Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Sütő javítás

Témaindító: kereszke, idő: Márc 5, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   16 / 17
(#) Bakman válasza zaza99 hozzászólására (») Feb 9, 2025 /

Úgy értettem a dolgot, hogy nagyobb vizsgálófeszültséggel (500 V) is nagyobb értéket kellene mérned, nemhogy 250 V-tal. Ha 500 V-os vizsgálófeszültséggel jó, akkor 250 V-ossal biztosan jó.

Attól mert új, még lehet hibás. Több éve, ha fűtőbetét kell vennem, viszem a műszert is magammal éppen az ilyen esetek miatt. 10 MΩ alatt meg sem veszem. Macera a kuncsaftnak, még ha rokon is, elmagyarázni, miért romlik el két hét alatt az új fűtőbetét.

Hirtelen csak egy használt, kis bojler fűtőbetétet találtam itthon.
(#) zaza99 válasza Bakman hozzászólására (») Feb 9, 2025 /

Én is a vizsgáló feszre írtam, egyről beszélünk.

Nagyatádon nincs ilyen bolt, csak rendelni tudok, tehát esélytelen a bolti méregetés.
(#) Ge Lee válasza zaza99 hozzászólására (») Feb 9, 2025 / 1

Biztos, hogy rossz, akkor is ha új, a jelenség is arra utal, mert azt írod, csökken az ellenállása ha melegszik. Gondolom, szárad ki a nedvesség belőle. A sütők fűtőszálában ha minden igaz más a töltet mint a bojlerében, de akkor is, nézd meg ezt, ez egy új bojler fűtőbetét, 500V a mérőfeszültség, és kiakad lefele a műszer mutatója, azaz 500GΩ felett van az érték! Hol van ettől a 3MΩ?
A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2025
(#) tamáspapa hozzászólása Feb 13, 2025 /

grillhez való üveg fűtőcső ragasztása a porcelán vég mellett

Sziasztok.
Ha jó helyen járok: van egy mikrohullámu, grillezős sütőnk. A két üveg fűtőcsövet szakadás miatt cserélnem kell. A behelyezendő, használt csővekből az egyik cső egyik vége megrepedt a porcelán mellett. Milyen ragasztóval tudom ezt megragasztani? Hány fokon izzik a szál, amikor dolgozik, mert ehhez kell valahonnan ragasztót szereznem. Nem vagyok szaki, csak lelkes amatőr. Segitenétek ?
A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2025
(#) kadarist válasza tamáspapa hozzászólására (») Feb 13, 2025 /

Szia! Vízüveggel lehetne próbálkozni, de ha a repedés nem számottevő, akkor maradhat így is.
(#) tamáspapa válasza kadarist hozzászólására (») Feb 13, 2025 /

Köszi. Gyakorlatilag ketté tört, tehát a porcelán vég a fűtőszálon lóg. Ezért kellebne valamivel a porcelán üveg felöli végéhez ragasztanom, hogy valamennyire fix legyen. Vizüveget hol lehet szerezni?
(#) proli007 válasza tamáspapa hozzászólására (») Feb 13, 2025 /

(#) CH-Croix hozzászólása Márc 9, 2025 /

Sütő hűtőventilátor

Sziasztok!
Kb 15 éves beépíthető Zanussi zob482xq elektromos sütő hangos kikapcsolás után, a lehűlés alatt. Úgy tűnik van benne egy hűtőventilátor, különben mi zörögne? És nyitott ajtónál érezni is lehet, hogy fújja a meleg levegőt. A légkeverés ventilátora láthatóan áll. Egyébként a légkeverés körfűtőszálát már cseréltem, és kb ennyit értek a készülékhez.
Hol lehet ez a hűtőventilátor? Egy ilyen beépíthető sütőt simán ki lehet venni a szekrényéből, vagy be van csavarozva? Az ajtót lehajtva látszik négy csavar, de nem tudom mire valók.
Vagy jobban járok ha hívok egy szerelőt?
Köszönök előre is minden segítséget!
(#) Bakman válasza CH-Croix hozzászólására (») Márc 9, 2025 /

Általában négy csavarral van rögzítve a helyén. Azokat eltávolítva előre egyenesen kijön a helyéről. Burkolat alatt van a ventilátor.
(#) CH-Croix válasza Bakman hozzászólására (») Márc 9, 2025 /

Köszönöm Backman a gyors válaszod!
A hozzászólás módosítva: Márc 9, 2025
(#) elactrofan válasza CH-Croix hozzászólására (») Márc 9, 2025 /

nekem is pont ilyen sütöm van. Már többször megjavítottam. Az említett venti az elektronikát hívatott hűteni. nem is muszáj az egészet kivenni a helyéről elég egy kicsit kihúzni, és a digit kijelző felet van egy lemez azt kivesz és ott a venti.
(#) CH-Croix válasza elactrofan hozzászólására (») Márc 9, 2025 /

Köszönöm Electrofan. Nagyon jó hír!
(#) CH-Croix válasza elactrofan hozzászólására (») Márc 9, 2025 /

Meg is néztem. Mellékeltem pár képet róla. Viszont csak ezt és ezt találtam helyette. Mintha nem ugyan az lenne és nagyobb a teljesítménye is. Érdemes megpróbálkozni vele? Van ennek egy elterjedt megnevezése?
Köszönöm előre is!
(#) Hutty válasza CH-Croix hozzászólására (») Márc 9, 2025 / 1

Szétszedhető, javítható. Le kellene takarítani a kosztól a mókuskereket, mert az tud vibrációt okozni. A tengely szinter csapágyait olajozni, olajban áztatni, ha nincsenek totál kikopva. Egy pár évet tudnál még neki adni.
A hozzászólás módosítva: Márc 9, 2025
(#) uniman válasza CH-Croix hozzászólására (») Márc 9, 2025 /

Amiket találtál az a légkeverés motorjai. Vastagabb, rövidebb tengellyel...
Kérdés, hogy mi zörög, maga a motor vagy a mókuskerék:
(#) elactrofan válasza CH-Croix hozzászólására (») Márc 10, 2025 / 1

Már volt hogy sikeresen meg javítottam hasonló mókuskerekes motort. Igaz nem a sütőben volt hőlégsugárzóban. Az említett módon tengelyt" csapágyazásnál "jó alaposan beolajoztam évek óta gyönyörűen muzsikál.
(#) CH-Croix válasza elactrofan hozzászólására (») Márc 10, 2025 /

Köszönöm a válaszaitokat!
Akkor tisztítás és olajozás lesz hétvégén, nem keresek motort. Addig úgysem sütnénk
(#) Papi1945 hozzászólása Jún 13, 2025 /

gorenje hőfokszabályzó

Tavaly decemberben a topik segítségével majdnem sikerült beüzemelni a gorenje sütőt. Sajnos gond volt (van) a termosztáttal. Hiába hajtottuk fel maximummra (275 fok), nem pirított. Vettem egy új termosztátot, kicseréltem (az üzletben azt mondták hogy eredeti gorenje), ez pedig azt csinálja, hogy sokat késik, 220 fokig alig melegít, lineárisan működik, ott viszont exponenciálisra vált és beindul! 260 fok körül a sütendő kaja rövid idő alatt olyan lesz, mint a néger f,,,,,!
A termosztáttal van gond? Milyen termosztátot vegyek bele. Az eredeti skála 275 foknál véget ér, látom van 295, sőt 320 fokos termosztát is. Belerakhatok egy ilyent is?
(#) zaza99 hozzászólása Jún 14, 2025 /

Whirlpool fxhs6 program reset

Sziasztok!

Whirlpool fxhs6 sütő elektronikája minden 10 perc elteltével csinál egy teljes program újraindulást.

Mi lehet vele mit, nézzek meg rajta?
(#) VIM válasza zaza99 hozzászólására (») Jún 14, 2025 / 1

Szia! A használati utasításban leírtak szerint beállítottad az órát és az áramerősséget a menüben?
(#) VIM válasza Papi1945 hozzászólására (») Jún 14, 2025 /

Szia! Ezek szerint ilyen való bele.
(#) zaza99 válasza VIM hozzászólására (») Jún 14, 2025 /

Szia!
Újraállítottam minden beállítást, de ugyanúgy áram alá helyezés után pont 10 perc elteltével újraindul.
(#) SzilCsong hozzászólása Jún 19, 2025 /

whirlpool sütő

Sziasztok

Tápegység vezérlő IC eldurrant, valahogy be kellene azonosítani
LNK......
egy csomót megnéztem 364, 304, 626, ....
de mindegyiknél a 8-as láb felőli oldalon van a foghíj, ezen meg pont fordítva, az 1-es láb felöl.
Van esetleg ötlete valakinek?
(#) kadarist válasza SzilCsong hozzászólására (») Jún 19, 2025 / 1

Szia!
Talán ez a család lesz az: Bővebben: Link
(#) uniman válasza SzilCsong hozzászólására (») Jún 19, 2025 / 1

Jó a kép...de mért nem írod le a legfontosabbat, a sütő pontos típusszámát!?
A hozzászólás módosítva: Jún 19, 2025
(#) SzilCsong válasza uniman hozzászólására (») Jún 19, 2025 /

Köszi, csak mostanra tudtam megkérdezni
(#) uniman válasza SzilCsong hozzászólására (») Jún 19, 2025 / 1

Így már könnyű: LNK625PG
(#) SzilCsong válasza uniman hozzászólására (») Jún 19, 2025 /

Köszi, de vess egy pillantást a lábkiosztásra, az általad ajánlott 8-as láb felől van a foghíj
(#) kadarist válasza SzilCsong hozzászólására (») Jún 19, 2025 / 1

Az IC-ket felülnézetből számosítjuk. Jó lesz az a lábkiosztás.
(#) btamas81 válasza SzilCsong hozzászólására (») Jún 19, 2025 / 1

Keress rá a googleban vagy nézd meg a hq-nál. Ott a képen jó a lábkiosztás. Szerintem a HEstore-os kép nem jó
Következő: »»   16 / 17
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem