Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?

Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   1581 / 1708
(#) Gafly válasza janigel hozzászólására (») Jan 10, 2021 /

Idézet:
„Az szitázó haverom ahol ezek készültek abbahagyta.”

Az tényleg baj.
Valamint az irásvetitők kimentek a divatból, és a tintasugaras nyomtatók is egyre inkább.
(#) Gabi75 válasza janigel hozzászólására (») Jan 10, 2021 /

Nagyon szép lett , igényes munka .
Nekem is sikerült megépíteni manolo adta az ötletet de
nagyobb kijelzővel készült ez volt ithon
(#) janigel válasza Gabi75 hozzászólására (») Jan 10, 2021 / 2

És nem tetted fel ide ?
Kíváncsi lennék rá.
Az én doboz méretem 130*64*44 mm.
Ez a LED mátrix van benne.
(#) zenetom válasza Gabi75 hozzászólására (») Jan 10, 2021 / 2

Így van ahogy janigel is írta, tessék felrakni, szeretjük a LEDmátrixokat!
(#) Gabi75 hozzászólása Jan 10, 2021 / 3

Pár kép az óráról .
Csak a kijelző mérete más így persze a nyák is nagyobb lett.
(#) Gabi75 válasza Gabi75 hozzászólására (») Jan 10, 2021 /

videó
A működés
(#) janigel válasza Gabi75 hozzászólására (») Jan 10, 2021 /

A videó link jön be, hibás. ERROR 404
A kijelző típusa (vagy mérete) ?
A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2021
(#) Gabi75 válasza janigel hozzászólására (») Jan 10, 2021 /

53X38mm a kijelző mérete a típust nem tudom de a lábkiosztás ugyan az mint a TA12-11.
A Teljes méret 53X190mm.A videót nem tudom miért nem lehet megnézni ,ötlet hogyan töltsem fel?
(#) janigel válasza Gabi75 hozzászólására (») Jan 10, 2021 /

A videó webcím sorában lévőt vágópadra teszed, (jobb egérgomb/másolás) és utána itt a LINK gomb.
(#) Gabi75 válasza janigel hozzászólására (») Jan 11, 2021 /

(#) janigel válasza Gabi75 hozzászólására (») Jan 11, 2021 /

Szuper a nagyobb ledmátrix kijelzővel. Még nincs doboz?
Valami azért nem kóser.

X.jpg

(#) Gabi75 válasza janigel hozzászólására (») Jan 11, 2021 /

Sajnos ezek bontott kijelzők .
Mikor beépítésre kerültek akkor derült ki hogy néhány led nem jó.
Kicseréltem a kijelzőket de sajna nem volt több, így ez megmaradt hibás ként .
(#) janigel válasza Gabi75 hozzászólására (») Jan 11, 2021 /

Oké, értem.
Akkor nem áramkör hiba.
Kár érte.
(#) janigel válasza Gabi75 hozzászólására (») Jan 11, 2021 / 2

A képen pirossal jelöltek nem baj ha rosszak az első digitnél.
Nem tudsz keresni olyat amelyiken a fehérek mind jók ?
(#) manolo válasza Gabi75 hozzászólására (») Jan 11, 2021 / 1

Szia!
Mi a kijelző neve? Valami csak van ráírva? Ha netán ezek közül valamelyikkel egyező, akkor küldök Neked egyet grátisz. Ne éktelenkedjen ott! Az egyezés a fényerő, és a színhőmérséklet miatt lenne fontos. Ha valamelyik stimmel, akkor p.ü-ben add meg a címedet, és küldöm.
Üdv!
manolo

DSCF3162.JPG

(#) Alkotó válasza janigel hozzászólására (») Jan 11, 2021 /

Nem tudom itt "futnak"-e az adatok, de ha igen, akkor minden szegmens szükséges a hibátlan megjelenítéshez.
(#) janigel válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 11, 2021 /

Ezt fejtsd ki bővebben. Mire gondoltál ? Mert ez pusztán csak led hiba.
Mivel ez egy led mátrix, a működést nem befolyásolja az ha belül nem jó a led.
X/Y pozícióban a két IC kiadja a feszt, ott pedig vagy világít vagy nem.
Én teljesen lehúzott kijelző panellel is bekapcsolva hagytam véletlenül 2-órára, visszadugtam (továbbra is feszültség alatt) és visszajött a pontos idő.
Tehát a mátrix működik, csak nincs kijelzés.
(#) Alkotó válasza janigel hozzászólására (») Jan 11, 2021 /

Arra gondoltam, hogy a "futás" szó magáért beszél.
Ezeknél a kijelzési módoknák szinte mindig alkalmaznak olyan animációt, ahol a felirat szépen elfolyik, és jön helyette egy másik. Pl. amikor időről hőfokra vált, akkor az nem egy villanás eredménye, hanem mondjuk fentről lefelé elhalad az időkijelzés, és helyette bejön a hőfokjelzés. Ez persze történhet más irányban is.
Ezeknél a "mozgó" jelzéseknél egyetlen szegmens sem marad kihasználatlanul.
(#) janigel válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 11, 2021 /

Ha erre gondoltál ebben igazad van, (amíg mozgás van, addig nem világít a led mert hibás).
De ha csak a beúsztatott eredmény a lényeg, akkor nincs jelentősége.
Márpedig ez a fontos.
(#) Pali79 válasza janigel hozzászólására (») Jan 12, 2021 / 2

Ha megnézed Alkotó munkáit, láthatod, hogy nála csak a 100%-os megoldás jöhet szóba, nem létezik a "jóvanazúgy". Kinek mi a "lényeg".
(#) Gafly válasza Pali79 hozzászólására (») Jan 12, 2021 /

Amivel egyébként szerintem nincsen semmi baj. Sőt.
(#) Gabi75 válasza manolo hozzászólására (») Jan 12, 2021 / 2

Szia !Köszönöm a segítséget .Igazábol nekem sem tetszik ez a hiba de nem volt több kijelzőm ezért maradt ez benne .
(#) jani1987 hozzászólása Jan 12, 2021 / 5

Egyszerű dolgokkal is lehet jelentkezni? A digitális világban elavult a mutatós műszer de mit tegyek ha unatkozok? A feszültség mérő már adott volt. Aztán kitaláltam hogy legyen egy mA mérő is 5, 10 és mondjuk 100mA-es mérés határral. A számolás menete adott volt. 60mV és 12 Ohm. A 10-nél 12, a 100-nál 0.61 Ohmot alkalmaztam. Már csak egy kapcsolót kell keressek hozzá.
(#) mateatek válasza mateatek hozzászólására (») Jan 13, 2021 / 4

Szegény gyereket kissé kárpótoltam a múltkori túlméretezett készülék után. Csináltam egy kisebb, de hangos társat a böszmének. Felhagytam a kínai hangszórókkal. Hazulról vettem bele a H2000 kínálatából hangszórót. Kényelmesebben lehet dobozt méretezni egy adatokkal rendelkező hangszóróhoz. Méret azért ehhez is kell, de ez belefért 9 és fél kilóba. Ezt már lehet vinni. 2x20 watt körül működhet valahol. 16 milliméter vastag lucfenyő az anyag. Hangerő van, de azért elmarad a nagyobb társától rendesen.

IMG_1157.JPG

(#) Davidd válasza mateatek hozzászólására (») Jan 13, 2021 / 3

Szia! En is szeretem a kis bluetooth hangszorokat. Nem nagy epites, inkabb modulok ossze epitesenek neveznem. 6 darab 18650 sorosan bms modulal, bluetooth modul D osztalyu erositovel, kapcsolo, es meg hianyzik a tolto csatlakozo. Ilyen esetben eloszeretettel hasznalom az autos, 2 utas hangszorokat. Ezek pl 13 cm atmerojuek, es szolnak is eleg rendesen 24V rol.
(#) Skori hozzászólása Jan 14, 2021 / 3

Készül a Tothtechnika barátommal közös fejlesztésű precíziós labortápunk (120V / 15A). Nemrég megérkeztek a gyári nyákok az előszabályozóhoz, és a főszabályozóhoz, a vezérlő nyákja pedig úton van.
Továbbiak itt
(#) trickentrack hozzászólása Jan 16, 2021 / 10

Sziasztok!

Készítettem egy led kijelzőss analóg órát. (A cikk alapján)
Terveztem neki egy új nyákot, szempont volt, hogy 10x10cmnél ne legyen nagyobb, a gyártási költségek végett. Emiatt az alkatrészek nagyrésze SMD lett. A táp része elég zsúfoltra sikeredett, sajnos volt 2db kondenzátor, ami úgy kelett be erőszakolni a helyére.
Maga az előlap egy aluminium lemez, a ledek takonypisztollyal lettek rögzítve. Nem szép, de legalább jó ronda. Dobozolás van már csak vissza, ezzel kapcsolatban szívesen fogadok ötleteket!
Végezetül néhány kép és egy videó!
(#) janigel válasza trickentrack hozzászólására (») Jan 16, 2021 / 2

Szia!
Szép munka, gratulálok.
Van egy észrevételem.
Az eredetinél a percváltás a 60-adik másodpercnél van, a tiédnél a 01-nél.
Miért ?
A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2021
(#) trickentrack válasza janigel hozzászólására (») Jan 16, 2021 / 1

Köszönöm!
Nekem is feltűnt már, fogalmam sincs. Lehet, hogy elcsúsztam 1 leddel vezetékezéskor. Valamikor átnézem.
Következő: »»   1581 / 1708
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem