Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Westen 240 Fi gázkazán hiba
 
Témaindító: mics, idő: Máj 29, 2010
Lapozás: OK   67 / 82
(#) robertbnyai válasza VIM hozzászólására (») Nov 15, 2020 /
 
Köszönöm! Kitakarítottam az egész készüléket, és megcsináltam amit említettél. Tökéletesen működik. Örök hálám!
(#) M62-501 hozzászólása Nov 22, 2020 /
 
Sziasztok Baxi Nuevola 240 FI gázkazánom van...az 50 fokos hőmérsékletjelző led (alatta ventilátor szimbólummal) gyors villogással hibát jelez...néha...ez a 4. számú led jelez hibát ami léghuzat-hiány hibát jelent...ez gondolom azt jelenti, hogy az elszívó ventillátor valami miatt nem vagy nehézkesen indul be...nyekergős hang kíséretében...mint a vízcsapok amikor "sírnak", arra emlékeztet a hang. Aztán megszűnik...néha csinálja, néha nem. Mi a teendőm? Ventilátor motorhibája vagy érzékelő hiba? Mi a megoldás? Vagy ezt szakember csinálja majd inkább? A másik gondom...néha kattog s nem akar begyújtani...csak kattog...kapcsolgat...ha a csapvíz hőmérsékletét lejjebb vagy feljebb tekerem, abbahagyja...ezt is csak néha csinálja. De hibakódot akkor nem jelez csak a ventillátor nem indul be, az elszívózúgás csak elkezdődik felpörögni a ventillátor de nem indul el...ennél a hibánál csak a narancssárga led láng(égéskijelző, alsó sor jobb szélső led) jelzés villog kattanáskor...a 2 hiba nem egyszerre jelentkezik s csak néha, véletlenszerűen. De lehet, mégis összefügg mert ugyanaz a ventillátor? Köszönöm a segítséget előre is.
A hozzászólás módosítva: Nov 22, 2020

Hibakód.jpg
    
(#) Berci100 hozzászólása Nov 22, 2020 /
 
Sziasztok! A Westen Star 240 fi kombi készülékemen az 50 fokos led hibajelzés villog. Nem megy a ventilátor (a ventilátor jó azt teszteltem) közvetlen a vezérlőpanelről kapja (kapná ) az áramot, nem kapja. Van olyan elem, mikrokapcsoló, levegő termosztát stb a panelen kívül ami a ventilátor működését tiltja, vagy ezt vezérlőpanel meghibásodása okozza? A ventilátor motor a jelzett kapocsra csatlakozik.
(#) Berci100 válasza M62-501 hozzászólására (») Nov 22, 2020 / 1
 
Ha a te kazánod ventilátora is ilyen (a baxi meg a westen úgy tudom egyforma) a képen jelzett bilincs gondolom a rezgéstől (ez már erősebb, ezt nem rázza szét) eltört, aminek az lett a következménye, hogy a ventilátor motor felső tengelye (képen jelzett) szétrázkódott, szétesett, hozzá is rántotta az állőrészhez, azt gondoltam leégett mert rendesen büdös volt, de megúszta, sikerült a tengelyt visszatenni azóta működik, igaz most meg az a baja, hogy nem kap áramot a ventilátor
(#) VIM válasza Berci100 hozzászólására (») Nov 22, 2020 /
 
Szia! A "reset"-et megpróbáltad kieszközölni? Ha azzal sem indulna akkor a ventilátor csatlakozását lekövetve a panelen a hozzá tartozó relét kell megvizsgálni. Van amikor egy óvatos kocogtatás a bizonytalan érintkezőjű relét működésbe hozza és ki lehet szűrni, hogy melyiket kell majd kicserélni. Ezeket a reléket lehet kapni a hazai kereskedésekben vagy van helyettesítő típusuk.
(#) VIM válasza M62-501 hozzászólására (») Nov 22, 2020 / 1
 
Szia! A ventilátor csapágyazását meg lehet kenni attól függően, hogy az milyen csapágyazású. A szilikon csövecskéket és a hozzájuk tartozó járatokat ki kell fújkálni az esetleges kosztól de vigyázni kell a csövek helyzetének helyes visszakerülésére. Ellenkező esetben nem fog működni a huzat ellenőrzés.
(#) M62-501 hozzászólása Nov 22, 2020 /
 
Berci100 és VIM nagyon köszönöm az igencsak hasznos válaszaitokat, holnap munka után meglesem, a ventilátort és alul az égésteret még egy szögletes lemez, égéstérnél kis kémlelőnyílás eltakarja, 4 csillagcsavar fogja azt hiszem...az alatt fogom a hóbelevancot találni...oké. Akkor áramtalanítok előtte és a kazánt lekapcsolom aztán leveszem a ventit is eltakaró, kémlelőnyílásos szögletes fémlemez takaróburkolatot...a nyöszörgés meg mintha a váltószelep hangja lenne, nem tudom már, honnan jött a hang...most perpillanat megy...nem tudom, autóakksit is töltök s azt vettem észre, hogy tegnap óta több alkalomkor is ha csak pillanatnyi áramszünet is de volt áramszünet (töltő olyankor alaphelyzetbe áll a kijelzőjén látszik és nem tölt)...ez okozhatta-e hogy kissé meghülyült a vezérése és miután említett ventihiba után lekapcsoltam biztosítékkal is a kazánt majd egy jó perces szünet után újraindítottam, még 2x-3x eljátszotta s azóta most megy és nem csinála a tünetet. De holnap ránézek, belekukkantok a ventilátor környékére.
(#) Berci100 válasza VIM hozzászólására (») Nov 24, 2020 /
 
Szia! Köszönöm az infókat az infókat. Igen próbáltam reteszelni, fordítva bedugni a konnektorba, de semmi. Nem kap áramot a ventilátor (ventilátor működik kipróbáltam) ami közvetlen a vezérlőpanelbe megy. Igen ott van egy miniatűr teljesítményrelé, 24 V/DC, 1 záró, 5 A, 250 V/AC, Takamisawa JV-24S-KT ami nem kapcsol (vagy nincs vezérlése) kopogtattam de semmi. Elvittem hétfő reggel a panelt egy ezekkel foglalkozó mesterhez, most várom a telefonját mint a "messiást", hogy elkészült. De már volt előjele, hogy valami nem működik jól a panelen, mert amikor bekapcsolt a fűtés akkor a fűtést jelző sárga led kb 3mp elaludt aztán kigyulladt de láng nem kapcsolt le "normálisan" működött. Olyat is csinált, hogy nem csak a sárga led aludt ki egy pillanatra hanem a felette lévő piros ledek is. Meleg víz jelző sárga led nem csinálta ezt a villogást. Lehet valami legyengült kondi "rohad" benne, és az okozza ezt a problémát. Remélem ma meg lesz mert már a 4. napja se fűtés se meleg víz. Mikor is romoljon el, hétvégén amikor betör a mínusz is. Még jó ,hogy van egy kandallónk így még nem fagytunk meg.
(#) M62-501 válasza M62-501 hozzászólására (») Nov 29, 2020 /
 
Berci100 és VIM ! Nos, a ventillátoregységet kellett kompletten cserélni, valóban a csapágyazása miatt adta a nyikorgó nyöszörgő hangot...amióta kicserélték minden okés...remélem a következő 16 évig ugyanígy elmegy ezzel a gyári (Baxi) ventiegységgel.
Továbbá a csapi melegvíz hőfokszabályzóját is cserélték pluszban mert az sem volt már épségben de a hibához ennek nem volt köze...a csap melegvizét néha gondolomformán (a hőfokszabályzó tekerőgombjának elfordítása nélkül!) tűzforróvá melegítette...most jó az is...de néha még most is icipicit melegebb a beállítottnál, igaz, már nem tűzforró közel sem. Kérdésem az lenne, hogy a kazán alatt pluszban beépített (Zylmet, kék színű, 5 literes 10 Baros max. nyomású azt hiszem) tágulási tartály szakadt membránja vagy ha abban a nyomás nincs meg, vagy teljesen 0 Bar, az okozhat-e ilyen tünetet? Vagy a tágulási tartály csak a fűtésnél játszik szerepet? A tartályt is megnézték a kazánosok, nyomás nem volt benne, 3 Barra be is lőtték...utána fél napig csöpögött a szelepből a víz (kb. 2,5 deci jött össze, kb. 3-4 mp-enként 1 csepp) azóta száraz, semmi nem jön belőle, levegőt sem hallok szökni...vissza is tekertem a szelepsapka funkciót betöltő szeleptakaró fedelet is. Szabad ezt ellenőrizgetnem sima biciklipumpával aminek ugye autószelepes vége is van és ha kell, tolhatok bele én is vagy ezt azért inkább szakira (központifűtés-szerelőre) bízzam? Köszönöm a válaszaitokat.
A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2020
(#) b79jozsi hozzászólása Dec 8, 2020 /
 
Sziasztok, van egy western pulsar 240 fi turbós gázkazánuk. Egy ideje el kezdett visító furcsa hangja lenni. A ventilátort kivettem teszteltem semmi hangja nincs, wd 40el befujtam. Fütésnél és melegvíznél is csinálja, elindulás után kB 10 másodperc múlva. Ha elalszik a láng abbahadja. Valakinek valami ötlet hogy mitől lehet ez és hogyan orvosolható?
(#) b79jozsi válasza tg77 hozzászólására (») Dec 8, 2020 /
 
Szia, megoldodot a probléma? Nekem is hasonló gond van a kazzánal.
(#) gazszeres válasza b79jozsi hozzászólására (») Dec 8, 2020 /
 
A hőcserélő elvízkövesedett. Savazással rendbe lehet tenni. Javaslom a szivattyú kondenzátorának cseréjét.
(#) b79jozsi válasza gazszeres hozzászólására (») Dec 9, 2020 /
 
Hogyan érdemes szavazni, géppel vagy inkább szétszedni?
(#) gazszeres válasza b79jozsi hozzászólására (») Dec 17, 2020 /
 
Bocs az elmaradásért, de rengeteg jelenleg a munkám. Természetesen géppel jobb eredményt lehet elérni, de a szétszedem egyedileg tisztítom is tökéletesen megfelel. Nem igazán kell kímélni, a vörösréz kiválóan tűri a sósavas tisztítást. Alapos átmosás két savazás közt. És tuti lesz a készülék. Ha sűrűn van ilyen problémád (meg egyébként is) iszapleválasztó kazán elé beillesztése javasolt.
Üdv: András.
(#) gazszeres hozzászólása Dec 17, 2020 /
 
Sziasztok!
Nem kapom az értesítéseket, amikor hozzáírtok. stb.
Mi állítódhatott el a beállításokban?
Kis segítséget kérek!
Bár azt is majd kereshetem.
Mindenkinek szép estét.
(#) Ezekiel87 hozzászólása Dec 17, 2020 /
 
Üdvözletem mindenkinek, segítségetek szeretném kérni.
Nagyon sok hasonló hibajelenséget írták már korábban előttem mint amit tapasztalunk mi is jelenleg, de laikusként tanácstalan vagyok és már nem nagyon mérjük használni a westen energy 240 fi kazánunkat...
Adott volt a gravitációs vegyes tüzelésű rendszer majd kb 16 éve lett a kazán vásárolva és szakemberek által üzembe helyezve, a meglévő fűtés vízrendszerére kötve. Eddig minden gond nélkül üzemelt, annyi bibivel, hogy a termosztát valamiért néhány éve tönkrement és egy külső MMG szabályozó lett rákötve. Ezzel sem volt ezidáig semmi gond.

A gond elsőnek ott jelentkezett, hogy nem kapcsolt be a használati melegvíz oldalról, tehát fűtenünk kellett, hogy legyen melegvíz. Jelenleg már sajnos ott tartunk, hogy a külső szabályozásra sem reagál, amint elérni a víz a 65-70 fokot lekapcsol majd egy pár másodperc üresjáratot követően újra"gyújt" majd ezt addig ismétli, amíg hagyjuk neki... Tehát kapcsolgatnunk kell ki-be.
Éjszaka már sajnos félünk bekapcsolva hagyni, mert nem bízok már benne.

Volt kiérkező gázos szerelő is nálunk, aki komplett panelcserét javasolt, egy másik szakember termosztát cserét mondott látatlanban... Szerettem volna megkerdezni, hogy mi lehet a probléma? Szabad e használni ilyen formában, okozhat e komoly bajt egy ilyen módon működő kazán, bekapcsolva szabad e hagyni pl. Éjszakára?

Mindenképpen szeretnék egy szervizes szakembert elhívni, Debrecen környékén lakom, de első körben még szerettem volna itt is választ kapni, mert abszolút tanácstalan vagyok.
És természetesen nagyon megköszönöm ha tudtok ajánlani valakit.

Minden választ nagyon nagyon szépen köszönünk!
Tisztelettel:Sanyi
A hozzászólás módosítva: Dec 17, 2020
(#) VIM válasza Ezekiel87 hozzászólására (») Dec 18, 2020 / 1
 
Szia! Van ennek a készüléknek egy ILYEN része ami a fűtés és HMV közötti váltásért felel. A képen jól látszik a mikrókapcsoló és az azt működtető rudacska ami éppen meg van szorulva, ezért nincs HMV érzékelés, ezért nem teljes terheléssel melegíti a víz-víz hőcserélőt a kazán. Első körben ezt a mikrókapcsolót és a (csúnya szóval illetett) hidraulikus mikrodifferenciál nyomáskapcsoló tömszelencéjében megszorult rudacskát kellene megnézni, hogy az működik e fűtés-HMV váltáskor ill. a mikrókapcsoló kapcsol e.
(#) slacio hozzászólása Dec 24, 2020 /
 
Sziasztok!

Westen Energie 280i (kombi gázkazán)

Majdnem kész a fürdőszoba, meleg vizet akarok fakasztani...
A radiátorok viszont le vannak szedve, itt-ott még a fűtéscső is el van vágva...
A hozzászólás módosítva: Dec 24, 2020
(#) Cocos hozzászólása Jan 1, 2021 /
 
Sziasztok!
Boldog Újévet mindenkinek! A miénk egy E96-os hibakóddal indul a Baxi ecofour kombikazánunkon. Meleg víz és fűtés még megy,de a hibakód nem tűnik el. Van valakinek tapasztalat?
(#) VIM válasza Cocos hozzászólására (») Jan 1, 2021 /
 
Szia! BUÉK! Nem lehet törölni a hibát (reseteléssel)? Feszültségcsökkenés miatti kikapcsolás az E96. Mennyi idős a kazán?
(#) Cocos válasza VIM hozzászólására (») Jan 1, 2021 /
 
Szia! Nem lehet resetelni. Elvileg automatikusan megteszi,ha megszűnik a hiba. De ugye mi a hiba,ha minden működik!? Csak,használat után marad a folyamatos hibakód villogás. A kora azt hiszem 8-10 éves. Rendszeresen karbantartott.
(#) Puszkamuszka hozzászólása Jan 3, 2021 /
 
ÜDV. Mindenki. Egy olyan problémával állunk szemben, hogy van egy westen energy 240fi kombi kazanunk. Olyan baj lépett fel, hogy folyik a víz a szivattyú tetején lévő csavar mellől ha a nyomás eleri a 2.5 bart. Érdeklődnék mi lehet az a csavar? A jó az úgy vagy be kell tekerni?
(#) VIM válasza Puszkamuszka hozzászólására (») Jan 3, 2021 /
 
Szia! Az a szivattyú automatikus légtelenítője. Azt egyenlőre nem kell "bántani", hanem a tágulási tartályban már nem tud hová tágulni a fűtési kör vize és azt kellene rendbe hozni. Az erről szóló összefoglalót ITT találod meg. Ha ezek után is csepegne a légtelenítő akkor azt is szét kell szedni és vízkőmentesíteni (mert eléggé olyan) kellene.
(#) csordizoli hozzászólása Jan 3, 2021 /
 
Sziasztok! Westen Energy 240fi kazánnál ütötte fel a fejét a jelenség, miszerint HMV vételezéskor a fűtőkörre is dolgozik. Rémlik, hogy volt már itt ilyen probléma, de nem találom a vonatkozó hozzászólásokat. Tudja valaki, hogy mi okozhatja ezt és hogyan lehetne orvosolni? Előre is köszönöm a segítséget!
(#) Épületgépész válasza csordizoli hozzászólására (») Jan 6, 2021 /
 
Szia
A váltó szelep hibád van! Beszorult fél állásba,valószínűleg a vasiszap okozhatja! A kérdés ,hogy mennyire vagy műszaki beállítottságú!
(#) jjjkkk hozzászólása Jan 9, 2021 /
 
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni.

Adott egy Westen Pulsar 240 Fi típusú kazán.
Problémám, hogy nincs melegvizem, illetve hol van hol nincs. Fűtés van, ha megnyitom a melegvizet a láng megjelenik, de lefelé csökken a hőmérséklet, és 09 fokos vizet ad csak. Mit kellene kicseréltetnem, hogy legyen meleg víz?

Másik problémám a kazánnal új kora óta, hogy időközönként elengedi a nyomást (E10 hibakód), ilyenkor felül pumpálunk bele levegőt és akkor egy hónapig kibírja (addig nem engedi el a nyomást)

Azt mondták lehet panelcsere lesz a megoldás.

Gondolom ez a kazán nyílt típusú, így a cseréje csak súlyos költségek árán lehetséges.

Segítségeteket előre is köszönöm.

Andi
(#) VIM válasza jjjkkk hozzászólására (») Jan 9, 2021 /
 
Szia! A tágulási tartály mizériára ITT találsz leírást ami ha jól van megcsinálva akkor tovább tartja az értéket. A HMV talán a váltószelep működtető motor váltókapcsolójának hibája miatt nincs, mert nem vált át és nyomja le a szeleptestet, hogy az átváltva a víz-víz hőcserélőbe nyissa ki a szivattyú által keringetett vizet. ITT van egy ilyen motor szétszedve de ez 24 voltos a Westenbe pedig 230 voltos van aminek emiatt a kapcsolási ívoltásokkor keletkezett oxidáció bizonytalanná teheti a működést.
(#) Csitimi hozzászólása Jan 9, 2021 /
 
Sziasztok, Westen Quasar 24f kazánom van, az a problémám vele, hogy fűtés módban ledes kijelző szerint 50 foknál jobban nem melegíti fel a vizet, mégis a hőcserélőből olyan hang hallatszik, mintha már forrna benne a víz, ezért szinte percenként ki-be kapcsolgat. Szét lett szedve, az egész készülék ki lett takarítva, vízkőtelenítve, de a jelenség továbbra is fenn áll, hibaüzenet nincs. Szerintetek hol lehet a hiba?
(#) VIM válasza Csitimi hozzászólására (») Jan 9, 2021 /
 
Szia! Mindkét esetben hallani lehet a vízforraló hangot (HMV ill. fűtés)? A szivattyún van fokozat kapcsoló? Milyen állásban van? Az NTC-n jó értéket lehet mérni (mindkettőn, HMV-fűtési)?
(#) Csitimi válasza VIM hozzászólására (») Jan 10, 2021 /
 
Szia, HMV-nél nincs forraló hang, de ott se tud magasabb hőmérsékletű vizet. A szivattyú nem fokozat kapcsolós, jól működik. Az NTC jó értékeket ad.
Következő: »»   67 / 82
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem