Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mikrohullámú sütő javítás, magnetron csere, stb.
Lapozás: OK   129 / 138
(#) granpa válasza ordas52 hozzászólására (») Jún 7, 2022 /
 
Mekkora az üveg mérete? Az ajtó is sérült?
(#) ferci válasza ordas52 hozzászólására (») Jún 7, 2022 /
 
Szia!
Ilyen esetben célszerű lenne egy fotó feltöltése a hibás ajtóról.
Ne nekünk kelljen a neten azonosítani a készüléket, ha egyáltalán sikerül.
(#) Hantos Ferenc hozzászólása Jún 14, 2022 /
 
Ha valakinek kellene egy GORENJE MO 17 MW tip. hibás mikró, annak odaadnám. Hibajelenség: kiment a készülékben lévő 8A-es Wickman bizti. Ezt kicseréltem ugyan ilyenre. Nagyfesz diódát és kondit ellenőriztem. Trafó is jónak tűnt. Ezután bekapcsoltam, de nem búgott fel és pillanat alatt büdös műanyag szag árasztotta el a konyhát. Bizti nem ment ki. Már nem bajlódnék vele tovább. Üvegtál megvan hozzá. Nem volt egy hosszúéletű darab. Előtte MOULINEX volt, ami 1989-től 2015-ig hibátlanul működött, csak melegítésre használtuk. Ennyit a mai műszaki szinvonalról.
(#) ferci válasza Hantos Ferenc hozzászólására (») Jún 15, 2022 /
 
Szia!
Ide írd be:Ingyen elvihető
(#) Fülöp Ferenc 49 hozzászólása Júl 7, 2022 /
 
Szakmai kérdésem volna , kicseréltem a mikróban a nagyfesz kondit , 1,1 mF volt , teljes zárlatos lett , volt egy 20 évvel ezelőtti mikróm , amiből kivettem a kondit 0.9 mF . szépen működik a készülék . melegít is ,. Azt kérdezném , hogy ez a kisebb kapacitású kondi miatt csökkkent -e a teljesítménye , vagy lesz-e valamilyen anomália miatta ??
A hozzászólás módosítva: Júl 7, 2022
(#) ferci válasza Fülöp Ferenc 49 hozzászólására (») Júl 7, 2022 /
 
Ettől nem lesz semmiféle anomália...- max cseppet nagyobb lesz a "ripple", de ez nem érdekes.
Az se biztos, hogy a régi pont 1.1 µF volt és az új 0.9 µF-os.
(#) Fülöp Ferenc 49 válasza ferci hozzászólására (») Júl 7, 2022 /
 
Nagyon köszönöm az infót
(#) Lestate hozzászólása Júl 15, 2022 /
 
Sziasztok! Van egy Candy CMG 9423 DS típusú mikrónk. A baj az vele, hogy becsukáskor búg. Ez a jelenség úgy jött elő, hogy épp melegítettem ki két szelet fagyasztott kenyeret. Kinyitottam, hogy eléggé kiolvadt e, de nem, ezért visszacsuktam. Ekkor vettem észre, hogy nem pörög a tálca, ellenben úgy búg mintha rendesen működne. Nyomtam a stop gombot, de semmi reakció. Ezután konyitottam, kivettem a kenyereket, kihúztam a hálózatból, visszadugtam, becsuktam és búgott tovább. Tehát nincs elindítva, mégis búg és nem forog a tányérja, nem reagál a gombokra sem. Valakinek volna tippje? A mikrokapcsolókat kimértem, azok jók, az ajtónál lévő relékre is rámértem, szerintem jók.
Szerk.: a vezérlő panelje és az alkatrészek is jól néznek ki, semmiféle égés vagy olvadás nyomot nem látok. A burkolatot levéve nem éreztem égett szagot.
A hozzászólás módosítva: Júl 15, 2022
(#) Lestate válasza Lestate hozzászólására (») Júl 15, 2022 /
 
Hát ez most ciki lesz. Szétkaptam mint floki a lábtörlőt, aztán összeraktam és láss csodát, működik!
(#) kaqkk válasza Lestate hozzászólására (») Júl 18, 2022 /
 
A legutóbbi szétszedésnél valamit nemjól raktál össze Lényeg hogy most sikerült
(#) Birs Alma hozzászólása Aug 13, 2022 /
 
Sziasztok! Gorenje MMO 20 MWG II mikrosütö véletleszerűen, kb minden harmadik, negyedik bekapcsolásnál nem melegít. Ugyan úgy búg, forog, világít stb. de semmit nem melegít. Bármelyik fokozaton ezt csinálja. Mi lehet a baj?
(#) Imi68 válasza Birs Alma hozzászólására (») Aug 13, 2022 /
 
Szia! Én ilyen esetben mindig a transzformátor primer oldalán mérek feszültséget,ebből eldönthető merre kell keresni a hibát. Húzd le legalább az egyek sarut, így nincs nagyfeszültség. De szerintem magnetron hiba lesz.
A hozzászólás módosítva: Aug 13, 2022
(#) Józsibácsi59 hozzászólása Aug 14, 2022 /
 
Tisztelt Urak!
Whirpol talent family MT42-es mikrohullámú sütővel akadt bajom. Tányér forog, világítás van, a beállított ideig működik, szakaszosan hallani a fűtésnél terhelést, a légkeverő ventillátor kifogástalanul működik, de ennek ellenére nem melegít. Amit eddig megnéztem. Nagyfeszbizti jó. Kondenzátor kimérve azonos a gyári értékkel. A magnetront kivéve szétszedés nélkül mint a nyári új. A fűtési szakaszoknál a relé hangja egészségesnek tapasztalható. Az ajtónál lévő mikrokapcsolók a pozíciónak megfelelően átadnak. Csillámot cseréltem mert repedezett volt. A készülék teljesen szennyeződés mentes.
Merre kutassak tovább? Nekem ez az első mikrohullámú amibe belenéztem, semmilyen tapasztalatom nincs a javításában. Ha esetleg valaki Lőrinc vagy Kőbánya távolságban foglalkozik javításával prívatban kérek üzenetet, természetesen költséget felvállalva. Köszönettel
(#) Gafly válasza Józsibácsi59 hozzászólására (») Aug 14, 2022 /
 
Diódát is meg kellene mérni, de nem multiméter diódavizsgálóval, mert sokkal nagyobb a nyitófeszültsége mint egy "rendes" diódának és azzal "szakadtanak" látszik.
(#) Józsibácsi59 hozzászólása Aug 14, 2022 /
 
Diódát nem látok benne. Mivel kellene sorba lenni-e?
(#) Gafly válasza Józsibácsi59 hozzászólására (») Aug 14, 2022 /
 
3.-ik oldal.
Ennél egyszerűbb elvi rajzot nem találtam.

Itt is van több kollégának jó módszere a kimérésre.
(#) Józsibácsi59 hozzászólása Aug 14, 2022 /
 
Köszönöm, segítségeddel rögtön meg lett. Hónap este kimérem a javasolt módszerrel.
tip: HVR1X 7 diode
(#) Józsibácsi59 hozzászólása Aug 15, 2022 /
 
Megmértem a diódát jónak tűnik, 100 W-os izzó fél fénnyel világít a diódán 100 volt körüli egyenfeszültség mérhető. egyelőre tanácstalan vagyok, várok talán valaki vállalja innen a javítást.
(#) Imi68 válasza Józsibácsi59 hozzászólására (») Aug 15, 2022 /
 
Tiszteletem! Nézze meg jobban azt a relét ill. mérje ki,mert az hogy kattan nem jelenti azt hogy jó. .Ezt természetesen csak feszültség alatt lehet megtenni(azaz bekapcsolt melegítő funkciónál) ,vagy ha kibontja a panelból.Előtte huzza le a csatlakozót a magnetronról de inkább a transzformátor primer csatlakozóiról így nem olyan "veszélyes"(de igen). A transzformátor csatlakozóin megmérhető hogy odáig eljut-e a feszültség ha igen akkor magnetron hibás, cserélve működni fog a készülék
(#) Józsibácsi59 hozzászólása Aug 15, 2022 /
 
A relé kapcsolásánál határozottan hallani, hogy a morgás erősödik, elengedésnél megszűnik, bekapcsolásnál újra hallható. Gondolom egy csak a magnetron hibája lehet?
(#) Imi68 válasza Józsibácsi59 hozzászólására (») Aug 15, 2022 /
 
Ahogy gondolja! De nem hogy relét ,de még kapcsolót is láttam már olyat aminek az érintkezői között 230V helyett tízen pár voltot tudtam mérni,mert beégtek az érintkezők. Azért írtam a transzformátoron való feszültség mérést ,az mindent eldönt. És nem mindegy mit kell cserélni, már anyagilag értettem.Minden jót kívánok önnek!
(#) Birs Alma válasza Imi68 hozzászólására (») Aug 19, 2022 /
 
Köszönöm. Akkor kidobom.
(#) granpa válasza Birs Alma hozzászólására (») Aug 19, 2022 /
 
Ki ne dobd, tedd az elvihetőbe. Van, aki újra hasznosítja.
(#) Imi68 válasza Birs Alma hozzászólására (») Aug 19, 2022 /
 
Szia! Én soha nem az elektronikát nézem,ha el kell dönteni azt hogy használható-e egy mikrosütő. Nálam ezt a kaszni állapota határozza meg. Egész jól javítható készülékek, pláne ha van az embernek pótalkatrésze. A múltkor a szelektívből vettem ki egyet, nagyfeszültségű biztosíték csere után működik. A tiédben ellenőrizted ezt? (Ha van benne) Ez gyakori hiba!!
(#) Birs Alma válasza Imi68 hozzászólására (») Aug 21, 2022 /
 
Nem ellenőriztem a biztosítékot, de nem is igen hiszem, higy azzal lenne baj, mert akkor szerintemsosem működne. Ezmeg hol jó, hol nem jó.
(#) Kinka István válasza Birs Alma hozzászólására (») Aug 21, 2022 /
 
Szia!
Egy ampermérőn keresztül kellene használnod, akár egy 5 amperes lágyvasas táblaműszert is beköthetsz elé. (Természetesen megfelelő érintésvédelmet betartva.) Megfigyeled mekkora az áramfelvétele működő állapotban, és amikor nem melegít. Az eredménytől függően lehet tovább vizsgálódni.
(#) Imi68 válasza Birs Alma hozzászólására (») Aug 21, 2022 /
 
Oké!! Értem! Egyszer találkoztam ilyen hibával, a magnetron mágnese volt elrepedve. Kb 10-ből 3-szor melegített.
(#) cina hozzászólása Aug 22, 2022 /
 
Sziasztok! Elekrolux kb 5 éves mikró, elkezdte lecsapkodni a FI relét. Magnetront lehúzva 220 v-ba bedugva kb 5-8 mp. múlva levágja a FI relét.Esetleg valami ötlet mit nézzek meg? Előre is köszi.
(#) bodgabo válasza cina hozzászólására (») Aug 24, 2022 /
 
Első körbe a táp bemenetnél lévő RF szűrő kondenzátoraira gyanakodnék. Főleg amelyik a fázis sá a test közé van kötve. Nem biztos hogy bejön de ideiglenes megoldás lehet ha fordítva dugod be a konnektorba.
(#) cina válasza bodgabo hozzászólására (») Aug 26, 2022 /
 
Köszönöm.Megpróbálom.
Következő: »»   129 / 138
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem