Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » JLH erősítő
 
Témaindító: Dióda, idő: Máj 1, 2006
Lapozás: OK   213 / 213
(#) Suba53 válasza ngyzoli hozzászólására (») Nov 17, 2022 / 1
 
Szimpatikus nekem is ez a duál tápos kivitel.
A végtranyók duplázására nincs is nagyon szükség normál esetben.
( Az árát tekintve, meg nem is egy költséghatékony megoldás. )
(#) Ge Lee válasza ngyzoli hozzászólására (») Nov 17, 2022 / 1
 
Jómagam 10-es skálában gondolkodom, ahol a 10 az élő zene, ezt ugye semmiféle kütyüvel nem lehet elérni. Ha nem azt nézzük hogy kinek mi tetszik vagy nem tetszik, hanem igyekszünk objektíven a hangvisszaadásra (hanghűségre) fókuszálni, akkor abban nálam is az Ongaku eddig a csúcs, 7,6 ponttal. A második helyen meg az EAR-om van, 7,2-vel. Félvezetősben ami 6-ig felér az már jónak mondható, átlag 4-5,5 körül vannak (a JLH is). És erős a gyanúm, hogy bárhogy építed is meg, meg bármilyen alkatrészből, akkor sem fogja elérni még a 6-ot sem, én is szenvedtem vele jó régen, de csak elfecsérelt idő volt.
Az Ongaku-nál meg szerintem a végcső húzós csak, főleg ha párban kell, a többi része vállalható. Egy waasner vassal meg rézdróttal rajta biztos nem lesz olyan mint a gyári, de nem sokkal lesz rosszabb szerintem. Ha jól rémlik mintha neked is EAR-od lenne, nem tudom azzal mi bajod van, vagy számodra az mit nyújt vagy nem nyújt az Ongaku-hoz képest, ha gondolod írd meg privátban hogy ne itt offoljunk.
(#) ngyzoli válasza Ge Lee hozzászólására (») Nov 27, 2022 /
 
Mivel úgyis eléggé kihalt a topik...remélem nem fognak haragudni,bár tényleg OFF lesz kissé. A JLH-val kapcsolatban igazad lehet,mostanában valahogy nem akaródzik bekapcsolni... (bár lehet,ráveszem magam) Számomra,-és szerintem ez egy NAGYON jó fokmérője a dolognak,-egy erősítő "jóságának" mértéke azzal reprezentálható,hogy mennyire szeretnél vele zenét hallgatni.Mivel nálam nagyon sok végfok van (gyári,és DIY is szintúgy),néha "rotálom" őket...és a JLH-t mostanában hanyagolom,részben szinte tudat alatt.
EAR 859-em is van,igen...többek között.Az is majdnem úgy járt,mint a JLH. Isten tudja,mióta állt a szekrényben,mígnem előszedtem,-miután elvitték az ongaku-t.A neg.vcs-t kikötöttem belőle,és azóta sokkal többször veszem elő,..javítottam a tápján,meg még pár apróság.Változatlan róla a véleményem:egy ötletes,és nagyon jó kapcsolás,van benne potenciál,viszont azzal sem lehet egy bizonyos szintet átlépni.Ha a te "számrendszeredben" gondolkodom,és azt mondom,hogy az ongaku 7,6 pont,akkor az EAR nálam csak úgy 5,5. Maximum.Másképpen:legalább annyira elmarad az ongaku-tól,mint az az élő zenétől.
Viszont,hogy kissé visszakanyarodjak a témához is,ha még valaha építek JLH-t,az biztosan a szimmetrikus tápos verzió lesz.Bár nem várok tőle túl sokat.
A hozzászólás módosítva: Nov 27, 2022
(#) Ge Lee válasza ngyzoli hozzászólására (») Nov 27, 2022 / 1
 
Akkor azzal a 859-cel valami nagy baj van (ha úgy szólna mint írod, senki nem adott volna érte 6000 fontot, pedig nagyon sokan adtak világszerte, meg én se azt hallgatnám). Sima CLC táp kell neki, csatornánként elválasztva és ennyi. Mondjuk én alakítottam rajta picit, és nálam így plusz RC szűrésük is van még a meghajtó fokozatoknak. Felejtsd el a jlh-t, ha félvezetősben (is) gondolkodsz mutatok majd valamit, csak lassan őrölnek a malmok.
(#) segítő válasza ngyzoli hozzászólására (») Nov 27, 2022 1 /
 
Ennek így semmi értelme. A betett kapcsolásoknak semmi köze a JLH-hoz. Mint a Dunát rekeszteni alkalmas mennyiségű, "javított" változatoknak sem.
A hozzászólás módosítva: Nov 27, 2022
(#) Suba53 válasza segítő hozzászólására (») Nov 28, 2022 / 1
 
Miért mondod ezt?
Szerintem a kreativitás, az ötletes továbbgondolása bármelyik áramkörnek helyénvaló.
Különben nem lenne valóban Dunát rekesztő mennyiségű erősítő kapcsolás az irodalomban.
Nincsenek ebben sem "szent tehenek".
(#) ngyzoli válasza segítő hozzászólására (») Dec 24, 2022 /
 
Igazad van. Valóban semmi köze (közük) hozzá... Ha mindenki így gondolkodna,kb. még mindig a kőbaltánál tartanánk.
(#) ngyzoli válasza Ge Lee hozzászólására (») Dec 24, 2022 /
 
Oké,rendben. Amúgy nekem is CLC-táp van a 859-ben,és az első táp-puffertől "válik ketté".Szerintem a direkt-fűtésű végcsövek egész más kasztot képeznek,viszont arra kíváncsi lennék,hogy az általam épített EAR' milyen hangi potenciált képvisel konkrétan.Nálam nagyon lemaradt az ongaku mögött.
(#) Ge Lee válasza ngyzoli hozzászólására (») Dec 24, 2022 / 3
 
Máshol kéne erről beszélni mert ez a jlh topik.
(#) norbbie válasza reloop hozzászólására (») 9:19 /
 
MInden ok nincs vele gond már én bénáztam Jó is meg szépen is szól!
Következő: »»   213 / 213
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem