Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   532 / 580
(#) STamás válasza mindenes hozzászólására (») Márc 1, 2020 /
 
Szia!
Segítséget szeretnék...
Whirlpool AWT 2084 mosógépben is ilyen panel van.
Az a gondom, hogy a motor egyáltalán nem akar elindulni reggel óta. Programkapcsoló végigmegy rendesen de motor áll. Szénkefe ok, egy hónapja lettek cserélve. Jeladó megy a motoron.
Látszólag a panel ép, nincs elégve semmi.
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2020
(#) zolika60 válasza STamás hozzászólására (») Márc 2, 2020 / 1
 
Először is próbáld ki a motort direkt áramról, hogy működik-e. Ha igen akkor kell a panelt vizsgálgatni. Azon a relét nézném meg először is, mert úgy sejtem az kapcsolja a motort.
(#) STamás válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 2, 2020 / 1
 
No, csak lezárás képpen!

Kimérve minden a vezérlőpanelen, triak nem ad vezérlést a relé felé. Kitisztítottam mindent.

Feladom...

A feladat feladása, káromkodás és lezárása közepette üzem alatt lábbal meghajtom a motor tengelyét (szíj nincs rajta) csak úgy mérgemben és elindul...

Csodálkozás.

Kikapcs, bekapcs, indul. Nagyszerű, gyorsan egy gyors mosás mert a gyerekeknek már fogytán a ruha... ruha be, gomb be...

Nem indul.

Elönt a méreg!

Végignézem az összes kontaktust (áram ki) mert ez akkor kontakthiba lesz... A motorról lejövő kábelkorbácsot ellenőrzöm amikor egyszer csak megjelenik egy félbeszakadt vezeték... a jeladó egyik fele a motor felöl... de hol a másik??? Ilyenkor a vezérlő megszakítja a relét, motor áll de minden más megy...Keresem, számolom itt is ott is, nem lóg sehol a másik fele. Hát a kábelgyorskötöző alatt találom meg, az nyírta el... Hihetetlen... Annyira rá volt húzva, hogy a dob rángatás hatására a kötöző simán átvágta szép lassan. Nem friss vágás szép fokozatosan...

Amikor megrúgtam biztos pont zártam, mert akkor nem volt fenn a szíj és nem rángatta a kábeleket.

Ennyi, a gép megy.


Okulás? Nem tudom, majd legközelebb...


Köszönöm mindenkinek a tanácsokat, tippeket!!!


Egy nekem hasznos link, többek közt a kapcsolási rajz is itt van fenn:
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2020
(#) még1MbR válasza STamás hozzászólására (») Márc 2, 2020 / 1
 
Jó érzés megtalálni, az biztos! Örülünk!
(#) zolika60 válasza STamás hozzászólására (») Márc 3, 2020 /
 
Örülök, hogy sikerrel jártál.
(#) lukovicsek hozzászólása Márc 4, 2020 /
 
Sziasztok.
Ariston inverteres motorral F18 hiba, panelen semmi hiba se égés gyönyörü tiszta 2 éves a gép, motor nem forog persze. Valaki esetleg valamit hozzászóllni????
(#) zolika60 válasza lukovicsek hozzászólására (») Márc 4, 2020 /
 
Itt azt írják, processzor hiba.
(#) lukovicsek válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 4, 2020 /
 
Elég szomoru,
(#) speki hozzászólása Márc 8, 2020 /
 
Sziasztok!
Van egy GVW585TWC-S típusú CANDY mosó-szárítógép.Azt csinálja,hogy amikor elindítom a programot akkor a motor egy kis ideig zug de nem indul el,és megáll E09-es hibával,már utána néztem elvileg motor vezérlő triac rossz.De azt már kicseréltem akkor is ugyan azt csinálja,csak zug és néha teljes sebességre felpörög és hibával leáll.
(#) zolika60 válasza speki hozzászólására (») Márc 8, 2020 /
 
A tachojeladót vizsgáld meg.
(#) speki válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 10, 2020 /
 
Az jónak tűnik
A motor teljesen leblokkol amikor megkapja az áramot.olyankor meg se lehet mozditani a motor tengelyét.
(#) mlaci989 válasza speki hozzászólására (») Márc 10, 2020 /
 
Rotor zarlat. Erdemes ellenorizni.
(#) Ge Lee hozzászólása Márc 17, 2020 /
 
Sziasztok!
Így 30 akárhány év után megadta magát az energomatunk. Lement az egyik program, indítanánk a másikat, se kép se hang... Sebaj, elővettünk egy másikat ami évek óta nem ment, bekötöttük, 10 perc mosás után elkezd centrizni, majd füst és égett szag, most már nem megy a motor sem csak búg.
Nem akarok görcsölni egyikkel sem, leszolgálták már az idejüket.
Újban melyik gyártó termékét ajánljátok? Vagy teljesen mindegy, az összes olyan, hogy 3-4 év után eldobós?
(#) Gafly válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 17, 2020 /
 
Javitható, ne dobd ki.
Ha mégis kidobod, előtte szóljál (megyünk kannibálozni ).
(#) Ge Lee válasza Gafly hozzászólására (») Márc 17, 2020 /
 
Pedig kidobom. Úgy néz ki az egyikbe programkapcsoló kellene (odáig elmegy a delej és onnan netovább) a másikba meg motor mert az égett le, csak tudnám mitől... Persze nem egyforma a sima meg a thermal programkapcsolója. Már többet dolgoztam velük mint terveztem. Semmi értelme hurcolászni szervizbe, rákölteni 30 ezret, és ki tudja meddig lesz jó...
AEG-et és Elketroluxot javasoltak a szervizesek ha nem akarom 3-4 évente cserélni, meg cserélhetetlen csapágycserékkel szívni (indesit).
(#) c27 válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 17, 2020 /
 
A jó motor a rossz helyére? Nem egyformák?
Javítani még csak lehet ezeket, én épp egy Whirlpoolnak kezdek neki holnap tengelytörés miatt (alumínium tengely). Pár évet kibír még aztán úgy is elrohad igaz már kb. 10 éves ennyit bírt. Ettől még nem ajánlom.
Ha valaki ismer egy jó márkát, esetleg konkrét típust engem is érdekelne. AEG szerszámgépekben elég jó, elektroluxot nem ismerem közelebbről.
(#) Ge Lee válasza c27 hozzászólására (») Márc 17, 2020 /
 
Nem tudom, lehet. Én nem állok neki körben lebontani róluk a burkolatot az is biztos. Bontsa le róla az aki rátette... Programkapcsolót nem újat de még bontottat sem találtam a neten sem.
Az AEG és az Elektrolux ugyanaz a cégcsoport, nem selejtet termelnek. Indeziteket láttam műhelyekben darabokban, szenvedni vele, whirlpoolt is. Ezekre meg azt mondta a fickó, ipari körülmények között is jól teljesítenek, nem 3-4 éves darabok, az övé vagy 15 éve megy, meg megy egy másik náluk valami sportklubban, nincs kímélve, bírja.
Ha tényleg úgy van, akkor nem mindegy hogy kiad az ember 4 évente 70 ezret valami vacakra, vagy 130-at egy olyanra, ami esetleg elmegy 10-15 évet is akár.
(#) antikzsolt válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 17, 2020 /
 
Nem sok pénzért újratekerik a motort és máris megy tovább. Ha ujjat veszel vegyed azt ami nincs agyoncicomázva mindenféle uri huncutsággal. Pl: A+++ kerülendő. Annyi vizet sem használ ami kivigye a mosószert nem hogy a koszt. wifi intelligens stb. Na azok fognak elsőre megdögleni.
(#) botesz válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 22, 2020 /
 
Szia!Csakis LG! ez az egyetlen olyan elöltőltős gép a piacon ami nem hegesztett üstel készül(csapágyazható) és fillérekbe kerül hozzá minden.(pl egy elektronika húszezer de ritkán van vele gond míg az agyon dicsért samsungba 40+áfa és az viszont bedöglik)
Vagy ha felültöltős kell akkor whirlpool.elporlik eltörik szétrohad de javítható és minden van hozzá.
(#) antikzsolt válasza botesz hozzászólására (») Márc 22, 2020 /
 
Felültöltösben nincs ilyen jó gép?
(#) Ge Lee válasza botesz hozzászólására (») Márc 22, 2020 /
 
LG meg Whirlpool mi? Na ilyeneket elvből sem veszek (óva is intettek tőlük), meg elöltöltőset sem. Miele, AEG, Elektrolux, utána meg a futottak még kategóriák... Megvettem a legegyszerűbb elektroluxot, de már ez is A+++, már nem lehet olyat kapni ami ne ilyen lenne.
Közben az egyik hajdut is szétkaptam, nem a motor égett le hanem csak a kondi lukadt ki benne. Ki kell majd próbálni egy programmal, mert ugyan mos és centriz is a motor, de mintha nem a program szerint csinálná...
A másik meg programkapcsolós, azzal nem tudom mi lesz mert én szét nem szedem az biztos. Ha nincs 30-40 drót a kapcsoló 2 oldalán akkor egy se, azt mindet felirkálni, lehúzogatni, agyrém.

kondi.jpg
    
(#) botesz válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 22, 2020 / 1
 
Nekem teljesen mindegy mit veszel.Nekem ezek a személyes szerviztapasztalataim.Aztán majd ha a 3 éves felültöltős electroluxba eltörik a tengelycsonk amit majd 60000 ért akarnak javítani akkor gondolj rám!Whirlpool ba 6000 az alkatrész kontra elektrolux komplett dobcsere 40 ezer!
(#) még1MbR hozzászólása Márc 22, 2020 /
 
Én hallgatnék arra, aki sokat szervizel ilyeneket
Bár otthon Elektroluxom van, amivel meg vagyok elégedve. 1x volt szivattyú csere, 1x pedig elvágtam a dobot a csapágycserék miatt. De most már bármikor ki tudom cserélni, mivel a ragasztásnál tettem és a csavarhelyek felöntéseibe csavarokat tettem.
Tizenéves gép és eddig talán 8eFt-ot költöttem rá összesen.
(#) botesz válasza még1MbR hozzászólására (») Márc 22, 2020 /
 
Idézet:
„1x pedig elvágtam a dobot a csapágycserék miatt.”


De nem egyszerűbb ha eleve szétszedhető?
(#) még1MbR válasza botesz hozzászólására (») Márc 22, 2020 /
 
De, természetesen az a legjobb!
Akkoriban amikor megvettem, még fel se tételeztem, hogy csinálnak ragasztottat.
Elromlott a Zanussi gépem (ami azóta is működik öcsémnél!!) és a nagycsalád miatt azonnal vennem kellett egyet, nem volt idő napokig várni, hogy megjavítsam. (Később persze megjavítottam idővel).
Megvettem egy jó drága Elektroluxot (EWW 167580). Sokáig bírta a nagycsaládos használatot, aztán a csapágyhibánál láttam meg, hogy ragasztott. Hát ez egy napi meló volt De most már bármikor megcsinálom, többet nem szivat meg
(#) Ge Lee válasza még1MbR hozzászólására (») Márc 22, 2020 /
 
Idézet:
„Én hallgatnék arra, aki sokat szervizel ilyeneket”
Szerinted én mit csináltam? Bementem két egymástól független szervizbe, az egyikben ismertem is az egyik fickót szegről végről. Indesit meg Whirlpool volt náluk éppen javításon, mindegyikből vagy 3db, elektroluxot nem nagyon visznek be mint mondja, mert nem kell. AEG-et gyakorlatilag ipari szinten nyúzzák évek óta, bírja. A fickónak is elektrolux van otthon, lassan 13 éve megy neki gond nélkül. Indesit némelyik 4 év után eldobós.
(#) botesz válasza még1MbR hozzászólására (») Márc 22, 2020 / 1
 
Hát ezaz én meg azt próbálom megértetni Ge Lee fórumtársal hogy az LG az még mindig bontható.Ráadásul elég nagy csapágyak vannak benne(6306,6305).
(#) Ge Lee válasza botesz hozzászólására (») Márc 22, 2020 /
 
Idézet:
„eltörik a tengelycsonk”
Ezt éppen a Whirlpoolokra mondják mint típushiba (alulméretezett alu tengely).
(#) Ge Lee válasza botesz hozzászólására (») Márc 22, 2020 /
 
Ne akard velem megértetni melyik a bontható, mert én egyiket sem akarom bontani! Épp ellenkezőleg, olyan kell amelyiket nem kell bontani! Ha meg majd netán kell, addigra lesz új, mert remélhetőleg nem mostanában kell. Egyébként van rá 6 év garim.
(#) botesz válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 22, 2020 /
 
Te tudod....
Következő: »»   532 / 580
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem