Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kazettás magnó (deck) javítása
 
Témaindító: damien, idő: Júl 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   133 / 181
(#) coyote55 válasza gépromboló hozzászólására (») Okt 5, 2019 /
 
Szép ára van...
(#) Marko Ramiusz válasza gépromboló hozzászólására (») Okt 5, 2019 /
 
16000 fontsterlingért aranyérmes.
(#) gépromboló válasza Marko Ramiusz hozzászólására (») Okt 6, 2019 /
 
Na igen, az ára engem is lehajított a székről, de legalább eszméletlenül szééép! Azt írja az ürge, hogy több mint 100 óra munkája van benne, minden kondenzátort és tranzisztort kicserélt. Ha volna ennyi kidobandó pénzem, meg is venném, mert ez a magnók gyártásának abszolút csúcsa, ebből a Limited verzióból csak pár darab készült, egy valódi múzeumba illő darab.
(#) gépromboló hozzászólása Okt 10, 2019 /
 
Srácok,Sony deckeknél miért írja a szervizkönyvben, hogy a 315Hz-es 0dB-es jel lejátszásakor a kimeneten -7,7dB kell legyen? Az csak kb 315mV. Nem is azzal van a baj, hanem hogy ezen az értéken a VU-méter jóval lejjebb áll, mint a 0, pedig ugye 0dB-t játszom le. Akkor áll be a VU-méter 0-ra, ha feltolom a kimeneti jelet 500mV-ra, ami már valóban 0dB. Most akkor melyikre állítsam?
(#) FAZ1 válasza gépromboló hozzászólására (») Okt 11, 2019 /
 
Nem lenne elég csak a gumigörgőt kicserélned?
Bármilyen másféle (már amilyet lehet kapni) jó lehet oda, csupán a tartójában kell kicserélni. (a görgő maga kétféle magasságban /és átmérőben/ létezik)
Én nagyon gyakran javítottam (cseréltem) úgy magát a nyomógörgőt, hogy pl. magyar BRG-s gumikerék lett beleapplikálva az eredeti fém görgő-tartóba.
Ha viszont - lehet hogy én értelmeztem kissé rosszul - Neked CSAK a görgőtartó maga kellene - az már kissé meredekebb dolog.
Megnézheted esetleg a HQ-Elektronikánál (Bp. 13. Kerekes u. 15.)
A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2019
(#) Tomi94 válasza gépromboló hozzászólására (») Okt 11, 2019 /
 
Azt nem tudom fejből, hogy a szervizkönyv mit ír, de az újabb Sony-k mind így vannak beállítva, azaz a 250 nW/m-es beállítószalag lejátszásakor kb. -4 dB-t mutatnak. Szóval valószínű ez a gyári beállítás, és nem szúrtál el semmit a leírást követve. Én magamnak átállítottam úgy, hogy ugyanott legyen a 0-ja, mint a többi deckemnek, de hogy ez most korrekt eljárás-e? Dolby szempontjából érdekes a kérdés, de azt sose használtam..
(#) gépromboló válasza Tomi94 hozzászólására (») Okt 11, 2019 /
 
Köszi a támpontot.
Szóval nem csak nálam van így a dolog... az az érdekes kérdés merül fel, hogy amikor valaki ugyanazt a kazettát két gépen játssza le, egy Sony-n meg egy másikon, akkor nézhet, mint a moziban, hogy a Sony miért halkabb? Mert pl a Nakamichi nálam járt példányainak a specifikációjában (BX-1, BX-125) a kimenetre 500mV-ot ír a 400Hz-es 0dB-es kazira. A Sonynál "Rated Output" néven szól a kimenet, ami szintén 500mV, de nem említ kazettát, így a beállításból úgy gondolom, hogy ez az abszolút maximum jel, ami a VU-méter szerint már +8dB.
Szóval ezek a modern Sonyk gyengébb kimenettel rendelkeznek, amit a gyártó azzal takar el, hogy áthangolta a beállítást, de valahogy nem állította utána a VU-métert, ami minket, barkácsolókat kérdésekkel (vagy lehetőségekkel) tele hagy.
Van egy másik lehetőség is, mégpedig, hogy a Sony végfoka gyengébb minőségű és azért kell gyengébb jelet kiadjon, hogy a torzítás maximális kivezérlésnél is a megadott paramétereken belül maradjon.
Mindegy, melyik az igazság (vagy egyik sem), de ha valaki ugyanazt a hangerőt kívánja viszont hallani a Sony gépeitől, mint egy másiktól, akkor fel kell tolnia a kivezérlést. És én így hagyom, mert már feltoltam . A torzítás meg nem érdekel, nem valószínű, hogy bármikor olyan felvételt készítsek, ami eléri a +8dB-t, így nem is fog torzítani.
Probléma megoldva.

Szerk: FAZ1: nálam az volt a helyzet, hogy a görgő tartó fém ház elgörbült, de azóta szereztem másikat és minden szép és jó. Sajnos a HQ-nál sincs már hasonló sem, így az íbéjről szereztem.
A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2019
(#) kistee válasza gépromboló hozzászólására (») Okt 12, 2019 /
 
Érdemes elolvasni, jó kis összefoglaló: Mit mérünk a magnón?

És ezt is: Kazettateszt
(#) tepege hozzászólása Okt 15, 2019 /
 
Üdv segitséget kérnék Aiwa F250 szijméretekben mert sehol sem találok róla infót,1 lapszij meg 2 ékszij a benne lévők elfolytak)Dróttal meg ezzel-azzal méregetni mennyire lenne pontos?
(#) Tomi94 válasza tepege hozzászólására (») Okt 15, 2019 /
 
Valamelyik este meg tudom írni legalább a főhajtásban levő kettőt, Aiwa F220-é megvan az otthoni gépemen, ez meg mechanikusan tök ugyanaz.
(#) tepege válasza Tomi94 hozzászólására (») Okt 15, 2019 /
 
Kösz-addig nem is kinlódom vele,várom
(#) BaloghFerenc hozzászólása Okt 16, 2019 /
 
Űdv !

Segitséget szeretnék abban kérni, hogy van egy sony tc-k570 deck-em.
Namost ebben elkopott a lejátszó-monitor fej, egy tokozatban a kettő.
A tipus száma:733118 , 155 Ohm/380Ohm
Hol lehetne beszerezni ezt ?
(#) papacica válasza BaloghFerenc hozzászólására (») Okt 16, 2019 /
 
ebay de szerintem ,vegyél valami bontott gépet donornak,mert magnóba venni valami újat az 30% esély
(#) gépromboló válasza BaloghFerenc hozzászólására (») Okt 16, 2019 /
 
A Vaterán találtam egy ilyen gépet, az eladója profi, esetleg ő tudhatja, honnan szerezhetsz fejet bele, ha neki nincs. Egy próbát megér.
(#) doktor válasza BaloghFerenc hozzászólására (») Okt 16, 2019 /
 
Szia!
Szerintem, reménytelen a fejek/ olcsó beszerzése/ esetleg donor készülék jöhet szóba, szerencsére, ebből viszonylagosan, sok van az országban.
Nem kizárt más japán gyártású fej beépithetősége, elméletileg LA van benne, a magnó többi része milyen állapotú?
Érdemes még valamelyik apró oldalon, hirdetésben keresni.
(#) Tomi94 válasza tepege hozzászólására (») Okt 16, 2019 /
 
Nos, a táblázatom szerint a lapszíj 83x3.5-ös, továbbá egy 64x1.2-es, és egy 62x1.0-s ékszíj van felírva. Gondolom, a vékonyabbik a számlálóhoz való méret.
(#) tepege válasza Tomi94 hozzászólására (») Okt 16, 2019 /
 
Kösz-nagy vagyholnap megyek is ilyeneket vadászni
(#) mis-x hozzászólása Okt 17, 2019 /
 
Üdv mindenkinek!Van egy Pioneer CTS 710-es deckem és az lenne a kérdésem hogy a kazetta ajtó borítást hogy lehet levenni mert meg szeretném tisztítani a nyomógörgőket.Próbáltam mechanikus tisztító kazettával de csak a jobboldali görgőt érte el a szivacs a baloldalit nem tudta mert annak az átmérője kisebb,ha valaki tudna tanácsot adni megköszönöm.
(#) doktor válasza mis-x hozzászólására (») Okt 18, 2019 /
 
Szia!
Kikapcsolt állapotban, megnyomod, ha jól emlékszem Pioneerok esetében az eject gombot, nyitja az ajtót, melyet alulról-felfelé kétoldalt egyenletesen lehúzható.
(#) mis-x válasza doktor hozzászólására (») Okt 18, 2019 /
 
Hali.Sajnos ennél a félig döntött mechanikásnál már nem lehet lehúzni a borítót.A régebbi évjáratúaknál még úgy oldották meg.
(#) doktor válasza mis-x hozzászólására (») Okt 18, 2019 /
 
(#) Petyka79 hozzászólása Okt 21, 2019 /
 
Sziasztok! Van valakinek tapasztalata aiwa r450 karbantartásban?
(#) Marko Ramiusz hozzászólása Okt 21, 2019 /
 
Jó szerencsét, Mindenkinek! Szükségem lenne a Technics RS-B765 PXS cap. magnónak a használati utasítására angol nyelven. Gondolom, hogy magyarul nincsen, pedig nálunk is meg lehetett venni, ha van így is, örömmel telítene el. Egyébként németül megvan, de a szövegből számomra semmi nem derül ki, mert nem ismerem a nyelvet. Köszönöm a segítséget! Üdv.: Joe
(#) gépromboló válasza Marko Ramiusz hozzászólására (») Okt 23, 2019 /
 
A Hifiengine.com-on találtam regisztrálni kell, mielőtt letölthetnéd.
(#) tepege hozzászólása Okt 24, 2019 /
 
Üdv-rs-tr333 új szijak,új görgők ...és... a vadonás LGT kazit beszedte a felvevős oldalon de úgy,hogy közben a fej oda-vissza forgott-végem vansosenem csinált ilyet mióta nálam van még az eredeti romos görgőkkel sem-vki tud okosat,hogy mit hogy és hogy mit tegyek?Kaptam rengeteg új holland belga angol meg Thomsun original kazettákat és -nem nevet-nem merem lejátszani...mint fentebb emlitettem kész vagyokD
(#) tepege válasza Tomi94 hozzászólására (») Okt 24, 2019 /
 
Szijak beszerelve de hátra nem teker csak kerreg mintha nem érne egy fogaskerék a másikhoz- de zenél meg dolbyzikErősebb rugót tettem oda ami a kis idlerkereket húzza a jobbos didire-ha esetleg köze van hozzá...mert nem ment a lejátszás nem érte el mintha elfáradt volna a rugó,tehát nem tudomD
(#) Tomi94 válasza tepege hozzászólására (») Okt 24, 2019 /
 
A gumigyűrű lesz a rossz, amiért erősíteni kellett a rugón - majd küldök ehhez is méretet, meg hogy hol lehet legyártatni hozzá. Nem drága amúgy, és csak jobb az eredeti megoldással. Ennek a tekeréshez nem sok köze van, ott valaminek a tengelyére van rákövülve a zsír, ez tipikus Aiwa-s jelenség, a 450-esben épp a fejfordító kerék szokott elakadni, itt meg valamelyik a fogaskerekes áttételek közül.
(#) tepege válasza Tomi94 hozzászólására (») Okt 24, 2019 /
 
Köszöntem akkor ezt is várom a 450-est meg jó,hogy emlitetted mert a 7végén kapok egyet.
(#) Marko Ramiusz válasza gépromboló hozzászólására (») Okt 24, 2019 /
 
Köszönöm a fáradtságot!
(#) Marko Ramiusz válasza gépromboló hozzászólására (») Okt 24, 2019 /
 
Éppen ezek vannak meg Nekem is.
Következő: »»   133 / 181
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem