengelyre, mint sima indításkor?
(#) devergo74 válasza Tomi94 hozzászólására (») Feb 8, 2019 /
 
Timer-rel indítva nem forog a jobb orsó, egyből begyűri a szalagot. Viszont sima indításkor, és Pause indításkor, rendesen játssza, nem gyűri a szalagot.
(#) martin66789 hozzászólása Feb 22, 2019 /
 
Sziasztok

Segítséget szeretnék kérni kazettás magnó javításában. Olyan hibát produkál hogy egyszer csak visszatekerés vagy lejátszási gomb megnyomásakor durran a hangszóró kimeneten a hangszóró, meg a hangja is halkabb és alig hallható mély hang. Eddig ilyen probléma nem volt vele. A fülhallgató kimenetet erősítőre kötve használom.
Az erősítő panelen egy 2200µF és egy 1000µF 25V kondenzátort ellenőriztem azok jók. Az 1000µF kondenzátor máskor a szemem láttán kezdett el kifolyni így arra gyanakodtam, hogy megint kifolyt, de most nem az volt a hibás.
(#) papacica hozzászólása Feb 22, 2019 /
 
szerintem itt súlyos elko problémák lépnek fel ,ha egy a szemed láttán elfolyt mind csere,ne érdekeljen a műszer.Én erősítőm is lefuladt fél hangon kondokák lehaltak ,mindet cseréltem,azóta dönget 2x160 lovon.kondival nem érdemes szarozni, van olyan ha repül ,ott mindent visz ,
(#) Wilmosh hozzászólása Feb 25, 2019 /
 
Sziasztok!
Árul itt még valaki magnó deckhez nyomógörgőt? 13x7x2mm-es méret kellene. A 7mm a gumigörgő szélessége, nem a tengelynél mértem. A deck Sony márkájú. Sajnos a neten sehol sem találtam hozzá. Akinek van, ne tartsa magában és jelezze.

Köszi előre is.
A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2019
(#) djhans hozzászólása Feb 25, 2019 /
 
Sziasztok. Tanácsot szeretnék kérni. Venni akarok kazettás decket. Van sok kazettám. Mit érdemes venni amit még fel lehet újítani. Régen Pioneer CT-506 volt. Az nagyon tetszik és képbe is került egy. 90-es évek műanyag vackait már nem akarok, tehát valami régebbi lenne jó.
(#) papacica válasza Wilmosh hozzászólására (») Feb 26, 2019 /
 
Aba 13x8x2 es szabvány méret nekem van és minőségi nem fel újított 6000 birodalmi rupia
A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2019
(#) Wilmosh válasza papacica hozzászólására (») Feb 27, 2019 /
 
Szia. Maga a görgő gumi részét mérve vékonyabb 8 mm-nél? A benne levő görgőt mérve a tengelynél levő műanyag perselynél kereken 8 mm, a gumi része 7.2 mm. Ha a gumi része is kereken 8 mm az sajnos nem lesz jó, mert az egész görgő egy oldalról zárt műanyag házban foglal helyet aminek szélessége 8-8,1 mm körül van.
(#) papacica válasza Wilmosh hozzászólására (») Feb 27, 2019 /
 
a 8 az a teljes görgö ebben kb 7 a gumi kb.De a gumi 6 akkor is jó mert a szalag 4 ha pesti vagy már jöhetsz is mert van ,itt betesszük és tesztelheted
Következő: »»   125 / 181
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem