Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
ImpulzusvásárlásMélyen megvetem az impulzusvásárlót, aki bemegy kutyakajáért, aztán elkábul az akciós dolgoktól, és többet költ rá, mint szegény éhező kutyusokra![]() 12 pénzért: A hozzászólás módosítva: Vas, 18:17
Így voltama forrasztó páka és hőlégfújós forrasztóval
Ismerős impulzus. Csak kenyér semmi más.
![]() Már a múltkor, gondolkoztam, mennyi ilyen márkás cuccom van. Itt a városba 2006 környékén nyílt meg az a bizonyos bolthàlózat üzlete, már sok mindent vettem ott A hozzászólás módosítva: Vas, 20:02
Ez kb. olyan, mintha az Ohm törvényről kérnél véleményt. Mire gondolsz pontosan? Amit bemutat a video, az egy rég óta ismert jelenség, olyannyira, hogy a chip gyártásban ha nem vennék figyelembe, akkor egy bizonyos szinten megállt volna a chipgyártás fejlődése, nem lennének ilyen teljesítményű processzorok, amiket az utóbbi években használunk. Ugyanis egy bizonyos szélesség alá nem lehet menni ennek a mező elméletnek az ismerete nélkül.
Az iskolában tanított modell az elektromosság megértését szolgálja, szerintem teljesen rendben van, ahogyan tanítják. Magasabb szinten van csak szükség tágabb, mélyebb ismeretekre.
Ja, beugrok csak kenyérért, kijövök egy flexszel meg két doboz koronggal, otthon unboxing, utána megyek vissza kenyérért ... mert az valahogy kimaradt
Tegnap javítottam a lökhárítót. Először szerezni akartam egy szűkítőt a hőlégfúvóra de végül a forrasztó pákával oldottam meg plusz a vezeték külső burkolatával. Ez volt a pót anyag. Sajnos a festék színe nem pont az amit szerettem volna.
Úgy látom, valaki negatívumként élte meg, hogy kicsúfoltam -magamat
A hozzászólás módosítva: Hé, 17:08
Vagy véletlenül tette, és nem tudja, ha még egyszer rámegy törlődik. Az évek alatt velem is előfordult egyszer, de jeleztem akkor a modiknak és elárulták a titkot.
Én is nyomtam már rá véletlen. Jött is a privát üzenet, hogy mit képzelek, hova tartozok, stb.
Álmomban nem gondoltam volna, hogy valaki ilyen miatt privát üzetet küld...
Ez itt ekkora sértésnek számít errefelé? Engem sosem zavart ha kaptam.
Nem mostanàban volt 2-3 éve. Szerintem csak annak a bizonyos felhasznàlónak. Még ma is aktív tag.
Nem haragszom rá különben. Lehet rossz napja volt. Meg tényleg nem olyan volt a hozzászólás, ami olyan lett volna, ami negatívot érdemelt. Szerintem csak azt vette rossz néven. ![]() Nektek nem volt hasonló? Pedig viszonylag sokan vagyunk itt, akik több mint egy évtizede itt vagyunk a HE-n. Már sok mindent olvashattunk.
Az elkövetkező 2...3 hónapban ez várhatóan gyakoribb lészen.
![]() Sűrűbben szoktam kapni hasonlókat, telefonon is. Felsőbbrendű szerint: Idézet: „A szlengben a „megy a dev nullába” (vagy „irány a /dev/null”) kifejezés azt jelenti, hogy valami haszontalan, elutasításra kerül, vagy örökre eltűnik a süllyesztőben. Informatikai körökben akkor használják, ha: Panasz/vélemény: „A főnöknek írt javító javaslatom ment a dev nullába” – azaz senki nem olvasta el, vagy azonnal kidobták. Kommunikáció: „Beszélhetsz neki, úgyis minden megy a dev nullába” – vagyis falra hányt borsó, az illető oda sem figyel. Szemét: Ha valami (pl. egy rossz kód vagy levél) teljesen értéktelen és a kukában a helye. Miért ezt mondják? A kifejezés a Linux/Unix rendszerek /dev/null nevű virtuális eszközéből ered, ami egy szoftveres „fekete lyuk”. Bármit, amit ide irányítasz, a rendszer azonnal megsemmisít anélkül, hogy hibaüzenetet küldene vagy bárhol elmentené. Ezért vált az informatika világában a megsemmisítés, a figyelmen kívül hagyás és a süllyesztő szinonimájává.”
Az jutott eszembe, hogy esetleg akkor lehet érdekes ez hogyha valami olyan hszre érkezik a down ami konkrét adatot/információt tartalmaz, és azt gondolhatja valaki tárgyi tévedésben van. Ilyenkor megindulhat az internet túrása, vajon tévedtem valamiben, rosszul emlékszem, marhaságot írtam? Ezért lehetséges a rákérdezés....
Nyilván véleményformáló hsz esetén nincs ilyen relevanciája... Idézet: Igazad van. De akkor korrektebb lenne szöveges válaszban megírni, hogy mi a hiba a hsz-ban. „vajon tévedtem valamiben, rosszul emlékszem, marhaságot írtam?”
Konkrétan velem is volt ilyen. Megkérdeztem az illetőt, hogy mi a gond, nem ért egyet, vagy egyék ok? A válasz kb.: mobilról néztem, véletlenül nyomtam rá. Amúgy ez ellen tehetne valamit az oldal, hogy ne lehessen véletlenül rányomni egyikre sem (van ilyen like/dislike karakter UTF8-ban: ?? de a hozzászólásban nálam nem marad benne, másnál is csak kérdőjel marad belőle?)
A hozzászólás módosítva: 12:09
Még nem láttam olyat, de ha ez probléma, mert itt különlegesen nagy jelentősége van egy-egy like-nak vagy dislike-nak, akkor az eddigi egyetlen gombnyomás helyett az oldalaknak fel kell dobniuk egy megerősítő dialógust, és csak az OK-ra végrehajtani a hozzáadást. Ez néhány perces munka JS-ben, nem lehet akadály, és szerintem kényelmetlenséget sem jelent az emberenkénti max. napi egy-két ilyen alkalom miatt, hogy így akarnak véleményt nyilvánítani.
A hozzászólás módosítva: 13:54
|
Bejelentkezés
Hirdetés |