Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning
 
Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   245 / 245
(#) Gaston65 hozzászólása Máj 31, 2019 /
 
Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni tőletek egy nagyon egyszerűnek tűnő kábeles problémára. A laptop:2016. januári asus N550JX-CN027D. Egy éve kezdődött az első gond az LCD kijelző szalagkábel a tető mozgatására
elmozdult,kikopott vagy megtört lényeg hogy többször újra csatlakoztattam egy darabig jó volt aztán megint sötétbe borult,kicseréltem a szalagkábelt és rögzítettem a csatlakozót szilikon gumival plusz a gyári szivaccsal a hátlappal rányomva.Egy évig jó volt most megint előjött ugyan az ,próbáltam rögzíteni a zsanérhoz a kábelt,még egy szilikon gumit raktam a hátlapfedélhez de csak ideig óráig jó,és sajnos már nem csak a fedél mozgatásánál van gond váratlanul is lekapcsol a kijelző persze minden más megy.Láttam külföldi oldalakon többen is szenvednek vele,típus hiba lenne? most rendeltem megint egy új kábelt... (egy hónap még megjön)Mivel tudnám rögzíteni rendesen ezt a kábelt és a csatlakozót nincs valami tippetek ?
(#) arion hozzászólása Júl 13, 2019 /
 
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem. A csatolt képen látható áramkörben nincs meg a 15V ALW csak helyette 5,6V. Az ikerdiódákat, a 4db kondenzátort, PQ5 PQ6 tranzisztorokat is kimértem, minden hibátlan. Zárlat nincs az áramkörben sehol, valamint az 5V ALW és a 3.3V ALW is hibátlanul megvan. PC19 és PC20 közös pontja is csatlakozik PQ36 4-es lábára. Merre keresgéljek, vagy mi okozza ezt? Köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Júl 13, 2019
(#) yohnsee válasza arion hozzászólására (») Júl 13, 2019 /
 
Szia,
a 15V ALW máshonnan jön. A képen látható konverter csak az 5V és 3.3V-ot állítja elő.
PQ6 melyik oldalán mérted az 5.6V-ot? PQ5 nincs nyitva? Gate-n mit mérsz?
Üdv,
János
(#) arion válasza yohnsee hozzászólására (») Júl 13, 2019 /
 
PQ6 emitterén mértem az 5,6V-ot és ahogy a rajzon is fel van tüntetve ott 15V-nak kellene lennie. Az 5v-ból állitja elő a diódás feszültség négyszerező, PC19 és PC20 közös pontján lévő vezérléssel (szaggatással). PQ6 akár nyitva van, akár le van zárva, ennek a feszültségnek meg kellene lennie.
(#) yohnsee válasza arion hozzászólására (») Júl 13, 2019 /
 
Ha nem titkos, feltöltenéd az egész doksit?
(#) arion válasza arion hozzászólására (») Júl 13, 2019 /
 
Meg is van. Akkor jelenik meg a feszültség ha a bekapcsoló gombot lenyomom. De sajnos igy sem kapcsol be a laptop, a visszajelzés nem gyullad ki hogy működne
(#) arion válasza yohnsee hozzászólására (») Júl 13, 2019 /
 
Persze szivesen. Úgy tűnik az északi hidat már melegítették lehet hogy most is ez a baja, Holnap kiderül, felteszem gépre és reflow.
(#) NickE hozzászólása Kedd, 17:05 /
 
Van egy ASUS X54H laptopom. A leírásban az szerepel, hogy a bluetooth opcionális, így valószínűleg nincs benne. Többször próbáltam már bekapcsolni, kerestem BIOS-ban, Windows alatt, FN+F2 billentyűt nyomogattam (aminek rádiós ikonja van, de nem csinál semmit). Azért érdekelne, mert van egy bluetooth-os egerem és akkor nem kellene USB-re dugnom semmit.

Ami egy kicsit furcsa, hogy 2 antenna csatlakozó van. (main és aux)

laptop.jpg
    
(#) yohnsee válasza NickE hozzászólására (») Kedd, 18:50 /
 
Szia,
Miért fura a 2 antenna csatlakozó? Ez a normál felállás egy wifi kártyánál. Inkább a típusára keress rá, hogy tudja-e a bt-t. Gyanítom, nem. Ha opcionális, akkor vagy van még egy mini pci/pci-e slot szabadon, vagy hibrid kártyát kell venned.
(#) Joe_001 válasza NickE hozzászólására (») Kedd, 20:20 /
 
Szia
Vagy e helyett raksz be egy bluetoothos kártyát. Mint ahogy én is tettem a pár éves HP gépembe.
Innentől gépfüggő milyen kártya jó bele.
(#) NickE hozzászólása Sze, 10:57 /
 
Szerintem ez csak Wifi. A két antenna miatt gondoltam, hogy esetleg lehet van bluetooth is.

Szóval ha veszek pl. egy ilyen kártyát, beteszem, várhatóan lesz wifi és bluetooth is?
(#) pipi válasza NickE hozzászólására (») Sze, 20:14 /
 
Hali!
Ha a driverét is feltelepíted, bár újabb win ismerheti helyből...
(#) Joe_001 válasza NickE hozzászólására (») Csü, 6:31 /
 
Én letölteném a szervízkönyvét. Abban adnak ajánlást hogy melyik jó. Én először rosszat vettem, a HP8560-om hoz. Mini PCI-os volt, de a hardver nem tudta az új chipet. Egy kicsit régebbit kellett vennem, Az is tudott 5 GHz-t + bluetoothot, lehet, az AC sebessége volt más. Én Atheros chipeseket használok, ahhoz a Linuxosok megírják a Win drivereket is.
A hozzászólás módosítva: Csü, 6:32
Következő: »»   245 / 245
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu