Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » CNC építése házi alkatrészekből az alapoktól
Lapozás: OK   343 / 372
(#) pipi válasza sargarigo hozzászólására (») Okt 3, 2020 /

Abban nem lehet bízni. Van egy görcs, akármi, és kiugrik, repül, szétszabdal mindent
(#) sargarigo válasza pipi hozzászólására (») Okt 3, 2020 /

Teljesen igazad van, én erre gondoltam. Tudom nem látsz a fejembe, elfelejtettem mondani
Ettől még valószínűleg eleresztem a fa-témát, a nyák a fontosabb.
(#) bbb válasza mnyugger hozzászólására (») Okt 3, 2020 /

Egy kis kínai alumínium gép. Ha visszaolvasol, annak a nagyobb méretű változatáról kérdezgetett szili83.
(#) zsenipocok válasza sargarigo hozzászólására (») Okt 3, 2020 /

Szia!

Megnéztem a terved és megmondom őszintén, lassan túl bonyolítod, ha csak nyák maráshoz szeretnéd.
Nézd meg PCB maró.

Ha átszámolod, lassan a bekerülési költségben itt leszel. Ez csak egy példa, de én átgondolnám a helyedbe.
(#) sargarigo hozzászólása Okt 3, 2020 /

Van egy igen eretnek gondolatom!
Még nincs készen, de concept rajznak azért már elmegy.
Megfigyeltem, hogy a lapszabászaton ahova járok, igen pontosan vágnak. Laminált bútorlapból gondoltam elkészíteni a síneket! Vagyis szinte mindent
Húú, már félek előre mit kapok
(#) sargarigo válasza zsenipocok hozzászólására (») Okt 3, 2020 /

Tény hogy ez olcsóbb, mint amit rajzoltam!
(#) pipi válasza sargarigo hozzászólására (») Okt 3, 2020 / 1

Bármiből lehet ha az adott célra/pontosságra elegendő. A bútorlap élzárását ne felejtsd el, ha nedvességet kap, elkezd dagadni.
(#) sargarigo válasza pipi hozzászólására (») Okt 3, 2020 /

Mindenképpen a vastag élzárással gondoltam, az gyakorlatilag a "papucs" szerepét is betölti. Legalábbis a síneknél.
(#) cua válasza sargarigo hozzászólására (») Okt 4, 2020 /

Az (egyik) elso cnc oldal-on nagyon sok leirast es otletet talasz butorlapbol keszult cnc-hez.
(#) kaqkk válasza sargarigo hozzászólására (») Okt 4, 2020 / 1

És mivel fogod kenni a súrlódó felületeket ? Bútorlap a bútorlapon , nem sokáig lesz egyenletes a siklása (megkopnak a felületei az élei ) Tényleg csak látványtervnek jó . Ha már csúszófelület , én inkább bemarnék a bútorlapba egy alu U profilt és pom ból vágnék beleillő "léceket" amiken a mozgó részek csúsznának .
A hozzászólás módosítva: Okt 4, 2020
(#) sargarigo válasza cua hozzászólására (») Okt 4, 2020 /

Igen, ezeket már néztem, köszönöm!
(#) sargarigo válasza kaqkk hozzászólására (») Okt 4, 2020 /

Akkor ez sem az ideális low-cost megoldás. Nem baj, még van egy ötletem, azt is lerajzolom.
(#) l48 válasza sargarigo hozzászólására (») Okt 4, 2020 /

Ha muszaki ember vagy vagy annak érzed magad akkor az ilyen és ehhez hasonló terveket ugord át. ( nem kritizálom mert dolgoztál vele, de nagyon sok hibát tartalmaz)
Sok sikert a választáshoz!
(#) kokozo válasza sargarigo hozzászólására (») Okt 4, 2020 / 1

Használj fióksínt, ha már ennyire ócó kell
(#) Pali79 válasza kokozo hozzászólására (») Okt 4, 2020 /

Az lesz a következő amit kihajít az ember a p..csába. Én végigjártam az utat, kell a normális sín! Legalább a köszörült rúd és azon a csapágy, rövedebb távokra jó. Nagyobb gépnél kell az alátámasztott sín. Mindenki azt gondolja, hogy a nyák marásra nem kell jó és masszív gép, pegid nagyon nagy tévedés. Persze ha valaki 1 miliméteres sávokat használ 2 milis közökkel akkor jó lehet, de egy smd ic helyét már nem lehet megcsinálni ha nem pontos a gép.
(#) kaqkk válasza Pali79 hozzászólására (») Okt 4, 2020 /

Ha nyákot akarsz marni akkor nézd meg a fólia vastagságát , 35 mikron .... Ehhez kell egy pontos gép ?
(#) mex válasza kaqkk hozzászólására (») Okt 4, 2020 /

Miért szerinted nem kell?
(#) kaqkk válasza mex hozzászólására (») Okt 4, 2020 /

Ez költői kérdés volt ... Természetesen kell a pontosság (35mikron....) 8 évig készítettem nyákokat én tudom ...
(#) Pali79 válasza kaqkk hozzászólására (») Okt 4, 2020 / 1

Ne tőlem kérdezd! Mint mondtam én végigjártam az utat... Csak a kezdők mindig azzal kezdik, hogy "nem akarok semmi nagy dolgot csak nyákot marni" és itt kezdődnek a gondok, hogy azt gondolják egy akármiből összelapátolt géppel lehet egy valamire való nyákot készíteni, pedig nem lehet. A fióksínes megoldásnak úgy van 2-3 mm mozgása minden irányba mint huzat! Pont arra való amire kitalálták, a fiók jól mozog tőle, ennyi.
(#) kaqkk válasza Pali79 hozzászólására (») Okt 4, 2020 / 1

Ja igen ! Mellényúltam sargarigo-nak akartam válaszolni ... A 35 mikron az behatárolja a dolgokat , Éppen azért építettem az első CNC gépemet mert benne voltam a nyák gyártásban ....
(#) sargarigo hozzászólása Okt 4, 2020 /

Utolsó verzió: Ez vajon tudhatja a nyákot? Mozgó asztallal készül, csak odáig még nem jutottam el. De az asztal is ugyanígy lenne mint a többi része. A csapágyak párban állíthatók, tehát elvileg pontosan neki lehet feszíteni a vasaknak.
Fióksín meg sem fordult a fejemben, annyira azért nem terveztem lemenni. Van az a szint amit még a papír sem bír el
Mindenesetre a hétvégére kirajzolgattam magam, kíváncsi vagyok a legújabb és egyben utolsó változatról mi a véleményetek.

Szerk.: Természetesen a vasak nem maradnak rozsdásak, le lesznek fújva
Szerk2.: Csapágytemető..
(#) kaqkk válasza sargarigo hozzászólására (») Okt 5, 2020 /

Ez már közelebb áll a valósághoz, ezt a megoldást már több gépen láttam . A pontossága csak az idomok minőségétől függ (az alu idom pontosabb a hengerelt-hidegen hajított szögvasnál)
A hozzászólás módosítva: Okt 5, 2020
(#) Pali79 válasza sargarigo hozzászólására (») Okt 5, 2020 /

Ha időben nem nagyon sürgős, akkor jobban jársz gyári bontott sínekkel. A sárga fórumon mindig van eladó.
(#) Pali79 válasza sargarigo hozzászólására (») Okt 5, 2020 /

(#) sargarigo válasza Pali79 hozzászólására (») Okt 5, 2020 /

Hát így mondjuk tényleg okafogyottá válik a dolog
(#) szili83 hozzászólása Okt 7, 2020 /

PCB készítéshez milyen kialakítású szerszámot érdemes/kell használni? Bővebben: Link
(#) sargarigo válasza szili83 hozzászólására (») Okt 7, 2020 /

Nem jó a link!
(#) kaqkk válasza szili83 hozzászólására (») Okt 7, 2020 / 1

(#) sargarigo válasza kaqkk hozzászólására (») Okt 7, 2020 /

És a sok méret közül melyiket?
Jéé, megjavult a link..
A hozzászólás módosítva: Okt 7, 2020
(#) szili83 válasza kaqkk hozzászólására (») Okt 7, 2020 /

Én is arra lennék kíváncsi, hogy melyik lenne jó, és miért?
Egy videóban olyan bittel láttam marni mint amivel fúrnak, csak az a része nagyon kicsi volt.Akkor azt mondod ezzel a hegyessel jó.

Kétoldalas NYÁK-ot is szoktatok CNC-ni?

3018-as CNC-t rendeltem. Milyen programmal lenne érdemes marni?
SprintLayouttal terveztem eddig paneleket, azokat a terveket is ki tudom majd marni?
Következő: »»   343 / 372
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem