Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gázkazán vezérlő hibák
Lapozás: OK   274 / 292
(#) kaqkk válasza csendorne hozzászólására (») Nov 9, 2022 /
 
Ha után kell tölteni akkor nem átfolyósrendszerű (átfolyós az a vízmelgítő a konyhában) és tudtommal minden gázkazánban van kiegyenlítő tartály . De fenntartom a jogot a tévedésre . Kérdezd meg a helyi gázszerelőt ezt neten keresztül valószínűleg nem fogjuk megjavítani .
(#) vision61 válasza csendorne hozzászólására (») Nov 9, 2022 /
 
Szia!

Ha segítséget szeretnél, akkor a készüléked pontos típusát is megadhattad volna, nem csak a gyártó nevét. A hiba leírása alapján a kaqkk által írtak helytállóak, (kivéve a "membrán" cserét, azt nem lehet cserélni).
Az sem mindegy, honnan csöpög a víz, ha nem a kazánban van a tágulási tartály, akkor is van valahol a rendszerben. Mi az, hogy átfolyós rendszerű kazán?
Vagy ez egy vízmelegítő?
A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2022
(#) Gafly válasza csendorne hozzászólására (») Nov 9, 2022 /
 
Ha ugyanerről beszélünk, akkor bizony van, ahogyan a kollégák is mondják...
(#) csendorne hozzászólása Nov 9, 2022 /
 
Uno 24 MFFI C tipusú elméletileg. Ez van a papírján. A szerelő annyit mondott vegyük lejjebb a nyomást ha jól tudom, és majd jön. Lejjebb vettük, azóta nem csöpög, legalábbis nem annyira. De a szerelő nem jött. Ezért próbálkozom itt. Köszi
(#) csendorne hozzászólása Nov 9, 2022 /
 
Nem vitázok, ti jobban értetek hozzá az biztos.
(#) Gafly válasza csendorne hozzászólására (») Nov 9, 2022 /
 
Én aztán nem értek hozzá, de ha a szakszerű pumpálás (VIM sokszor leírta már a hogyan és miértet), akkor új kell, ha lyukas.
(#) vision61 válasza csendorne hozzászólására (») Nov 9, 2022 /
 
Ez a tágulási tartály, ami be van építve a készülékbe, a hátfalon.
Ha csak lecsökkent benne a nyomás, akkor nem kell szerelőre várnod, egy autó szelepes pumpával (amin van nyomásmérő is), fel kell tölteni a tartályt.
(#) VIM válasza csendorne hozzászólására (») Nov 9, 2022 / 1
 
Szia! erre a készülékre hasonlít?
(#) VIM válasza vision61 hozzászólására (») Nov 9, 2022 /
 
Szia! .... de már víz van benne nem levegő, ezért ereszt a biztonsági szelep. A tartályból nem jön ki másképpen a víz csak ha a leeresztőt kinyitva pumpál bele levegőt ... a többit nem írom le. Laikusnak nem egyszerű ezt a feladatot jól megcsinálni hiába írjuk le, mondjuk el ez nem olyan mint a "gyakorikérdések" fóruma.
(#) csendorne válasza VIM hozzászólására (») Nov 9, 2022 /
 
A típusa ez, de majd holnap világosban leveszem a borítást.
(#) jpuskas99 válasza csendorne hozzászólására (») Nov 10, 2022 /
 
Szia! Először is tisztázni kellene, hogy hol csöpög? A fűtési biztonsági szelepnél (ami ca. 3 bar fűtési köri nyomásnál dolgozik.) Ez valószínűleg egy piros kupakos szelep a kazán alsó részén. Először ezt ellenőrizd!
(#) tothand válasza szerviz hozzászólására (») Nov 13, 2022 /
 
Sziasztok, A zónavezérlőt szerencsére megcsinálta egy lokál szakember. Cserélt varisztort, tápIC-t, és egy kondit. Visszaszerelve a panelt, megy a fűtésvezérlésem.
Azt az ötletet kaptam, hogy kérdezzem meg a villanyszerelőt, hogy van-e biztosítása (elvileg kell lennie), mert pont ilyen károkat simán lehetne rendezni azzal.
(#) VIM válasza tothand hozzászólására (») Nov 13, 2022 /
 
Szia! Nem a ház tulajdonosának kell lennie egy jó háztartási biztosításának? A villanyszerelőnek csak el kell ismernie, hogy hibázott a többit a biztosító rendezi. A villanyszerelő vagy annak a cége nem nagyon fog fizetni a károsultnak de a biztosítónak muszáj lesz.
(#) kgamci hozzászólása Nov 16, 2022 /
 
Sziasztok!

Lehet javítani a képen látható alaplapot, vagy alapból kuka?
Bosch Junkers ZW24-2DHAE23S5000
HONEYWELL 50084964-003
Hibakód: EA
Olvadó biztosítékot kiütötte, körülötte korom látható.
Bekapcsolt, kijelző működik, működnek a gombok is, egyedül szikrát nem ad. Ha gyújtóval begyújtjuk, működik.

Érdekel ennek a javítása és új alaplap is, aki tud.

Üdv.
G.
(#) VIM válasza kgamci hozzászólására (») Nov 16, 2022 /
 
Szia! Itt valaki javítást vállal garanciával, itt pedig még lehet kapni belőle.
(#) FiddY hozzászólása Nov 19, 2022 /
 
Sziasztok. adott egy Ariston alteas one net típusú kazán és gazrele hibával leáll a kazán. Néztem a gazszelepnek a tekercsek közötti ellenállást és a 2es és 4es kivezetés között nem merek semmit. Lehet hogy csak ennyi a baja? Korábban csöpöghetett rá víz valahonnan, mert a csatlakozó el van oxidalodva egy kicsit.

Köszönöm
(#) FiddY hozzászólása Nov 19, 2022 /
 
Sziasztok. adott egy Ariston alteas one net típusú kazán és gazrele hibával leáll a kazán. Néztem a tekercsek közötti ellenállást és a 2es és 4es kivezetés között nem merek semmit. Lehet hogy csak ennyi a baja? Korábban csöpöghetett rá víz valahonnan, mert a csatlakozó el van oxidalodva egy kicsit.

Köszönöm
(#) sakrafi válasza FiddY hozzászólására (») Nov 20, 2022 /
 
Szia!
Egy kérdést elég egyszer is feltenni.
(#) FiddY hozzászólása Nov 20, 2022 1 /
 
Sziasztok. adott egy Ariston alteas one net típusú kazán és gazrele hibával leáll a kazán. Néztem a gazszelepnek a tekercsek közötti ellenállást és a 2es és 4es kivezetés között nem merek semmit. Lehet hogy csak ennyi a baja? Korábban csöpöghetett rá víz valahonnan, mert a csatlakozó el van oxidalodva egy kicsit.

Köszönöm
(#) csendorne válasza jpuskas99 hozzászólására (») Nov 21, 2022 /
 
Sziasztok!
Most tudtam megnézni a kazánt. A tágulási tartályon nem látok lyukat, az alján így elsőre. Egy kis szelep van rajta. Piros kupak a kazán alján nincs. Ilyen az alja. A balszélen lévő gumigyűrűnél érzem vizesnek. Vissza lett véve a nyomás a múltkor ahogy a szerelő mondta, de azóta sem ért oda. Mellékeltem képet ha minden igaz.
(#) jpuskas99 válasza csendorne hozzászólására (») Nov 21, 2022 /
 
Szia! A feltett képből én arra tippelek (de nem biztos, mert a képből nehezen lehet megállapítani), hogy a bal oldali gumigyűrű felett ott van az a piros kupakos fűtési biztonsági szelep. Ha az enged, akkor érthető, hogy az alatta lévő gumigyűrű nedves.
(#) csendorne válasza jpuskas99 hozzászólására (») Nov 22, 2022 /
 
Ez van felette. Akkor erre gondolsz? Mert normál nyomáson folyton után kellett tölteni a vizet.
(#) jpuskas99 válasza csendorne hozzászólására (») Nov 22, 2022 /
 
Úgy néz ki, hogy az lesz az. Csatolok egy képet (ez elvileg tartalék alkatrész a kazánodhoz, fűtési 3 bar-os biztonsági szelep), ellenőrizd le, hogy ahhoz hasonló van-e ott.
(#) VIM válasza jpuskas99 hozzászólására (») Nov 22, 2022 /
 
Szia! Ennek a sztorinak nagyon tágulási tartály nyomásbeállítás hiánya van már az elejétől fogva. A kérdezőnek ez nem fog menni, hogy jól megoldja. Még a szelepet kellene megnézetni, hogy ha leveszi a sapkát akkor ott jön e víz, mert akkor már azzal kell kezdeni, hogy újat kell venni, persze egy megfizethetőt és azt kell hozzá applikáltatni.
(#) jpuskas99 válasza VIM hozzászólására (») Nov 22, 2022 /
 
Persze, ebben igazad van, de azt írta, hogy elmegy a nyomás, azt nem tudta, hogy hol, én ezért gondoltam, hogy először a csöpögés helyét kell megtalálni. Most úgy néz ki, hogy ott a biztonsági szelepnél. Kérdés még, hogy az utántöltést hány bar-ra végezte el, ezt sem írta. A TÁT előnyomását 1 bar értékre írják e típusnál.
Írta: „A tágulási tartályon nem látok lyukat, az alján így elsőre. Egy kis szelep van rajta.”
A Te javaslatod szerint: „hogy ha leveszi a sapkát akkor ott jön e víz”
Teljesen egyetértek, remélem olvasni fogja és ellenőrzi e hibalehetőséget.
(#) csendorne válasza jpuskas99 hozzászólására (») Nov 23, 2022 /
 
Nem a nyomás nem ment el, a vizet folyton pótoltuk. 1-1,4 között tartottuk. A szerelőt amikor felhívtuk ő mondta, hogy vegyük lejjebb amíg nem jön ki. A piros szelepre gondoltok, vagy ami a tágulási tartályon CAN egy pici fekete? El kell addig valamit zárni, csapokat, vagy áramtalanítani a kazánt?
(#) VIM válasza csendorne hozzászólására (») Nov 23, 2022 / 1
 
Szia! Nem akarlak összezavarni de
Idézet:
„a vizet folyton pótoltuk. 1-1,4 között tartottuk.”
Ez hogy passzol a
Idézet:
„ő mondta, hogy vegyük lejjebb amíg nem jön ki.”
Már nagyon sokszor ki kellett tárgyalni ezt a tágulási tartályos dolgot, mert nem érthető mindenki számára. A gyári töltet a tágulási tartályban nitrogén gáz. Ez az idő elörehaladtával elillan belőle és átveszi a helyét a fűtési víz amit mindig pótolni kell, hogy a nyomás megfelelő legyen a kazán működéséhez. Ha megtelik a tágulási tartály fűtési vízzel, mert elillant a gyári töltet, akkor ki fog nyitni a biztonsági szelep, mert ugye a víz az összenyomhatatlan és a hőmérséklet növekedés hatására térfogata megnő, majd megnyitja a szelepet és elkezd csepegni. Ekkor a nyomásmérőn cca. 2.5-3 bár olvasható, ezért le kell belőle engedni, hogy ne nyitogassa a szelepet. Ha visszahűl a rendszer akkor a nyomásmérő kevesebbet mutat de nem biztos, hogy a kazán működéséhez elegendő az a nyomás, így azt pótolni kell a feltöltő csap nyitásával.
Talán még a Te készüléked tágulsijában van egy nagyon kevés gáz plusz nagy mennyiségben víz és ez az arány "hintáztatja" a biztonsági szelepet. Ha megnézed a tágulsi tartály tetején azt a kis autószelepet az sokat elárul már akkor ha leveszed a kupakját. Ha nem vizes és nem folyik onnan víz akkor bizakodhatsz, hogy csak rendbe kell hozni benne levegő és víz nyomásviszonyait de ha vizes akkor sajnos másikat kell venni mert tönkrement és nem javítható. Annyi könnyítést lehet elérni, hogy ne fontos gyárit venni a kazánhoz, mert az kissé költséges hanem kívül is el lehet helyezni egy űrtartalomban azonos vagy kicsit nagyobb tartályt és kész.
(#) csendorne válasza VIM hozzászólására (») Nov 23, 2022 /
 
Erre gondolsz? Mert ez az alján van. A feketét lecsavartam és picit vizes. A kazán egyébként már most folyton kikapcsol. Elalszik a láng.
(#) VIM válasza csendorne hozzászólására (») Nov 23, 2022 /
 
Igen a fekete kupakos a tágulási tartály szelepe. Sokáig nem volt vele foglalkozva? Így tönkrement ha vizes a szelep környéke. Már látszik, hogy át van rozsdásodva a tartály oldalfala. Valami hasonlót be lehet építeni helyette. Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Nov 23, 2022
(#) csendorne hozzászólása Nov 23, 2022 /
 
Eddig nem volt vele gond. Egyszer hívtunk szerelőt, de azt mondta ezeket Bem kell évente karbantartani. Fűtésszezonban időnként kikapcsolt, de akkor az elektronikával csinált valamit a szerelő.
A hozzászólás módosítva: Nov 23, 2022
Következő: »»   274 / 292
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem