Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Westen 240 Fi gázkazán hiba
 
Témaindító: mics, idő: Máj 29, 2010
Lapozás: OK   63 / 82
(#) Luci válasza Luci hozzászólására (») Dec 16, 2019 1 /
 
Meg is van:
Bővebben: Link
(#) MaricsE hozzászólása Dec 18, 2019 /
 
Sziasztok!

Valaki tudna tippet adni ahhoz, hogy a Westen starmaster füst hőcserélőjét hogyan lehet a legegyszerűbben kitisztítani?

Kössz!
(#) athew hozzászólása Dec 23, 2019 /
 
Sziasztok,

meleg víz engedésénél a gázkazánnál kis ideig minden jól működik, bekapcsol a láng, aztán kb 15-20 mp múlva kikapcsol a láng és olyan 2-3mp-ig nem kapcsol vissza, majd néha visszakapcsol, néha csak kattan egyet, de nem kapcsol vissza. Pont emiatt olyan a víz sem folyamatosan meleg.

Van esetleg tipp, hogy ilyenkor mi lehet a gond? Nyilván előre fosok holnap ehhez hogy fogok szerelőt szerezni...
(#) joetata hozzászólása Jan 10, 2020 /
 
Üdvözlök mindenkit!
Kérem megszakérteni, mi lehet a probléma: Westen Pulsar D 24 kombi kazánom nagy spórolásba kezdett. Nem gyullad be, a kijelzőn E 01- be nem gyulladás miatti blokkolás. Egy hete már csinált ilyet, de akkor Reseteltem és újraindult. Most már nem.
Próbálkozzak még valamivel, vagy szerelő?
Köszönöm:
joetata
(#) merlingerin válasza joetata hozzászólására (») Jan 10, 2020 /
 
Szia!

Szikráztatni szikráztat?
Pontosan mit hallasz? Leírva, kattanás, ventilátor, stb...

Most jöttek be a fagyok. Házi nyomáscsökkentőd van? Esetleg az udvaron? Burkolat/házikó nélkül? Mert bele tud fagyni az esővíz... Gyakori.. És azért nem gyújt, mert valóban nincs mit.. Nincs gáz.. Tűzhely van? Az ég?
(#) joetata válasza merlingerin hozzászólására (») Jan 10, 2020 /
 
Köszi, hogy érdekel a problémám. Szobatermosztát küldi a jelet. Ez OK. Reset gomb benyom, szikra indul. 2 mp. főégő begyújt. De végig hallom a szikrázás hangját kb még 5 mp-ig. Addig a főégő egyfolytában ég. Majd a szikráztatás megszűnik, megszűnik az égés. Hibakód megj. E01. Többszöri próbálkozás uez. Megnéztem a lángőr pólus távolságát 2,5-3,5 mm között, tehát jó. Szivattyú működik. Gáztűzhely ég. 3 évvel ezelőtt HMV motoros szelep behányt. Kb. 8mm hosszú közdarabbal tengelyt benyomva működik. Igaz nincs melegvíz, de legalább fűtött-eddig. Nem hiszem, hogy ez zavart be. Gondoltam, hogy gáz membrán hiba. De akkor a begyújtáskor sem indulna a főégő.
(#) merlingerin válasza joetata hozzászólására (») Jan 10, 2020 /
 
Szia!

Amikor begyullad, akkor modulálja a lángot? Vagyis felhúzza teljesen, majd vissza picire, majd megint fel?

Első körben a főégő fölé benyúló elektródát nézném meg. Nem koszos? Pucold meg.

Illetve a cirkó dugaljba van dugva, vagy fixen bekötve? Nem lett megcserélve a fázis/nulla? Illetve nem volt a közelmúltban villanyszerelgetés?

A hiba 2 dolog lehet. Vagy nem érzékeli az ionizációs lángőr a lángot, mert koszos, lecsúszott a kábel róla, vagy az elektronika megkergült..vagy nem jó a földelése, esetleg fel lett cserélve a fázis/nulla, emiatt nem jól mér..

Másik, hogy nem tud modulálni. Mert a gázszelep modulációs része nem jó. Felakadt, szakadt a mágnestekercs, vagy elektronika hiba, és ez a vezriójú elektronika teszteli a moduláció megvoltát is...

Én az első változatra tippelek...
(#) joetata válasza merlingerin hozzászólására (») Jan 10, 2020 /
 
Szia!
Begyulladáskor rendesen felhúzza a lángot. Teljes grafttal megy. De nem ejti le. Tovább ég, de a szkikráztatást még kb. 5 mp-ig hallani. Utána semmi. Elalszik az égő. Az elektródát már előtte megnéztem. A csúcs távolsága előírás szerinti 2,5-3,5 mm között. Finom csiszolóvászonnal megtakarítottan. A lángőr vezetékét megmozgattam, fix mintkét végén, stabilan a csavarzatában. A kazán fixen van fí relén keresztül táplálva, nem lehet póluscsere.A modulációt említetted. Az utóbbi időben tényleg szarakodott, majdnem mindig alsó lángon ment.
Hétvége van, a legközelebbi szaki 30 km-re, csak jövőhét esetleg. Marad a forralt bor közp. fűtésnek.
Kezdem feladni.
Ha esetleg még valami?
Köszönöm válaszaidat.
(#) merlingerin válasza joetata hozzászólására (») Jan 10, 2020 /
 
Szia!

A lángőr elektróda rendesen beleér a lángba? Védőföld rendben? Az elektrodába alul bele van csak dugva a kábel. Az le tud csúszni, de ki nem esik még... Mérd ki, higy az elektronikáig elér -e..
(#) joetata válasza merlingerin hozzászólására (») Jan 10, 2020 /
 
Elnézést, de csak most jutottam idáig, hogy válaszoljak. Azt nem néztem, hogy le van-e csúszva a kábel. Holnap ezzel kezdem, ill. kimérem.
Jóccakát!
(#) joetata válasza merlingerin hozzászólására (») Jan 11, 2020 /
 
Hello!
No problemo- minusz 50 rugó! A panel lett zárlatos, újat beletéve, tökéletesen működik.
Még egyszer, köszönöm segítőkészséged.
Üdv: Joetata
(#) merlingerin válasza joetata hozzászólására (») Jan 11, 2020 /
 
Korai volt. Nincs ott zárlat... A panelen a lángőrhöz tartozó X2 MKT kondit mérném ki....

Tudom... Fűteni kell... De csináld meg, jó lesz tartalékba..
(#) Owert hozzászólása Jan 12, 2020 /
 
Kedves Fórumozók! E168 hibára kerestem rá, melyre nem találtam a gépkönyvben választ a Westen Star Condens esetében, ám nekem ez akkor jött elő, amikor áram-ingadozás, zavar lépett fel a hálózatban. Ha valakinek esetleg a fűtési szezonban előjön, érdemes a hálózatot vagy a fogyasztókat átvizsgálni, mert nagyobb áramfelvétel esetén bezavarhatja a kazán vezérlőjét.
(#) zsidel hozzászólása Jan 24, 2020 /
 
Sziasztok!

Westen energy 240i kazánom állandóan újraindulgat.
Forralja a vizet. Amiket már megcsináltam rajta: hmv hőcseréló savazása többször is, nagy membrán cseréje, a teljeses szétszedtem és kipucoltam az utólsó csavarig. Dugulás nincs. Szivattyú kondiját kicseréltem mert elfáradtA fő hőcserélő kilépő vizcsöve forró viszont a hmv hőcserélő után már nem olyan meleg a viz. A hmv hőcserélőbe ha szájjal belefújok a viz belépő oldalán akkor kicsit nehezebb fújni mint a másik irányból. De megy rajta a levegő és nem érzem hogy ez a kis ellenállás fogná meg a kazánt.A kazánköri hőcserélöbe is belefújtam de nincs dugulás.Lehet az ntc a gond mert nem tudok rajta ellenállást mérni. 9 körül mértem kb. egy hónapja, tegnap pedig nincs ellenállása. Ha bedöglik az ntc akkor is kell hogy tudjak valamennyi ellenállást mérni rajta?Mind fűtésnél és hmv vizvételnél produkálja ezt a hibát.

Légyszives valaki adjon tippetesetleg még mi lehet a hiba. Délután megyek valahova pestre ntc szondát venni. Gödöllőről megyek. Hol lehet a legközelebb kapni baxi alkatrészeket?
(#) VIM válasza zsidel hozzászólására (») Jan 24, 2020 /
 
Szia! Ha a LED-ek nem jelzik az NTC hibát akkor az nem valószínű, hogy rossz. Ellenben a hidroblokkon a HMV és a fűtés közti váltást végző kapcsoló amit a nagy membrán mozgatta kis tüske mozgat az lehet, hogy nem vált át? A kapcsolóra a kék-fekete-barna vezetékek kapcsolódnak. Az NTC értéke az szoba hőmérsékleten 10kohm körül alakul, így néz ki. A kapcsoló pedig így. Westen Energy
(#) zsidel válasza VIM hozzászólására (») Jan 24, 2020 /
 
Szia. Tudtommal a ledek nem jelzik ki ha meghibásodott az ntc. De ugye én nem vagyok szerelő. Nem lehet rajta ellenállást mérni, meg se makkan a multiméter. Ellenőriztem egy másik ellenálláson, a multimeter jó. A microkapcsolók működnek, kapcsolnak. Tönkremehet annyira egy ntc hogy nem lehetbrajta ellenállást mérni?
(#) VIM válasza zsidel hozzászólására (») Jan 24, 2020 /
 
Igen, tönkre tud úgy menni, hogy nem lehet megmérni az értékét de a kazán doksija a hibakódok meghatározásánál a LED-ek ki tudják villogtatni ezt az NTC hibát. Az 5. oldalon van róla leírás.
(#) VIM válasza zsidel hozzászólására (») Jan 24, 2020 /
 
(#) zsidel válasza VIM hozzászólására (») Jan 24, 2020 /
 
Értem köszi. De a mikrokapcsoló nem vált át akkor vagy a fűtésnek vagy a hmv-nek mennie kellene. Vagy rosszul gondolom?
(#) zsidel válasza VIM hozzászólására (») Jan 24, 2020 /
 
Ez a cikkszámú sensor jó lehet? Nem tudom az ellenállását.
(#) zsidel válasza zsidel hozzászólására (») Jan 24, 2020 /
 
8435360
(#) sakrafi válasza zsidel hozzászólására (») Jan 24, 2020 /
 
Szia!
Ez kell bele
Gyártó cikkszám: 40412 (JJJ008434820)
(#) zsidel válasza sakrafi hozzászólására (») Jan 25, 2020 /
 
Szia.
Igen tudom hogy az eredeti cikkszámú kell bele. De a helyi fűtésbolban volt egy ilyen. De nem találtam róla semmi infót a neten hogy mennyi az ellenállása. Gondoltam ha az ellenállás ugyan az akkor az is jó bele.
(#) sakrafi válasza zsidel hozzászólására (») Jan 25, 2020 /
 
Ezek általában 10 kohmosak csak mindegyiknek más a jelleggörbéje ami szerint változik az ellenállása.Ha helyi boltban van akkor vigyél egy műszert és mérd meg 20 fokon kb 9-10 kohm.
(#) zsidel válasza sakrafi hozzászólására (») Jan 26, 2020 /
 
A kazánköri hőmérséklet határolót ideiglenesen kiiktattam. Igy elméletileg nem szabadna folyton kikapcsolnia. De igy sem jó. Még mindigvújraindul állandóan és forralja a vizet. A nyomás is megszalad 1.3-ról kettőre. Leálláskor pedig morgó hangot ad, mintha vákum lenne benne és visszaszivja a levegőt. A tágulásit néztem elengedett viznyomásnál. Teljesen jó 0.8.Még a végén kiderül hogy panelcsere.
Tanácstalan vagyok.
A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2020
(#) zsidel válasza sakrafi hozzászólására (») Jan 26, 2020 /
 
Néha csinál olyat hogy egy kicsivel hamarabb engedi a gázt és csak utánna szikráztat. Akkor van egy kissebb lobbanás a felgyülemlett gáztól.
(#) VIM válasza zsidel hozzászólására (») Jan 26, 2020 /
 
Véletlenül nem hagytál elzárva egy szerviz csapot a fűtési elmenő ágon? Az a furcsa, hogy a készülék alap helyzetben fűtésre van állva és a kazán mégis forralja a vizet ami arra enged következtetni, hogy a primer hőcserélőn (tűztéri) nincs kielégítő keringés. Ha a kazán teljes terheléssel indul és nincs HMV vételezés, akkor a mikrókapcsoló nem vált át (nem kapcsol, hiába jön ki esetleg a tüske és nyomja meg azt) akkor az a hibás. Az NTC az fontos, hogy megfelelő értékű legyen. Ha vettél is valamilyet, akkor azt ha kazánon kívül csatlakoztatod, jónak kellene lennie ha ez volna a baja. Majd ezután be lehet tenni a helyére. A fűtésnek "kis" lángon kellene indulnia és az NTC értéke határozza majd meg, hogy majd emelni kell e ezen az értéken.
(#) zsidel válasza VIM hozzászólására (») Jan 26, 2020 /
 
A mikrokapcsoló mert megmértem kapcsol-e.
Előremenőben nincs elzárva semmi. A hőcserélőt kivettem belefújtam és nincs benne dugulás. Az ntc nem csak a hmv-t nézi? Esetleg a fűtés határolója nem lehet a ludas. Azt bem tudon hogy mi kapcsolja le a kazánt fűtéskor ha kiiktattam a határolót? Vagyis áthidaltam.
(#) VIM válasza zsidel hozzászólására (») Jan 26, 2020 /
 
NTC-ből csak ez az egy van benne tehát fontos a megléte és az értéke. Ott van még a víznyomás kapcsoló (piros vezetékek mennek a kapcsolóhoz), a biztonsági termosztát ami az NTC felett van (kék színű vezetékkel) és sorba van kötve a füstgáz határtermosztáttal ami fent van a deflektoron. Ha a füstgáz oldana le azt csak a kis piros gombjával lehetne visszaállítani, magától nem indulna újra a kazán.
(#) zsidel válasza VIM hozzászólására (») Jan 26, 2020 /
 
Akkor csak az ntc-re tudok gindolni. Kedden kapom meg. Kiváncsi leszek.
Következő: »»   63 / 82
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem