Fórum témák
» Több friss téma |
Amit linkeltem elvileg szét lehet szedni hogy hozzáférjek a nyakához ugye? Gondolom mindet szét lehet szedni. Mert akkor tervezek hozzá egy befogót, és ha minden igaz kész is van? Nem hiszem el
Hm.. amúgy találtam egy ilyet is. (Itt olcsóbb)Ez milyen lehet?
A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2020
Azt hiszem megtaláltam a gépet. Ez még közel is van
![]() Van valakinek véleménye róla? Vagy ezt már ne itt kérdezzem?
Csak a felfogatása egyszerűbb szerintem, de csak példának mutattam.
Sokkal nehezebb mint az előző verzió, és szerintem bonyolultabban lehet felszerelni.
Ott ahol a szerszámbefogáshoz a retesz van 4 csavarral felfogatott többségében műanyagból készült ház van (második kép).
Láttad a videót az én gépemről ? A makitához kapható felrögzítő szerelvény csak beleteszed meghuzod a csavarokat ...(és a talpát megtartva bármikor használható az eredeti funkciójában is 2 mozdulat a talpat levenni visszatenni)
A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2020
Nézd meg ezt a képet, ennek rövid nyaka van.
Ez az extool, amit elsőnek kérdezett, a makitának a koppintása. Én szeretem a makitát, nagyon jó vele dolgozni, nem bántam meg, hogy azt vettem.
De ez egy játékszer ... Nem maró hanem gravírozó
Milyen jó módszer lenne arra hogy egy forgó tengelyt (A) pontosan be tudjak kalibrálni? Mach3 van használva. Tehát hogy a 90 fok az derékszög legyen. Ráadásul van némi holtjáték (backslash) is.
kaqkk: Igen, láttam, csak nem tudtam hogy az egy gyári megoldás, hiszen az egész géped sajátnak tűnik.
Mivel még nincs a kezemben a maró szerszám, egyelőre csak ilyen "dummy" marót rajzoltam, a konzolt majd hozzá kell igazítani. Tettem a gépre egy papírlapot, hogy látszódjon a hasznos munkaterület. Ezzel a megoldással ezt tudom kihozni belőle. Megtehetném hogy megdöntöm a hídlábakat hátrafelé, de azzal csak magamat csapnám be, mert a mozgási tér nem változna, csak az asztal lehetne rövidebb (vagy másik oldalról nézve a hasznos terület nagyobb, de lelöki a gép magát az asztalról). Így most 290x334mm-t tud. Ezzel én már elégedett leszek első gépnek, de természetesen ha van még ötlet szívesen várom mindenkitől. Köszönöm az eddigieket is! A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2020
Először meg akartam csináltatni , de olyan árat mondtak rá hogy inkább megnéztem van e készen ...
Egyébként egy ekkora gépre Ez is bőven megfelel Az első cnc men nekem is ilyen volt
Milyen anyagból lesz a gép? szerintem nyekleni fog. A doboz konstrukciót könnyű megrajzolni és összerakni, de a féloldalas oldal irányú terheléseket nem nagyon fogja szeretni. Ez a pontosságára is kihathat.
A felfogatása és a tokmány kérdéses. Mit tudsz belefogni? Egyszerűbb valamilyen ER11 tokmányos megoldáshoz keresni gépet. A kaqkk kolléga által javasolt főorsó motorok sem drágák, nekem is van vagy 3.
18-as bútorlapból készül, és nyákmaráshoz, fa illetve műanyag idomokhoz szánom. A falvastagság jelenleg 36mm (dupla bútorlap). A marót még nem tudom, valami olcsót gondoltam. Kaqkk amit javasolt az az egyik alternatíva, a másik meg valami kommersz kézi gép. A gép rögzítését majd akkor fogom konkretizálni, ha meglesz a gép. Mármint itt a kezemben. Egyelőre a "vékony zseb" effektus erősen lassítja a folyamatot.
Még nem tudom mit veszek és hol..Mi az a féloldalas terhelés? Mikor jön elő? Azt gondoltam hogy ez már elég erős így, de ha mégsem szerinted mit kellene másképpen? A hozzászólás módosítva: Szept 23, 2020
Hóágyúnak se utolsó!
![]() Amugy nagyon fain! Nekem tetszik! ![]() Én most egy táblázatot készítek sin árakból.. mert rá kellett jönnöm hogy pl az aluminium t profil + nutos csapágy nem is biztos hogy olyan olcsó kombó!
Most kutatok kefe után ami legalább 10 cm hosszú és csak egy "csík" a porszívóadapterhez ..
Ma hozzájutottam 2db 1m2, 18mm vastag rétegelt táblához.
Konkrétan tábla. Iskolai. Legalább 60 évesek. Elég erős e egy 80x60cm munkaterületű CNC gép X , Y hídjának?
Fali rack szekrényből mentettem egy kb. 20cm hosszú kefét. A szőre vagy 6-7cm.
A kábeleket ezen keresztül kell bevezetni a szekrénybe. Holnap megkeresem, küldök fényképet róla.
Felteszel egy anyagot a tárgyasztalra, lerögzíted. A marófej belemélyed az anyagba és oldalirányba elkezd haladni benne. Az anyag ellenállást fejt ki és visszahat a mozgató hídra, pont akkora erővel. Ettől féltem a konstrukciódat. Téglalapból elkezd torzulni paralelogramma irányba.
Így már értem mire gondolsz. Feltételezhetjük a 36 mm falvastagság, illetve fent a híd hátlap és lent a híd alja nem bírja megtartani? Nincs semmi gyakorlatom ebben, azért kérdem. Fához műanyaghoz nem kellene elégnek lennie? Végülis öntartó polcokat, meg asztallapokat csinálnak ebből. Ott sem láttam meghajlást (mondjuk nem mikron órával néztem
)
Én inkább asztalnak használnám fel , nálam acél U profil a híd és a váz 1000*1000 mm a munkaterület (a videóban látszik egy része a váznak )
A hozzászólás módosítva: Szept 27, 2020
Köszi a tippet , villanyász boltban eszembe nem jutott volna keresni !
Idézet: „3.Használat: ragassza a porvédő takarékot a törlőkönge ragasztóval, vagy rögzítse a porvédő csaptelepre szegecsekkel.”
Ennyire megbízható a google fordító ami az oldalt fordítja le a használó nyelvére.. Mellesleg nem innen kell megvenni, hanem ilyet, bárhonnan. Ez csak egy illusztráció arról, hogy mivel lehet egyszerűen megoldani.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

Még nem tudom mit veszek és hol..