Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   547 / 580
(#) Mateo122112 válasza palko0125 hozzászólására (») Máj 28, 2021 / 2
 
Még 1x át néztem az egész panelt. Az egyik zender forrasztási pont megadta magát. Át vezettem az előtte lévő mérő pontra. Össze rakás után elindult. Csak 2 napom ment rá de, sikerült. Nagyon szépen köszönöm a segítséget Palkó.
(#) noi hozzászólása Jún 7, 2021 /
 
Sziasztok! Van egy Samsung 6kg kapacitású elöltöltős mosógép, ami SUD hibát ad.
A hiba egyre gyakrabban jelentkezik, és már nem lehet kivárni, hogy magától elmúljon (30p+).
A hiba azt jelezné, hogy a mosás túlhabosodott. Ez nem áll fenn, szemmel láthatóan nem habzik túl, és már a ruha mennyisége is kb. 4 kg-ra van csökkentve.
Mi lehet a hiba? Hab-érzékelő csövecske dugulás? Már ha van ebben hab érzékelő... Merre induljak a hibakeresésben / javításban?
(a gép anyukámnál van, messze innen, hetek múlva jutok el oda)
(#) Sendi hozzászólása Jún 8, 2021 /
 
Sziasztok. Van egy samsung WF7522NAW mosógépem. Már a hálózatba bedugáskor leveri a FI relét. A villásdugón az ellenállás a föld felé, több megaohm. Tehát valamelyik kondenzátor vezet át. A zavarszűrő jó, tehát a panelon van a hiba. Találkozott esetleg valaki ezzel a hibával, hogy ne kelljen szét turni az egész kiöntött panelt? Gondolom, a táp résznél lehet valamelyik kondenzátor.
(#) Josi777 válasza noi hozzászólására (») Jún 8, 2021 / 1
 
A hab érzékelés úgy működik, hogy mosás közben csökken a víz szintje. Ez analóg szintérzékelővel működik. Amennyiben nem habzik és mégis ezt jelzi, az arra utal, hogy "szökik" a levegő. Ellenőrizd a légcsapda és az érzékelő közötti csövet, lehet van rajta egy sérülés.
(#) Ge Lee válasza Sendi hozzászólására (») Jún 8, 2021 /
 
Mivel mérted azt a több megaohmot? Ami eleve nagyon kevés, ott jó esetben gigaohmokat kellene mérni. Ha a védővezető felé (szigetelésvizsgálóval és legalább 100V-tal) mérve olyan kicsi ellenállás van, akkor ott valami nagyon a végét járja, lehet motor, fűtőszál, egy szigetelés, akármi, nem feltétlenül kondi.
(#) Josi777 válasza Sendi hozzászólására (») Jún 8, 2021 /
 
Kisfeszültségű ellenállásméréssel nem tudsz átütési ellenállást mérni. Első lépésként húzd le a táp csatit a panelról és úgy dugd be. Ha úgy nem veri, akkor sorra kell venni egyenként az összes fogyasztót, amiknek egyenként lehúzogatod a vezetékeit, mind a kettőt, nem elég csak az egyiket!
(#) noi válasza Josi777 hozzászólására (») Jún 8, 2021 /
 
Köszönöm! Akkor addig amíg a géphez jutok, mondom anyának, öntsön ilyenkor kis vizet (2-5 dl) a mosószer adagolón át a gépbe. Ezek szerint ekkor meg kell szünni a SUD jelzésnek.
(#) palko0125 válasza Sendi hozzászólására (») Jún 8, 2021 / 1
 
Mit jelent, hogy a “zavarszűrő jó”? Lehet, hogy éppen abban szivárog a kondenzátor. Húzd le a zavarszűrőről az elmenő vezetékeket és úgy dugd be, ha így is leveri, a zavarszűrő a luda, ha nem, akkor a panelon és/vagy perifériákon van a gond.
Üdv, Palkó.
(#) Sendi hozzászólása Jún 8, 2021 /
 
Köszönöm midenkinek, dolgozok az ügyön.
(#) noi válasza Josi777 hozzászólására (») Jún 9, 2021 /
 
Újabb infót tudtam meg anyától. A SUD hibát most nem a mosás közben adja, hanem a program legvégén levő centri szakaszban! Kipróbálta, hogy ha a mosási programhoz a max. 1200 helyett csak 1000-re állítja a fordulatot, akkor nem adja a hibát. Ha csak centri programot indít 1200-on, akkor is adja a hibát. Amikor még nálunk dolgozott ez a mosógép, akkor csak mosáskor adta ezt a hibát, szóval ez valami új jelenség.
(#) WHiteTiger hozzászólása Jún 9, 2021 /
 
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni mosógéppel kapcsolatban. Van egy Indesit IWSD 60851 gépünk. Soha nem volt túltöltve, jól is bírta. Most lesz 5 vagy 6 éves, és egyszer csak megállt. Utóbbi 2-3 mosásnál már voltak előjelei, mint például forgás közben furcsa hangokat adott ki, de aztán elmúlt, és végig ment a program, kimosott a gép. Aztán következő indításnál már meg se moccant a dob, de a program ment, és lehetett hallani a kattogást, hogy kapcsol. Innen indultam.
Annyit csináltam eddig, hogy levettem a hátulját, hogy megnézzem, nem csúszott-e le a csatlakozó a motorról vagy ilyesmi. Semmi egyértelmű jele annak, hogy mivel lehet a baj. Képet készítettem a motorról, mert arra gyanakszom.
Túlterhelés nélkül leéghetett? És ha igen, miért ment végig még az utolsó program?
Még egyet szeretnék kérdezni, éspedig hogy lehet a mosógépben érintésvédelem? Mert szabadon van a fázis ahogy leveszed a burkolatot és véletlenül hozzá értem. Azóta meg be se kapcsol...
Menthető lehet még ezek után?
(#) palko0125 válasza WHiteTiger hozzászólására (») Jún 9, 2021 / 1
 
Szia!
A motorban a szénkeféket ellenőrizd. Nagy eséllyel elkoptak. 15-20mm már nem megfelelő hossz.

Mit jelent az, hogy hozzáértél a fázishoz? Érintésvédelem… földelés van a gépben minden periférián, amin kell (motor, fűtőbetét, fém kasztni) de semmi több.
Ellenőrizd, hogy megkapja e a zavarszűrő a 230V-ot, azon keresztül eljut e a panelig.

Üdv, Palkó.
(#) Busz hozzászólása Jún 10, 2021 /
 
Adott egy Indesit widl 146-os gép. A hiba az hogy mosás után víz marad a dobban, sőt visszatölti.

Vízszelepek szűrői, lúgszivattyú szűrője tiszta, sőt a presszosztát csövét is átfújtuk, a presszosztát is kattan, kapcsol.

3db vízszelep van benne, az amelyik közvetlen a dobba ereszti a vizet ( és nem a mosószertartályba) az áram alatt marad a mosás végén és nagyon lassan engedi be a vizet. Dob tölt, leszivattyúz, addig megy a játék mígnem nyitva nem marad az ajtó. Lúgszivattyúval egyidőben is áram alatt van a szelep, sőt kikapcsolt állapotban, tehát mikor semmi nem világít a kezelőpanelen akkor is áram alatt van a szelep tehát nyitott állapotban. De ha nyílik az ajtózár a szelep is lezár.
De ugye addig feltöltődik a dob vízzel.. Túltölteni nem tölt viszont és a mosás is lemegy, a legvégén csinálja.

Dugulás is volt régebben, de kitisztítottuk, ha nem kap áramot akkor a vizet sem engedi át a szelep.

Szerintetek mi lehet a hiba? Én elektronikára tippelek...
(#) Anita37 hozzászólása Jún 19, 2021 /
 
Sziasztok! Érdeklődni szeretnék hogy van e bárkinek ötlete az alabbu Beko Beko WMY 61232 MB3 mosogep problemara
Bekapcsodik de nem indul el a program. Koszonom elore is ha valakinek van ra otlete.
A kijelzo reszen a legfelso lampa eg egy ajtoszeru emblema lakattal es a legalso is ami X es egy jobbra iranyulo nyil szimbolum.
A hozzászólás módosítva: Jún 19, 2021
(#) tibec válasza Anita37 hozzászólására (») Jún 20, 2021 /
 
Szia! Ellenőrizd az ajtó kapcsolót. Valószínűleg az a rossz.
A hozzászólás módosítva: Jún 20, 2021
(#) Anita37 válasza tibec hozzászólására (») Jún 20, 2021 /
 
Próbáltam nézni, hogy az ajtó normálisan be van e zárva de én úgy látom hogy igen. Valami tipp?
(#) tibec válasza Anita37 hozzászólására (») Jún 20, 2021 /
 
Az rendben van, hogy az ajtó be van zárva, de az áramkört nem zárja, amiért nem tud elindulni. A rendszer nyitottnak érzékeli az ajtót.
(#) Anita37 válasza tibec hozzászólására (») Jún 20, 2021 /
 
Értem. Hát sajnos ebben nem nagyon tudok mit tenni nem ertek hozza hol tudnam megnezni az ajto kapcsolot es hogy tudom kicserelni ha esetleg rossz.
(#) bobo36 hozzászólása Jún 21, 2021 /
 
Üdv Szakik!
Tegnap este megállt a mosógép mosás közben semmi életjel a kijelzőn.Ma szétkaptam és a vez panelba elszállt a táp. Az R20 ellenállás szét van repedve ill az L003 induktivitás is kormos ill úgy tűnik hogy kilyukadt. LNK 305PN IC van benne.Szerintetek cseréljem mind hármat vagy csak az ellenállást meg az induktivitást.Ha az IC is cserés akkor maradjon ez a típus vagy erősebbre cseréljem ha igen akkor melyik a csere kompatibilis.Csatolok képeket ha valaki ránézne hogy van e még valami amit cserélni kellene.Köszi a választ előre.
A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2021
(#) még1MbR válasza Anita37 hozzászólására (») Jún 21, 2021 /
 
Hát, ha ennyire nincsenek meg az alapok, nem érdemes hozzányúlni, ajánlottabb szerelőt hívni.
(#) palko0125 válasza bobo36 hozzászólására (») Jún 22, 2021 /
 
Szia!
Cseréld az ellenállást, induktivitást és az IC-t is. Ezek mellett ellenőrizd a diódákat is, hogy nem halt e meg valamelyik. Nagy eséllyel a 3 alkatrész cserével megoldódik a gond. Az IC típusa maradhat ugyanez.
Üdv, Palkó.
(#) Anita37 válasza még1MbR hozzászólására (») Jún 22, 2021 /
 
Igen sajnos nincsen. Lehet inkabb új mosógép lesz belőle.
Azt hallottam h az 5 éves Bekokra mar nem is szivesen neznek a szerelok.
(#) ONKYOS válasza Sendi hozzászólására (») Jún 23, 2021 /
 
Szia
Nyugodj meg,mert nem a kiöntött panelon, vezérlő részen, van a hiba.
A be táp-nál méregessél, multiméter legyen a társad, az is lehet hogy a mosószeres, víz okozza a hibát,vagy valamelyik, szűrőtag.
(#) ONKYOS válasza Josi777 hozzászólására (») Jún 23, 2021 /
 
Pontosan, igy van.
Ehhez már insulated meter kell.
(#) sector99 hozzászólása Jún 24, 2021 /
 
Sziasztok !
Van egy Zanussi ZWY 180 mosógépünk, Elektrolux 132544638 számú vezérlővel. A hibajelenség, hogy teljesen "néma" a programkapcsoló bármelyik állásában. A végén látható R80 ellenállás sajna szétszedéskor pattant el. Mérve szakadást mutat, sajna csak az első színcsík biztos: sárga. A harmadik meg azt hiszem barna, de nem biztos. A diódákat mértem - beforrasztott állapotban - normál értéket mutat a multi. A kérdés, hogy van-e esély javításra és ha igen, hogyan tovább ? (természetesen a programkapcsolót is megmértem - néztem. Rendben van nincs beégve)
(#) palko0125 válasza sector99 hozzászólására (») Jún 24, 2021 /
 
Szia!
Mechanikailag sérült az ellenállás vagy zárlatot csináltál?
A panel túloldalán van a tápvezérlő IC (azt hiszem LNK…), azt cserél mg az ellenállást is és megoldódik a gond.
Üdv, Palkó.
(#) bobo36 válasza palko0125 hozzászólására (») Jún 24, 2021 /
 
Szia!
Köszi a választ.
Sajnos várnom kell mert nem volt induktivitás a boltba a jövő héten érkezik.
Az ellenállással kapcsolatban volt egy kis bizonytalanság mert a színjelölés nem egyértelmű ha abban tudnál segíteni hogy hány Ohm s kell azt megköszönném.
Az induktivitást 470 µF nak néztük szerinted az jó?
Köszi
Üdv, bobo
(#) sector99 válasza palko0125 hozzászólására (») Jún 24, 2021 /
 
Nem csináltam zárlatot, csak eltörtem amikor húztam le a 230-as csatlakozókat. Akkor a megmaradt szinek alapján 470 ohmos lehetett ? (sárga.....barna)
(#) Josi777 válasza sector99 hozzászólására (») Jún 25, 2021 /
 
47 ohm, 2-3w huzalellenállás.
Nagy valószínűséggel azért tört el, mert már rossz volt. Ahogy palko0125 írta, a táp IC halhatott meg. A panel másik oldalán van egy DIP7-es tokozású SM IC. Egy újabb panelen megnéztem és azon LNK304 van.
(#) palko0125 válasza sector99 hozzászólására (») Jún 25, 2021 /
 
Ahogy Josi777 írja 47Ohm 3W az ellenállás. A tekercs meg 470uH (nem µF )
Üdv, Palkó.
A hozzászólás módosítva: Jún 25, 2021
Következő: »»   547 / 580
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem