Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki hol gyártatja a NYÁK-ot ?
 
Témaindító: kaqkk, idő: Ápr 16, 2018
Témakörök:
Lapozás: OK   19 / 66
(#) niedziela válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Máj 29, 2019 /
 
Hiba le van írva "Gerber RS274X" azaz nem Gerber RS274X formátumban van a gerbered, tehát újra kell késziteni Gerber RS274X formátumban.
És nem *.rar mert határozottan *.zip fájlt kérnek.
(#) djusee válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Máj 29, 2019 /
 
Itt van tölük egy kis segítség hogy hogyan hozd létre a gerber fájlokat. Én tegnap adtam le életem elsö pcb rendelését KiCad leírásuk alapján és egyböl elfogadták.
(#) baloka válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Máj 29, 2019 /
 
Én is így jártam. Újracsomagoltam, és úgy már elfogadták.
(#) zsoltee0001 válasza niedziela hozzászólására (») Máj 30, 2019 /
 
Határozottan rar-t is elfogadnak, nem is a formátummal volt a gond, hanem az N/C drill filet elfelejtettem betenni a könyvtárba.

Üdv
(#) zsoltee0001 válasza superuser hozzászólására (») Máj 30, 2019 /
 
Diptrace, a gerber nézegetőjük segítség lett volna, csak benéztem, így már jó, köszi mindenkinek.
Üdv
(#) Baxi válasza Bartos77 hozzászólására (») Jún 2, 2019 /
 
oOk, köszönöm. Teljesen jó a 3D gerber viewer-el a genereált file
A hozzászólás módosítva: Jún 3, 2019
Moderátor által szerkesztve
(#) godfather9149 válasza Bartos77 hozzászólására (») Jún 3, 2019 /
 
Nem ők akarták így, nekik mindegy, hogy galvanizált a furat vagy nem. Azért lett furatgalvános a nyák, mert így volt benne a Gerber csomagban. Nem tudom, milyen szoftvert használsz, de pl. KiCad, amikor a furatkoordinátákat exportálja, generál egy PTH meg egy NPTH fájlt is, ami egyszerűen dekódolható: Plated Through Hole és Non-Plated Through Hole. Ami magyarul: galvanizált átmenő furat és nem galvanizált átmenő furat. Ha KiCadből exportáltál, akkor az összes furatod a PTH fájlban volt benne, ami alapján a nyákgyártó galvanizálta a furatokat.

NEM BIZTOS, HOGY MŰKÖDIK, de lehet, hogy ha a PTH fáljból a koordinátákat átmásolva az NPTH fájlba megoldódik a probléma. De lehet, hogy az is elég, ha a PTH fájl kiterjesztése át van írva NPTH-ra. Amennyire görcsösen ragaszkodik a KiCad az alkatrészkönyvárhoz, nemhiszem, hogy van rá beállítás megoldás.
(#) testack19 hozzászólása Jún 4, 2019 /
 
Annak, aki esetleg figyelemmel kísérte a vámos történetet, csak FYI jelleggel:
Nagyjából 2 héttel azután, hogy a nyomkövető rendszerben megjelent a VÁM-nál a csomagom, ma végül leszállításra került. Egy centet nem számoltak végül fel vámkezelésis eljárásra, minden igazolást elfogadtak. Szóval minden szuper!

Természetesen a minőség kiválónak tűnik így kézben tartva, este neki is esek forrasztgatni.
(#) niedziela válasza testack19 hozzászólására (») Jún 4, 2019 /
 
Ez nyilvánvaló volt, csak te erősködtél, hogy fizetni fogsz
(#) testack19 válasza niedziela hozzászólására (») Jún 5, 2019 /
 
Én inkább parázásnak hívnám.
(#) hian hozzászólása Júl 12, 2019 /
 
Tudna segíteni valaki, hogy hogyan kell megcsinálni 'board outline' gerber fájlt PADS layout programmal. JLCPCB -nél szeretném legyártatni. A többi fájlt elfogadja, de a board outline-t hibásnak találja. Egy .pho (photo) fájlt, - amin csak a board outline van rajta - neveztem át .gko
-ra.
(#) hian válasza hian hozzászólására (») Júl 20, 2019 /
 
Az előző kérdésem már tárgytalan. A JLCPCB elfogatta a tervet, és mér meg is kaptam a nyákokat.
Meg vagyok vele elégedve, gyorsak és pontosak.
(#) testack19 hozzászólása Aug 8, 2019 /
 
Sziasztok,

Ismét jlcpcb-s kérdésem lenne. Újfent rendeltem tőlük, de az egyik tervrajzzal probléma volt, ezért megakasztották a gyártást és elküldték mailben mi a probléma. Az Order menü alatt azt írják:
Idézet:
„Order failed audit and was canceled. To resume production, please click the "+ Add new item" button at top right to upload your new gerber files and combine orders asap .

If you want to ignore the cancelled orders and put those approved orders into production directly, please confirm by clicking the button below.”


Ennek megfelelően javítottam és újra hozzáadtam a gerbert. Egy jó ideig az új file mellett a "Suspended" felirat volt, a sorban mellette pedig a "Pending" státus.

A fenti mondat az én angolommal azt jelenti, hogy:
a) vagy töltsek fel egy javított file-t és kérjek kombinált szállítást
b) vagy nyomjak rá a Confirm production gombra, ezzel ignorálva a hibás és törölt feltöltést

Az nem egyértelmű, hogyha a B opciót választom, akkor ignorálva lesz a javítva feltöltött file is? Amióta válaszoltak az utolsó levelemre, hogy most már jó, a rendelésem a korábbi "Pending" és "Suspended" státus átváltott "Awaiting production" -re. Tehát lehet, hogy épp ezzel a confirm gombbal tudnám tovább küldeni, csak mint írtam, az angol alapján ez jelentheti azt is, hogy az egészet ignorálom, ami hibás volt.

Van valakinek tapasztalata ilyennel?

Előre is köszi!
(#) PHARO hozzászólása Aug 22, 2019 /
 
Panelizált nyákot melyik gyártó csinál alap áron (5$)?
Ezt szeretném legyártatni:
(#) pipi válasza PHARO hozzászólására (») Aug 22, 2019 /
 
Ha a határvonalakat nem húzod be, és csinálsz pár átvezetést a nyákok között akkor bármelyik megcsinálja... Persze utólag neked kell szétvágni...
(#) PHARO válasza pipi hozzászólására (») Aug 22, 2019 /
 
Azt tudom, de a vágás is fontos lenne. Megkérdeztem itt nem vágják el lemezvágó ollóval, csak amit a boltjukba veszek. Itthon meg nem lenne szép.
(#) bbb válasza PHARO hozzászólására (») Aug 23, 2019 /
 
A jlcpcb megcsinálja a panelizált nyákot alapáron, de nem így! Csak akkor, ha a vágás (v-cut) végigfut oldaltól oldalig és legalább 20mm-re van a szélétől.
(#) ha1drp válasza bbb hozzászólására (») Aug 24, 2019 /
 
Én eddig úgy értelmeztem, hogy csak akkor, ha ugyanaz a méret, illetve azonos a dizájn. Amúgy meg +5 USD minden különböző panel darabolva, vágva. Még így is nagyon olcsónak tűnik.
(#) bbb válasza ha1drp hozzászólására (») Aug 24, 2019 /
 
https://support.jlcpcb.com/article/49-pcb-panelization
Itt leírják ők hogy gondolják. A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy ha végig tudják futtatni a vágást széltől szélig, akkor nincs extra költség.
(#) diginewl válasza PHARO hozzászólására (») Aug 24, 2019 /
 
Hali!
Nekem úgy jött le az ő leírásuk, és a gyakorlat is ezt igazolta, hogy egyik irányban (függőleges VAGY vízszintes) végig lehet futtatni egy border outline csíkot, és azt be is gyengítik (V-cut).
Ha ennyire összetett - sok irányban vágást - szeretnél, akkor ahogy ők is írták, rajzolj a nyákra vonalakat, és majd te elvágod otthon a rajz mentén.

A V-cut munkát kicsit tágan értelmezik, mert van amikor megcsinálják (egyik rendelésben megvolt), van amikor nem (másik rendelésem, ugyanarra a paneltervre). Utóbbi esetben egy-egy vékony fehér csík jelölte hol kell nekem vágnom. Elő az ollót, aztán gyerünk. (1.8-as nyákot kicsit nehéz, de 1.2-es simán lehet vágni)
(#) PHARO hozzászólása Aug 25, 2019 /
 
Az 5$-os, 10×10 cm-es panelre mennyi egyforma panelt lehet tervezni, amit ki is vágnak?
(#) kaqkk válasza PHARO hozzászólására (») Aug 26, 2019 /
 
Rendeld meg külön külön a 3 nyákot , 5 dollárért 10 db ot kapsz így 15 dollárból megvan a 30 db nyák és nincs idegeskedés hogy elvágják e vagy nem ...
(#) diginewl válasza PHARO hozzászólására (») Aug 26, 2019 /
 
Itt mindent megtalálsz. Ez a JLCpcb-re vonatkozik. A PCBway, nem gatyázik, az ha különböző terveket lát egy NYÁK-on már megy is az extra díj...
Panelizálás
A lényeg: egy 10*10-es lapra bármennyi rajzot feltehetsz:
"If you are just in the prototype phase and want to save money, then you can use the following trick. Place your different designs all inside one overall board outline and use lines drawn in the silk layer to mark out the separate the PCBs. Then, when you receive the PCB, carefully cut them a part yourself"
(#) PHARO válasza diginewl hozzászólására (») Aug 26, 2019 /
 
Azt láttam, hogy a több-féle panelt is legyártják, csak akkor nekem kell itthon elvágni. Azt pedig szépen sajnos nem tudom Itthon megoldani. El akartam vágatni, de nem vágják el.
A diszpécser végig azt írta a levélbe, hogy 1-félét lehet tenni az akciós panelre. Mondtam neki, hogy akkor áttervezem a panelt, hogy 2db ráférjen az egyformából. Azt mondta jól van, ha kész vagyok töltsem fel a gerbert. Most hogy kész vagyok az áttervezéssel, erre ma valami olyasmit írt, hogy 1db-ot gyártanak a 10×10cm-es panelen.
(#) diginewl válasza PHARO hozzászólására (») Aug 26, 2019 /
 
Üdv!
Nem szeretnék vitatkozni. Egy nyák, egy terv ez az alap. Ha te vágod el, akkor nekik tökmindegy mi van a 10*10-es nyákon, legyártják - ezt tudtommal csak a jlcpcb csinálja. Egy irányba tudsz rá tetetni V-cut-ot, de ezt nem 100%, hogy minden esetben csinálják meg.
"Azt pedig szépen sajnos nem tudom Itthon megoldani."
Az 1,2mm-es panel már elég erős, ezt még tudod vágni egy normális ollóval. Saját tapasztalat: 0,8mm-es simán vágható, az 1.0-es is. Az 1.2-is viszonylag könnyen megy. Az 1.6-os ahhoz már kéz kell... Ennyi. A többi rád vár.
(#) Kovidivi válasza diginewl hozzászólására (») Aug 26, 2019 /
 
Ha a vezetősávok/furatgalvánok szakadást mutatnak a vágás után, akkor ne a nyák gyártót hibáztasd! Én biztosan nem tenném ki a nyákot ekkora fizikai behatásnak.
(#) diginewl válasza Kovidivi hozzászólására (») Aug 27, 2019 /
 
Nem fogok hibáztatni senkit.
Ne keverjük össze a hobby-t, a hivatással (kenyérkereső munkával). Látom már itt is megtörtént. Nekem hobbim ez, így nem gond ha valamelyik nem fog működni. Aki eladásra készíti az meg ne azon az 5 dolláron szívózzon, hanem rendelje meg külön-külön.
"If you are just in the prototype phase and want to save money" idézet a jlcPcb-től.
Nekem nagy segítség, hogy egyáltalán ilyen olcsón létezik ez, mert ilyen pontossággal, és minőségben itthon képtelen lennék megcsinálni a nyák-ot.
(#) Kovidivi válasza diginewl hozzászólására (») Aug 27, 2019 /
 
Értem én, de akkor inkább fűrésszel elvágom, mint ollóval, ami széthajlítja a nyákot...
Ez még mindig hobbi. A hobbi arról szól, hogy ha fizetek valamiért, akkor azt nem teszem tönkre rossz megoldásokkal. Ha annyi pénze van az embernek, hogy kidob az ablakon néhány nyákot, akkor azt a pénzt inkább szánja rá arra, hogy kifizeti a nyákgyártónak a vágást. Pont ellentétes a kiinduló feltétel, mégis ugyan az az eredmény, érdekes, nem?
Ezek a JLCPCB-s 1.6-os nyákok olyan erősek, hogy őrület.
Ha az ember magának készíti a nyákot, és esetleg bakelit hordozójú nyákot akar vágni, az megoldható a karos ollóval, talán nem sérül a réz (és kizárólag maratás előtt kell vágni).
Egyébként mondok egy tippet: rakj 0.6-1mm-es furatokat végig ott, ahol el kell vágni a nyákot, és amikor megérkezik, csak el kell törnöd (esetleg előtte szikével meghúzod mindkét oldalt), majd reszelővel kiigazítod a nyák szélét. Valami 2000 furatig nem is problémáznak egyáltalán. Sőt, volt, hogy ezt a furatsort inkább bevágták v-cut-tal, mert pont úgy adta ki a nyers nyák.
Mutatok egy példát:
Bővebben: Link www.kovidivi.infora.hu
Itt még a félvezetőknek kialakított ablakot is láthatod. Az ablaknak a szélén vannak furatgalvánok, így csak be kell reszelnem a megfelelő mélységig, és ott lesz egy fél furatgalvános furat, amibe bele fog illeszkedni a félvezető lába.
Bővebben: Link Így.
A hozzászólás módosítva: Aug 27, 2019
(#) diginewl válasza Kovidivi hozzászólására (») Aug 27, 2019 /
 
Hali! Én itt kispályás vagyok, ezért csak a saját, eddig működő megoldásaimat mondtam el.
A nyák-nál írtam is, hogy az 1.2-es elég erős, de még egész könnyen vágható. Szerintem annyira nem hajlik a vágás közben. Eddig minden elvágott nyák-om működött - tudom szerencsés vagyok Íme az olló ami eddig (volt 4 rendelésem a JLC-től) mindig rendesen vágott.
Mellékeltem egy nyákot - zöld. Ez 1 mm vastag. Simán vágható vele.

A V-cut-ot most beletették ebbe a megrendelésbe - fehér. Nagyon örülök neki. Ugyanezt a gerbert ha zöldben kérem, nem tesznek bele v-cut-ot.... Ez 0,8-as nyák (vasútmodell kocsi belső világítás) ez is könnyen vágható. Az eddig beépített zöldek mind jók.
Ezeket fűrésszel nekem nehéz vágni, ollóval egyszerűbb.
Elnézést, ha rossz tanácsot adtam.
(#) PHARO hozzászólása Aug 28, 2019 /
 
Ezeket az átvezetéseket mekkora átmérőjű furattal és forrszemmel érdemes tervezni, hogy a furatgalván biztosan ne legyen szakadt?
Következő: »»   19 / 66
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem