Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   1067 / 1180
(#) img válasza img hozzászólására (») Ápr 9, 2023 /

Elírtam, a "a 64 bit sávszélességű tönk 4 chipet használ" helyesen:

"a 64 bit szélességű tönk 4 chipet használ".
(#) erbe válasza Régi motoros hozzászólására (») Ápr 9, 2023 /

Ha semmi másra nem használod, mint netezésre, valamelyik Linux tökéletesen megfelel.
(#) Udvari Zsombor válasza Régi motoros hozzászólására (») Ápr 10, 2023 /

Már láttam, hogy házilag telepítették tabletre is, ugyan megmarad a PC-s felülete, de szépen lekezeli az érintőképernyőt. Ubuntu messze nem zabál annyi erőforrást, mint egy Win10 és még a hardvereket is szépen fel kell ismernie meg manapság már ahhoz is elérhetőek programok szép számban
(#) Régi motoros hozzászólása Ápr 16, 2023 /

Ezt a hibaüzenetet mire véljem?
(#) bbb válasza Régi motoros hozzászólására (») Ápr 16, 2023 /

Azt, amit kiír. Rossz az INF fájl a telepítőben.
(#) Régi motoros válasza bbb hozzászólására (») Ápr 16, 2023 /

Fantasztikus, és az hogy történhet meg, ha máshol elvileg meg jól működik?
(#) antiktelefon válasza Régi motoros hozzászólására (») Ápr 16, 2023 /

Hamis com port ic vagy driver hiba.
(#) Régi motoros válasza antiktelefon hozzászólására (») Ápr 16, 2023 /

Hamis? Asrock B450 steel legend alaplap doogee x3 telefon.
Négy napja nem vagyok képes a gyári android 5.1 romot egy gyári 6.0 romra cserélni.
(Aki követi az androidos topikot láthatja.)
A hozzászólás módosítva: Ápr 16, 2023
(#) antiktelefon válasza Régi motoros hozzászólására (») Ápr 16, 2023 /

Hát akkor nem. De ha te vagy aki win7-et használ nem támogatott hardveren akkor bármi lehet.
Meg kell próbálni másik géppel.
(#) antikzsolt hozzászólása Ápr 17, 2023 /

Bocs hogy ezt mondom de nem lenne egyszerűbb lecserélni azt a telefont egy újra?

Bővebben: Link
android 11 és azzal már menni fog megint egy darabig. Hirtelen ezt dopta ki lesőnek a google. De máár 16.000ft kapható új.
(#) Ge Lee válasza antikzsolt hozzászólására (») Ápr 17, 2023 /

(#) antiktelefon válasza Ge Lee hozzászólására (») Ápr 17, 2023 /

Azért nem kell versenyezni, ki tud rosszabb felhasználói élményű telefont találni... Újat nem vennék 60 alatt, használtan 25 körül már van szép és sokkal jobb, 50 körül pedig napi használatra teljesen alkalmas, többet nem költenék. Pl egy pocophone F1 vagy hasonló valami Xiaomi /Redmi 6-8/128GB, normális chippel és értelmes kamerával.
Azért fúrót sem 5 ezres kínaipiacost veszel, ha használni akarod.
A hozzászólás módosítva: Ápr 17, 2023
(#) Ge Lee válasza antiktelefon hozzászólására (») Ápr 17, 2023 /

Pedig de... Az 5000-es fúró csavarozóm úgy 20 éve megy pedig kapott rendesen. Nekem nincs szükségem okos telóra csak alkalom adtán, na arra ez nekem tökéletesen bevált. Igazából semmi másért nem vettem, csak hogy ha kell, akkor tudjak vele bármilyen nyelven bárkivel beszélgetni a világban a droidokra letölthető hangos fordítóprogramjával. Tableten tökéletesen működik, csak abban nincs sim kártya, meg nem viszem magammal mindenhova. Ja meg a GPS miatt, a 20 éves Nokiám gyári szoftvere (Nokia map) már évek óta nem támogatott, így folyton olyan helyekre vinne ahova már nem lehet stb.
(#) Doky586 válasza antikzsolt hozzászólására (») Ápr 17, 2023 /

1GB ram már telefonban is kevés. Még a web böngésző sem megy.
(#) Ge Lee válasza Doky586 hozzászólására (») Ápr 17, 2023 /

Szerinted nem megy, szerintem meg youtube videókat nézek rajta... Nem a félmilliós készülékekkel kell összehasonlítani, hanem azt kell megnézni, hogy mit kapsz úgy egyébként ennyi pénzért.
(#) Doky586 válasza Ge Lee hozzászólására (») Ápr 17, 2023 /

A youtube videók nemis a böngészőben nyílnak meg telefonon.. hanem külön (másik) app-ban.
A hozzászólás módosítva: Ápr 17, 2023
(#) villanyipi válasza Doky586 hozzászólására (») Ápr 17, 2023 /

A telefonon a böngészők is appok, felesleges pc-hez hasonlítgatni őket!
(#) uniman válasza villanyipi hozzászólására (») Ápr 17, 2023 /

De, ha "kipipáljuk" az asztali webhely...-et.?

Pipa.jpg

(#) Ge Lee válasza Doky586 hozzászólására (») Ápr 17, 2023 /

Tényleg nem? Ott van az egyik megnyitott lapon, és videót játszik le. Gondolom valami különös élvezet lehet olyanról vitatkozni amiről fogalmad sincs... Most majd az jön, hogy még kicsi is... Igen, szándékosan, mert ezt az 5-6 colosokkal ellentétben zsebre lehet tenni.

nbny.jpg

(#) earbash hozzászólása Ápr 18, 2023 /

Sziasztok,
BIOS írás/olvasásban jártas embert keresnék. Van egy alaplapom az alábbi, szerintem hibás vagy meghülyült EEPROM-mal: 25010E felirat van rajta, elvileg ON Semiconductor. Van egy ugyan ilyen jól működő donor alaplapom is. CH341 nem tudta kiolvasni, se a jót se a rosszat, vagy csak én nem értek hozzá. Van itt olyasvalaki aki ért a javításához? Esetleg némi jótanácsot elfogadok az ügyben ha van. Csatolok képet.
Köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2023

IMG_4070.jpeg

(#) Régi motoros válasza earbash hozzászólására (») Ápr 18, 2023 /

Na most én nem vagyok ugyan egy nagy BIOS programer, de talán ez lehet amit mutattál.
Ezen a programozón pedig szintén CH341 van, és ha megnézed a támogatott típusokat, az mind xx24xx alapú csip. Arra akarok utalni, hogy a xx25xx alapúakkal nem biztos hogy kompatibilis.
Igaz a címben ott van ugyan a xx25xx típus is, de alább a táblázatba már nem, ki tudja miért.
Hogy mi a különbség ne kérdezd, nem néztem. (Esetleg más feszülségszintek, más programozófeszültség szükséges, nem tudom).
Ha van hozzá kedved, hasonlíts össze 24 és 25 -ös adatlapot, talán rá jösz.
A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2023
(#) antiktelefon válasza earbash hozzászólására (») Ápr 18, 2023 /

Ez milyen lapon micsoda? Mert nagyon nem biosnak néz ki a mérete és típusa alapján.
(#) bbb válasza Régi motoros hozzászólására (») Ápr 18, 2023 /

A CH341A pedig simán tudja elvileg olvasni... Legalábbis az a program, amit az enyémhez töltöttem le, tartalmazza a listájában.

ch341a.jpg

(#) Régi motoros válasza bbb hozzászólására (») Ápr 18, 2023 /

Értem, akkor más lesz a gond, feltéve, ha valóban az a BIOS csip ahogy Antiktelefon említi.
Esetleg érintkezési hiba, kábel hosszú, pasz.
Nem jellemző, de esetleg kiforrasztva is lehet próbálkozni, ha tudsz normálisan forrasztani és van hozzá készüléked.
(#) antiktelefon válasza Régi motoros hozzászólására (») Ápr 18, 2023 /

Intel cuccnál van, hogy lapban nem írható. De érdekelne miben van ez, mert mindig 24-es a bios és ennél nagyobb is nem kevéssel. Ez valami baromi régi vagy speciális hardver lesz vagy valami mikrokontroller külső eeproma valami máshoz.
(#) img válasza earbash hozzászólására (») Ápr 19, 2023 /

Üdv!

Ha nem módosítottad a gyárilag 5 voltos CH341A-t, akkor szerintem azért nem olvassa, mert valószínűleg sok neki a feszültsége: a 3v3 egészségesebb. Tudom, a lapján az van, hogy az 5öt is bírja, de adnék neki egy esélyt. Vagy amit már írtak, hogy kiforrasztás nélkül nem olvasható.
A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2023
(#) Régi motoros válasza antiktelefon hozzászólására (») Ápr 19, 2023 /

Igen, én is általában 24esekkel találkozom, 25öst még nem is láttam...
(#) earbash hozzászólása Ápr 19, 2023 /

Nagyon szépen köszönöm a sok hozzászólást és segítséget, megpróbálom összefoglalni az eddigieket
-Régi motoros: a linkelt datasheetet találtam meg én is, valószínű hogy az lehet az említett flash és a programozóm is pontosan az az Aliexpresses amit linkeltél.
-Antiktelefon: már pedig ez egy ITX-es PC alaplap, viszonylag speckó, egy WADE-8020-as de nem találok rajta mást ami betölthetné a BIOS funkcióját, csatolok róla egy teljes fényképet. Intel i5-520M proci van benne.
-bbb: próbáltam azzal is amit mutatsz és Asprogrammerrel is, egyikkel sem jött össze.
-img: nem mókoltam még magával a programozóval
Lehetséges hogy akkor nem is ő lenne a BIOS-a?

IMG_4073.jpeg

(#) earbash válasza earbash hozzászólására (») Ápr 19, 2023 /

Basszuskulcs, megtaláltam Nélkületek nem ment volna.
Gyönyörűen elrejtették egy kis foglalatba, én még ilyet nem is láttam. A linkelt képen középen a 2 kék kondi mellett
Olvasás következik.
A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2023
(#) Régi motoros válasza earbash hozzászólására (») Ápr 19, 2023 /

Miben nyilvánul meg az, hogy
Idézet:
„szerintem hibás vagy meghülyült EEPROM”
?
Egyáltalán nem ad képet?
Következő: »»   1067 / 1180
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem