Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Zenegép játékgép, készítése javítása
Lapozás: OK   12 / 12
(#) uniman válasza Cromatopelma hozzászólására (») Dec 24, 2021 /
 
Hello!
"Monitor " az LCD monitor is... A képcsövest nem nagy ügy lecserélni LCD-re.
...de "megycsinálni érintős"-re, ahhoz már mélyebben a zsebbe kell nyúlni. A "pc-t kidobni" még rendben lenne, de elfelejtetted leírni, hogy mit tennél a helyére !? Egy "érintő képernyő" nem tud zenét lejátszani...ahhoz kell egy hardver és egy jól átgondolt kezelő program is.
Csak "ötletelsz" vagy van konkrét (és működő) elképzelésed ? Ha igen, jópáran szívesen olvasnánk róla.
Nekem van egy régi érintős LCD monitorom egybeépítve egy PC-vel...de hogy abból egy jól kezelhető zenegép legyen, azt nehezebb megoldani, mint megszerezni a régi egyedi zenegép programokat.
Pl. van egy androidos jukebox app, egy tabletre telepítve működik is, de a full változat fizetős. De messze nem úgy, működik, mint a "gyári" (magyar nyelvű) zenegép programok.
(#) Replay980 hozzászólása Jan 6, 2022 /
 
A régi crt monitort valóban érdemes volt LCD-re cserélni, így gyakorlatilag teljesen üres lett a zenegép belseje... plusz nagyobb felhasználói élményt is biztosít.
A PC kicserélésén gondolkozom, mely korából fakadóan lehetőséget adna arra, hogy Wifi és/vagy Bluetooth kapcsolattal a zenegép program mellett a Youtube is elérhetővé váljon, és mivel ez a gép otthoni használatban van, egy hdmi kábellel és második képernyő funkcióval a TV-hez csatolva, mint házi-mozi rendszerként is funkcionálhat.

Szerencsémre minden támogatást megkaptam anno a zenegép szoftverével kapcsolatban, így gördülékenyen megy a zenék frissítése.
De mivel sajnos a Linux ismereteim egyelőre hagynak kívánni valót, klónoztam a HDD-t és Virtual Boxban futtatva ismerkedek vele.

Ami az érintőképernyőt illet, természetesen ez is megfordult a fejemben, a gyermekeim a monitorcsere óta nyomkodják az LCD-t, ők már az új generáció gyermekei... de mivel ez alapból nyomógombos modell, megmarad a klasszikus zenegép életérzés.
(#) uniman válasza uniman hozzászólására (») Jan 27, 2022 /
 
Ezt jó rég írtam...
Most megint kéne hirtelen egy jól használható linuxos (de akár androidos is) zenelejátszó, "jukebox" program...
Csak egyszeri alkalomra, egy gyengécske win netbookra már sikerült több linuxot (és androidot is) "ráerőszakolnom". Lehessen korlátlanul lépteni a számokat, de "pihi" esetén "random" lejátszásra lehessen átkapcsolni...
Az androidos Jukebox Retro (2012) az megvan, de eléggé csúnyácska a kinézete az androdos netbookon. Mobilon OK.
A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2022
(#) uniman válasza uniman hozzászólására (») Feb 2, 2022 /
 
Úgy tűnik itt kihaltak a hozzásszólások...
Végül android X86-ot tettem a netbookra és a régi bevált Jukebox-ot... Indulhat a buli!
(#) donsony1 hozzászólása Ápr 11, 2022 /
 
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni, valószínűleg egy szektor hibás vinyó miatt összetörték anno, hozzám így került a gép.
Talán van köztetek olyan szaki aki ezeket szervizelte és ráismer.
Szettném ha életre kelne, az eredeti programjával vagy más hasonlóval.
(#) Brown63 válasza donsony1 hozzászólására (») Máj 3, 2022 /
 
milyen alkatrészed van hozzá?
(#) donsony1 válasza Brown63 hozzászólására (») Máj 8, 2022 /
 
Elméletileg minden megvan , alaplap érmevizsgáló stb .
A merevlemezt lementettük , zenék némelyik töredezett ,
viszont az eredeti win 96 összeomlása vitt mindent és nem indul a renszer .
Sajnos az alap jukebox program ami hiányzik .
(#) Brown63 válasza donsony1 hozzászólására (») Máj 10, 2022 /
 
hétvégén megnézzem van-e hozzá működő gépem. merre laksz?
(#) donsony1 válasza Brown63 hozzászólására (») Júl 14, 2022 /
 
Elméletig ezekben a gépekben van telepítő program, de ha maga a vinyó a hibás...
Egy mentett ki írt telepítő kellene.
(#) kecekece hozzászólása Márc 5, 2023 /
 
Üdvözlök mindenkit! Zenegép programra lenne szükségem ami xp-n vagy win 7 -n fut, Kaptam egy zenegépet amiből hiányzik a pc. Itthonra szeretném a buli kedvéért, de de lehessen fizetősen is használni. A gépen amúgy music line program futott. Nem kérem ingyen de nem is drágán. Előre is köszönöm!
(#) bbb hozzászólása Júl 8, 2023 /
 
Sziasztok!

Van pár játékgép panel, ami jól működik, de mind ugyan arra az iButton-ra van kódolva, így amikor másik sorszámú DS1994l-f5 iButton kerül bele, akkor a gép nem indul el, hanem kiad egy képernyőt, ahol AMATIC SHU ######## a felirat (# helyén hexadecimális értékek), s alatta lehet beadni megint egy ilyen 8 bájtos számsort. Ekkor két gomb működik, az egyikkel eggyel növelni tudom a számot, amelyiken állok, a másikkal meg léptetni, hogy melyiket akarom állítani. A szervíz menüben a gép szépen ki tudja olvasni a bele került iButton sorszámát, s ha a működőből átteszem azt a sorszámú iButtont, amit vár (mert az is megvan, de abból csak egy van, így hiába van több panelem, egyszerre csak az egyik tud menni), akkor elindul a panel szépen.
Gugli nagyon nem volt barátom a keresgélésben. Mivel a DS1994l-f5 lényege, hogy a sorszámot ne lehessen meghamisítani, ezért kicsit meg vagyok lőve. Valaki a pályafutása során látott már ilyet? Hol lehet megtanítani a jószágnak, hogy melyik iButton ami neki kell? Egyáltalán hogy a bánatban működhetett az ország különböző pontjain úgy több masina, hogy ugyan azt a számsort kívánta? Vagy itt az AMATIC SHU képernyőn van valami kulcs, amit megadva átáll a másik szériaszámú iButtonra? Mi a trükkje ezeknek a gépeknek?
(#) Gafly válasza bbb hozzászólására (») Júl 8, 2023 /
 
Érdekes jószág ez a DS1994L-F5.
Jó lenne tudni, hogy mit figyel a szoftver.
Meg kellene oszcilloszkópozni a kommunikációt.
Ha statikus a jelsorozat, akkor kis macerával lehetne klónozni.
De gyanítom hogy nem az, mert akkor nem olyan I-buttont használtak volna, amiben óra és RAM is van...
(#) bbb válasza Gafly hozzászólására (») Júl 8, 2023 /
 
Magába az iButtonba logolja az olyan eseményeket, amik a pénzforgalommal kapcsolatosak, vagy a szervizmenüben kotorászást. Az órájából veszi a pontos időt és dátumot. Ezek a paneleknem mai darabok már, Z80-as procival, Altera FPGA-val...

Még megpróbálom helyettesíteni RW1990 iButtonnal, csak abban már nem 48bites, hanem 64bites a szériaszám (de legalább írható) és 4kB helyett 64kB memóriája van, meg nincs benne RTC. Ha ezzel beindul, akkor örülök és lehet játszani De ugye az lenne az igazi, ha meglenne a türkk, amivel másik DS1994-re lehetne tanítani a panelt.
(#) liderces hozzászólása Aug 19, 2023 /
 
Sziasztok! Épített e már át valaki, ügyességi játék gép régi CRT monitort LCD kijelzőre? Mik a buktatók mi kell hozzá? HANTAREX MTC900 van benn és már el járt felette az idő szeretném LCD-re cserélni. Azt látom hogy van R. G. B. GND Vs. Hs. bemenet a monitorba. Ezeket a jeleket hogy tudom rákötni mezei számítógép monitorra? Vagy milyen egyéb kijelző jöhet szóba? üdv
(#) Bakman válasza liderces hozzászólására (») Aug 19, 2023 /
 
CGA - VGA converter néven található meg az eszköz távolkeleti boltokban, lásd melléklet. VGA kimenete van. Ha veszel, egy laza hűtést is építs fölé, hajlamos megfőzni saját magát. Lágy, de folyamatos szellő már elég, ventilátor, mint amilyen a számítógépházak szellőzését biztosítja, nagy és lassú.

Az R. G. B. GND Vs. Hs. viszont eleve VGA kapcsolatra utal, a VGA kábel kiosztása mellékelve.

Milyen játékgépről van szó?
(#) liderces válasza Bakman hozzászólására (») Aug 20, 2023 /
 
Igen rácsatlakoztam a kép szerinti bekötéssel a monitorra. Érzékeli is a jelet, mert átvált ellenőrizd a jelkábelt, üzenetről hiba üzenetre, hogy a monitorhoz nem korrekt a beállítás. Javasolja a felbontást és frissítési érték módosítást. Amit ugye nem tudok meg tenni. Igazából nem játék gépben van a CRT. De neten keresve a monitor típusa alapján mind játék gépeket dob fel és ezzel az elektronikával orvosolják mindenhol. Igazából a lelki világára vagyok kiváncsi a dolognak miért nem passzol ha már monitor.
(#) uniman válasza liderces hozzászólására (») Aug 21, 2023 /
 
1.: A MCT 900-as tech. leírásában le van írva milyen videojellel működik a monitor. Ami nem VGA...
2.: "Mezei" számítógép nincs, van viszont MDA, Hercules, CGA, EGA, VGA meg néhány spéci "fixfrekis" monitor, amelyek csakis egyféle videojellel működnek...
A tiéd "Arcade" játékgépnmonitor, ami CGA közelinek tűnik, aminek alacsony H-frekijét a VGA monitorok 99%-a nem tudja feldolgozni... A CGA TTL RGB jeleket fogad, de ez a monitor analóg jeleket is elfogad (mint egy RGB monitor módba kapcsol TV).
Megnevezhetnéd a "nem játék gép"-edet, ugye nem ipari szerszámgép /CNC lenne?
A hozzászólás módosítva: Aug 21, 2023
(#) liderces válasza uniman hozzászólására (») Aug 21, 2023 /
 
A fent említett CGA-VGA konverter elektronikával megoldható az illesztés vga monitorhoz? Samsung SyncMaster 170N? Hasonló mint CNC. De nem is az a lényeg adott egy R.G.B GND Hs.Vs. jelkábel. Az eredeti monitoron kívűl mivel tudom megjeleníteni a képet? Mit keressek?
(#) Bakman válasza liderces hozzászólására (») Aug 21, 2023 /
 
99.9 %, hogy működni fog nevezett konverterrel.
(#) kalmi.kalmi válasza donsony1 hozzászólására (») Aug 22, 2023 /
 
Van ott egy telefonszám! Próbáltad hívni ?
(#) liderces válasza Bakman hozzászólására (») Aug 22, 2023 /
 
Köszönöm szépen az infókat! Akkor megpróbálom első körben a javítását az eredeti monitornak, B-tervnek pedig beszerzek egy ilyen konvertert.
(#) uniman válasza liderces hozzászólására (») Aug 22, 2023 /
 
Többféle hasonló átalakító panel létezik, nekem effélékkel még nem volt dolgom (csak CGA/VGA to TV dobozolt átalakítókat használtam). Viszont mások már sikerrel alkalmazták a régi csöves monitorok kiváltására.
Leírásukat érdemes áttanulmányozni, meg ott van a YouTube...úgy tűnik ezek nem "plu and play" cuccok, kicsit küzdeni kell a konfigurálással. Itt egy Arcade monitor példa: Bővebben: Link
De figyelünk...
A hozzászólás módosítva: Aug 22, 2023
(#) liderces válasza uniman hozzászólására (») Okt 24, 2023 /
 
Szép estét mindenkinek. Sikerült a fenti panellel képet varázsolni monitorra. Kicsit játszós, állítgatós próbálgatós mire feláll a kép de meg van. Mint külföldi fórumokon is említik a leírással ellentétben nem tudja a külön szinkron jeleket kezelni. Biztos vannak olyan verziói az elektronikának, vagy vannak más forgalmazók akik a megfelelő programmal árulják, de a nálam lévő példány csak Composit sync jelet fogadott el, azzal adott képet. Kis hiba hogy minden indításnál menüben váltani kell a felbontáson csak ebben az esetben ad képet. Újraindulásnál csak a menü jelentkezik be. Továbbá így hogy van stabil kép anyag, lezárolta a beállítás menüben a szinkron érték állítási menüpontot, nem tudok bemenni megnézni milyen értékekkel stabil a kép. Maximum a beállítások törlése vissza a gyárira, de azt nem játszottam végig. Elé kellett egy kis elektronika ami a két szinkron jelet közösítette, ezután lett kép. Próbára ha kiiktattam nem volt kép. Még a színekkel volt kis állítgatás és aránylag élvezhető is lett a kijelzés. A régi monitort el is vetettem mert elég halvány és élhetetlen volt a kép az LCD monitorhoz képest. Köszönöm a segítséget!
Következő: »»   12 / 12
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem