Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Frekvenciaváltó
 
Témaindító: sultann, idő: Feb 15, 2008
Lapozás: OK   94 / 99
(#) kadarist válasza PEXESO hozzászólására (») Aug 23, 2022 /
 
Egyébként ha az IGBT-k kollektora és emittere között megtalálod a szabadonfutó diódát és a 15V-on nincs zárlat, akkor joggal remélheted azt, hogy ez a modul jó.
(#) proli007 válasza PEXESO hozzászólására (») Aug 23, 2022 /
 
Azért írtam mert ellentmondást véltem felfedezni a két hozzászólásodban.
A hozzászólás módosítva: Aug 23, 2022
(#) PEXESO válasza kadarist hozzászólására (») Aug 24, 2022 /
 
Remélem,hogy igazad lesz,amúgy mindenkinek köszönöm a válaszát.Lehet,hogy később megpróbálom egyenfeszültség helyett impulzusokkal.
(#) Ódenka hozzászólása Aug 31, 2022 /
 
Üdv!
Vettem egy fórumtárstól egy MITSUBISHI FR-S520E 3x200-240V bemenetű 0.1kW-os váltót.
Szemre teljesen újszerű, de 1 fázisú táplálásom lehetséges csak, amikor is a PU-EXT kijelzést együtt villogtatva nem csinál egyebet.
Már jópár 3f kisebb váltót működtettem 1 fázisról a kisebb kimenő teljesítménnyel, így nem gondoltam, hogy ilyen hiba lehet. Nagyobb váltó leírásában találkoztam olyan opcióval, hogy mit tegyen 1 fázis kiesésénél, menjen-e a 2 fázisról a szerkezet, vagy kiálljon hibával.
Az 500-700-as szériáról van magyar leírás, de valamiért az alapértékek feltöltési módját szemérmesen nem adják meg. Tudtommal a Clr 1-10 opcióval lehet a legutolsó, illetve az összes paramétert alapba helyezni, de Er2-őt üzen és részéről ennyi.
(#) Ódenka válasza Ódenka hozzászólására (») Aug 31, 2022 /
 
Megoldva: a 79-es paraméterben kellett megadni, hogyan fogadjon szót a szerkezet. A gyári adat feltölthetetlensége még megfejtésre vár, de minden beállítható, így nem olyan létfontosságú...
(#) Ódenka hozzászólása Szept 7, 2022 /
 
Üdv!
Volt már hasonló problémám, a felhasználási helyen a FI relé (400mA) leold, ha a 370W-os Altivar váltós hajtást bekapcsolják az egyfázisú alkalmazásban.
Valószínű az egyenirányító előtti zavarszűrők csinálják a problémát, tud valaki megoldást a trafós leválasztás helyett?
(#) Hutty válasza Ódenka hozzászólására (») Szept 7, 2022 /
 
Nem hiszem, hogy 0.4A ( 230V-on 92 Watt ) leoldását a hálózati zavarszűrő okozza.
Valami más lett vezetőképes föld felé....
(#) Ódenka válasza Hutty hozzászólására (») Szept 7, 2022 /
 
Ettől félek, de volt már ilyen váltóm, ami kikapcsolta a 400mA-es FI-t...Holnap kiderül.
(#) Peter65 válasza Ódenka hozzászólására (») Szept 8, 2022 / 1
 
Üdv!
Ez tipikusan az, amit írsz, hogy a zavarszűrő kondi árama miatt old a FI relé.
A frekvenciaváltók többségében van egy jumper vagy csavar vagy kicsíphető átkötés, amivel ez a zavarszűrő megszüntethető. Sajnos az Altivar-nál nem tudom konkrétan ez hogyan van megoldva. Bár elég vacak a műszaki támogatásuk, egy telefont megpróbálnék. A manualokból is elvileg ki lehet túrni, de ezt nem minden készülék leírásában találtam meg, pedig volt rá lehetőség.
A másik lehetőség, hogy egyre érzéketlenebb FI relét teszel be, de egy 400mA-es relé nem sok eséllyel védi meg az embert.
(#) Ódenka válasza Peter65 hozzászólására (») Szept 8, 2022 /
 
Köszönöm, hogy emlékeztettél, tegnap este még ez jutott eszembe és az is, hogy van egy kis kihúzható fülecske, ami ezt a szivárgást okozó szűrőket kapcsolja ki. Ha nem ez, akkor a motor lehet még ludas, ma kiderül.

szűrő.JPG
    
(#) xTAKIx hozzászólása Okt 9, 2022 /
 
Üdv mindenkinek ! Egy hőszivattyu inverterének javításához kellene segítség .A tipusa ID857h .Bosch ,buderus hőszipkák alkotó modulja kinai gyártótól amit hétközben megtaláltam de hétvégén nem jön be.
(#) Marty McFly hozzászólása Okt 12, 2022 /
 
Üdv!

Került hozzám egy hibás frekvenciaváltó. Állítólag elkötötték a betápot és elpukkant benne látszólag csak egy ellenállás. R43 assal jelöli a nyákon. Egy kerámiabetétes hizalellenállás volt a maradványokból itélve, amit egy zsugorcsővel burkoltak le. Értéke ismeretlen. Hogyan lehetne kideríteni mit kellene berakni a helyére?
(#) pipi válasza Marty McFly hozzászólására (») Okt 12, 2022 /
 
Az ellenállás többi darabját elvitte a cica?
(#) kadarist válasza Marty McFly hozzászólására (») Okt 12, 2022 /
 
Szia!
Az a lágyindítás ellenállása lesz. Próbálkozz 10...100 ohm között, 5-10W-os ellenállással.
(#) Marty McFly válasza pipi hozzászólására (») Okt 12, 2022 /
 
Sajnos az nem került hozzám. De annyit lehet tudni róla hogy egy kerámia henger amin vékony huzal volt amit fekete zsugorcső fedett.
(#) Marty McFly válasza kadarist hozzászólására (») Okt 23, 2022 /
 
Bocsi hogy ilyen sokára írok. Közben beforrasztottam egy 100 Ohm 5W ellenállást és összeraktam a frekiváltót de sajnos hiába kap betápot, semmi sem történik
(#) ferci válasza Marty McFly hozzászólására (») Okt 23, 2022 /
 
Kezdjél el mérni - a 230 volt odakerül-e egy pár amperes graetzhez, onnan egy többszáz µF-os elkón van-e sacc 320 V DC. Aztán a gyengeáramú részen keress 5, 12 V egyenfeszt.
Valamelyik azonosítható ic tápfesze megvan-e.
(#) Marty McFly hozzászólása Okt 31, 2022 /
 
Közben azt sikerült kiderítenem hogy azért ment tönkre a frekiváltó mert a kimenetére kötötték a betápot. Ez esetleg helyezheti új megvilágításba a hibakeresést?
(#) Marty McFly hozzászólása Okt 31, 2022 /
 
Sima 230V ról nem lehetne ezt a próba idejére megtápolni?
(#) erbe válasza Marty McFly hozzászólására (») Okt 31, 2022 /
 
Akkor legelőször ki kell cserélni néhány IGBT-t vagy FET-et a meghajtó alkatrészekkel együtt, de ha olyan, akkor az IGBT modult.
(#) Marty McFly válasza erbe hozzászólására (») Okt 31, 2022 /
 
Hát jól egybe van minden. A kezelőfelület külön kis panelját sikerült laportápról életre keltenem. Gondolom a zárlat miatt nem indul el a táp. Esetleg ki kellene forrasztani az igbt ket és megpróbálni nélkülük elindul e a táp?
(#) Marty McFly hozzászólása Okt 31, 2022 /
 
Kivettem az egyik IGBT-t! Szakadásvizsgálóval vizsgálódva azt látom hogy a collector és az emitter összecseng gondolom valószínűleg mindegyik így lessz
A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2022
(#) Marty McFly hozzászólása Okt 31, 2022 /
 
Kivettem mégegyet az meg teljes szakadás
(#) erbe válasza Marty McFly hozzászólására (») Okt 31, 2022 /
 
Nem feltétlen. Biztos akad közötte olyan, ami ép maradt, mert a zárlatos "kisöntölte". Attól még mindet célszerű cserélni.
(#) Marty McFly válasza erbe hozzászólására (») Okt 31, 2022 /
 
Elég macerás a forrasztásuk. Elvileg ha mindet kiszedem akkor rápróbálhatok hogy elindul e a táp? Ha nincs zárlat máshol akkor elvileg menni fog csak éppen motort nem vezérel?
(#) erbe válasza Marty McFly hozzászólására (») Okt 31, 2022 /
 
Vizsgáltad működésellenőrzővel is? A szakadás akár jó is lehet. Ha nincs benne dióda, akkor még fordított polaritású diódavizsgálatnál is szakadtat mutathat.
(#) Marty McFly válasza erbe hozzászólására (») Okt 31, 2022 /
 
Ellenállásmérővel diódavizsgálóval szakadásvizsgálóval is! Lehet hogy forrasztás közben végleg szétsütöttem. Nagyon nehezen jön ki a furatokból. Végignéztem a maradék 4 db ot, igaz még beépítve de összecseng a collector és az emitter mindegyiknél.
(#) Marty McFly válasza erbe hozzászólására (») Okt 31, 2022 /
 
Lecsípkedtem a nyákról gyorsan mindet, így nem lettek felmelegítve. 3db összecseng collector és emitter közt, és van még 1 db ami full szakadás.
(#) erbe válasza Marty McFly hozzászólására (») Okt 31, 2022 /
 
Ehhez ismerni kellene a működését. Javítottam olyant, ami a segédtápot a főtrafóra tekert két menetről nyeri. Tehát ha nem megy az erősáramú rész, nem megy semmi. Egy nagyobb ellenállásról kap egy indító löketet, de később a működés folyamatos fenntartásához több kell. Sok ilyen alapon működő hálózati táp van, ahol a vez. IC az indulásához akár 1,5 MOhm-os ellenállásról kap áramot, a trafón meg van egy kis szekunder amiről egy dióda + 10 - 47 µF-os kondi adja a segédtápot.
(#) Marty McFly válasza erbe hozzászólására (») Okt 31, 2022 /
 
Nemtudom ezek a képek esetleg segítenek e
Következő: »»   94 / 99
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem