Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ózon képző 12 V AC-ről
 
Témaindító: Emberke, idő: Aug 20, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   4 / 4
(#) uniman válasza merlingerin hozzászólására (») Máj 2, 2020 /
 
A videóban 4:28-nál van egy QR kód, meg egy betűsor...a készülék ez lehetne: Bővebben: Link
Csak itt sok a postadíj...vagy csak most, a "helyzet" miatt.
A hozzászólás módosítva: Máj 2, 2020
(#) ONKYOS válasza merlingerin hozzászólására (») Máj 2, 2020 /
 
Jó kis cucc, bizonyosan hatékony is, hiszen 50Hz-es HV, trafóval megy,.
Viszont ez nincsen 20KV, csak 8-10KV, üresjárati feszültség, mivel kb, 1cm.ről kezdett áthúzni,
és nem kütyü, hanem kisülőcső, az üvegcső,/szakmai neve/ ami az O3-at termeli,állítja elő..
(#) Traimmm válasza Geri86 hozzászólására (») Júl 19, 2020 /
 
Szia, 10 gramm/órás ózongenerátort építettem, 2 ventillátorral. Autót fél óráig kezeltem vele. 20m2-es szobát szintén fél óráig ózonoztam. Még 4 órával az ózonozás után is, több órányi erős szellőztetés után is erősen büdös van. Nem ózon szag, hanem valami más bűz, ami az ózontól megbomlott. Autóban és a szobában is ugyan az a bűz van. Ez nem szagtalanított, mint a reklámban van, hanem bűzt csinált.
(#) Traimmm hozzászólása Júl 19, 2020 /
 
Ez a fajta van.
(#) merlingerin válasza Traimmm hozzászólására (») Júl 19, 2020 /
 
Szia!

Az a szag az az ózon hatására létrejött bomléstermékek szaga.. 1-2 nap, és elmúlik... autóban is.. teljesen normális...
(#) Inhouse válasza Geri86 hozzászólására (») Júl 20, 2020 /
 
Szerintem azért mert házilag javíthatóbbnak tűnik. Persze a nagyfeszültség generátor nem, az ki van öntve. De a laposnál egy vezetőréteg van felgőzölve kerámiára, ezt amikor megeszi az ív, akkor kuka. A csövesnél egy üvegcső van két fémháló között. Ha ezek is elégnek esetleg, akkor ez inkább pótolható. Ha az üveg nem törik el, akkor akár örökös is lehet.
(#) vladcepes hozzászólása Nov 9, 2020 /
 
Sziasztok!
Én is rendeltem egyet,egy ilyen két lapkásat mint a "Traimmm" amit belinkelt képet. Én a 230V-os változatát rendeltem. Most vettem hozzá egy 230V-os ventilátort. A kérdés hogy ezt bele tehetem műanyag házba is? (persze ezen is van egy csomó furat),csak azért kérdem mert ahány videót láttam,mindenki fém házasba rakta. Ha a generátorom,és a ventilátorom is 230V-os gondolom ezen kívül nem kel más. (persze kapcsoló-meg max időzítő) ,de az időzítőt megoldanám a wifis konnektorommal.
Válaszokat köszönöm!
(#) merlingerin válasza vladcepes hozzászólására (») Nov 11, 2020 /
 
Szia!

Persze. Sőt. Műanyag jobb is. A generátor alja alu borda. Csak a vékony szilikon lap választja el a hálózattól. Jobb a békesség.

Ha teheted, PP házba tedd. A polipropilén relatíve jól bírja az ózont. Az ABS rideg lesz.
(#) Inhouse válasza merlingerin hozzászólására (») Nov 12, 2020 /
 
A narancssárga PVC lefolyócső milyen ebből a szempontból?
(#) Gafly válasza Inhouse hozzászólására (») Nov 12, 2020 /
 
Idézet:
„A narancssárga PVC lefolyócső milyen ebből a szempontból?”

Sárgább.
Bocsánat, nem lehetett kihagyni.
A hozzászólás módosítva: Nov 12, 2020
(#) merlingerin válasza Inhouse hozzászólására (») Nov 12, 2020 /
 
Szia! Szerintem az PP.. jó lesz.
(#) vladcepes válasza merlingerin hozzászólására (») Nov 12, 2020 /
 
Szia! Köszönöm!
(#) ONKYOS válasza Traimmm hozzászólására (») Jan 10, 2021 /
 
Nagyon jó szuper kis cucc!
Elérhető árban, és még a virusokat is elpusztítja, 90%feletti hatékonysággal, külföldön már több mint 10éve használják,.
(#) rpmaus válasza ONKYOS hozzászólására (») Nov 7, 2023 /
 
Szia! Mivel épp most javítok egy 79/A típusú Medicor-készüléket, csak leültem ide frissülni (*), egy picit ellent kell mondjak Neked: legalábbis ebben a típusban (nem utólagosan, hanem gyárilag) mindkét 230 voltos AC ágban van 1-1 2,2 kiloohmos soros védőellenállás, és az (ebben legalábbis) "csak" 12 tagú (a C1-3..11 és C2-4..13, valamint D1-12 elemekből álló) kaszkád-sokszorozó végén (majd itt és ehhez jön a csillagok között lent még csak előrevetített' poen ), egy 4,7 megaohmos leválasztó/védő R-tag után jut ki a HV a csúcsokat tartalmazó "középső" lemezre.

Tehát - szerintem - sem elektromos (tény), sem mérnöki (elvi) értelemben a csúcsokra a fázis nem jut ki, és ez így - ugyancsak: szerintem - még egy katasztrofális meghibásodás mellett sem értelmezhető lehetőség. Míg - ezzel szemben - a falon lévő 230 voltos aljzatba - akár egy gem-kapoccsal és akár sajnos egy gyermek is amikor nincs védve a dugasz a "támadástól" - belenyúlhatni' amely viszont reális eséllyel okoz halált vagy ahhoz közeli "élményt", ill. ujj vagy ujjak elvesztését.
Ebbe azért "mentem bele", mert igen ősi emlékeim szerint az egykori KERMI messze kegyetlenül rigorózus volt mindennel ami akár csak elviekben "rázhat", ahogy erre Te is hivatkozol - még ha meg nem is nevezted őket, de - bölcsen, és helyesen írtad egyébként a tényt. Viszont épp azért elgondolkodtam felvetéseden, mert ezt a készüléket elég nagy példányszámban hát' csak' legyártotta (és el is adta) a cég (a ma is létező Medicor, akkori állapotában) és mégis el is adta elég nagy sikerrel (ha jól értem-emlékszem).

Egyébként tapasztalatból is tudom, hiszen "nem hittem el" - mint Móricka a zsiráfot Đ Tehát ki kellett próbáljam, de az egy elméleti tény is, hogy épp a kaszkád-kapcsolás annyira nem-terhelhető, hogy gyakorlatilag nullára leesik a kimeneten (tehát a közel ötmegás soros védő-tag előtt is) a feszültség "érdemi" terhelésre (az élő test ilyen).


No és akkor most jön a beígért "sluszpoen": nézem-nézem ezt a (**) jelenleg épp nem működő, ám közel 20 éve átalakított és azóta folyamatosan jó szolgálatot tevő (asztmámra, de akár a covid ellenében is) mütyűrtöt' és egyre jobban úgy érzem, vagy ők vettek vissza akarattal már a tervezés közben, vagy valaki valamit nagyon elnézett: ugyanis a dárdákra menő elválasztó-ellenállás (a 4,7 M 5% fél watt.. from SZU) nem a 12. (utolsó) tagra van kötve (eleve, tehát a(z) NYHL/NYÁK szerint és a bakelitbe fúrt gyári lik' szerint sem), hanem épp kettő taggal korábban szerepel a forrszem és közepén a lik az emlegetett orosz ellenállattal' . . . . most épp ezen a "dilemmán" kezdtem el "élvezkedni", gondoltam, találok autentikus rajzot ... a 'Tanyán elvileg (a jpg neve) a 78-79-90-es széria szerepel - jellemző, hogy ez is lengyel irodalomból származik, ők mindig is jobban becsülték a magyar [cucilista, ill. kgst-tagozott] elektronikai ipart mint mi magunk, nem?

Persze, úgyis át fogom én őtet' legalább egy teszt erejéig alakítani, és ha ez érdekes fejleményt hoz (és el sem felejtek ide visszatérni, amiért ha mégis így lenne, előre is elnézést kérek!), akkor beszámolok róla - viszont ha a lóbányai Óhegyen halva találták a bárci benő helyett szerénytelen Egerem', akkor a teszt nem jól sikerül :-]

Mindenkinek sok boldogságot
és kiváló egészséget kívánok,
sok szeretettel:
'a' robi


(*) Mivel fel kell frissíteni a 'zagyam, hogy egészen pontosan miért is dobtam ki belőle 20 éve a Remix fólia-kondikat és tettem helyettük újakat....

(**) Tegnapelőtt valami igen nagyot csattant, és nem poén volt .-] Bár elméletileg jó még az irányhallásom is (HOGY MI VAN?! KI HALT MEG?! ), én elölről és balról hallottam, de ott semmi nem szállt el (még Đ), ez a jószág' pedig amúgy is mögöttem van amikor ennél a gépnél tökölök' ... Nos, viszont éjfél körül amikor zabálódni' készülődtem, rájöttem, hogy ez a kis mütyűr nem műk' - így viszont egy fél fokkal jobban aludtam, az mindig rosszabb, ha eleve azt sem tudjuk, mi pukkant .. igaz: az gyanús volt, hogy nincs szag (ti. kondit 2 szobán át is kiszaglok', minden mást utcahosszon is akár - kivéve a szarvasgombát és a pénzt), de ezt talán már csak utólag rakja össze a képzeletem
(#) ONKYOS válasza rpmaus hozzászólására (») Nov 27, 2023 /
 
kösz ,de én már rég nem akarok visszatérni a 70-es évek, végéhez, a 80as évek elejéhez.
Amit te védőtagnak gondolsz, az, csak egy feszültségosztó ellenállás.
A kaszkádot én is használom, 4db,HV. dióda, és 4Db Hv 15KV/150pf,. kék kerámia kondi formájában,+a kimeneti fesz.g imp.növelő,párhuzamos 15KV/ kondik,2db.
Legutóbbi ózonizátor/ionizátor fejlesztésem, az 556-os Ic.vel megy,szintén kétfázisú impulzusokat állít elő, és meghajtó/leválasztó, ferritmagos trafóval hajtja meg,a már említett kapcsoló tranzisztort..
Ennek a kapcsolásnak az előnye, hogy mivel kétkimenetű az Ic. az egyik 18KHz-en ketyeg,a másik kimenet pedig 240Hz-en, stabilan működik,9V-os tápfesz.ről.
A kis driver trafó primerje osztott, igy rá lehetett kötni, mind a két kimeneti jelet, ezáltal, még ha ez sokaknak hihetetlenül is hangzik, meg hajtja a kapcsoló tranzisztort, de akár Fet-et is, ami pedig záróüzemben megy, és meghajtja,az ETD-34, szintén említett ferritmagos,nagyfeszültségű imp. sk.tekercselt,trafót.
Kiváló hatásfokú kapcsolás, a gyufásdoboznál kisebb kb.3,6x2,8cm, hűtőborda, alig melegszik,a vírusokat cigaretta füst,/szag maradványokat, csakúgy mint a konyhai szagokat, gyorsan lebontja, kiszűri, eltünteti.
Kiváncsiak kedvéért, megemlítem még, az ionszelet, ami erősebb mint a Selva Cm-103, volt, anno', itt ugyanis, a gyertya lángját 15cm.ről, 1-2mp. alatt fújja el..
koracél porgyűjtőcsövek, továbbra is beváltak, 2010-óta.
A hozzászólás módosítva: Nov 27, 2023
Következő: »»   4 / 4
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem