Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Klíma beszerelése, fűtés-hűtés házilag
 
Témaindító: korte, idő: Jún 22, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   101 / 101
(#) proba válasza nagym6 hozzászólására (») Nov 10, 2022 / 1
 
A motorja nem ki/be kapcsolgat, hanem egy frekvenciaváltóhoz hasonló áramkör szabályozza a teljesítményét. Így nem csak a hűt/nem hűt állapot van , hanem folyamatosan szabályoz.
(#) elactrofan hozzászólása Nov 10, 2022 /
 
Hali!
tudtok nekem ajánlani valami megoldást arra amikor szellőztetés van tehát kinyitom az ablakot lekapcsoljon a klíma? Valami automatizálásra gondolnék olyan ablak kapcsoló amit a riasztókhoz használnak megoldás lehet? de nem szeretném az egész lakást végig vezetékezni.
(#) kaqkk válasza elactrofan hozzászólására (») Nov 10, 2022 /
 
Van hozzá távirányító , mielőtt kinyitod az ablakot nyomd meg a piros gombot . Ez a legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás (és nem kell végigkábelezned a lakást)
(#) Villanymozdony hozzászólása Nov 13, 2022 /
 
Sziasztok!
Adott egy olyan helyzet, hogy elázott egy ismerősöm lakásában a padlószőnyeg, csőtörés miatt.
Száradni nem igazán akar még teljesen feltekert radiátorok mellett sem, mert ködös párás időben még a ruha is inkább megbüdösödik, mint hogy kiszáradna. Arra gondoltam, hogyha a szobában menne pár napig a klíma 16 °C-ra állítva, akkor az szépen kiszárítaná. A kérdés az, hogy hideg időben mennyire díjazza az inverteres klíma azt, hogy hűtenek vele?
(#) kaqkk válasza Villanymozdony hozzászólására (») Nov 13, 2022 / 2
 
Ne hűtésre állítsd hanem páramentesítésre , és nem kell félni nem lesz baja
(#) proba válasza elactrofan hozzászólására (») Nov 13, 2022 / 1
 
A klíma távirányítóknak igen bonyolult a lelki világa. Kikapcsolás Bekapcsolás kódot kiolvasod belőlük utána már csak egy processzor kell ami az érzékelőtől függően elküldi a kívánt sorozatot. De ne lepődj meg, ha bekapcsolásnál mindig arra az értékre áll vissza, amit a távirányítóról lementettél. ( szerintem felejtős)
(#) kaqkk válasza elactrofan hozzászólására (») Nov 13, 2022 /
 
A klíma betápját kell szakítanod egy kapcsolóval , de hogy ezt hogyan oldod meg vezetékelés nélkül ?? Nem nagyon tesz jót a gépnek de hát ha ez a megrendelő kívánsága ....
A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2022
(#) Villanymozdony válasza elactrofan hozzászólására (») Nov 13, 2022 /
 
Én egy ilyesmivel oldottam meg azt, hogy telefonról be tudjam kapcsolni a klímát, amikor télen elutaztunk. (Hogy ne fagyjon szét minden, de ne menjen folyamatosan se, mert a 16 °C a minimum.)

Ezzel, meg esetleg egy ablaknyitást érzékelő eszközzel meg lehet talán oldani, persze a szoftvernek olyannak kell lennie, hogy ne csak a telefonról, hanem máshonnan érkező adat alapján is tudjon beavatkozni.

Klíma betápot semmiképp se szakítsunk meg rendszeresen, főleg fűtőüzemben ne. Nagyon nem tesz jót neki, sem a vezérlésnek, sem a kompresszornak, de a váltószelepen is jó nagyot üt a hűtőközeg egy ilyen lekapcsoláskor.

Én biztosan nem foglalkoznék vele. Egy pillanat alatt ki lehet kapcsolni a klímát szellőztetés céljából, de ha rövid ideig szellőztetsz, azt se muszáj.
A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2022
(#) boxtif válasza elactrofan hozzászólására (») Nov 20, 2022 /
 
Gree és társaihoz van ajtó érzékelő gyárilag. Többit Google.
(#) elactrofan válasza Villanymozdony hozzászólására (») Nov 21, 2022 /
 
Ilyen pot csoda nem szükséges wifi van a klímában, gyárilag. meg telefonos app minden csoda állítható. azért köszi mindenkinek a tanácsokat
(#) Macsek71 hozzászólása Nov 21, 2022 /
 
Erősítsetek meg légyszi' , hogy így kell működnie egy inverteres "modern" klímának :

Idős rokon (a mostani energiapánik miatt) szereltetett egy hűtő-fűtő klímát.
Tegnap ijedten hív, hogy reggel óta folyamatosan "megy" a készülék, és langyos levegőt fúj. Megfigyelése szerint eddig úgy ment, hogy pár percig (lehet fél óra is ) forró levegőt fújt aztán megállt ...
Igazából most közel 10 fokkal hidegebb van kint, mint az előző próbáknál (eddig a vegyes-, és a gázkazán voltak "próbaüzemen")

Szerintem az előző próbánál a legkisebb fűtő teljesítmény is több volt, mint amennyi a lakásnak "kellett" ezért a klíma leállt. Most simán alapjáraton fűt (5500W névleges gép kb. 400 W elektormos fogyasztássl )
(#) kaqkk válasza Macsek71 hozzászólására (») Nov 21, 2022 /
 
Ez nem hiba ,elérte és tartja a hőfokot . Ezt mindíg elmondom a kuncsaftnak ilyenkor az inverter visszaszabályoz és csökkentett teljesítménnyel dolgozik . Gondolom a klímás sietett és nem tartott "gyorstalpalót" a gazdának .
A hozzászólás módosítva: Nov 21, 2022
(#) Macsek71 válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 22, 2022 /
 
Köszönet !
Következő: »»   101 / 101
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem