Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Westen 240 Fi gázkazán hiba
Gázhiány jelzéssel leállSziasztok!Következőben kérem a segítségeteket: Westen Bojler 240FI azt produkálja, hogy nagy mennyiségű melegvíz használat esetén, (pl. fürdés) miután elvégez a tartályban lévő víz felmelegítésével is, és indítaná a fűtést, hallani, hogy ventilátor indul, de a lángot már nem gyújtja be. Ezt követően a 30 foknál villog a hibajelző LED (gázhiányt jelez). Csak resettel indul újra. De úgy sem azonnal, hanem néhány perc múlva. Olyan a jelenség, mintha valami túlmelegedne, és ha lehűl minden megfelelően működik tovább. Ha viszont fűt a kazán, és melegvízre kell átváltania, akkor azt simán megteszi.
Szia! Szerintem nézd meg a szivattyú kondenzátorát, hogy kapacitást veszített-e ami miatt leromolhatott a szállító teljesítménye.
Szia!
Tipikus panel hiba. Westen Star 240Fi kombi 60 fokos hibajelzéseSziasztok! Egy Westen Star 240Fi kombi készülék hibajelzéséhez kérnék segítséget. A meleg víz használat után, kialszik az összes led ami a vízhőfokot mutatná, és 2-3 másodperc múlva már csak a 60 fokos led villog (kör benne háromszög) aminek a hibakódja > „vízhiány vagy szivattyú leállás”. Általában, ha kinyitom újra a meleg vízcsapot normális módon elindul, ahogy melegszik a víz gyulladnak ki a ledek sorban, elzárom a csapat, kialszik az össze led és átvált a 60 fokos led villogó hibajelzésre. De előfordul, hogy nem indul el, ilyenkor a főkapcsolót kikapcsolom és akkor újra indul, de elzáráskor ismét visszaáll a 60 fokos villogó ledre. Mi okozhatja ezt a problémát, a szivattyú működik, víz is átfolyik. Köszönöm a segítő információt.
Szia! Valószínű, hogy a fűtési rendszerben nincs meg a megfelelő nyomás, tágulási tartályban az előnyomás. Az "ufó" háta mögött van egy hasonló felépítésű szerkezet amin szintén van mikrókapcsoló amire piros színű vezetékek csatlakoznak, ez a vízhiány vagy nyomás kapcsoló. Vagy a membrán rúdja szorult meg vagy nehezen követi a szivattyú által keltett nyomásváltozást vagy valóban alacsony a tágulási tartály előnyomása aminek következtében nem tud megfelelően expandálni. A szivattyúnak, annak is a kondenzátora ritkábban hibásodik meg az értékvesztés miatt, hogy a hatását éreztetné a szállító teljesítményen.
Szia! A fűtési rendszerben megvan a nyomás 1 bár, viszont a tágulási tartály előnyomását még nem ellenőriztem. Leellenőrzöm még azokat is amiket írtál. Köszönöm a választ.
Valójában nem a nyomásmérőn olvasható érték a fontos ebben az esetben hanem a tágulási tartály expanziós értéke. A nyomásmérőn a rendszerben uralkodó nyomás értéke olvasható le DE ha tágulna (növekedne a térfogat) akkor (ha a tágulási tartályban alacsony a nyomás) a tágulási tartályba tágulna és ha ott korlátozott a térfogat akkor a biztonsági szelep fogja leereszteni a felesleget. Ez most csak HMV használat során nem áll fenn de a vízhiány kapcsoló ezért van, hogy ezt leellenőrizze. A tágulásiban uralkodó nyomást nem egyszerű ellenőrizni, ahhoz le kell engedni a kazánból a vizet és az autószelepnél kell egy nyomásmérővel rámérni. Ha a szelepről a kupakot levéve víz távozik onnan akkor a tát használhatatlanná vált.
Szia ViM! Na most volt időm foglalkozni a készülékkel. A tágulási tartályban kevés volt az előnyomás 0,5 bár, azt felpumpáltam 1 bárra, de a hiba továbbra is jelentkezett. A problémás a membrán rudja volt, ami kifelé szépen járt visszafelé viszont csak cammogott, kicsit megtisztítottam befújtam WD40-el, megjárattam ki-be kapcsolással, fizikailag lenyomtam a membránrudat teljesen szintbe, de magától nem megy le teljesen mint a front oldalon lévő membrán rúd, talán azt az egységet említed "UFO"-nak. Mindenesetre annyira már lemegy, hogy ne adjon hibajelzést és jól működik. Küldök róla egy kis videót, ha átmegy. Látszik rajta, hogy a front oldalon lévő membránrúd teljesen visszahúzódik a házába amig a hátsó nem. Lehet ki lehet csavarni, kézben megtisztítani átmozgatni, de még azt nem csináltam. Köszönöm még egyszer a segítséget/információt, hogy tudjam hol keressem a probléma okát. Üdvözlet.
Ha a mikrókapcsoló biztonságosan tud kapcsolni akkor a tartója helyzetén a rögzítő csavarjai alá helyezett alátéttel vagy a kapcsoló karjának hajlításával lehet módosítani, hogy a rúd az megfelelően tudja működtetni. A rúd az első ránézésre jól működik, nincs vele probléma. A kapcsoló szokott elfáradni a rúd túlzott nyomkodása miatt. A rúd az nem jön ki, mert együtt van a membránnal, csak akkor lehet kivenni ha le van eresztve a készülék vize és a membránház csavarjai el lettek távolítva. A tömszelencéjét azt lehet cserélni ha a rúd mellett szivárogna a víz.
Szia! A kapcsoló kb 2 éve lett cserélve mert csak kattant, de nem kapcsolt. Nem volt új kapcsoló a klónjából vettem ki, de működik és kapcsol. Azóta volt ismét két hibajelzés, szóval nem tökéletes, a víznyomás a membránrudat kifelé határozottan mozgatja, ahogy a videón látszik, de visszafelé már nehezen süllyed. ilyenkor lehet nem éri el azt a mélységet a membrán rúd ahol a kapcsolónak oldani kellene. Víz nem szivárog mellette, lehet elkoszolódott, és azért szorult meg. Megpróbálom a kapcsoló karján állítani, vagy vásárolok egy új mikrokapcsolót.
A mikrókapcsoló tartójának a "lába" alá tegyél alátétet, hogy fentebb emelkedjen.
Star 240 Fi átfolyó víz túlmelegszikÜdvözlet!A segítségeteket kérném! Westen Star 240 Fi kazánunknál egy olyan jelenséget figyeltem meg,hogy az átfolyó víz használatánál hiába állítom be a minimális hőfokot ,a kifolyó víz hőmérséklete eléri a 80c … Az átfolyási mennyiségen nem látok csökkent vízmennyiséget. A kazán nem kapcsol ki,hibaüzemmódra nem vált... A fűtési részben tartja az akár 40c fokos beállítást is ( számomra nem tűnik fel ,hogy ott többször kapcsolna ki esetleg az égőfej mint megszokott volt ….) A rendszer nyomása 1,5 bar ( órárol olvasva) Milyen ellenörzéseket javasoltok kezdésnek, vagy mennyire hibajelenségnek vehető az adott eset ?
Szervusz! Ezt a kapcsolót és az azt működtető rudat figyeld meg, hogy HMV készítésekor ki jön e rúd és a kapcsoló az kapcsol e és ha elzárod a csapot akkor a rúd az visszatér e a helyére elengedve a kapcsoló karját.
Westen energy 240i nincs melegvízSziasztok!Kicseréltem a Grundfos szivattyú automata légtelenítőt a fűtési rendszeremben, és feltöltés után a radiátorokat légtelenítettem, de a melegvíz nem indul, és a kazánon a piros lámpa folyamatosan ég. Valakinek van tapasztalata, hogy légtelenítő csere után ez előfordulhat, és mit lehet ilyenkor tenni?”
Szia! Több mint valószínű, hogy a tágulási tartályban nem megfelelő a nyomás (a beállítás itt van részletesen leírva) ezért a rendszer víznyomás kapcsolója (vízhiány miatt) nem engedi működni a kazánt. Ez a nyomáskapcsoló a hidroblokkon hátul van és a kapcsolóra piros vezetékek csatlakoznak. A nyomáskapcsolót működtető tömszelence rúdja meg szokott szorulni és van úgy, hogy az miatt nem tudja megnyomni a kapcsolót (kicsit le-fel meg kell mozgatni)
Köszönöm a válaszodat,ellenőriztem.
Korábban cseréltem a mögötte levő nagy mebránt valamikor a nyár elején, szivárgott a pereménél. Akkor rendbe is tettem a környezetét (szilikonzsír) "Ismerős szerelő" infója szerint a mögötte levő hőcserélő részleges eltömődése is okozhatja ezt a jelenséget ? Mielőtt bontanám ,azért a tömítéseket is illene beszereznem...és hát elég nagy munkának tűnik ....
Ez volna az a kapcsoló a HMV áramlás kapcsolója (az "ufón") amire az impulzus csövek közvetítésével hatnak erre a nagy membránra és működtetik a zöld vezetékes mikrókapcsolót. Ha ez a kapcsoló nem áll vissza alap helyzetébe akkor nem történik meg az üzemállapot váltása. A videóban jól szemléltetik a működés helyességét.
Idézet: Ezt gondolom, hogy nyári üzemmódra érted, mert azután ezt írod, hogy: „A kazán nem kapcsol ki, hibaüzemmódra nem vált...” Idézet: ... vagy mind ez azt jelenti, hogy a HMV készítéskor nem szabályoz le a kazán az adott hőmérsékletre? ... mert abban az esetben a zöld vezetékes HMV NTC a hibás ami a lemezes hőcserélő tövében van becsavarva (hibás értéket ad). Bővebben: Link „A fűtési részben tartja az akár 40c fokos beállítást is”
Köszönöm a válaszodat!
Elnézést a félreérthető sorokért! Ahogy írtad "HMV készítéskor nem szabályoz le a kazán az adott hőmérsékletre? .".... Ellenőrzöm az NTC állapotát ! Köszönöm a segítséget!
Köszönöm a válaszodat! A tágulási tartályban nem volt megfelelő a nyomás,ezt beállítottam, de sajnos így sem működik. A nyomáskapcsolót is ellenőriztem. Nem tudom mi lehet a probléma.
Nem írsz bővebben arról, hogy a készülék meddig jut el a működésben, hogy az után kiáll hibára. A hibatörlést sem említed, hogy azt megpróbáltad volna működtetni. A kazán áramellátása igényli a fázishelyes csatlakozást. Ha ki volt húzva a konektorból és véletlenül fordítva lett visszadugva akkor nem lesz ionáram érzékelés és a kazán leáll de ugyanez van akkor is ha a gázcsap véletlenül lett kinyitva.
Végül többszöri próbálkozásra megoldódott a probléma, köszönöm a segitséged. Viszont van egy másik dolog, ami már a légtelenítő csöpögés/csere előtt is fennállt: a kazán melegvíz használatakor ki-be kapcsol, ha a csapból engedem nagy nyomáson egyáltalán nem ad melegvizet, zuhanyrózsából alacsony nyomáson jön melegviz ,de úgyis ki-be kapcsol.
Végül is mi volt a probléma? Ne titkolózz!
Az alacsony meleg víz hozam az talán abból fakad, hogy nem vált üzemállapotot a hidroblokkon (az "ufó" alakú sárgaréz darab) a mikrókapcsoló. A HMV csap nyitásakor a kapcsolót működtető rúdnak ki kell jönni és meg kell nyomnia a kapcsoló karját és a készülék (ha minden más feltétel is teljesül) teljes terheléssel (maximális lánggal) elkezdi melegíteni a primer hőcserélőben a vizet. Ha ez nem így van akkor vagy a mikrókapcsoló nem kapcsol vagy a rúd nem nyomódik ki egészen, hogy kapcsolni tudja a kart. Ez abból is adódhat, hogy szorul a tömszelencében. Ha ezt szükséges akkor ki lehet cserélni. Ha viszont az ufóban lévő membrán a hibás, mert ki van nyúlva vagy át van lyukadva akkor azt is ki lehet cserélni. Ehhez nem kell a fűtési oldalból leengedni a vizet, elég a bejövő hálózati vizet elzárni. Westen quasar d 240fSziasztok adott egy Westen quasar D 24 f gázkazán. Hmv készítés van, szépen gyújt, viszont fűtés kérésre nem indul a kazán, majd kiáll E01 hibára. A váltószelep működik. Fűtési NTC hiba lehet?köszönöm
Szia! Nem lehet törölni a hibát az "R" gombbal?
A Westen quasarban nincs váltószelep,bitermikus hőcserélője van.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

Az alacsony meleg víz hozam az talán abból fakad, hogy nem vált üzemállapotot a hidroblokkon (az "ufó" alakú sárgaréz darab) a mikrókapcsoló. A HMV csap nyitásakor a kapcsolót működtető rúdnak ki kell jönni és meg kell nyomnia a kapcsoló karját és a készülék (ha minden más feltétel is teljesül) teljes terheléssel (maximális lánggal) elkezdi melegíteni a primer hőcserélőben a vizet. Ha ez nem így van akkor vagy a mikrókapcsoló nem kapcsol vagy a rúd nem nyomódik ki egészen, hogy kapcsolni tudja a kart. Ez abból is adódhat, hogy szorul a tömszelencében. Ha ezt szükséges akkor ki lehet cserélni. Ha viszont az ufóban lévő membrán a hibás, mert ki van nyúlva vagy át van lyukadva akkor azt is ki lehet cserélni. Ehhez nem kell a fűtési oldalból leengedni a vizet, elég a bejövő hálózati vizet elzárni.