Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   1236 / 1267
(#) Kda válasza yohnsee hozzászólására (») Nov 25, 2020 /
 
Köszi
(#) kiszebra hozzászólása Nov 25, 2020 /
 
Sziasztok!

Egy képcsöves TV állagmegóvása kapcsán merült fel a következö kérdésem:
A felhasználó időnként egy-egy DVD film erejéig kapcsolja be. Viszont néha dolga akad közben és megállítja a filmet 10-20 percre. Mi jobb a TV-nek? Kikapcsolni, hogy a beégés kockázatát csökkentsük vagy hagyni bekapcsolva, hogy a be-ki-be kapcsolással járó hőváltozást csökkentsük?
(#) Gafly válasza kiszebra hozzászólására (») Nov 25, 2020 /
 
A képcsövet akarod védeni, vagy a degaust?
(#) kadarist válasza kiszebra hozzászólására (») Nov 25, 2020 / 1
 
Szia! Ez egy kreált álprobléma, engedd el.
(#) kiszebra válasza Gafly hozzászólására (») Nov 25, 2020 /
 
Azon gondolkodtam, megéri-e újra felfüteni a képcsövet ennyi miatt.
(#) Imi68 hozzászólása Dec 1, 2020 /
 
Sziasztok! Samsung Plazma tévé javításában szeretném a segítségeteket kérni! Modelsz: PS42A411CE Kukák mellett találtam! Nem indult,ezért bele néztem .Az F801S biztosíték szakadt volt az NT801S Ntc tőből le volt törve.Biztosítékot cseréltem és tettem be egy Dsc10D15 Ntc-t asztalon nem reagált semmire,visszatéve a helyére soros égőről kattan a relé ezzel párhuzamosan villog az égő. Égő nélkül leold a kismegszakító.A panelon nem találok hibás alkatrészt. Valami beterheli a tápot,vagy nem megfelelő Ntc-t tettem bele?? Néhány képet teszek fel. Előre is köszönöm a segítséget!
(#) kadarist válasza Imi68 hozzászólására (») Dec 2, 2020 / 1
 
Szia! Hálózati feszültség helyrtt tápláld meg huszon egynéhány voltról (DC is lehet) és keress melegedő alkatrészt a primer oldalon.
(#) Imi68 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 2, 2020 /
 
Szia! Köszönöm a válaszodat!! Nem sokkal jutottam előrébb ! A készenléti táp lesz szerintem,mert ott volt némi melegedés és ha a biztosítékát ki vettem nem kattogott a relé.Lehet a vezérlője .Cseréltem néhány kondenzátort.Tranzisztorokat megnéztem. Nekem valami beterhelésnek tűnik nem zárlatnak nem csattan semmi.Az elekrotanyán van róla rajz! DYP-42W3 a panelszáma.
(#) Imi68 válasza Imi68 hozzászólására (») Dec 3, 2020 /
 
Kivettem a készenléti táp Str-a6159 Ic-t most nem kattog az relé.Azaz nem csinál semmit.
(#) kadarist válasza Imi68 hozzászólására (») Dec 3, 2020 /
 
Ha a kismegszakítót veri le, akkor biztosan a hálózati oldalon lesz zárlat. Akár még egy zavarszűrő tekercs is okozhat ilyet vagy egy kondenzátor.
(#) Imi68 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 3, 2020 /
 
Szia! A puffer kondenzátorok kapacitása 50Uf volt együtt 2 két darabnak.Ami 220 mikróF/db kellet volna lenni cseréltem őket 470 mikrósra.Lehetséges hogy a kapacitás vesztés miatt tönkre ment valamelyik Pwm Ic. Méghozzá a segédtápé,mert ha a készenléti nem menne akkor a relé sem húzna meg.
(#) Imi68 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 3, 2020 /
 
Köszönöm a segítséget kedves István! A puffer csere megoldotta a problémát,ez a készülék még nem megy a kukába. Előtét égőről nem tudott elindulni,ezért gondoltam hogy nem jó még, vártam hogy a család lepihenjen.Éles próba és siker!! Köszönöm még egyszer!
(#) kadarist válasza Imi68 hozzászólására (») Dec 3, 2020 /
 
Szép munka!
(#) baloghvl hozzászólása Dec 10, 2020 /
 
Sziasztok!

Sikerült egy 42 coll-os TV-hez rossz háttérvilágítás-szettet rendelnem. A régi 4 soros az új pedig 5 sorból áll. A régin a ledek nyitófeszültsége 5V, az újon pedig 2,6V. De minden soron +2db led van és plusz van egy sor. Mivel a sorok hossza stimmel, kérdezném hogy érdemes-e belemókolni a régi helyett? 0-94V van mindkettőre írva, nem fogja kinyírni a táp az új sorokat?

Előre is köszönöm a segítő válaszokat!
(#) c27 hozzászólása Dec 11, 2020 /
 
Sziasztok!

Esetleg valaki tudna segíteni egy régi crt tv-vel kapcsolatban?
A hiba pár napja kezdődött, magától kikapcsolt a tv 10-15 perc után készenlétire. Visszakapcsolva kb megint 5-10 perc és kikapcsolt. Általában egy idő után magától visszakapcsol, de most legutóbb már csak magától volt hajlandó x idő után visszakacsolni.
Gondoltam lehet a por zavar be, kitakarítás után összerakva most már nem hajlandó képet adni vagyis egy függőleges piros csík jelenik meg, de hang van.
Megnéztem azóta semmilyen csatlakozó nem csúszott le minden a helyén semmi látható hiba.
Mi okozhatja ezt esetleg valakinek volt már hasonló gondja?
A vonal majdnem egyforma vastag végig nem megy ki teljesen se lent se fent a széléig, de csak pár cm híja van vörös színű és mintha néha változna az árnyalat mintha valamit próbálna megjeleníteni csak össze van rántva a kép és piros.
A hozzászólás módosítva: Dec 11, 2020
(#) kadarist válasza c27 hozzászólására (») Dec 11, 2020 /
 
Szia!
A forrasztásokat nézd át, biztosan találsz repedt, kimelegedett forrszemeket.
(#) rozsdas111 hozzászólása Dec 12, 2020 /
 
https://www.youtube.com/watch?v=eY3WK0-KD58 Sziasztok,kellemes hétvégét! Megoldást keresek a következő hibára. Samsung CZ21M-163N típusú készülékem képernyője bekapcsoláskor néhányszor elsötétül,majd hiba nélkül működik a következő bekapcsolásig. Ha már bemelegedett akkor hamarabb áll be a normális üzemmód .
(#) kadarist válasza baloghvl hozzászólására (») Dec 12, 2020 /
 
A LED tápegység áramgenerátoros, tehát nem fogja kinyírni. A beüzemelés után érdemes a háttérvilágítást fényerejét visszavenni a menüben.
(#) kadarist válasza rozsdas111 hozzászólására (») Dec 12, 2020 / 1
 
Szia!
Tekergesd egy kicsit a sortrafón lévő alsó "screen" potmétert.
(#) c27 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 12, 2020 /
 
Köszönöm a segítséget, sajnos nem láttam se kimelegedett, se repedt forrszemet.
Valami a nagyfesz környékén nem stimmelhet, mert nem hallatszik bekapcsoláskor az a bizonyos hang ami jellemző a képcsőre amikor elindul rendesen.
Nagyon minimalista a függőleges piros csík fényereje is alig látszik.
Meggondolandó mi lesz a sorsa, a széleknél már elég rossz volt a fókusz is, nem tudom mennyit segítene rajta egy beállítás vagy viszi el középen a fókuszt, lehet eljött a végítélet neki.
Kapcsolási rajz a világon sincs hozzá. Régebben is kerestem már, külföldi oldalakon is, max megvenni lehet egy oldalról, de annyit már nem ér az egész még ha jó nagy a képernyője is.
Ha sorkimenő trafó baja van akkor kb. vége, kb. 25-30 éves Saba Tv.
A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2020
(#) rozsdas111 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 12, 2020 /
 
Köszönöm, úgy néz ki sikerült állítanom rajta. Ha jobbra tekertem akkor becsíkozódott és elment a kép, maradt a csíkos kékes színű képernyő. Ha viszont balra tekertem kicsit akkor visszajött a kép. Addig állítottam amíg a csíkok el nem tűntek, de ekkor még bekapcsoláskor elsötétült. Még egy icipicit visszább vettem és talán sikerült. Holnap ha újra bekapcsolom meglátom sikerült-e. Még egyszer köszönöm a segítséget.
(#) kadarist válasza c27 hozzászólására (») Dec 12, 2020 /
 
Ha függőleges csík van, akkor biztosan működik a sorvégfok és valamiféle függőleges eltérítés is van. A tápfeszültségeket érdemes még ellenőrizni, persze csak ha van kedved hozzá.
(#) Laci66 hozzászólása Dec 15, 2020 /
 
Sziasztok!
Segítséget kérnék egy HYUNDAI CTV 2114 javításához. Először is egy kapcsolási rajzra lenne szükségem. A történet a következő: még a nyáron egy zivatar alkalmával elhunyt az öcsém TV-je.
(készenléti módban volt)
Ugyanakkor elpusztult a padláson levő aktív antennaosztó is (megolvadt a táptrafó csévéje is).
Öcsém szerzett magának másik TV-t, én meg másik aktív osztót, eddig a rossz TV félre volt téve.
Vasárnap megyek a nappaliba, hát az asztalon ott a bontott kütyü, a 82 éves apám tanulmányozza a belsőségeket. Kérdeztem tőle, mit játszol fater? Azt mondta megcsinálja a nővérének (nagynéném 85) mert ígért neki egy TV-t karácsonyra. (Van tv-je, de legyen a hálószobába is.) És most jön a lelki terrorizmus: "Ha te fiam, nem vagy hajlandó megjavítani, majd megjavítom én." Utoljára a fater kb. 40 éve javított TV-t, az is abból állt hogy csavarhúzó nyelével megkocogtatta a PCL85-ös csövet aztán egész nap büszke volt magára hogy "helyre ugrott a kép". ---Miért pont karácsony előtt bolondul meg mindenki?--- Már rögeszméje lett hogy Ő ezt a TV-t adja a nővérének. Utálok TV-t javítani, de muszáj lesz.... A tápot mindenképp át kell néznem mert a 3,15A-es biztit (2,5A helyett)
kiveri. Rajz kellene, hogy átlássam a dolgokat, de GOOGLE nem haver. És persze jó tanács hogy merre keressem a pusztítás útvonalát? Az antennán jött be a ménkű, és milyen útvonalon pusztított?
Vagy a 230-as hálózatból érhette a pusztulás? Megjegyzés: zivatar esetén TV-t, PC-t áramtalanítani
szoktunk, öcsém viszont zárja a szobáját, az övé a "lyukban maradt".
A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2020
(#) kadarist válasza Laci66 hozzászólására (») Dec 15, 2020 /
 
Szia! Le kellene olvasni a sassziszámot a nyákról. Sanszos, hogy valamilyen török belsőről van szó. 11AK...
(#) Laci66 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 15, 2020 /
 
Szia!
Esetleg "AMSTRAD CTV 2114"-re gondolsz? Az Török? E-service ezt adta nekem.
Megnézem azért a sasszit is. Szerinted "aluról, vagy felülről" keressem a hibát.
Hogy a táppal kell kezdenem az OK.
(#) kadarist válasza Laci66 hozzászólására (») Dec 15, 2020 /
 
Azzal kezdd, hogy leolvasod a nyák feliratait. A sassziszám alapján találsz rajzot és ezek után már könnyebb dolgod lesz.
(#) Laci66 válasza Laci66 hozzászólására (») Dec 15, 2020 /
 
Legutóbb a saját "Samu" TV-met javítottam egy kis segítséggel. Az SMR ic döglött meg a
tápban.
A Nippur, vállalkozás gyártott helyettesítő paneleket. Ismerős TV mágus megrendelte, be is szerelte 3000-ért, de mivel csak a panelt vittem el (biciklivel így könnyebb) nagyjából állította a feszültséget. Itthon összeraktam a TV-t, rámértem a tápfeszre az előírt 125V-os ponton, és 138V-ot mértem. Az SMR panel potiját visszatekerve 126V-ra tudtam beállítani. A kép nem volt jó, ezért a segédrács potival és a fókusz potival korrigáltam. Remélem nem bakkeroltam el semmit!
Azóta is a pincében van tartaléknak. Fel merjem ajánlani nagynénémnek? Mennyire megbízható egy ilyen javítás?
(#) Laci66 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 15, 2020 /
 
11AK30A14
alatta: 040405
(#) kadarist válasza Laci66 hozzászólására (») Dec 15, 2020 /
 
Kattints alul a download-ra. Bővebben: Link Segítség javításhoz: Bővebben: Link.
A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2020
(#) Laci66 válasza Laci66 hozzászólására (») Dec 15, 2020 /
 
Közben "Tanyáztam" és kaptam egy SM-et, ezek szerint ez a táp.
Majd tanulmányozom, de azért a "súgást" előre is Köszönöm!
Most mennem kell bevásárolni.
Szia!

táp.jpg
    
Következő: »»   1236 / 1267
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem