Fórum témák
» Több friss téma |
Szia, köszi!
![]() Sok segítséget kapok itt, természetes, hogy amiben tudok, szintén visszasegítek. Nyilván egy mosógéppel foglalkozó szakembernek már elege van abból, hogy az alapoktól kezdje el leírni a dolgokat, megértem. Ilyenkor jövünk mi, amatőr hobbi javítók ![]()
Szia!
Ellenőrizd le alaposan a szivattyút, mert attól hogy zúg, még lehet hibás működése. Lehet, hogy megforog a forgórészen a tengely a lapáthoz képest és alig mozgatja a vizet. (egy bizonyos mértékű szögelfordulás megengedett, legalábbis eddig ezt tapasztaltam az új szivattyúknál is, majd a szakik megmondják, mi ennek a pontos oka) A tengely oldalirányban nem kotyoghat, a forgórésze nem lehet belül vizes (gyakori, hogy beengedi a rossz szimmering)
Szia! Igen, ezért van ez a fórum, hogy aki tud,de legfőképpen AKAR segíteni, az tudjon a távolból is segíteni! Akinek ez gondot okoz, annak nem kötelező!
Szia! Ha jó a szivattyú, és nincs kedved nagyon szétszedni a gépet, akkor először próbáld meg egy 90 fokos ecetes program lefuttatását. Önts egy jó fél, de akár egy egész flakon ecetet az üstbe, tegyél hozzá egy evőkanál szódabikarbónát és indítsd el a programot. Ha nagyon ecetszagú marad, még egy (esetleg több) öblítő program egy kicsi öblítőszerrel és kész. Egyébként az mit jelent, hogy "de marad víz a dobban a mosás végére. És sokkal több mosószerrel tud csak mosni."? Az üstben maradhat némi víz, de a dobba benézve azt nem láthatod! Ha látod a vizet, akkor az már tényleg baj! A sok mosószer és a sok öblítő, az alacsony hőfokon (állandóan 30) történő mosással együtt, egy idő után oka a büdösödésnek!
Sok gép leszivattyúzással kezd program induláskor, inkább elindítás után tegye az ecetet a gépbe...
Szia!
Tisztítsd ki a légcsapdát! A szivattyú működik rendesen? Nincs eltömődve?
Szia!
Milyen a motor benne? A panelről,ha kérhetek,fotókat! Köszönöm.
Üdv Mindenkinek!
Operáció megtörtént, tapasztalatok: - Panel szerencsére még nem a befőzős fajta (nincs "aszpikkal" nyakon öntve). Ugyan nyomát nem láttam az elhasználódásnak, de a középső két nagy pufferkondit (2200µF/25V, 470µF/16V) kicseréltem. A nagyobbikból sajna nem volt LESR verzió, mert 25V-osból nem találtam, de szerintem a korábbi 85C-os helyett most berakott 105C-os biztosan teszi majd a dolgát legalább ennyi ideig... - A motort kiszerelve érdekes, hogy furcsa lerakódás volt rajta (lásd fotó), sőt ez volt a mosógép belsejében is. Nem igazán értem, én azt gondolnám, a szíjból morzsolódhatott le, csakhogy annak kutya baja!? Nem értem, talány. Mindenesetre szépen megpucoltam, kifújattam. Hát jött belőle szép fekete szénpamacs... Forgórész érintkezőit finoman felpolíroztam. - Szénkeféket ellenőriztem, szerintem rendben vannak, legalábbis a felszíne szép egyenletes, nincs elkopva, bemaródva, látszik a fotón, hogy rengeteg van még belőle. - Légcsapdát MEGTALÁLTAM (hurrá!), leszedtem a nyomáskapcsolót, csőbe belefújtam, szépen szelelt (egy lufit biztosan nem fújnék fel vele, de ez a cső átmérőjéből adódóan gondolom normális). Egyenlőre ennyit tudtam tenni, hétvégén összeszerelés. Bízom benne, hogy megoldódik a probléma!? Mindenképp jelzek a fejleményekről. üdv, Zsolt
Igen, igen, ezt elfelejtettem! Köszi a kiegészítést!
Szia!
Nézd meg,hogy a csatlakozók lába közül nincs-e valamelyik kiolvadva vagy kitörve? (Nagyítóval nézd!)Mérjünk táp.feszeket! 5V,12V(24V) rendben ?
Sziasztok ! Van egy Bosch waq2446kby mosógép és centrifugálásnál mikor el ér egy bizonyos fordulatot, el kezd hangosan kopogni a gép. Pl.. be állítom 800-ra és kb olyan 6-700 fordulatnál még nem éri el a maximumot addig hangosan kopogó, kalapáló hang.
Néztem a lengéscsillapítókat, azoknak van ellenállása, a súlyok sincsenek fel lazulva. Nem ütődik a dob ház semmihez. Semmi nincs fel lazulva vagy szétesve benne. Tanácstalan vagyok, szerintetek mitől kopoghat így, mint egy légkalapács ? ![]()
Köszönöm a segítséged, megnézem mit tudok kihozni belőle.
Köszönöm neked is a segítséged. A szivattyú ellenőrzése után megpróbálom ezt az átmosást ecettel.
Szia. Első lépés: Meg kellene nézni, hogy a dob nem forog-e excenteresen az üstházban. Második: A tető és hátlemez nélkül kellene üzembe helyezni (csak óvatosan, áram alatt lévő alkatrészek), és egy jó zseblámpával ki kellene lesni, honnan jön a hang.
Sziasztok,
Indesit mosógép elektronikával kapcsolatban kérném a segítségetek. Egy előltöltős IWC 5105-ös gépről lenne szó. Ajtózár kapcsolója zárlatos lett és lenyomta a biztit... Kicseréltem az ajtókapcsolót, de hála az égnek vmi elment a vezérlőpanelen is... Kicserélte a bekarikázott triakokat és diódákat, ezeket hibásnak mértem. Mást viszont nem találok... a gép bekapcsol, elkezd szivattyúzni, majd ki is kiengedi a vizet és minden led elkezd villogni, mint a karácsonyfa. van esetleg vkinek ötlete, mit kellene még kimérni/cserélni? Előre is köszönöm a segítségeteket!
Szia. A dob az központosan forog. Elég nehéz megállapítani honnan jön a hang, mert át veszi az egész gép, de úgy hallom, hogy a szíjtárcsa felől. Az ékszíjat leszedtem, megmozgattam a tárcsát, de nem laza és a csapágy se kottyan.
Ruha nélkül üresen nem csinálja ezt a kalapáló hangot, maga a gép se ugrál el vagy pattog ruhával se. Olyan mint ha ki lenne a lengéscsillapító, de nincs ki, mert mindhárom feszes.
Az ajtó felől jól (kíméletlenü) rángasd meg a dobot, ha lóg valami, akkor annak meg kell mutatkoznia. Amennyiben pénz mosásra is használtátok, akkor érdemes a szivattyú torokban maradtakat kiszedni.
![]()
Szia! Lehet, hogy furcsa, de nézd meg a dob hátsó falát! Mármint úgy, hogy kézzel nyomkodd meg a bordák közötti részen(látszik, hol vannak a dobcsillag bordái), hátha az "huppog"! Nekem a saját gép csinálta, hogy olyan hangot adott, mint amikor egy lemeztáblát mozgatsz! Mosási fordulaton és a centrifuga fordulatra felpörgés elején adta ezt a hangot. A dob rossz centírozása eredményezi! Feltehetően a dobcsillag egyik ága tört el, csak még nem teljesen, ezért már nem centrikusan forog a dob! Kézzel ezt még nem biztos, hogy megérzed, de akkor is érdemes mihamarabb szétszedni,, mert hamarosan nagy bajt fog okozni! Ha teljesen eltörik a dobcsillag, a dob kimarhatja az üstöt, vagy a letört darab szakítja ki!
Szia!Nos eléggé úgy tűnik hogy halálra van ítélve a géped.Csatlakozom az előttem szólókhoz szerintem is dobcsillag.Ennél nagyobb gond az hogy típusa szerint hegesztett üstös a gép.
Szia !
Ez az Arcadia panel . Csere panel , bontásból ?
Szia! És üresen is csinálta vagy neked is csak ruhával ? Próbáltam nyomkodni, feszegetni úgy, hogy közbe a szíjtárcsánál rátartottam, de teljesen feszes és stabilan áll, semmi kottyanás vagy bármi.
Sajnos botesz-nak igaza van, hegesztett dobházas...
Csináltam róla felvételt, hátha... https://www.youtube.com/watch?v=9Ajm_HWaXoQ
A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2019
Csatlakozom az előttem szólókhoz. Ha az üstházon kívül nem találtál semmi rendelleneset, akkor
a hibát üstházon belül kell keresni. Az üstház teljes szétbombázása előtt be kellene kukkantani az üstház és a dob közé, roncsolás mentesen, nem került-e oda idegen tárgy. (ennek kicsi a valószínűsége) Mondjuk ha kiveszed a fűtőbetétet. Így Ne üzemeltesd, mert csak rosszabb lesz. (kikezdi az üstházat, stb)
Rendben!
Még megnézem azt amit írtál és ha nem találok semmit, megpróbálom szétbontani a dobházat. Lehet ehhez a típushoz kapni egyáltalán dobcsillagot, így hogy hegesztett a ház ?
Abban esetleg tudna segíteni vki, hogy az arcadia panel kis modulján ezt a diodát mivel tudnám kiváltani? Köszönöm!
Igen, üresen is csinálta. A dobnak a hátsó falát kell megnyomni, a két merevítő domborulat(a dobcsillag ágai vannak mögöttük) között, középen! Nem kell nagy erővel nyomni, ha nem érzed a lemez mozgását, illetve nem tudod magát a lemezt mozgatni, akkor nem a dob a hibás, hanem sajnos nagy valószínűséggel a dobcsillag! Persze, nem egyértelmű a dolog, mert azt mondod, a dobnak nincs kottyanása, sem oldalra, sem előre hátra! Márpedig amennyiben a dobcsillag tört el, akkor a dobnak biztos, hogy van kottyanása, még akkor is érezhető, ha csak az egyik ág van eltörve! Amit még javasolni tudok, a lengéscsillapítók alsó rögzítését is rángasd meg, mert az a lemez is adhat kopogó hangot!
A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2019
Szia!
Azért az ellensúlyokat is mozgasd meg, hátha valamelyik csavar elengedte.
Na! Miután megnéztem a felvételt, szerintem egyértelműen a lengéscsillapítók alsó rögzítése adja ezt a hangot! A helyén, feszítsd meg a lengéscsillapító alsó felfogatását, feltehetően megszűnik a kalapáló hang! Már találkoztam ilyen problémával, éppen a minap! Igaz, az Samsung gép és két lemez fül közé csavarral van befogva a lengéscsillapító alsó vége! Az a csavar tudott kotyogni a lemezben egy kicsit, mégis hasonló hangot adott!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |