Fórum témák
» Több friss téma |
Közben megoldottam a problémát, a Cort oldalán letölthető a passzív bekötés is, az alapján megcsináltam, szuper lett!
Sziasztok!
20mm-es piezo lapká(k)ból szeretnék pickup-ot készíteni. Lehet-e, vagy egyáltalán érdemes-e több darabot egymásra helyezni a nagyobb kimenőjel érdekében.
"Egymásra" ?
![]() Gitár problémaSziasztok!Remélem jó helyre rakom fel a kérdésemet. Kb 2010-ben vásároltam egy Epiphone AJ-100CE elektró akusztikus gitárt, kaptam hozzá kábelt is. A 2024-évig nem volt rá lehetőségem hogy kipróbáljam erősítőben. Tavaly rá kötöttük egy Parti box-ra aminek két bemenete is van, de mindkettőnél max hangerőre felhúzva éppen csak ,hogy szolt valamit,vagyis amit pengettem hangosabb volt mint az erősítő. A Pickup-al lenne gond? ,vagy kellene ehhez egy előerősítő? Mit tudnék kezdeni ezzel? van valami más próba lehetőség hogy megtudjam hogy a pickup a hibás? Válaszokat köszönöm!
Mi az a Parti bix? Egy gitárhoz gitárerösitö kell min 1 MOhmos bemenettel.,
A hozzászólás módosítva: Jún 3, 2025
Értem!
PARTYBOX ,azt írja rajta a bemenetnél hogy Mikrofon - Gitár. Értemén hogy ez nem Gitár erősítő (nem is szeretnék színpadra állni ilyesmivel ![]() Amúgy is akarok egy Elektromos Gitár + Erősítő beruházásra ,csak kérdés volt hogy ez így miért nem használható.
Igy nehéz valamit mondani mert halvány fogalmam sincs mi az a partybox. Ha gitár felüli Jack hegyéhez érsz akkor az erösitönek nagyon bugnia kell. A mikrofon meg a gitár nem ugyanaz.
Elemet raktál a gitárba? A hozzászólás módosítva: Jún 3, 2025
Na majd hétvégén kipróbálom ezt a "Jack hegyéhez érsz akkor az erősítőnek nagyon búgnia kell."-dolgot. Ebbe a gitárba nem jár elem. Csak a Jack dugó van a szíj felfogó résznél. Na de otthon le kamerázom a gitár belsejét.
Én csak olyan Epiphone gitárt ismerek amin vannak gombok és azokba mindbe kell az elem, mert a pickup kapacitiv ami nem megy helyi táp nélkül. Vannak gombok a gitárodon?
A hozzászólás módosítva: Jún 3, 2025
Nincsenek gombok. Ilyen: Bővebben: Link Bővebben: Link még kábelt is kaptam hozzá anno. De ha gondolod otthon körbe fotózom.
Én csak ezeket ismerem ( több fajta van a barátom zenekarában és ezekben mindbe kell elem.
Thoman epiphone S ha jol látom még olcsobb is mi a tied. Amugy a gitárt illik azonnal kiprobálni. ( még valamit nézz meg. A kábel azon a végén ( ha nem egyforma) ami a gitárba megy csak 2 polusu lehet a Jack ( csucs meg a henger) mert azok a Jack foglalatok 3 polusuak és a jackdugonak kell rövidrezárni a testet a pickup ( vagy a belsö erösitö) hideg végével. Azaz a 3 polusu jack ezt nem tudja. ( belül kellene átkötni). Szoval nem tudom a tiedébe mit büvészkedtek, mert van többfajta elektronikával meg pickuppal. Lehet, hogy a tied külsö tápot igényel ( amit a PARTYBOX nem tud. Lehet, hogy a mikrobemeneten van feszültség probáld ki ott is.). A hozzászólás módosítva: Jún 3, 2025
Ja látom amit írsz. (ott a Fishman Feliratos ) .Érdekes ,hát nem tudom az enyémmel mi a helyzet.
"Lehet, hogy a mikrobemeneten van feszültség próbáld ki ott is " ezt nem értem. Egy kijövetele van ahol a szíjat hátul rá teszed, egy nagy Jack dugós. (ennyi) ![]()
Meg kérdeztem az Mi - t ez a válasza.
Én pontosan ismerem azt Jack foglalatot a gitáron. Az 3 polusu és kétféle képpen lehet bekötni.
Sok modern mikrofon is külsö tápot kiván, azaz azokhoz is a kábelen jut el a táp, és ugyanazon a kábelen jön ki a jel is ( akár kéteres kábel is lehet). Az a dugasz arra is szolgál ( ha olyan a gitár) hogy lekapcsolja a belsö elektronikát az elemröl ha kihuzod a jacket. ( a tiedében ezek szerint nincs mit lekapcsolni, de a foglalat ott van - hogy utolag is be lehessen épiteni valamit).
Most már nagyon idegesített, le engedtem a húrokat és a telot bele nyomtam
![]() Még jó hogy nem szól erösítőbe. ![]() Szerintem vételkor nem néztem meg (ki emlékszik már ezelőtt 20 évre). Azért meg nézem majd a számlát kíváncsiságból. Csak a drót van benne semmi más. A hozzászólás módosítva: Jún 3, 2025
Nem az MIvel kellett volna konzultálnod hanem mondjuk az eladoval vagy magával a gitàrral ( 5 év azért mem kevés idö ilyesmire).
Szoval lehet, hogy a gitárodban csak egy pici elektret mikrofon van ( a Fishmanban is van ilyen). Ehhez mindenképpen táp kell ( az erösitöböl). Azaz ha a partybox ezt nem tudja akkor ott kell egy kis modifikácio. ( egy ellenállás meg talán egy kondi).( a legrosszabb esetben ezt kivülröl is meg lehet oldani).
Meg oldanám kívülről ha tudnám mekkora ellenállás +kondi, és melyik láb hova menjen a Jack-nél. Meg néztem a Jack 2 pólusos.
Vigyázz mert a kapacitiv áramszedö az csak egy darab (kb 10 cm , 3 mm-s) szigeteletlen árnyékolt kábel befrézelve a húrokat tartó fadarabba. Ehhez mindenképpen erösitö kell és nem is akármilyen a kábelen relativ magas feszültségnek kell lennie, hogy müködjön. Egy kicsit át lettél verve, mert az ilyen kábel pickup csak nagyon rövid lehet ( 20-30 cm). Valoszinü valaki kisporolta az erösitöt. Egy Fishman jo, de kiprobálhatsz más hasonlot is. Nem tul drága.
Mindenképpen elemes megoldás kell. Ezt nem lehet külsö tápról megoldani.
Köszönöm! Esetleg egy link hogy mégis mit keressek?
Ne ess azért kétségbe. Ez piezo hangszedő, híd alá szerelhető. Kimenő jelszint párszáz mV, de több MOhm fogadó impedanciát igényel. Egy kis elemes előerősítő megoldja a problémát. Sok olyan akusztikus gitárt láttam, ahol nem akarták szétfűrészelni a testet, így egy kombinált hevedertartó+jack kimenet opcióval tették elektromossá a hangszert. Ez nem átverés, mert én sem áldoznék fel egy 300 ezres gitárt egy 10 ezres beépíthető erősítő érdekében.
Köszönöm! " Egy kis elemes előerősítő" ok csak tudnám milyet keressek.
A partiboxon van usb csatlakozó. Egy aktív jack kábel kellene. Ennek a gitár felőli végébe egy jfet fokozat kell, az erősítő felől pedig egy leválasztó kondi, meg egy herélt usb dugó. Ha van érdeklődés, csinálok rajzot.
Persze van érdeklődés. Viszont van kérdés. "Jfet fokozat passz mi az. Levalszto kondi? Usb dugó az lenne. Köszönöm a rajzot. Esetleg utána lehet lesz kérdésem.
A googlenak több az intelligenciája mint az AI-nek
Itt van ami neked kell Fishman presys Lehet, hogy a hangszerboltban is be tudják neked szerezni. Ez minden tud. Ott van benne pickupkábel is, meg a mikro is plusz az EQ, a feedbackölö meg keverö is. A hozzászólás módosítva: Jún 3, 2025
|
Bejelentkezés
Hirdetés |