Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő építése elejétől a végéig
Lapozás: OK   24 / 24
(#) reloop válasza Hetope hozzászólására (») Dec 5, 2019 /
 
A fantomtáppal kapcsolatban szimmetrikus jelhez találsz rajzokat, de gondolom aszimmetrikusban gondolkozol. Mellékelem hogyan néz ki elviekben a jel átvitele.
A méretezéshez linkeld be a megépített előerősítő rajzát.
(#) tothbela válasza highand hozzászólására (») Dec 6, 2019 /
 
Ez azért is előnyösebb mint a PC mikrofon bemenetére jellemző előfeszített bemenet, mert a csatlakozó bizonytalan érintkezése miatt (ez mozgó mikrofonnál mindig van) nem jelentkezik sercegés, durrogás, stb. Ez 1-2W-os PC hangszórókon nem nagy probléma, de nagyobb hangerővel rendelkező berendezés esetében akár még károkat is okozhat.
(#) Hetope válasza reloop hozzászólására (») Dec 7, 2019 /
 
Na pont ilyesmire gondoltam én is.

ELECTRET.png
    
(#) tothbela válasza Hetope hozzászólására (») Dec 8, 2019 /
 
Megkérdezhetem mire akarja a cimbora használni ezt a készüléket?
(#) Gafly válasza tothbela hozzászólására (») Dec 8, 2019 /
 
Azt hittem, az R3 szerepére kérdezel rá.
(#) Hetope válasza tothbela hozzászólására (») Dec 11, 2019 /
 
Kényszer megoldást kell keresnem mivel hogy 1 eres az árnyékolt mikrofon kábel.
(#) reloop válasza Hetope hozzászólására (») Dec 11, 2019 /
 
Ez teljesen rendben lévő dolog. Az előerősítőt miért akarod a végerősítőn kívülre telepíteni?
(#) tothbela válasza Hetope hozzászólására (») Dec 11, 2019 /
 
Nem a kábelt kérdeztem, hanem hogy mi lesz a dolga ennek az erősítő aparátnak. Addig értem hogy elektret mikrofon jelét szeretné erősítővel összekombinálni, de a madarak hangját erősítené, vagy énekelni akar. Esetleg akusztikus gitár hangját szeretné hangosítani. Még az is elképzelhető, hogy akad komplett előfok négy sávos hangszín szabályzóval szimmetrikus és aszimmetrikus bemenettel, csak 2X15V táp kell neki.
(#) Hetope válasza tothbela hozzászólására (») Dec 11, 2019 /
 
Kerkasztal beszélgetést vesz fel videóra és kell egy mikrofon is az asztal közepére. Ja még egy fontos tényező hogy 12 V-os aksi szolgáltatja a táplálást.
A hozzászólás módosítva: Dec 11, 2019
(#) tothbela válasza Hetope hozzászólására (») Dec 12, 2019 / 1
 
Így érthető. Az elektret mikrofont közvetlenül rákötöd kábelre, más nem kell. Az előerősítő bementén legyen egy leválasztó kondenzátor, valamint egy jól szűrt feszültségforrásról egy ellenállás a bemeneti csatlakozóra. Ez táplálja a mikrofonba integrált jfet erősítőt. A kapszulák munkaponti árama 0,6A körüli, vagyis 12V tápfesz esetén 10-15kOhm ellenállás jó lesz.
Amit nem értek, hogy minek a végerősítő. Mikrofonos felvételnél a legrosszabb dolog hogy a jelet még kihangosítod.
Javaslom hogy még több részletet adj meg, hogy segíteni lehessen. Milyen lesz a kamera? Ha mobil telefonnal (ez a legegyszerűbb) veszünk fel videót, annak a füles csatlakozója ad ki elektret kapszulához tápot. Kicsit profibb megoldás, hogy minden személyt egyesével kell bemikrofonozni, majd több csatornás keverővel hasonló erősségűre és hangszínűre hozzuk a jeleket. Még tovább haladva jó szolgálatot tehet egy (azt hiszem ez a neve) autofader. Ez az éppen beszélő személy mikrofon jelének segítségével a többieket lehalkítja, így a papírzörgés, meg szipogás nem zavarja a tiszta hangot. Kell még limiter, mert ha egyszerre valamin elkezdenek kacagni, 10-20dB-el megnő a jelszint. Ez nem lenne jó. Megoldást jelenthet, hogy két csatornás felvételnél az egyik csatornát 20B-el kisebb érzékenységre állítjuk, így utólagos szerkesztésnél ott lesz egy alacsony zajú sáv a halk részek számára, meg egy a beordításokra, ami nincs túlvezérelve. Mindig azt a sávot kell monósítani, amelyik jobb.
A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2019
(#) Hetope válasza tothbela hozzászólására (») Dec 12, 2019 /
 
Nagyon jól látod a dolgokat de nem olyan egyszerű mert a beszélgetés egy teremben történik ahol vagy ötven vendég is van és azoknak kell a kihangosítás. Adóvevőknél sokszor használtam electret mikrofont úgy ahogy leírtad de nem szeretne + kütyűt a mixer elé mondván annak már van fantom kivezetése. Na most bekötöttem neki 2 eres kábelt használva és várom hogy mire ment vele.
(#) Hetope válasza Hetope hozzászólására (») Dec 20, 2019 /
 
Ma meghallgattam élőben az egészet és jól vizsgázott a mikrofon. Hálás köszönet a segítségekért.
Következő: »»   24 / 24
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu