Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » 12 V / 230 V inverter
Lapozás: OK   5 / 7
(#) kgv1 válasza pipi hozzászólására (») Máj 20, 2020 /
 
1. Igen, potméteres valamire is gondoltam. Megvágni a kábeleket nem akarom, még mindkét cucc, garis, de vettem szivargyújtó csatikat majd így könnyebb lesz bűvészkednem vele.
Ez a 55w-os izzó amugy valami ezeréves fényszóró bilux izzó, még a halogén elötti időkből
kicsit melegszik, ezért se akarom ezt fixen használni.

2. Lehet hülyeség amit írok, de áramforrásokat, lehet összekapcsolni? Ugyíértem van 1db 12V, 10A 120W-os kimenetű inverterem, meg van 1db 12V 5A 60W-os inverter. Nem tudom sorba, vagy párhuzamosan kötve melyik érték hogyan fog változni, tesz-e kárt valamiben. Kicsit utána kéne olvasnom a fizika 1-ben ennek

3. nem tudom miért lett áthelyezve ide a topicom, amikor nem 12V to 230V, hanem épp fordítva. 230V-os hálozaton szeretnék egy autós csatlakozóval ellátott 12V-os porszívót üzemeltetni... Na mindegy!
A hozzászólás módosítva: Máj 20, 2020
(#) pipi válasza kgv1 hozzászólására (») Máj 20, 2020 /
 
Hali!
DC oldalon párhuzamosan kötni csak az esetben, ha áramkorlátosak, mivel a kimenőfeszt nem tudod mindig egybehangolni, ezért a kicsit magasabb feszültségű jobban lesz terhelve.
Ha nem áramkorlátos, akkor lehet hogy amikor ez eléri a max terhelést ez a táp egyszerűen leold...
(#) attika hozzászólása Jún 30, 2020 /
 
Sziasztok.
Egy inverter dobozába volt egy darab kábel aminek az egyik végen egy krokodil csipesz, a másik végén meg egy szemes saru van.
Mi célt szolgálhat?
Azzal kéne földelnem az invertert, vagy ez hülyeség?
Képet teszek fel ha hazaértem.
(#) Gyukec hozzászólása Jan 24, 2021 /
 
Hello.volna par kerdesem.
12v to 220v 300w inverter menyi a névleges fogyasztása?
Ugy értem hogy egy vikend házrol van szó.szeretnék felszerelni egy ilyen invertert.de csak vilagitásra használnám.szóval 3max4 led villany izzó müködne róla semmi más.
Erdekelne hogy menyit fogyaszt el egy ilyen inverter?vagy van e rá valami képlet hogy kiszámoljam?

Annyi hiba van, hogy törölni kellene az egész hsz.-t, de a segítők tisztelete miatt nem teszem meg.
A hozzászólás módosítva: Márc 29, 2021
Moderátor által szerkesztve
(#) alex0 válasza Gyukec hozzászólására (») Jan 24, 2021 / 2
 
Szia!

Ha csupán villany menne róla, én biztosan nem tennék invertert. Van 12 voltra világítás, teljesen felesleges az áramátalakító.

Üdv: Alex
(#) ferci válasza Gyukec hozzászólására (») Jan 24, 2021 /
 
Szia!

Talán van az inverterednek valami adattáblája vagy hasonlók. Ha nincs, mérd meg, 12 voltról terhelés nélkül mennyit fogyaszt ( I x 12 V ), aztán add hozzá a ledes lámpáid teljesítményének a másfélszeresét és kb. megkapod az összfogyasztást. Ebből visszaszámolhatsz a felvett amperre, mert az lesz az érdekes neked - hogyan töltsd néha az akkut.
(#) Gyukec hozzászólása Jan 24, 2021 /
 
Értem. Köszönöm a segítséget!
A hozzászólás módosítva: Márc 29, 2021
Moderátor által szerkesztve
(#) Gyukec hozzászólása Márc 28, 2021 /
 
Sziasztok.a hetvegi hazikomban felszereltem napellemet es akuut.persze toltes szabalyzoval.12voltos rendszer es vilagitas.de tettem ra az akura egy invertert.12v->220v(500w).de amikor bekapcsolom.mukodik szepen de viszont amit megfogok megraz az aram.a fazis jelzo vilagit ahova csak odateszem.miert van az hogy viszakuldi az aramot az akukhoz es persze mindenhol aram van?letudom ezt valahogy foldelni?probaltam az aku (-)minuszara kotni ed huzalt es lefoldelni de akor az inverter csipog mig erolkodik mimimtha keves volna neki a feszultseg.kel az invert mert szoktam a hetvegi hazban barkacsolni es az inverter segitsegevel toltom az akus gepeket.tehat a kerde az volna mit tudok csinalni vele hogy ne razzon minden ha bekapcsolom az invertert?

Értem én, hogy mobilról írsz, de attól még nem kéne kapkodni. Figyelj oda, hogy mit küldesz el!
A hozzászólás módosítva: Márc 29, 2021
Moderátor által szerkesztve
(#) kadarist válasza Gyukec hozzászólására (») Márc 28, 2021 /
 
Szia! Mutasd meg azt az invertert a bekötésével.
(#) ONKYOS válasza alex0 hozzászólására (») Márc 28, 2021 /
 
Ez igy igaz,, minek átalakîtó telhesîtmèny,,inverter,, mikor egy fènycsővet vagy 2db, fènycsövet, ès akár kompakt izzót is meg lehet hajtani egy kisebb teljesîtmènyű ák, rel,,, tranzisztor+Ic, s meghajtással,, nf, trafóval,,, olcsón kivitelezhető..
Ezek már 10,5-12V, ról üzemelnek .

Értem én, hogy mobilról írsz, de attól még nem kéne kapkodni. Figyelj oda, hogy mit küldesz el!
A hozzászólás módosítva: Márc 29, 2021
Moderátor által szerkesztve
(#) Gyukec hozzászólása Márc 28, 2021 /
 
Kádári
Van 3napelem3*150w
Ami rakotve a kontrolerral es persze arra kotve az aku.es 12voltos vilagitas megy persze a kontrolerbol..az inverterem az valami olcso kinai szerintem ez is a gond vele.az inverter direkt az akura van kotve.de mikor bekapcsolom mindenhol raz az aram.szoval szerintem lefogom cserelni.mivel szetszedtem es minden rendben vele.

Természetesen itt is.
A hozzászólás módosítva: Márc 29, 2021
Moderátor által szerkesztve
(#) kissattila88 válasza Davidd hozzászólására (») Szept 25, 2021 /
 
Ha az NE555 kimenetére kötünk egy 470uH induktivitást az átalakítja a négyszög jelet szinusszá?
(#) Bakman válasza kissattila88 hozzászólására (») Szept 25, 2021 /
 
Nem, nem alakítja át. Viszont, sok berendezés képes üzemelni négyszög (vagy bármilyen) formájú feszültségről is.
(#) Chipmunk1960 hozzászólása Feb 12, 2022 /
 
Hello, Javított már valaki, 2-5Kw-os tiszta szinuszos invertert? Most még ott tartok, hogy 16Db MXP4002AT elfüstölt benne, ezeket takarítom ki belőle, meg mosom a nyákot a koromtól.
(#) dB_Thunder válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Feb 12, 2022 /
 
Fet meghajtás jelére nézzél rá mielőtt visszalapátolod a feteket!
Ha nem eléggé "kocka" egymásra fognak nyitni!
(#) Chipmunk1960 válasza dB_Thunder hozzászólására (») Feb 13, 2022 /
 
Szia, Mindenképpen, pont előtte kezdtem el tanulmányozni az spwm meghajtást, egy 3 fázisú motorszabályozás project keretében. Ebben is az a meghajtás van, csak 1 fázisban. Sajnos, csak hasonló rajzot sikerült találnom. Akkor felpakolom ide a képeket, meg a javítás menetét, hátha mások is tanulnak belőle. Azzal a felkiáltással jött, hogy füstölt, ahogy a belül elnézem, ki is gyulladt. Most próbálom a kormot, égett panelrészeket eltávolítani, mert nagyfesz+freki mellett elég vezetőképes. az egyik oldalon 16Db MXP4002AT van, a másikon 8db IRFPS40N50L.
(#) Lacaboy hozzászólása Júl 17, 2022 /
 
Sziasztok!
Vettem egy egyszeru 300/600wattos invertert. Az lcd tv met hajtanam rola jol is mukodik de zug a tv tapja. Tudom az okát de ez nem árt neki hosszutavon?
(#) Atis57 válasza Lacaboy hozzászólására (») Júl 17, 2022 /
 
Szia!

Valószinű négyszöges inverter . némelyik rövid úton tönkre teheti.Tehát a hosszabb táv nem lessz probléma.

Ha egy soros kondival --induktivitással kiegyenlitenéd a jelalak hibát? Persze ezt szkóppal kell elkövetni.

Másik járható út az egyenirányitás s akkor DC vel megy a TV.
A hozzászólás módosítva: Júl 17, 2022
(#) Bakman válasza Lacaboy hozzászólására (») Júl 17, 2022 /
 
Elvileg bírnia kell, aztán a gyakorlat majd megmondja.

Egyenirányítást felejtsd el. A tápegységben lévő diódahíd úgy van méretezve, hogy az idő egyik felében az egyik páros, a másik felében a másik páros van terhelve. Nem biztos, hogy ha csak az egyik páros van terhelve folyamatosan, kibírja.
(#) scooby_ válasza Bakman hozzászólására (») Júl 18, 2022 /
 
Vagy átépíteni. EGS002 Tudtommal szabadon választható, hogy a trafót ráncigálja-e 12...24V-on ez az áramkör szinuszosan, vagy kialakítja a hidat nagyfeszültségű és nagyáramű fetekkel, és a 320VDC betáplálás után kapja a kimeneten a szinuszos jelet.
A hozzászólás módosítva: Júl 18, 2022
(#) Lacika71 válasza scooby_ hozzászólására (») Júl 18, 2022 /
 
Ez nagyon profi cucc, kipróbáltam már. A primer oldalon is egyszerű használni és jól ki van találva a feszültség visszacsatolás. A túláram védelme is tökéletes, persze, ha jól van a kapcsolás megépítve...
Csak ajánlani tudom ezt a kis panelt!
Viszont érzékeny és könnyen meghal, ezt is tessék beleszámítani és legalább +1-et rendelni....
(#) scooby_ válasza Lacika71 hozzászólására (») Júl 19, 2022 / 1
 
Szerintem ennek a kis panelnek a FET meghajtó lehet a gyenge pontja, viszont az cserélhető. Ha zárlatosodik a FET, az viszi magával a FET meghajtót is. Jól kell megválasztani a félvezetőt, abból is a kellő mennyiséget, aztán szerintem jó lesz az.
(#) Chipmunk1960 válasza scooby_ hozzászólására (») Júl 28, 2022 /
 
Hello, Megvan nekem is, mert van egy 3Kw-os inverterem amiről kiderült, hogy mégsem annyira szinuszos..Még nem volt annyi időm, hogy átépítsem, de ezek szerint nyugodtan megtehetem, stabil cucc.
(#) scooby_ válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Júl 28, 2022 /
 
Sajnos még nekem sem volt lehetőségem vele foglalkozni, mert nem igazán van szükségem inverterre, se szünetmentesre, és a fantáziám itt ki is merül, nem tudok más alkalmazást ahol használni tudnám. Pedig szívesen kipróbálnám, van ilyen panelből 2db is. Viszont szívesen olvasom majd a tapasztalatokat. Ahogy elolvastam pár cikket erről a panelről, ott is elég jókat írtak róla, illetve a közölt mérések is igazán bíztatóak voltak. Szerintem ha ez tényleg ennyire jól teljesít, akkor ár/érték arányban a legjobb lesz. Azthiszem GeLee tett fel egyébként cikket szinuszos inverterről talán. Kb. hasonló topológia volt. Csináltak 3-400VDC-t egy SMPS táppal, aztán annak a kimenetére ráakasztották a szinuszos konvertert.
(#) Chipmunk1960 válasza scooby_ hozzászólására (») Aug 4, 2022 /
 
Szia, kerítettem pár akkumulátort, egy "szélerőművel" próbálom töltögetni, /sajnos korántsem tud annyit, amit regéltek róla/ s felhasználni a betárolt energiát. Barkácsgépek mennek róla rendesen, még a porszívót is elbírja. A "kalickás" motorok szeretik legkevésbé a "kockás szinusz jelet, első helyen a fűtés keringgető szivattyúja. Talán az álló, és forgórész közötti szigetelés miatt. Nagyobb zajjal, /morgás/ és hővel üzemel, ami hosszabb távon nem tesz jót neki. A mostani energiaárak mellett nem lenne hülyeség, egy házi vegyes, szél/nap, ami egy részét le tudná fedni az energiafelhasználásnak. ". Igen, pont egy ilyen fajta invertert hoztak javítani, leégett teljesen, sajnos a panel is szénné. Ahhoz vettem ezt a kis modult, ha a vez része is halott lenne, de az kibírta. Hiába takarítottam ki a szenes részeket, ellőtte az új alkatrészeket, mind két részben.. 8+18 IGBT, ilyen nagy feszültségen és frekvencián, mindenhol átkúszik.
(#) scooby_ válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Aug 4, 2022 / 1
 
Oda már új panel kell, normális szigetelési távolságokkal kialakítva. Lehet, hogy az 1,6mm-es nyák az keskeny is erre a célra, vastagabb kell, mert áthúz, utána a szén meg már vezet.
(#) Atis57 válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Aug 5, 2022 /
 
Szia+
Azon készülékek amig morognak a kocka/négyszög jelről.
Megméred az induktivitását--s kb 10-15% értékű fojtót sorbakötsz vele.
Izzók (led) esetén a soros kondenzátor is hatásos. Persze ügyelj a 100-150Hz ne legyen rezgökör.
(#) fityiszkukac hozzászólása Aug 23, 2022 /
 
Sziasztok.
Van nekem egy 500/1000W -os inverterem, amiben elszállt a képen nyíllal jelzett alkatrész(1 kondi, 1 kis teljesítményű ellenállás). Sajnos az ellenállás úgy elégett, hogy a színkód olvashatatlan.
Szerintetek miért van az ott és vajon milyen értékű lehetett.
Előre is köszönöm a válaszokat és elnézést a hevenyészett vázlatért.
(#) fityiszkukac válasza fityiszkukac hozzászólására (») Aug 23, 2022 /
 
Valami fantom terhelés lehet, hogy be tudja állítani a kimeneti feszültséget ?
Mondjuk 10K ?
(#) fityiszkukac válasza fityiszkukac hozzászólására (») Aug 24, 2022 /
 
Vagy inkább 1M?
Következő: »»   5 / 7
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem