Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   550 / 580
(#) palko0125 válasza palko0125 hozzászólására (») Aug 15, 2021 / 2
 
Sikerült megoldanom. Van a panelen egy 680nF X2-es kondenzátor valamint a motort hajtó triak vezérlő lábán egy 100nF kerámia kondi. Előbbi nem tudom mit csinál, mert csak alatta egy kis kockát vágtam ki a műanyagból és nem látom az áramkört (de nagy eséllyel valami alacsony fogyasztású tápot lát el). E két kondi cseréje óta megy rendesen.
Hátha valakinek segítség lesz a jövőben!
Üdv, Palkó.
A hozzászólás módosítva: Aug 15, 2021
(#) zolalmasi hozzászólása Aug 16, 2021 /
 
Üdv!
Indesit iwd 5105 tip. mosógépem megadta magát.
Az általános mosó programok ill. a centrifuga rögtön az elején vízbeengedés alatt fut F01 hibára, aztán F06-ra. Az öblítő program viszont elindul rendesen, forog a dob mindkét irányban lassan majd később kicsit gyorsabban, aztán valahol félúton a programban megáll szintén F01-el.
Motort kiszedtem, szénkefék épek és még van bennük élettartam, a kommutátor is szép, kitakarítottam a szénportol a szegmensek közét, A tekercsek 3 ill 2 ohmosak, nem szakadtak. Csatlakozókat is megtisztítottam.
Nincs több ötletem mi mehetett szét, talán tudtok segíteni.

Köszi
(#) VIM válasza zolalmasi hozzászólására (») Aug 16, 2021 /
 
Szia! A programok megfelelő lefutásához a fűtőszál megfelelő értéke is szükséges de itt sokmindenre választ lehet kapni ez ügyben.
(#) tufatofu hozzászólása Aug 27, 2021 /
 
Sziasztok! Egy Whirpool AWE/D 1009EX a képen látható hibát jelzi, mit nézzek meg rajta? Fűtőszálat cseréltem már benne a múltkor.
Üdv
(#) palko0125 válasza tufatofu hozzászólására (») Aug 28, 2021 / 1
 
Szia!
Lehet fűtőbetét és vízszint szabályzó probléma is. Ha a betétet már cserélted (teljesen zsír újra!?) akkor ellenőrizd a vízszint kapcsolót.
Legvégső esetben a fűtés relé hibája is okozhat ilyet.
Üdv, Palkó.
(#) tufatofu válasza palko0125 hozzászólására (») Aug 28, 2021 /
 
Nagyon köszi a választ! A betét nem zsír új, hanem az előző gépből való volt, mert mindig whirpoolt vettünk, aztán mikor lerohadt a kaszni róla kidobtuk és 1-2 holmit megtartottam belőle. Egyre gyatrább a minőség, az első 10 évet bírt, csak esztétikai okokból került a méhbe. Az "új" 2 éves de alkotó elemeire rohadt a kaszni, a dobtengely is lerohadt, az a gép még nincs kidobva.
Ez a középső amit érdemes volt festeni de ez meg hibát jelezget. A fűtőszál szigetelésvizsgálóval mérve 720MOhm volt ezért cseréltem, ennek amit beleraktam, a műszer nem jelez szivárgást, persze felfűtve vízben még lehet.
A vízszintkapcsolón mit kellene nézni? Ha belefújok zárja a kontaktot, a légszekrénye tiszta.
(#) palko0125 válasza tufatofu hozzászólására (») Aug 28, 2021 /
 
Amondó vagyok, hogy kapjon egy új betétet, mert anélkül kb nem lehet kizárni 2-3 ezer ft-ért már meg lehet kapni.
A vízszint kapcsolónak két kontaktja van, ha jól emlékszem, egy erős és egy gyenge áramú. Mindkettő záró érintkező. Alaphelyzetben (víz nélkül) nyitottnak kell lenniük, ha belefújsz zárnak. Lehet, hogy a kisáramú rész túltöltöttségre jelez, sőt még az is lehet, hogy bontó érintkező. Ebben nem vagyok biztos.
(#) tufatofu válasza palko0125 hozzászólására (») Aug 28, 2021 /
 
Köszi! Veszek bele egy új betétet és majd megírom mi lett vele. Üdv
(#) Josi777 válasza palko0125 hozzászólására (») Aug 28, 2021 / 1
 
Egy apró kiigazítást tennék. A vízszint érzékelőjén van 4 kivezetés, 2 nagy áramú és 2 kis áramú. Ha sorba vesszük őket, kezdve a nagy áramútól, úgy mint 1,2,3,4, akkor az 1-2-3 egy váltó érintkező, aminek a közös pontja a 2-es és nyugalmi helyzetben a 3-ashoz zár. Amikor kapcsol, akkor az 1-2 lesz zárva és a 2-3 nyitva. És ha tovább emelkedik a nyomás, akkor már nem kattan, hanem csak mérhetően a 2-4 is záródik.
(#) palko0125 válasza Josi777 hozzászólására (») Aug 29, 2021 /
 
Köszi!
Ezt nem tudtam pontosan, hogy hogyan van a kiosztás és a struktúra, de ez megfelelő.
Én 95%-ra mondom, hogy a betét csere megoldja a hibát.
Ha nem, akkor a fűtés relé lesz a ludas a panelon.
(#) Ronin hozzászólása Szept 7, 2021 /
 
Sziasztok.
Whirlpool AWE 6419-nél a hőfokot egy programon belül hogyan lehet változtatni?
(#) palko0125 válasza Ronin hozzászólására (») Szept 8, 2021 /
 
Szia!
Ezen a gépen a programok fix hőfokon mennek, változtatásukra nincs lehetőség. Ha 30-40-60 fokos mosásokat akarsz, akkor azokat külön-külön programokkal tudod elérni. Vannak olyan programok, amik csak hőmérsékletben különböznek.
Üdv, Palkó.
(#) Ronin válasza palko0125 hozzászólására (») Szept 8, 2021 /
 
Hát ez kellemetlen, bár erre számítottam. Köszi a megerősítést.
(#) kodi96 hozzászólása Szept 8, 2021 /
 
Üdv Mindenkinek! Adott egy samsung ww80k44305... elől töltős mosógép. Egyik napról a másikra azt produkálta, hogy kiírta az "UC" hibát. Következő bekapcsoláskor már azt se. Bekapcsoláskor a mosás végét jelző dallamot játsza le. Sem a kijelző sem a ledek nem világítanak. Természetesen a jótállas 2 hónapja lejárt. Lehet vezérlő panel? Hasonlóval már találkozott valaki? Esetleg megoldás vagy kuka a gép?
(#) tufatofu válasza palko0125 hozzászólására (») Szept 8, 2021 /
 
Szia! Kicseréltem a fűtőszálat gyári újra, de a jelenség ugyanaz sajnos. A gombot hogy lehet kihúzni, hogy a panelt ki tudjam szedni a fészkéből. Attól félek ki jön a bele is annak amibe c
csatlakozik a gomb, mert nem akar könnyen jönni?
(#) tufatofu hozzászólása Szept 8, 2021 /
 
Megoldódott, a panelt kell levenni a gombról.
(#) palko0125 válasza tufatofu hozzászólására (») Szept 8, 2021 / 1
 
Igen, így van. Ebben az esetben 99%, hogy a fűtést kapcsoló relé lesz összeégve.
Cseréld a relét és nagy eséllyel menni fog .
(#) tufatofu válasza palko0125 hozzászólására (») Szept 9, 2021 /
 
Köszi a segítséget, az volt a baja. "Meglékeltem" a relét és csupa korom volt belül. Mondjuk több mint 2kW-ot elég gáz ilyen kis relével kapcsolgatni szerintem. Most egy Omront találtam itthon ami testesebb is egy picivel. Hátha húzza még egy ideig. Köszi!
(#) Josi777 válasza kodi96 hozzászólására (») Szept 9, 2021 /
 
Ez valószínűleg feszültség ingadozást jelent. Túl alacsony vagy túl magas a hálózati feszültség. De valójában a táp HDC feszültségét méri (nagyfesz kondi). Tehát még érintkezési hiba is lehet a panelen.
(#) Meglon hozzászólása Szept 12, 2021 /
 
Sziasztok!

Van egy 2 éves Indesit BTWA felültöltős mosógépünk Whirlpool L2524 vezérlővel. A jelenség az, hogy minden mosási ciklus legelején, mikor ellenőrzi a szivattyú motort, megáll hibával. Így használhatatlan mosásra. A szivattyú működik, nem szorul, kiszerelve is forog szépen. A motor kapcsain multiméterrel kimérve 211 ohm-ot mutat. Tekercsei épek, nincsenek égési nyomok. Nyomáskapcsoló is tökéletesen működik (kimérve). Ha a manuális leürítés funkciót választom, úgy teljesen leszivattyúz, de mosási programban megáll az első indításnál. Ez is tápegység hibára vezethető vissza?

Köszönöm előre is a válaszokat!
(#) palko0125 válasza Meglon hozzászólására (») Szept 12, 2021 /
 
Milyen hibakódot közöl a gép? Nagy eséllyel fűtőbetét problémája van.
Üdv, Palkó!
(#) Meglon válasza palko0125 hozzászólására (») Szept 12, 2021 /
 
Szia.
Balról a második és harmadik led világít folyamatosan, ez elvileg a whirlpoolnál a 6-os hibakód, ami az ajtó zár lenne, de mint indesit, erre való biztos információt nem találtam. Az ajtózárat kimértem és hibátlan. Fűtőszál 27Ohm, tehát jó, vezetékezése jó, mágnesszelepeket is kimértem, azok is jók. Minden kis egységet jónak találtam, de a fenti jelenséget produkálja. Dobot is forgatja, szénkefék jók. Én a vezérlőpanel hibáját gyanítom, olvastam itt a tápegység rendszeres hibáit, ezért tettem fel a kérdést, hogy esetleg nálam is ez lehet-e.
(#) palko0125 válasza Meglon hozzászólására (») Szept 13, 2021 / 1
 
Ennek a gépnek csak a neve indesit a whirlpool felvásárolta az indesitet.
Ez a hiba F12 - fűtőbetét testzárlat.
Ha az ajtót bezárja, motoron forgat párat és úgy jön a hiba, tuti a betéttel lesz gond. Nagyon pici szivargó áramra (több MOhmos ellenállás) is dobja a hibát ez a gép.
Legutóbb pont volt egy hiba itt is (meg nekem is), hogy a panelon a fűtést kapcsoló relé volt összeégve. Az is ugyanezt a hibát produkálja.
Üdv, Palkó.
(#) Meglon válasza palko0125 hozzászólására (») Szept 13, 2021 /
 
Szia,

köszönöm, valószínűleg nálam is a relé lehet a ludas, ki akartam mérni, hogy ha megkapja a 12V-ot a behúzótekercs, akkor kapcsol-e a relé, erre leejtettem a panelt, puha talajra, nem sérült meg, összeraktam és most jó. Tuti a relé volt beragadva, az ütéstől kiakadt. Relé csere és remélem megint elmegy egy darabig.

Üdv.: Meglon
(#) Fiftike hozzászólása Szept 18, 2021 /
 
Sziasztok!

Segitséget szeretnék kerni van egy indesit mosogép vezérlőm.
A vezerlő tipusa edt0117.11, eredeti hiba az ajtó zár vezérlése volt sajnos egy TRIAK pukant el és még 3 dioda. Nekem viszontst z0607 na TRIAK nem volt itthon csak egy acs1-086s.
Igy az ajtó zár müködni kezdett rendeltetés szerint. De valami okbból kifolyolag a motor márcsak egyirányba müködi mikor a másik irányba kellene indulnia szépen kikapcsol minden és aztán vissza es ez megy idők végezetéig . Gondoltam ara is, hogy a triak hiány akozza de kiváncsi vagyok hogy igy vane. Nem sűrűn probálok javítani indesit mosogépet kicsit hilyanyosak az ismereteim velük szemben . Ha valaki tud segíteni nagyon meg köszöném sajnos nincs pénzem új gepet venni 4 gyerköcel kicsit sok a mosni való.

Csatóltam egy képet a vezérlöről hatha segít.
(#) gerry válasza Fiftike hozzászólására (») Szept 18, 2021 /
 
Ilyenem van! Bontott! A mosógép rohadt ki alóla!
(#) Fiftike válasza gerry hozzászólására (») Szept 18, 2021 /
 
Hát lehetőleg a sajátját szeretném rendbe hozni .
(#) gerry válasza Fiftike hozzászólására (») Szept 19, 2021 /
 
Rendben!
(#) még1MbR válasza Fiftike hozzászólására (») Szept 19, 2021 /
 
Nekem is 4 lurkó van, én rögtön beletettem volna a bontott, jó vezérlőt (ha jó áron van persze), mivel 1 hét alatt annyi mosnivaló gyűlik össze, hogy elönti a házat!
Nagycsaládosként én is jártam úgy, hogy elromlott a gép, na azóta 2 gép van minimum itthon, az egyik mindig tartalék
(#) palko0125 válasza Fiftike hozzászólására (») Szept 19, 2021 / 2
 
Szia!
A triakhelyére nem a legmegfelelőbb az ACS, de jobb híjján megteszi. A probléma nem itt van.
A motor vezérlő triak cseréjét javasolnám, valamint a két - motort “irányító” relét esetleg cserélni.
Arra gondolok, hogy az egyik relé le van ragadva és zárlatba megy az egyik iránynál és emiatt kapcsol le minden. Továbbá a tápegység elkóit mindenképp cserélném.
A processzor panelján (kis panel merőlegesen, amin a proci van) van egy LD33 stab IC annak a kimenetén egy smd kondi. Az szokott hasonló hibát produkálni. Viszont ezen utóbbi dolog legyen a legutolsó, amihez nyúlsz. Az előző teszteket/cseréket végezd el előbb.

Üdv, Palkó.
Következő: »»   550 / 580
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem