Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Futópad
 
Témaindító: duCiel, idő: Aug 13, 2010
Lapozás: OK   31 / 33
(#) remete001 válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Feb 8, 2022 /
 
Köszönöm, de sajnos ennel nem nagyon van komolyabb irodalma. A kezelési útmutatóban semmi
használható. Dugd be a tápkábelt, meg kapcsold be a gépet a főkapcsolöval és esetleg a biztosítékot nézd meg. A vezérlőpaneltől a kijelzőig (kezelőszervekig) vezető huzalköteget leellenőriztem.A gép karbantartott újszerű. A szervíznek írtam, hogy milyen probléma lehet ez?
A panelcserét és annak költségeit írta. Mit mondjak erre? Nem fogok 10 X annyit költeni rá, mint amennyiért vettem a gépet.
(#) sigsauer hozzászólása Feb 9, 2022 /
 
Üdvözlöm az Urakat!
Párom Vital Force Explorer T1 futópadja E6 hibakóddal "kifutott szögletre". Még nem szedtem szét -hogy 2 hétig álljon szétborítva, kérdőjelekkel-, de folyamatos nyomás alatt vagyok . Eddig semmit nem találtam róla sajnos, külföldi fórumokon sem, bár "hazai fejlesztés"-nek is propagálják. Gondolom, feliratoztak egy szériát igény szerint és a forgalmazó nyilván nem túl közlékeny, nekik a szerviz is üzlet. Konkrétan "vezérlőt" kell szerintük cserélni, potom 100.000,- forintért meg is teszik készségesen. Innentől elvi kérdés lett, ez kb. a pofátlanság kategóriája.

Ő lenne a beteg: https://www.vital-force.hu/vital-force-home-series-explorer-t1-futo...s-et1/

Úghy tippelem, sokat adtak el belőle itthon, hátha valakinek van már tapasztalata. Vagy ha nincs, akkor nekiesek, aztán valahogy csak sikerül megoldani, ami később másnak is segítség lehet.

Előre is köszönöm, ha valaki tud segíteni!
(#) Chipmunk1960 válasza remete001 hozzászólására (») Feb 9, 2022 /
 
Elfelejtettem már azt a kis németet, amit tanultam anno, mit jelentene ez? Mit csinál bekapcsolásra? Néhány fotó is segítene.
(#) Chipmunk1960 válasza sigsauer hozzászólására (») Feb 9, 2022 /
 
Hello, Csak azt tudom írni, mint fentebb, a gépkönyvbe elméletileg van egy hibakód lista, ezzel a szöglettel, nem tudok mit kezdeni, nem vagyok focista....
(#) Chipmunk1960 válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Feb 9, 2022 /
 
Ennyit találtam az E6 hibakódról, de az koránt sem biztos, hogy arra gépre is igaz.
(#) remete001 válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Feb 9, 2022 /
 
Üdv.! Bekapcsoláskor (kulcs néklül) Fut egy kijelző ellenőrzés. Kulcs betéve kiírja, hogy VERBINDEN. Ez azt kelenti magyarul, hogy kapcsolat. Kulccsal bekapcsolva még kiírja az emelés kijelzőn. 1 5 a sebesség kijelzőn 004 küzépsőn meg a VERBINDEN fut. A kezelő gombokra nem reagál semmit. A vezérlőtől a kijelzőig felmenő 8 szál vezeték az jó. Mindez úgy jött elő, hogy normálisan le lett állítva, majd 2 nap múlva indítottam volna.
(#) Chipmunk1960 válasza remete001 hozzászólására (») Feb 11, 2022 /
 
A "kulcs" a piros vészkikapcsoló lenne?
(#) Csuhás52 hozzászólása Feb 20, 2022 /
 
Üdvözletem az Uraknak.
Van egy 2 éves futópadom, (4B-550) aminek terhelés közben elkezdett a fordulatszáma ingadozni.
A fórum tanácsai alapján mindent alaposan megvizsgáltam, rendben találtam, majd a szőnyeget alaposan átitattam szilikon olajjal. A probléma egyelőre megszűnt! A vezérlő panel MCPB480A1, követője JF200. Motor követője: ZYT102-06 2LE 180V, 4600 f/o, 6,5A. (Ez a típus még nem volt terítéken a fórumon.) Természetesen egyiket sem kívánom beszerezni, csak ellenőriztem a lehetőséget. A gépen semmi nemű fordulatszám/sebesség érzékelőt nem találtam, így nem tudom miből táplálkozott az elektronika, de szépen jelezte a szőnyeg szorulását. A panelon MUR166OCT, 2 lábú dióda, 20N60FD1 Mosfet tranzisztor és egy méretes négylábú Graetz híd van. Kérdésem az olvasottak alapján az lenne, hogy érdemes-e elébe mennem egy esetleges motor meghibásodás okozta panel cserének azzal, hogy előre beépítek terhelhetőbb alkatrészeket, pl. FGH60N60SMD-t, nagyobb diódát és egyenirányítót? Talán elég az IGBT csere? Tanácsaitokat előre is köszönöm!
Egyébként műkedvelő, villamosságot szerető gépész képzettségű nyugdíjas vagyok.
A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2022
(#) Chipmunk1960 válasza Csuhás52 hozzászólására (») Feb 21, 2022 /
 
Üdvözlöm, A motor kitakarítását, és átnézését javasolnám még, megülnek benne a porcicák, amik jelentősen csökkentik a hűtés mennyiségét. Igaz, ez inkább csak nagyobb terhelés mellett gond. Sajnos, már én is csak sétálni tudok rajta max. Amíg az IGBT nem megy tönkre, nem szoktuk cserélni, de a 60N60 már kibírta a motorzárlatot is.Ha nincs a panelon, a G-S közé célszerű egy 15-18 V-os Zenert beépíteni. A 20V feletti G feszültséget nem szeretik. Ezt legtöbbször motorzárlat, vagy szikrázás okozza, ezért célszerű a motort széthúzni, ellenőrizni a keféket, becsiszolni a kommutátort, ha szükségesnek látszik. Ez egy egyszerűbb vezérlő, mégis 150€ körül van az ára Kínában is. Csak elméletem van, hogyan dolgozhatnak a sebesség jel nélkül, mert még nem sikerült programot találnom, én meg még nem írtam meg, amit elképzeltem. A nagy kondi mellett van egy feketébe burkolt árammérő ellenállás, valamint a 8-lábú, ami szerintem Lm358, vagy hasonló. Ezzel szokták érzékelni, és lekorlátozni a maximális áramot, valamint ezt felhasználva a programban lehet helyettesíteni a sebesség jeladót.
(#) Csuhás52 hozzászólása Feb 21, 2022 /
 
Üdvözlet, és köszönet a gyors válaszért! Az alapos tisztításon már túl vagyok, és időszakonként olajozni és körletet porszívózni, motort kifújni, ellenőrizni fogok. Ma akkutöltőről, szőnyeg hajtással mértem a motort. 9,5V-on, 1,4-1,5 A áramfelvételt mértem. A motor simán forgott, viszont könnyedén lefogtam. Azt hiszem, hogy lemágneseződésről még nem beszélhetünk, de a jövőbeni teljesítmény vesztés megítéléséhez ez az érték -összehasonlítás miatt- hasznos lehet. Elmondhatjuk azt, hogy a terhelés alatti erős fordulatszám ingadozás sürgős olajozást kíván? Azt hiszem az első jeleknél kenni fogom a szőnyeget, és megfogadom a tanácsait. Tapasztalatom szerint minden működő tárgy meghálálja az időbeni gondoskodást.
(#) Chipmunk1960 válasza Csuhás52 hozzászólására (») Feb 21, 2022 /
 
Azok a mért értékek tökéletesek. És akksitöltőről szoktam próbálni, járatni a motort.
(#) sigsauer válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Márc 13, 2022 /
 
Köszönöm, hogy próbáltál utánanézni és segíteni! A “kifutott szögletre” fordulat alatt nálunk azt értik, hogy elromlott, egyébként.

No, most volt időm vele foglalkozni, szétkaptam, meg is lett a ludas. Az egyik 3W-os, 220k-s ellenállás adta meg magát. Feltöltöttem és csatoltam a fotót, remélem, megjelenik, előnézetben nem látom. Anya boldog, és így nyilván én is (Mernék mást! )

Mindenesetre, azt gondolom, hogy egy forgalmazónak egy ilyen egyszerűen javítható dologért 100e Ft-os javítási költséget felajánlani, … nem minősítem. Ezekre szoktuk azt mondani, hogy “ezeknek is csak a pénzünk kell”. Hány ilyen lehet?!

Még annyi infó a hozzám esetleg hasonló cipőben járóknak, hogy egész komoly historiája van a futópadok javításának, controllerenként és hibakódonként. Viszont elsősorban facebook és youtube a forrás, na meg persze in English.
(#) Chipmunk1960 válasza sigsauer hozzászólására (») Márc 13, 2022 / 1
 
Szia, Nem jellemző, hogy elhal. Attól még elindul a teszt, csak hibára fut. Ha pontosabban megfogalmazod, hamarabb tudtam volna segíteni talán. Azon az ellenálláson méri a 360V meglétét a nagy kondin. Örülök, hogy sikerült megoldanod.
(#) kzozo hozzászólása Júl 5, 2022 /
 
Sziasztok,
Egy GYMREX márkájú futópadban (GR-MG77) az alsó vezérlőn eldurrant a táp IC, a megmaradt felületen nem látszik a típusa.
Esetleg felismeri valaki a panelt, mi lehet a táp IC?
Köszi.
(#) Chipmunk1960 válasza kzozo hozzászólására (») Júl 28, 2022 /
 
Szia, A mellette lévő kondi is elszállt, egyébként nem találkoztam még ilyen IC vel, hogy 2-2- lába össze lenne kötve.. Jól látom? Jobb híjján annyit lehet tenni, hogy két független 10-12 V os kis kockatápot beépíteni. Csináltam már ilyet, amelyikhez nem kaptam impulzus trafót, működik.
(#) Lucifer válasza kzozo hozzászólására (») Júl 28, 2022 /
 
Kínai barátaink nagyon lelkesek voltak amikor csinálták a silkscreent (többi alkatrész neve/értéke fent van).
Nem lehet hogy ha leszeded akkor ott van alatta a neve?
A hozzászólás módosítva: Júl 28, 2022
(#) kzozo válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Júl 28, 2022 /
 
Igen, a kondi is rossz.
Azóta a panelt visszaadtam, az ügyfél nem akart a gyáritól eltérő megoldást. Ez így meg esélytelen.volt.
(#) kzozo válasza Lucifer hozzászólására (») Júl 28, 2022 /
 
Nem volt semmi az IC alatt.
(#) brazdas hozzászólása Okt 24, 2022 /
 
Üdvözletem!
Gondom akadt egy MC2100els-18W futópad motorvezérlőjével. Egy amerikai blogban megtaláltam ennek visszafejtett kapcsolási rajzát, ha még nincs fent a fórumon. (apró hibák elírások vannak benne, a táp részét már javítottam, azt is fel tettem.) A hiba, a már említett "start után rögtön kiveri a biztit". Érdekes módon, a panelt kiszedve, 60W-os izzóval terhelve, generátorról meghajtva, most nem nem jön elő a hiba. Elválasztótrafóról táplálva "megszkóplova" most úgy néz ki, hogy az U8-as MOC nem kap vezérlést, mert a processzor-12 felől sem jön semmi vezérlés. pedig az elmondások alapján, a kezelő pult felöl jövő PWM jelet érzékelve már reagálnia kellene.
Így nem kapcsolja be a Q3-as tirisztort, és nincs is meg a nagy fesz táp.
ismer valaki valami egyéb kapcsolatot a jelek között, ami még szükséges,
(#) SteveJoiner86 hozzászólása Okt 24, 2022 /
 
Üdvözlet! Domyos TC-5 padom motorja megadta magát (130vdc, 1,75hp motor). Vitte magával az elektronikát, de úgy néz ki hogy IGBT cserével az megoldódik (az itt javasolt, hestore 60A-t rendeltem bele). Azonban motorból csak 180VDC 2HP-s lenne cserére. Van rá esély, hogy a vezérlés lekezeli a feszültség különbségből adódó sebesség korrekciót? Végzett már valaki 130vdc -> 180vdc motor cserét sikerrel? Segítséget előre is köszönöm!
(#) Chipmunk1960 válasza brazdas hozzászólására (») Okt 27, 2022 /
 
Szia,
Sajnos ezeknek a paneloknak 99%-ban µcontroller bajuk lesz. Vagy megoldod 555-el, potival, vagy rendel kínait.
(#) Chipmunk1960 válasza SteveJoiner86 hozzászólására (») Okt 27, 2022 /
 
Hello, Kérdés, hogy reed relés, vagy optos? Optosnál különbség lehet még a furatok számában, illetve a tárcsaátmérő is seb különbséget okoz. Most nézem, hogy szintén az előző hozzászóló féle pad, a tipikus 180V os motorral, hasonló vezérlővel. Annál nem érdekes a seb jeladó, nem hat vissza sebességre, csak a lépésenkénti surlódás-növekedést kompenzálja. Horizon márkanév alatt is fut. Ha mechanikailag meg tudod oldani, jó lesz vele.
(#) SteveJoiner86 válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Okt 27, 2022 /
 
Nagyon köszönöm! Egyébként a szőnyegnél van egy reed, ami valami visszajelzéssel szolgálhat. Van a panelon egy "speed" poti, gondolom azzal is lehet valalmit korrigálni. A hétvégén összepakolom, aztán jelentkezem az eredménnyel. Egyébként Dechatlon Ügyfélszolgálatelőttle a kalappal, készségesen utánanéztek és kaptam ajánlatot komplett vezérlőre. Sajnos motor már nincs készleten külföldön sem hozzá
A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2022
(#) Chipmunk1960 válasza SteveJoiner86 hozzászólására (») Okt 27, 2022 /
 
Ez valami USA alapokon lett tervezve, onnan jön a 130V, hogy ott 110V a hálózati fesz. A 2 Hp-s nak el kell bírni, s talán alacsonyabb sebességen is kap elég hűtést a motor. Azt esetleg nem árt ellenőrizni, nem melegszik-e. Meg az éves portalanítás, a motorból főleg, mert a földről minden koszt összeszed.
(#) Chipmunk1960 válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Okt 27, 2022 / 1
 
Itt van egy eredeti, az Ebayon, az eredeti ára 420dolcsi.
(#) SteveJoiner86 válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Okt 27, 2022 /
 
Igen, USA konszern, szinte 100%-ban megegyezik a korabeli Pro-form padokkal is, legalábbis az eddigi kutatásaim alapján úgy tűnik. Sajnos a hétvégén úgy néz ki, nem lesz teszt, mert az S8025L típusú, Q3-mal jelzett tirisztor is meg van repedve, így nem indul a motor. Pontosan ezt a típust nem találom hazai készleten, esetleg EZ jó lehet kiváltónak?
(#) Chipmunk1960 válasza SteveJoiner86 hozzászólására (») Okt 29, 2022 /
 
Tökéletes, itt a relét helyettesíti, de ha elszállt, érdemes a Greatz-t is megnézni, vagy inkább cserélni a nagyobb motor miatt.
(#) gerry hozzászólása Okt 30, 2022 /
 
Üdvözletem!

Van egy Domyos TC5-ös futópadom! A hibája már hónapok óta kezdődött de csak most vált tarthatatlanná az állapot.
...egy messzi messzi galaxisban a futópadom azt a hibát produkálta, hogy a futószőnyeg indításakor levágta a lakáselosztóban az automatát! visszakapcsoltam és gond nélkül ment tovább az edzés végéig. Volt olyan hogy a napi használat során napokig nem jött elő a hiba. Aztán egyre sűrűbben, napi szinten kellett a garázsba mennem az automatát visszakapcsolni. Ez a hiba már annyira "felerősödött", hogy a futópad főkapcsolójának bekapcsolására is levágja az automatát, de 2x-3x visszakapcsolva elindul és semmi baja.
Meguntam és szétszedtem. A vezérlő panelt elvittem egy műszerész kollégámnak, aki kipróbálta és semmilyen egetverő áramfelvételt nem tapasztalt a feszültség alá helyezéskor. Hazavittem a vezérlőt és összeraktam a futópadot, ami tökéletesen üzemelt. kapcsolgattam a főkapcsolót, minden rendben. Járattam különböző sebességgel, semmi probléma, hurrá!
Aztán hogy pihentettem a gépet és már raktam volna össze, gondoltam felkapcsolom a főkapcsolót, hát nem levágta megint az automatát!!!
leszereltem a vezérlőpanelt és akkor vettem észre, hogy a 230V nem közvetlenül megy a vezérlőpanelre, hanem alulról egy dobozból, amit észre sem vettem! Tovább bontva a padot találtam egy fém dobozt EMI filter felirattal. Jó nehéz van benne anyag. Kérdésem, hogy lehet, hogy ez a doboz szívat engem, Lehúztam a vezérlőpanelt az EMI filterről, de akkor nem vágja le az automatát. lehet, hogy csak terhelésre csinálja? Használhatom e nélkül a futópadot? Ha veszek egy 10A-es EMI filtert az ugyanolyan jó helyette? Köszönöm!
(#) Chipmunk1960 válasza gerry hozzászólására (») Okt 31, 2022 /
 
Hello, Igen, az csak egy zavarszűrő, hogy a PWM tüskék ne menjenek vissza hálózatra zavarnak. Tekercs és kondi van benne, a kondi csinálhat olyat, hogy leveri a FI relét, ha néha átvezet a földelés felé.
(#) gerry válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Nov 1, 2022 /
 
Megoldottam félig a problémát! Kivettem az emi filtert és rákapcsoltam a kimenetére egy pc tápot. A futópad vezérlő panelt meg visszaraktam a futópadba és bekötöttem filter nélkül. Aztán ahogy időm engedte be-ki kapcsolgattam mind a két "áramkört". Láss csodát a futópad vezérlő vágta le az automatát Most már legalább tudom, hogy hol kell keresni a hibát!
Következő: »»   31 / 33
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem