Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   539 / 580
(#) palko0125 válasza ulisses hozzászólására (») Júl 23, 2020 /
 
Szia!
Kövesd végig a fűtőszáltól a panelig a vezetéket. Nem tudom ebben van e hőfok korlátozó ( úgy emlékszem nincs).
A panelon ellenőrizd a relét és annak vezérlését, ami a betétet kapcsolja.
Csekkold az NTC-t mert lehet az a ludas.
Üdv, Palkó.
(#) staci123 válasza banya012 hozzászólására (») Júl 23, 2020 /
 
A másik panellal jól müködik a gép?
(#) ulisses válasza ulisses hozzászólására (») Júl 24, 2020 /
 
Sikerült megjavítani! A fűtőszál-kapcsoló relénél volt a hiba, az egyik láb forrasztása "elfogyott". Sok lehet neki a 8 A. Meg az évek(kb.10) hosszú sora...
Köszönet a tippért Daninak!
Zoli
(#) ulisses válasza palko0125 hozzászólására (») Júl 24, 2020 /
 
Köszönöm szépen! (csak most láttam, hogy itt már új oldalon is van hsz., de tegnap délelőtt Dani privátban már megelőzött ..)
(#) Csupasz válasza palko0125 hozzászólására (») Júl 24, 2020 /
 
Szia! Közben kiderítettem, hogy 100K. Tökéletesen működik! Köszi!
(#) Vecike hozzászólása Aug 15, 2020 /
 
Sziasztok! Van egy Privileg Sensation mosógépünk! Sajnos a szűrő eltömődése végett leégett a szivattyú! A panelen ezmiatt kiégett egy tranzisztor! Kérdésem ez milyen tranzisztor és mivel tudnám helyettesíteni esetleg? A többire az van írva z9s y422! Köszönöm!
(#) VIM válasza Vecike hozzászólására (») Aug 16, 2020 / 1
 
Szia! Egy ilyet megpróbálhatsz beforrasztani. Egy jó alkatrész kereskedésben biztosan tudnak mondani helyettesítőt. A feszültsége az S-nek 700V de szerintem az M-s is megfelel oda a 600V-al.
(#) Vecike hozzászólása Aug 31, 2020 /
 
Sziasztok! Kicseréltem a triacot egy ilyen https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=ht...orPnzV -re, új szivattyút is tettem a gépbe de még mindíg nem indul el a szivattyú! A gép mindent tökéletesen csinál csak nem indítja a szivattyút! Mit kellene megnéznem a panelen? Mert hibát a triacon kívül nem találtam de ezekszerint van. Privileg Sensation 9250 a típusa! Köszönöm előre is!
A hozzászólás módosítva: Aug 31, 2020
(#) Dino71 válasza Vecike hozzászólására (») Szept 1, 2020 /
 
Szia! az előtte lévő ellenállást is nézzed meg. Eléggé rossznak látszik innen bár a kép is lehet rossz.
(#) palko0125 válasza Vecike hozzászólására (») Szept 1, 2020 /
 
A triak vezérlését is csekkold. Ahogy Dino71 írja az az ellenállás úgy tűnik le van égve.
Üdv, Palkó.
(#) X-Wing válasza Dino71 hozzászólására (») Szept 1, 2020 /
 
Ha az ellenállás is elégett/tönkrement akkor nagyon valószinű hogy a proci bemeneti portjának is reszeltek.
(#) aramis hozzászólása Szept 2, 2020 /
 
Sziasztok! Volna kedves valaki segiteni egy Elektrolux mosógép vezérlő panel . Már volt vele probléma akkor egy két alkatrészt kicseréltem és múködött. De most rendeltem egy teljesen uj gyári panelt. beszerelve azonnal E90 hiba , futtattam a hiba keresőt fut végig nem is áll le folyamatos. A kod szerint a panel hiba de a panel uj. azt is irja még hogy esetleg a szivattyu hibája. mind hárpm szivattyut kiszereltem tisztitottam múködnek a szivattyuk, az ajtokapcsolot is kiszereltem múködik az is . szerintetek kuka a gép?
EW1248. a gép.
(#) Atti128 hozzászólása Szept 2, 2020 /
 
Sziasztok
Elektrolux hibakód listát hol találok?
Nekem a neten nem sikerült.

Köszönöm
(#) attila1 hozzászólása Szept 2, 2020 /
 
Sziasztok!! Indesit IWSND61252 keskeny elöltöltős mosógépünk kicsit zajos lett. Kora 3-4 év körüli,4 fős családban mos. Óvatosan mozgatva a dobot érdekes módon nem lóg,nem kottyan. Hamar hátlap le,hajtó szíj is le,így forgatva szépen hallani,hogy bizony a csapágynak annyi. Viszont ebben nem láttam azt a karácsonyfa talpat,amiben a csapágynak,szimeringnek lenni kéne.... Műanyag üst lenne ebben?Akkor ebből hogyan lesz csapágy csere??Vagy valahol össze van csavarozva gumi tömítéssel az üst? Gondolom ripityomra kell szednem,hogy az üsthöz hozzáférjek? Valaki javított már ilyen típust?
A hozzászólás módosítva: Szept 2, 2020
(#) zolika60 válasza Atti128 hozzászólására (») Szept 2, 2020 /
 
Nekem sikerült.
(#) zolika60 válasza attila1 hozzászólására (») Szept 2, 2020 /
 
Nem ismerem konkrétan, de gyanítom, hogy az üstöt szét kell vágni a csapágy cseréhez. Aztán vagy összeragasztod, csavarozod, vagy elviszed egy műanyagoshoz (Például lökhárító javító) aki össze hegeszti.
(#) attila1 válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 3, 2020 /
 
Szia! Ez a szétvágás,és társai komoly? Max fordulaton 1200 centrizésen. Ha elszabadul,szétbontja a gépet,nem? Aztaaaa. A felültöltősek is ilyen egybe öntött dobbal készülnek? Vagy elöltöltősbe másik típus? Beko esetleg?
(#) japam hozzászólása Szept 3, 2020 /
 
Tisztelt fórumtársak.
A segítségeteket szeretném kérni ennek a száritógép panelnak ( Procond elettronica 3560144029 ) a panelen lévő J1-es csatlakozó 5-ös pontjáról kijövő R6-os smd ellenállás szakadt ,értéke olvashatatlan.
Köszönöm.

$_12.JPG
    
(#) FAZ1 hozzászólása Szept 4, 2020 /
 
Tisztelt kollegák!

Van egy Electrolux 10110W mosógépem, s le szeretném venni az elektronikai vezérlő rész fedelét. Bár már egyszer régebben cseréltem benne triacot (akkor még le tudtam szedni), ám azt már régen elfelejtettem, hogy hogyan kell? Letépni viszont nem szeretném ...
Semmi csavar avagy patent oldalt vagy hátul, ínkább valami belső rugós fülek tartják - de hol?
(#) zolika60 válasza attila1 hozzászólására (») Szept 4, 2020 /
 
Sajnos komoly, mert viccnek durva lenne. Nem bontja szét, mert ott vágják, ahol hegesztve van. Vagy másképpen amikor még szétszedhető üstöket gyártottak itt volt csavarozva, bilincselve. Egyébként is kisebb erőket kell elviselnie mint a dobnak, vagy a gépváznak. Manapság szinte minden háztartási mosógép így készül vagy tizenöt éve. Nem vagyok profi a témában, talán valaki tud kivételt. Esetleg ipari mosógépet kell szerezni. Kerestem neked erről szóló leírást. innen olvasgasd visszafelé a hozzászólásokat.
A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2020
(#) még1MbR válasza attila1 hozzászólására (») Szept 5, 2020 /
 
Két félből szokták a doboz összerakni, ha szerencséd van, akkor össze van csavarozva, ha nincs, akkor össze van ragasztva.
Ha félig van szerencséd, mint anno nekem, akkor a gyártó a korábban csavarosként gyártott dobfeleket spórolásból összeragasztotta, DE meghagyta a csavar felöntési helyeket.
Így én szétszedés előtt kifúrtam ezeket, a csavarokat belehajtottam, majd vékony flex koronggal, alacsony fordulaton elvágtam a ragasztásnál a dobot.
Csapágy csere után a vágott felületeket szalagcsiszolóval simává tettem és FBS-sel megkenve összehúzattam. Legközelebb csak egy tapétavágó kell a szétválasztáshoz.

Egy buktató azért lehet, mégpedig a légcsapda elhelyezkedése. Nekem a dobtól külön volt így nem okozott problémát.
(#) attila1 válasza még1MbR hozzászólására (») Szept 6, 2020 /
 
miért nem megy el a válaszom sem mobilról,sem asztali gépről?? Köszönöm a válaszokat,neked is Zoli!!
A hozzászólás módosítva: Szept 6, 2020
(#) Deta hozzászólása Szept 10, 2020 /
 
Zanussi ZWG685 -öt csapágyaztam és szimeringeztem újra, mert már a szomszéd tanyában is hallották, ha az asszony mosott. Beindításkor azonnal szivattyúzással indított, mert valószínűleg fennakadt a szintkapcsolója. Kopogtatás, újraindításra ez helyre jött. Valami viszont a programjában megkavarodott, mert a rövid program beállítást 30 -40 fokon három piros felvillanással díjazza, viszont a 90 fokos állásban -ahol eredetileg nem működhetne - bekapcsolja. Van valami belső resetelési lehetőség, amivel esetleg helyre rakhatja az agyát, vagy valakinek van egy jó panelja, amiből kitudná olvasni a programját frissítési szándékkal, vagy szakszerviz aki még a telefont sem hajlandó egy hete felvenni!
(#) Melek hozzászólása Szept 20, 2020 /
 
Szervusztok!
Elektrolux Steam System EWW 167580 W, hogy lehet kicsalni belőle a hibakódokat és hol lelem a hibakódlistát?
Hiba: elindul a program, majd hamar inditásgomb jelez és a program elejére ugrik. Az első szerelő kicserélte a fűtőbetétet, de a második mosásra megint ez a hiba. Kicsit ismerkednék a lelkivilágával. Köszönöm.
(#) every hozzászólása Szept 20, 2020 /
 
Sziasztok!

SAMSUNG WF1602W5C mosógép 3E hiba kódot ír ki, mi lehet az? Megállt és teli vízzel maradt.
(#) zolika60 válasza every hozzászólására (») Szept 20, 2020 /
 
(#) még1MbR válasza Melek hozzászólására (») Szept 20, 2020 /
 
Na ez érdekelne engem is, ilyesmi gépem van szintén, igaz még jól működő.
De jobb felkészülni
(#) még1MbR válasza Melek hozzászólására (») Szept 20, 2020 /
 
Esetleg ez jó lehet kód kiolvasásra?
https://www.youtube.com/watch?v=cSNv21dyDuY
(#) Yogibear974 hozzászólása Szept 24, 2020 /
 
Sziasztok!

Új vagyok
Van egy Fagor 1fet-313 mosógepem. A program vegefelé nyüsszög egy picit. Gondoltam ékszíj. Hátha melegszik a végére.Kicseréltem, de nem lett jobb. (amúgy lógott), Szivattyú motorra gyanakszom. Javítható, ékszíj, hátha csúszik, egyéb.
Szűrőt tisztítottam, eléggé vízköves volt. Szedjem szét a csövet, hátha van lerakódás az aljában az üstben, ezért erölködik utolsó szivattyúzásnál?!

Itt egy Video
Valami ötlet?!

Köszi
Következő: »»   539 / 580
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem