Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Villanymotor mi a hiba?
 
Témaindító: Szpidi, idő: Jan 15, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   34 / 41
(#) Joe_001 válasza zspzs hozzászólására (») Feb 2, 2020 /
 
Látom, a fő problémát megoldottad, Nekem nagyobbakkal, más fajtákkal volt gondom. A búgás erőssége lehet a motor rögzítése miatt is. Ha nem volt sokáig az álló motor fesz alatt ki szokta bírni.
(#) Olits hozzászólása Feb 3, 2020 /
 
Sziasztok.Lenne egy kérdésem,Van egy villany láncfürészem,amely már egy éve jól végzi a dolgát.Azonban a hétvégén az történt vele, hogy az ereje felére csökkent és látható, hogy a szénkeféknél folyamatosan szikrázik, de nagyon.Lágy indítással indul, de most már érződik hogy ez sem tökéletes.Mi lehet a baja?
Még annyit hozzá kell tegyek, hogy van neki egy szellőző nyilása a motornál és egy a szénkeféknél.Mivel annyire hideg levegőt fújt ki a szénkefe szellőző nyíláson,pont ott ahol kell fognom, hogy a kezem fagyott le, ezért ezt a nyilást félig leragasztottam, de azért maradt rés szellőzni.Ez okozta volna a bajt?
A motor hosszában van a láncfürészben, nem keresztben.
A segítséget előre is köszönöm.
(#) VIM válasza Olits hozzászólására (») Feb 3, 2020 /
 
Szia! Ha "nagyon" szikrázik az még nem biztos, hogy a vég, talán csak ki kellene cserélni a szénkeféket. A terheléstől kilágyulhat a nyomórugó, beéghet a szénkefe és megnő az ellenállása, így csökken az áramvezető képessége és gyenge lesz a motor. Ha még nem körtüzes akkor még bizakodni lehet a forgórész épségében. A kommutátort is ki kellene tisztítani ha van benne kefepor maradvány. A szellőzőnyílás letakarása az nem tesz jót az öntisztulásnak, mert a szennyeződés és a kefepor az nem fog "kiszellőzni". Ha fázik a kezed, húzzál kesztyűt.
(#) Olits válasza VIM hozzászólására (») Feb 3, 2020 /
 
Attól tartok, hogy már körtüzes,mert fényes nappal is folyamatosan átvilágítja a szikrázás a láncfürész műanyag tokját.De hogyan történhetett ez, a motor sem melegedett fel, épp csak langyos volt,szellőzés is volt,nem is használtam sokat.Még garanciában van,remélem megjavítják.
(#) VIM válasza Olits hozzászólására (») Feb 3, 2020 / 1
 
Akkor ne késlekedj a vásárlói jogaidat érvényesíteni. Ha még nem nyúltál hozzá egy csavarjához sem, nem látszik a "belepiszkálás", akkor jó eséllyel bízhatsz egy cserében vagy ingyenes javításban. Tisztogasd meg egy ecsettel, vedd le a takarást, kicsit fúvasd ki levegővel és NE mondj semmit ha bármiről érdeklődnek majd az információs pultnál csak annyit, hogy "egyszer csak erőtlen lett és elkezdett szikrázni".
(#) Olits válasza VIM hozzászólására (») Feb 3, 2020 /
 
Így fogok tenni.Köszi.
(#) Bkrisz válasza Olits hozzászólására (») Feb 4, 2020 /
 
Még lehet egy lehetőség az pedig az hogy olajat kapott a szénkefe, bár most nem számít mert garis
(#) Olits válasza Bkrisz hozzászólására (») Feb 5, 2020 /
 
Ez lehetséges, mert tényleg érződött égett olajszag, miközben a fát vágtam?De hogy kerülhetett olaj oda? Az olajtartály tényleg a szénkefék közelében van.Lyukas lenne?

Közben már visszaküldtem gyorspostával az üzletnek.
A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2020
(#) Bkrisz válasza Olits hozzászólására (») Feb 6, 2020 /
 
Nekem egy Alko rettenettel volt ugyan ez, előtte már többször javítottam a csövét mert mindig leesett asszem a szivattyúról. Már drótoztam meg már ragasztottam is. Amikor vége lett bár hallottam a szénkefe tipikus hangját de elvágtam már az a néhány fát....hiba volt. Megégett a szénkefetartó is. Amúgy alapos tisztítás után kefetartó meg kefe cserével meg lehetne még csinálni(meg megkeresni miért kapott olajat) de már beleuntam, lett benzines helyette
(#) zspzs válasza ferci hozzászólására (») Feb 10, 2020 /
 
Szia!
Mivel a fő probléma megoldódott, visszaszereltem az egészet a helyére, hogy használhassuk. (Maradt a 7uF.) Tesztelni így már nemigen tudom sajnos.
Köszi a sok segítséget. Megint tanultam új dolgokat
(#) zspzs válasza Joe_001 hozzászólására (») Feb 10, 2020 /
 
Igen, szerencsére már használható. Végül csak kitisztítottam a motorokat, ahogy VIM javasolta, de a búgás nem szűnt meg sajnos, viszont talán egy kicsit jobban szív. Mindegy, így marad. Köszi a tanácsokat!
(#) Olits válasza VIM hozzászólására (») Feb 18, 2020 /
 
Végül is megoldódott a probléma.De valami nagy baja lehetett, mert nem megjavították, hanem küldtek helyette egy teljesen újat.
(#) Epu2 válasza Olits hozzászólására (») Feb 18, 2020 /
 
Ezt nem értem. Rájöttél, hogy hibásan működik, de tovább használod? (Nem csak Te.). Ez oloyan mint ha a fuldoklónak egy nagy kővel segíteni a felszínen maradni. Ez minden géphibásodásnál igaz. Az esetleg apró hibát kár tetézni.
(#) Olits válasza Epu2 hozzászólására (») Feb 26, 2020 /
 
Nem használtam tovább.Visszaküldtem az üzletnek ahonnan vettem és kicserélték egy újra.
(#) VIM válasza Olits hozzászólására (») Feb 26, 2020 /
 
Örülök neki, hogy sikerült megoldani a cserét. Ezért nem Neked címezve de álljon is itt egy tanulságos felhasználó esete ezzel kapcsolatban. A felhasználó vesz egy gépet a "barkácsosban", majd egy bevállalt munkát ezzel a géppel, gépekkel elvégez és a végére mindig van probléma a kéziszerszámok valamelyikével főleg, hogy többségére egy év a garancia. A gépeket gondosan kitisztítva az információs pulthoz fáradva mindig új gépet kap a felhasználója és a munka folytatódik tovább. A blokk vagy számla mindig legyen megőrizve és a családtagok, ismerősök sokasága a bárgyú megjegyzésekkel a gép rossz működésére az információs pultnál mindig új gépet eredményez.
(#) Infreet hozzászólása Márc 15, 2020 /
 
Sziasztok,

Van egy 1600 wattos elektromosfűnyírom, ami korábban csak rásegítéssel indult. Azt hittem az indítókondenzátor, de mint kiderült nem. Rásegítéssel - vágókés fával történő megindítása után - sokáig működött. Most kiszereltem a motort. Kicsit szorult, de kivűlről befújtam elsőként féktisztítóval, utána WD-40-nel. Visszaraktam rá az indítókondenzátort is, és úgy indítottam a fűnyíró indítógombján keresztűl. Meglepetésemre indult rögtön, de kb 20 másodperc múlva leállt és nem is tudtam azonnal indítani. Kis várakozás után újra indítható volt, de kb 20 másodperc után újra leállt. Megnéztem a leállás után a motort és kissé melegnek éreztem.
Milyen jellegű probléma lehet? Erre várnék hozzáértő választ, amit előre is köszönök.
(#) pipi válasza Infreet hozzászólására (») Márc 15, 2020 /
 
Hali!
Ha kefés motor, nézd meg a szénkeféket...
(#) zolika60 válasza pipi hozzászólására (») Márc 15, 2020 /
 
Indítókondenzátoros kefés motor? Láttál már olyat?
(#) zolika60 válasza Infreet hozzászólására (») Márc 15, 2020 /
 
Szereld ki belőle a tengelyféket. Szerintem megjavul. Csak ne feljtsd el, hogy nem azonnal áll le a tengely.
(#) pipi válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 15, 2020 /
 
Jóvan no Az enyém kefés, nem olvastam figyelmesen
(#) P1251500 hozzászólása Márc 22, 2020 /
 
Üdvözletem!
Hozzám került egy 2400 Wattos ágdaráló gép.Az a gondom vele,hogy bekapcsoláskor rossz irányba akar elindulni.Amúgy ha meglököm a helyes irányba,akkor rendesen felpörög,és dolgozik ahogy kell.
Kérdésem:mi lehet a hiba,mit kell kicserélnem rajta?
Köszönettel: József
(#) VIM válasza P1251500 hozzászólására (») Márc 22, 2020 /
 
Tiszteletem! Lehet, hogy a kondenzátor értéket vesztett és nem elegendő az induláshoz. Ennek az lesz a veszélye, hogy (gondolom én állandó üzemi kondenzátoros a motor) eleve nincs meg a kapacitás (már induláskor sem) a teljesítménynek megfelelően és le fog égni.
(#) P1251500 válasza VIM hozzászólására (») Márc 22, 2020 /
 
Köszönöm,én is a kondira gyanakodtam,még nem bontottam ki,nem tudom milyen van benne.Amúgy ez egy "fékes" motor,mert mikor indítom vagy kikapcsolom akkor oldja ill. rögzíti a késeket,illetve a forgórészt.
A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2020
(#) VIM válasza P1251500 hozzászólására (») Márc 22, 2020 /
 
Olyan fék van benne mint a fűnyírókban, hogy a motor áramfelvétele "behúzza" ezt a fegyverzetet, ezáltal old a fék a fékező felületektől. Az enyém cmi és 2.2kW-os. Van benne egy hőkioldó és biztonsági relés a kapcsolója és állandó üzemi kondis a motorja.
(#) P1251500 válasza VIM hozzászólására (») Márc 22, 2020 /
 
Köszi az infót,a jövő héten ha lesz időm kibontom,és megnézem,amúgy nagyon jó kis gépViszi mint a....
(#) P1251500 válasza P1251500 hozzászólására (») Ápr 4, 2020 /
 
Szia! A diagnózis helyes volt!
Köszönöm!
(#) Pioneer94 hozzászólása Ápr 20, 2020 /
 
Sziasztok!
Van egy ismeretlen 1 fázisú, talán 0.75 kW 2800 körüli fordulatú, jó öreg motorom, ami egy Bajai típusú szivattyút hajtott. A tekercselése elég rosszul néz ki, tele volt valami zsírszerűséggel, ami rá is melegedett, illetve a képen látható zöldesség látszik a huzalokon, ami nagy valószínűséggel oxid lehet, a lakk alatt. Szigetelés mérővel rámértem, 250-500V feszültséggel mérve 3-4 MOhmot mutatott a testhez. Óvatosan melegítettem hőlégfúvóval a vasmagot, hogyha esetleg vizes, akkor kiszáradjon, aztán újra mértem és lecsökkent a szigetelés ellenállás egészen 0.4 MOhmra.
A tekercselést megtisztítottam, utána meg akril lakkal lefújtam több rétegben, de nem javult a szigetelés ellenállása.
A motor egyébként működött szétszedés előtt, 3.4A-el, üresen.
Lehet ezt így használni, illetve mennyire lesz ez így üzembiztos?
(#) poczi hozzászólása Ápr 23, 2020 /
 
Sziasztok! Adott egy Parkside (Lidl) kompresszor, 1,8kW-os egyfázisú motorral. A hibajelenség: hidegen simán elindul, 0-ról a tartályt minden gond nélkül feltölti. Ezután ha a nyomás leesik megint gond nélkül elindul , de mire újra elérné a 8 bar-t már hallhatóan erőlködik a motor. Harmadszori indulásnál (mindezt persze néhány percen belül) már vagy el sem indul és csak búg, vagy elindul de mielőtt elérné a 8 bar-t újra egyre lassulva megáll és búg. Ekkorra már az állórész felforrósodik. Hőkioldót, PTC-t nem látni bennt, bár annyira még nem bontottam meg... Ha a forgórész pálcái közül v.melyik törött akkor az okozhat ilyet? Ötletek?
(#) VIM válasza poczi hozzászólására (») Ápr 23, 2020 /
 
Szia! Talán megszorul a sűrítő a harmadik feltermelésre, túlmelegszik.
(#) Pioneer94 válasza poczi hozzászólására (») Ápr 24, 2020 /
 
Szia!
Ez tényleg inkább mechanikus problémának hangzik. Szorulhat a dugattyú, esetleg nincs meg a megfelelő kenése.
Elektromos részen a kondira érdemes ránézni, nem-e vesztett már a kapacitásából.
Következő: »»   34 / 41
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem