Fórum témák
» Több friss téma |
Ebböl a fotoból senki sem tud szerintem semmit. :eek2:
Nos, ez egy 36Khz -es infra vevő dióda. PNAxxxx de nem biztos. Lábkiosztása, ha elölről nézed balról-jobbra:
OUT / GND / + üdv
a 386 és 486 alaplapokban használtak cache memóriát az bőven van 8 bit széles
Ebben teljesen igazad van, ha tudok szerezni még valahonnan, akkor okésak XD
De egy egyszerű számlálóval meg lehet hajtani? Hogy kell írni? Ilyen nagyon amatőr kérdések, de ha hasonlóképpen, mint az Epromot, akkor menni fog... Egyébként én is erre gondoltam csak a 286-osnak volt az a tűs kivitele ![]() Esetleg ezekről a memóriákról valakinek van rajza? Köszönettel. Robing16
Nekem van ilyen korábbi tűs kivitelű memória-egységem, ha esetleg érdekelne...
T forum.
Az lenne a kérdésem,hogyan kell értelmezni az alábbi alkatrészre felirt kodot? Előre is kőszi a segítséget.
Köszi szépen, de most sikerült megtalálni az Amiga 512K bővítőjét! Megpróbálom felderíteni, és ha nem megy, akkor maradok a tűs megoldásnál
Szia!
Ezek teljesen egyedi, gyártói jelölések, amiből - sajnos - emmi érdemleges nem hámozható ki, hacsak nem a gyártónál dolgozol. ![]()
Sziasztok!
Szétszedtem egy régi orsós magnót, javítás ürügyel. Nincs nagy baja. A mechanikát már szinte teljesen rendbe tettem, egyedül egy szíjat kell kicserélni. A elektronika jól néz ki. Nem bántotta előttem senki a magnót, le volt pecsételve, tehát még a gyári benne minden. Csöves az erősítése, tranzisztort nem láttam benne. Kegyetlenül zúg a hangszórója (valószínüleg brumm). Két darab "elektrolit" kondenzátor van benne, az összes többi fólia. Az egyiken látni, hogy fel van púposodva. Tudok mindent a kondenzátorokról (99% elektrolit), egyedül azt nem, hol lehetne ilyet beszerezni, vagy mivel helyetesíthető. A púpos (ezt kivettem, eröl van kép): TESLA TC 535 32/32M 32 + 32 µF 350/385V Made in Czechoslovakia L-PN A másik: TESLA CT 535 16 + 8 µF 350/385V L-JI UI: A rajzon az értékeket multiméterrel mértem, azt írtam rá (közel se az üzemi feszültsége). Üdv. Tóbi
Nem hiszem, hogy pont ilyet lehet kapni valahol, de nehogy már ezen megakadj! Olyat tegyél bele, amilyet kapsz! (persze megfelelő értékűt! 35µF helyett pl. 47 uF)
Az a gondom, hogy jóvan, az első helyére veszek két 35 µF os kondit, vagy hasonlót. Csak nem tudom, hogy kössem össze.
Hely az van, avval nem lesz gond (mármint el fog férni). Beszereléshez még jobban szét kell majd szedni. Nem tudom, hol lehetne találni elkót 400V körüli feszültségre.
Akár 450V-os elkót is vehetsz, - mert lehet kapni, akár 10 000 µF-osat is, - ez nem lehet probléma. 300V -nál nagyobbat viszont nem érdemes beszerelni, hisz a hálózati fesz csak 230V.
A mai elkók sokkal kisebb méretűek a régiekhez képest, helyed ezért lesz bőven! Azt nem értem, hogy mi a probléma az összekötéssel.
Lehet, hogy én vagyok értetlen. Ezek dupla kondenzátorok. És nem tudom, melyik lába volna melyik kondié és mi a negatív, mi a pozitív.
Hátha valaki tudja, milyen szabvány szerint lettek ezek gyártva.
Ha nem tudod kideríteni a kapcsrajzból, mérj rá!
Sziasztok!
Ennek a varisztornak a pontos tipusat hogyan kell leolvasni? Meg erdekelne, hogy hol tudnek jobban utanaolvasni a varisztoroknak (mik a fontosabb jellemzoi, mire ugyeljek a kivalasztasuknal). Esetleg valaki egy URL-t tudna dobni?
Siemens gyártmány 56V-os.
Sziasztok!Egy 3 lábú TO-220 tokkal rendelkező alkatrészről szeretnék információt kérni tőletek.
Az alkatrész típusjelzése 2SD4242.Azt tudom hogy ez egy kínai alkatrész,valószínűleg egy transzisztor. A google -be már beírtam de csak kínai oldalakat ad ki (sajnos nem értek kínaiul ![]() Ezért kérem a segítségeteket. Előre köszönöm!
Fura, eddig még nem volt olyan hogy egy alkatrész adatlapját ne találjam meg pár percen belül. Most viszont valóban nem találtam semmit...
Idézet: „Az alkatrész típusjelzése 2SD4242.” 2SC4242 -t találtam csak, biztos nem nézted el a típusát? (bár 2SD4242 -nek is léteznie kell, mert találtam csomó helyen rá vonatkozó utalásokat, viszont adatlapot azt nem..) Idézet: „valószínűleg egy tranzisztor” Biztosan az! Ha segíteni nem is tudtam, legalább felkerül megint a lista tetejére a topic... ![]() szerk.: és szerintem nem lett volna muszáj új témát nyitni ennek, de most már mindegy
Ez tényleg érdekes.
![]() Csak az a baj hogy nem igazán találok adatlapot.
Egyébként tudom hogy milyen alkatrészről van szó
![]()
Idézet az előbbi linkről:
D4242 TO-220 7A/400V/700V line for a half-bridge 50W - 180W.
Megnéztem a linket,de nem láttam hogy utaltak -e rá,hogy PNP vagy NPN a tranzisztor.
![]() De lehet hogy csak én nem láttam. ![]()
Nehéz boldogulni ezekkel a kínai tranzisztorokkal. Ha találsz is adatlapot, kínai nyelven van. Bár van egy pár 2S-el és 2C-vel kezdődő adatlapom, majd megnézem.
A típusát (NPN,PNP) és a lábkiosztását (C,B,E) megállapíthatod diódaméréssel, lásd Topi cikkét a tranzisztorokról. Az erősítési tényezőjét megpróbálhatod kimérni, adsz a bázisra 1 mA-t és megméred a C-E áramát. Amennyit mérsz, annyi a beta-ja. A 2S-t nem lehet elhagyni az elejéről, mert van egy csomó D-vel kezdődő Graetz diódahíd.
Kosz szepen!
Bar en ebben a pdf-ben sem talalom. S07K35 -ot kellene tudnom leolvasni a keprol? Az 7m atmeroju 56V-os siemens gyartmanyu varisztor. Mert a fenykepen nem latok "s" betut csak haromszoget. Es a siemens gyartmanyt se tudom megallapitani. Ez honnan ilyen egyertelmu? (siemens gyartmany es az "s" betu)
Jobban utánanézve a szóbanforgó tipus EPCOS gyártmány,itt megtalálod a pontos infót.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |