Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Arra a fehér kábelre gondoltam (feltételezem, hogy az az), a fotón úgy tűnik, mint ha olyan vastag lenne, mint a TV koax.
Mi tagadás, igen jól néz ki !
De a NYÁK lap az "bóti" ! Ez valami KIT eredetileg ?
Az a fehér kábel egy 5 eres szigetelt riasztó kábel is és dcf antenna van a végén. Az egész óra úgy ahogy van saját gyártmány, aki szemfüles a qr kódban meg is találta a neveket akik rajtam kívül segítettek még.
Nekem is a Vicsys neve tünt fel. Ránézésre azt hittem Ebay-s cucc.
Bizony Vicsys volt az alap készítő, Én csak tovább fejlesztettem.
Nagyon szép munka, ráadásul megtaláltad hozzá szerintem az ár/érték/méret/karakter rajzolat/tartósság szempontjából legjobb csövet.
A jobb szélen az a feleslegesnek látszó piros pötty gondolom a DCF vétel meglétét indikálja.
Ja és nem utolsó sorban a kép bal szélén hátul megbújva jól kivehető a Z537M-ből készülő kistesója!
Igen, a sárga kis INS-1 azt jelzi, hogy volt e sikeres vétel az elmúlt 24 órában. Bekapcsoláskor 5 percig keres, eközben villog, amúgy csak éjjel 2 és 5 között szinkronizál. Valamint manuálisan, gombbal is indítható szinkron napközben. A vezérlő panel univerzális, van hozzá 566,573 és 568 cső panel.
Szép a kivitel.
Nekem bántja a szépérzékemet a készülék indokolatlanul nagy mélységi mérete. Erre csak azért volt szükség, mert az egyik panel ekkora, tehát ilyenkor jogos igény lehet a panel áttervezése, hiszen az alakjának változása jelentős hatással van a végeredményre.
Sajnos így is alig fértem el rajta. Amennyiben van kedved hozzá szívesen fogadom a segítséget
Mellesleg a Z568 csövek alatt elveszik a vezérlő
Nem látom a kapcsolást, de ha a most közel négyzetes panel, hasonló méretű lenne mint ami a csövek alatt van közvetlenül, akkor a felület kb. azonosnak tűnik, tehát jó eséllyel elfér rajta ugyanaz az alkatrészmennyiség.
Egy ilyen manőver hatására, a beépítési mélység jelentősen csökkenhetne.
Sziasztok!
Ma készen lettem az R Ludwig Quad 405-el, már csak a mérések hiányoznak, és utána a meghallgatás.
Ingyen-energia eszköz...na jó nem.
Egy kis inverter van benne a kapcsolás szerint meg egy fehér LED. Használati értéke nemigen van, de nekem tetszik. ![]() Sajnos elfelejtettem lőni róla egy fotót mielőtt visszaragasztottam volna a burát.
Nagyon snassz az a kapcsoló
, semmi mitikus nincs benne tegyél bele reed csövet, és mágnessel tudsz bűvészkedni
Elkészült a "nagy mű".
Külön köszönet az - insprációért: -- gg630504 -- Kera_Will -- sdrlab - ingyen vihetős cuccokért: -- bitmixer -- Hutty
Sziasztok!
Tegnap készültem el egy újabb csöves erősítővel, egy 6L6GC PP-vel. A tervet CHZ fórumtársunk készítette az ARC VT60 továbbfejlesztésével. Az eredeti NYÁK-tervet is ő készítette, amit egy másik fórumtársunk még továbbcsiszolt. A NYÁK Kínában készült, a hálózati és kimenőtrafók Fleta mester fórumtársunk keze munkája, a fedlap lézervágása egyik helybéli, a trafóburkolat és fenéklemez egy másik helybéli cégnél készült. A dobozt egy kedves asztalos rokonom készítette. Az előlapi feliratos lap egy helyi gravírozó barátom keze munkája, míg a hátlap CNC vágása és feliratozása zoli_bacsi fórumtársunk munkája. A tervezés és összeszerelés az én művem. A technikai paraméterei: 2x25W szinuszos kimenőteljesítmény, a teljesítmény-sávszélesség 30-68kHz. Ezt tudja a maximális kimenőteljesítményen is. Ultralineár bekötésű a kimenő, a tápfeszültség 400V. A bemeneti csövek E88CC-k, a meghajtó csövek 6N6P-k, a végcsövek 6L6GC-k. A kapcsolás és a NYÁK terv a csöves topikban megtalálható. Köszönöm, hogy megnéztétek.
Harci kunkort.
![]() Az egyik kép kicsit átverés, mert ott nem (csak) kristálydetektor van. ![]() Csabai találkozóra elviszem, szerintem granpa fogja külön asztalon hitelesiteni vele a detektorokat.
Aha.
![]() Majd a csabai találkozón meglesem közelebbről is.
Gyönyörű munka, szívből gratulálok hozzá! Használd egészséggel!
Különösen tetszik a "kivarrt" vezetékelés.
Köszi szépen!
A vezetékelés szépségét "fokozta", hogy van, ahol 1.5cm-t kellett beletoldani a kimenő kivezetéseihez...
Tényleg szép.
De hol látsz te varrott vezetékelést?
Szerintem Frankye (vagy Te) arra gondolhatott (vagy Te), hogy gyorskötözővel nem szerelünk csöves cuccot.
Kicsi volt a felbontás, ezért benéztem, hogy varrott a vezeték-köteg...
Ez csak amolyan halat halkéssel eszünk szabály?
![]() Mert én sem pepecselnék kábelzsinórral adott esetben. Idézet: „Mert én sem pepecselnék kábelzsinórral adott esetben.” A mellékelt képre igaz lehet ez az állítás, mert ez egy zárt doboz belsejében van, ráadásul egy modern PLC vezérlésben. Azaz nem is illik hozzá. Csupán amikor csináltam, rámjött az "ötperc". De egy csöves órában, amit ennyi szeretettel csináltak, nem érezném feleslegesnek.
Amatőrben egyéni döntés, iparilag vezetékrögzítés, hogy ne lehessen könnyen törni egyedileg, keresés, portalanítás esetén. Nem egy nagy dolog a spárga vezetése, kötése, de persze babrás. Erősítőben, szerintem nem mindig üdvös megoldás.
A hozzászólás módosítva: Márc 28, 2022
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

piros pötty gondolom a DCF vétel meglétét indikálja.