Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Életvédelmi kapcsolás, FI relé
Témaindító: bankimajki, idő: Máj 6, 2009
Legalább nézd meg a lakáselosztóról készült fényképet, még ha a hibaleírást el sem olvasod.
Szia!
Az az előző oldalra eset --s nem jutott eszembe visszalapozni. ---Sajna nagyon vékonynak tűnik a 3db Al vezeték. Tehát a felszálló vezetékezést kellene első körben megnézni.Kotések? --A második körben jöhet bármelyik szomszédből is. Ez ellen még tisztességes EPH kialakitással sem lehetne sokra menni... S azután ......? Idézet: Ehhez képest sok helyen, pl. nálunk is TT hálózat van. „1972 re befejezték a Nullázásra való átállást”
Az a lakáselosztó mindent elárul a készítőjéről. A vezeték keresztmetszete, a hozzátartozó kismegszakítók értéke, a megfaragott, keresztmetszet csökkentett bejövő Nulla és PE vezeték. De az elszíneződött zöld-sárga vezetékek, kék vezetékek és a megváltozott színű csavarfejek is árulkodó jelek.
A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2020
Szia!
Igen, papiron" lejelentették "---s azóta is minden maradt ugyanúgy.
Én ezeket a gondolatkísérleteketet nem értem.
![]()
Szia!
Szó szerint erre való példa ; Persze csak 16m2 felett ajánlatos/megengedett !
Valamit nagyon elnéztél, itt a PEN van vezetve és mind a két vége le van földelve. Ez így teljesen jó lenne, de nem ez a helyzet.
Amiről szól a kérdés az, hogy hiányzik a védőföldelés. Ilyen hasonló rajzot már tettem fel korábban. Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2020
Köszönöm a hozzászólásokat. Mivel a válaszok nem voltak egyöntetűek, inkább nem nyúltam hozzá, hanem megvártam a villanyszerelőt. Maradjon a lakás tulajdonosának döntése kivel javíttatja, és a villanyszerelő szakmai felelőssége (vagy azé, aki igazolta számára ezt a képesítést), hogy hogyan.
Az 1. pontban említett megoldást alkalmazta, azaz a FI relé előtt bejövő nullát rákötötte a PE sínre, a bejövő piros vezetéket pedig kikötötte. A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2021
Biztos villanyszerelő volt?
Azért egy nulla-figyelőt is tegyetek be,mert ha az megszakad,akkor mindenen megy majd a táncikálás,ami földelve van.Na jó,ha a 'Fi-relé jó',akkor csak addig,ameddig le nem old ![]()
Hát ezt írta Atis is a következő mondatában.
De én mintha arra is emlékeznék, hogy régebben írtad, hogy épp most van az áttérés nálatok.
Igen, jól emlékszel.
![]() ![]()
Csak egy lényeges dolog TT hálózatnál is van jó védőföldelés, ahol nincs ott meg vagy meg kell javítani, vagy létre kell hozni.
A NINCS az nagyon nem jó az egészségre. ![]()
Látod mi lett a vége, a "villanyszerelő" kinevezte a nullát PEN-nek...
![]()
Azt nézem, hol írtam, hogy "nincs"...
Jóestét! Segítségeteket kérem Fi relé ügyben. 3 fázisú fi relé akkor is leold, ha kettős szigetelésű, tehát védőföld nélküli, kétpólusú csatlakozót duguk a konnektorba. Pl íróasztal lámpa 60-as izzóval. Egyébként minden hibátlanul működik. Van ötlete valakinek ez mi lehet? Így tud elromlani Fi relé? Köszönöm!
Csak ennél az egy konnektornál? Minden fogyasztóra így reagál amit ide bedugsz? Ha mindkettő kérdésre igen a válasz akkor a konnektorba (vagy valahol előtte) fel lett cserélve a nulla és a föld (esetleg ez a kettő összeér valahol).
A lámpából biztosan nem szivároghat el valahogy az áram (pl. fém test, fém asztalon keresztül valamerre)? Ha csak abban a konnektorban van ez a jelenség, meg kellene vizsgálni a konnektort. Például összeérhet a védőföld a nullával, vagy fel vannak cserélve. Ha más konnektorban is ez a jelenség, akkor is fennállhat ez a hiba, csak "messzebb" a vizsgált konnektortól.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |