Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD TV probléma
 
Témaindító: ReFi, idő: Szept 17, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   156 / 208
(#) deebo válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Aug 11, 2020 /
 
Gyárilag sem egyenletes a fény, lehet látni, hogy hol vannak a ledek, maximum nem annyira feltűnő. Ha nincs néhány centi átmérőjű egyértelműen fényes folt, akkor az "jó".
(#) antiktelefon hozzászólása Aug 25, 2020 /
 
Sziasztok!
Valaki segítsen, mert hülyét kapok.
8520 6V led kéne, ami a feléig anód csak.
Bővebben: Link
Ez nem az.
Viszont 3V kivitelben van ilyen lábkiosztású is:
Bővebben: Link
Hol lehet ilyen izét kapni? Ebay, Ali, sehol nincs, csak az a kétharmadig egyik lábas. Azoknál a boltoknál is, ahol kifejezetten csak ilyet árulnak és figyelnek, hogy a helyes kép legyen.
Valami más lenne a neve a tokozatnak, vagy miért nem létezik?
(#) zoli0078 hozzászólása Aug 29, 2020 /
 
Sziasztok!

Egy kis gondom akadt, egy Sony KDL-40W5800 LDC TV-vel.
Alapból úgy néz ki, hogy bekapcsol de nincs háttérvilágítás, szétszedve ránézésre a táppanle rendben van, a kondik nem púpostak (tudom a nem púpos kondi is lehet rossz) talán esetleg a nagy puffer középen. Feszültségek multival mérve jónak tűnek, de ami érdekes, hogy a Backlight-ON lábon folyamatosan 2V-ot méret ha ki van kapcsolva akkor is és a ADJ. lábon pedig folyamatosan 0V van. A puferen kikapcsolt állapotban 312V-ot bekapcsolva 395V-ot mértem.
Távirányító hiányába a készüléken lévő gombokkal kapcsolom ki és be de ha bekapcsolom és hagyom úgy egy két percig utána már nem lehet kikapcsolni (a többi gombra talán reagál legalábbis a led villan ha megnyomom).
Van valakinek ötlete mi lehet a probléma?
(#) yohnsee válasza zoli0078 hozzászólására (») Aug 29, 2020 /
 
Szia,

az "úgy néz ki" sajnos itt nem elég. Belevilágítva szemből látszódik a menü vagy bármi?
395V az már jó kiindulópont, ezek szerint a PFC működik.
A táppanel és a main közti csatlakozók fel vannak szitázva? Ha igen, akkor el tudod indítani külön, kiszedve a táppanelt, és le tudod ellenőrizni a tápágakat illetve azok terhelhetőségét.
Utána mehetünk tovább a többit ellenőrizni.
(#) zoli0078 válasza yohnsee hozzászólására (») Aug 31, 2020 /
 
Szia!

Megmértem a tápot.
A tápot a helyén normál állapotban indítja az alaplap és minden előírt (tápra szitázott értékek a csatlakozóknál) feszültség mérhető, ha sikerül akkor kikapcsolt állapotban van a táp (ezt úgy sikerül elérni, hogy kihúzom a 230V-ból és ha visszacsatlakoztatom akkor még ki-be kapcsolható) akkor csak SB feszültség van semmi más és ha indítja az alaplap akkor behúz a relé és indul a fő táp és megjönnek a feszültségek viszint ha gombbal kikapcsolom akkor a fő táp ugyan úgy megy tovább még vagy 2 percig.

A táp manuálisan indíva szépen elindul, ki-be kapcsolható (ebben az esetben a ki-be kapcsolásra azonnal reagál) feszültségek rendben.
Manuális indításnál az inverter részre a Backlinght lábra és az Dimmer lábra jelet adva a háttérvilágítás bekapcsol.

Ezek után úgy vélem a táp rendben lehet és a probléma az alaplapon van.
(#) kovacspista hozzászólása Szept 26, 2020 /
 
Sziasztok! Egy 22 colos Samsung tv a képen látható csíkokat, valamint ha van képtartalom , ködös, kissé homályos képet produkál. Egyébként rendben működik. Nem kondi baj. A háttér világítás tehet ilyet, vagy valami gond van az alaplappal, esetleg a kijelzővel?
A hozzászólás módosítva: Szept 26, 2020

DSCF9347.JPG
    
(#) deebo válasza kovacspista hozzászólására (») Szept 26, 2020 /
 
A kijelző halott, megnyúlott benne egy tápvezeték.
(#) sevenhill hozzászólása Okt 5, 2020 /
 
Sziasztok! Van egy Samsung UE40F630AWXXH TV-nk, kb. 6 éves. 2 év után jelentkezett egy olyan probléma, hogy ki-be kapcsolt. Ez egy idő után megszűnt, és évekig semmi gond nem volt. Most néhány hónapja megint előjött a probléma. A ki-be kapcsolás mindig a TV bekapcsolása után kezdődött, ami kb. öt perc "bemelegedés" után megszűnt, lehetett nézni. Ez az öt perc aztán kezdett meghosszabbodni, végül mát fél óra után sem stabilizálódott. Meg is untam, egy darabig nem is foglalkoztam vele. Elterveztem, hogyha lesz szabadidőm, szétszedem, és megnézem az elkókat, biztos felpúposodtak, cserélni kell. Nemrég megint elővettem, bekapcsoltam, megint csinálta a szokásos "saját műsorát". Valami hatodik érzéktől vezérelve kihúztam az antennadugót, és a jelenség megszűnt, csak a "téglalap" ugrált az üres képernyőn, hogy "nincs jel vagy gyenge". De nem kapcsolt ki !! Ha visszadugtam az az antennát, kétesélyes volt, vagy maradt stabilan a műsor, vagy megint ki-be kapcsolt. Szóval nem lehet elkó gond, mert akkor a ki-bekapcsolást kihúzott dugónál is csinálná. Jelen pillanatban is sikerült a módszerrel "stabilizálni" a műsort, ilyenkor órákig lehet nézni, nem csinálja. Valaki találkozott már hasonló jelenséggel? Ráindítottam szoftver frissítést is, ( hálózati RJ45 kábellel csatlakoztattam az internetre ), jelenleg nincs új frissítés hozzá. Mi lehet a megoldás?
(#) attila1 hozzászólása Okt 23, 2020 /
 
Sziasztok! Samsung lcd tv,típusa UE40D 5520.Kora 10 évre tehető. A Jobb oldali hangszórója recsegve szól...Szétszedtem,meglepődtem,hogy mekkora műanyag dobozban van a mély,magas sugárzó.Persze nem szétszedhető,csak roncsolással.Konkrétan 22x9,5x1.5 cm. De gyanús,hogy nem szokványos a hangszóró tönkremenése,panelon,ahonnan a hangszóró vezeték jön,semmi deformált alkatrész nincs.Viszont mindkettő hangszórónál az alapra szerelt illesztő tuskóknál furcsa folyadék maradvány van. Olyan,mintha a hangszórók doboza valami olaj szerű folyadékot tartalmazna,és annak a nyoma látszik. Ez lehetséges lenne? És ilyen hangszóró egységet honnan lehetne beszerezni?
(#) yohnsee válasza attila1 hozzászólására (») Okt 23, 2020 / 1
 
Szia,

egyszer cseréltem hasonló hibával hangszórót ilyen szériás készüléken. Bár ott bevallotta a tulaj, hogy igencsak hangosan hallgatták naphosszat. A honnan-ra az volna a tippem, hogy írj egy hozzászólást az elektrotanyára, a piactér/keres fórumba, nekem is ott segített az egyik fórumtárs, mert neki volt hasonló (nem pont ugyanolyan, de csereszabatos) bontottan. Újonnan az ára 15 ezer forint felett van, így az kicsit húzós lett volna.
(#) proba válasza sevenhill hozzászólására (») Okt 23, 2020 /
 
Ha az antenna dugdosás segít, egy földhurok leválasztóval próbálkoznék. Lehet az antenna kábel testje, meg a készülék testje köszönő viszonyba sincsenek potenciál ügyileg egymással.
(#) attila1 válasza yohnsee hozzászólására (») Okt 23, 2020 /
 
Szia! Köszönöm a választ! A nejem is hangosan szokta hallgatni,amikor megy a porszívó... Hiába van bekötve az erősítőre,eszébe nem jutna azt bekapcsolni.... Most regeltem a tanyára,egy próbát megér!!
(#) sevenhill válasza proba hozzászólására (») Okt 24, 2020 /
 
Köszönöm a segítő hozzászólást, de sajnos a jelenség teljesen rapszodikus. Van olyan is, hogy kihúzott antennánál is ki-be kapcsol, aztán mondjuk öt perc után már bekapcsolva marad, de ahogy bedugom az antennát, megint kezdi a ki-be kapcsolást. Aztán ha így hagyom , lehet hogy néhány perc után stabilizálódik. van olyan, hogy akármit is csinálhatok, ki-be kapcsol, eltelik egy óra, én unom meg, és kihúzom a hálózati dugót. De ha stabilizálja magát bekapcsolva, bármeddig lehet nézni. Lehet, hogy mégis a tápban lesz egy lecsökkent kapacitású kondenzátor?
(#) attila1 válasza yohnsee hozzászólására (») Okt 30, 2020 /
 
Szia!!A hagszóró egység csere megoldódott,vasárnap regeltem a tanyára,hétfőn már postára is adta egy kolléga,kedden megérkezett,a csere is megtörtént. 3ezer pénz volt az 1pár. Hibátlanok,szépen szólnak. Csak még arra nem jöttem rá,hogy lehet ,,megoldódott"-ként jelölni a témát...hogy milyen ócska-gyenge fülek vannak a tvben,ami fogja a hátlapot,az valami katasztrófa... Köszönöm a tippedet!! Megy a piros pont!
(#) yohnsee válasza attila1 hozzászólására (») Okt 30, 2020 /
 
Köszönöm, örülök, hogy sikerült. Jelölni a tanyán csak úgy tudod, hogy szerkeszted a fórumbejegyzést, és a címbe beleírod kézzel, hogy megoldódott. Ez még ilyen kőkorszaki.
(#) attila1 válasza yohnsee hozzászólására (») Okt 30, 2020 /
 
ok!! Köszi!!
(#) kurci hozzászólása Nov 3, 2020 /
 
Sziasztok

Segítséget kérnék ehez: https://edigital.hu/led-televizio/orion-pif-24-d-led-fullhd-led-tel...414302 cv9203l-q24 alaplappal kapcsolatban. Kijelző törött volt, kicseréltem egy régebbi ugyan ilyen tipusu tv-ből, de ebben fejjel lefelé megy bele a kijelző, ezért most fejjel lefelé van a kép szervízmenüben nem lehet a tükrözést megcsinálni. Kérdés, mit csináljak vele? Hogy lehetne megforditani a képet.
(#) yohnsee válasza kurci hozzászólására (») Nov 3, 2020 /
 
Szia,
van a készülékben külön T-con egység, vagy az alaplapra van integrálva?
(#) kurci válasza yohnsee hozzászólására (») Nov 3, 2020 /
 
Hali
Hát ha ez mond valamit ilyen az alaplap, nincs olyan kártyám ami oda menne, szóval csak usb-n tudnék rá szoftvert rakni.
(#) kovacspista hozzászólása Nov 3, 2020 /
 
Sziasztok! Adott egy sencor sle3214m4 készülék, ami induláskor egy pillanatra bevillantja a logót, majd a háttér világítás leáll. Hangja megmarad. Megmelegítettem egy elkót, beindult! Kicseréltem, nem változott semmi. Megmelegítettem egy másikat, beindult, kicseréltem, nem változott semmi. Megint melegítés , beindul, de most már kicseréltem az összes elkót. Most így ebben az állapotában melegítésre sem indul, csak ha úgy gondolja , úgy 40 - 50 indításból 1-2 szer. Mi a bánat lehet vele még?
(#) deebo válasza kovacspista hozzászólására (») Nov 3, 2020 /
 
Ledhibás.
(#) Remci hozzászólása Nov 7, 2020 /
 
Sziasztok!
LG 43LH5100 tipusú LCD tv mindig újra indul. Bekapcsoláskor megjelenik az LG logo,majd eltűnik,utána kikapcsol a háttér világítás és 2 mp múlva kezdi elölről. Külső tápos,de másik tápegységgel is ugyan ezt csinálja. Mi lehet a gond? A panelt egyenlőre csak nagyítóval néztem át,szemre nem találtam hibát. LD67B jelzésű panel van benne.
(#) Remci válasza Remci hozzászólására (») Nov 7, 2020 /
 
Létezhet hogy processzor hibás? Ha az alaplapnak tápfeszültséget adok, akkor pillanatok alatt forró lesz. A panel meg a proci alatt a másik oldalon meg van barnulva.
(#) deebo válasza Remci hozzászólására (») Nov 7, 2020 /
 
Igen, eléggé klasszikus jelenség.
(#) Remci válasza deebo hozzászólására (») Nov 7, 2020 /
 
Akkor ez csak alaplap cserével orvosolható?
(#) deebo válasza Remci hozzászólására (») Nov 7, 2020 /
 
Igen.
(#) Remci válasza deebo hozzászólására (») Nov 7, 2020 /
 
Köszönöm.
(#) Vadász Csaba hozzászólása Nov 11, 2020 /
 
Sziasztok.
A keresek megvételre bn44-00235a samsung táp-inverter PCB-t.Gyakorlatilag egyik trafó adta meg magát.
Vagy ha valaki fiokja mélyén ott lapul eme inverter trafó az tökéletes lenne .

Előre is köszönöm .
(#) antiktelefon válasza Vadász Csaba hozzászólására (») Nov 11, 2020 /
 
Most fejből nem tudom a típusát, de a Fujitsu-Siemensekben is pontosan ez a trafó volt, és kb. 2 dollárért lehet ebayről rendelni bele. Szokott rajta lenni egy pontos kód. A primer rosszabb minőségben van tekerve, nem litze huzallal, de működik.
(#) BI-AMP hozzászólása Nov 14, 2020 /
 
Sziasztok! Adott egy ORION LCD T23-DLED típusú TV. Szerintetek mi lehet a probléma?
Következő: »»   156 / 208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem