Fórum témák
» Több friss téma |
Nekem azt írták, hogy a 24. hét környékén lesz nekik.
Még van 1 ötletem mikró trafója egy specillis meghajtással esetleg?
Egy hajóban evezünk. Nekem 23. hetet írtak.
Üdv felvettem a kapcsolatot másik trafó gyártó céggel ha lesz eredmény megírom.
Hali!
A LOMEX nél van most trafó megrendelésed?
Szia nincs a gyártó tól rendeltem egyenesen 2 hetet mondtak Makrai Kft
Most néztem, van a Lomexnél megint trafó.
Köszönöm! Láttam. Úgy látom, most bekészítettek bőven.
Igen és olcsóbb is közbe nekem is érkezik holnap a Makrai-tól
Hobbi-s pásztor kinyírja a tápegységétÜdv. Mindenkit!Ahogy a címben is írtam,egy barkácsolt pásztórról lenne szó. Egy nagypattanás után kinyírja a tápját. A tápja egy 12V -os/2A -es kapcsolóüzemű táp. Hól kessem a prôblémát? Köszi.
Szia a válasz is benne van amit leírtál trafós tápegységet kell hozzá használni a kapcsolóüzemű nem jó : A gyáriak is sorba mennek tönkre nem csak a házi készítésű.
Szia.
Ami igaz,hogy trafós megoldás volt előtte,csak azt is lecsapta. A kapcsolás ,a klasszikus 555 inverteres.
Szia,köszi a gyors választ...
Még 1 valamit próbálj meg cseréld ki a nagyfesz trafót VLP 1 1:30 400v típusra.Így próbáld ki.
Szia! Ok,köszi.
Hali!
Erra a kapcsolásra gondolsz? Ezt én minden esetben LADA gyújtótrafóval szerelem. Nem volt még vele gond. A hozzászólás módosítva: Jún 22, 2025
Szia, igen,ez a kapcsolás csak tekert trafóval.
pontosan igy volt nálam is ,az ionizátorok használata közben.
amikor szennyeződések miatt ,lett apró vékony áthúzás pattanás,ki nyírta a 12V/1A.kapcsi üzemű tápot. azután rájöttem ,hogy nagyobb méretű fojtó tekercset kell berakni a táp és az ák.közé, valamint 2Amp.kimenetű adaptert kell használni.. ez bevált,most már nem nyírja ki, a táp.szek.oldalon, a zener diódát.
Szia ,
Én nem látok a kapcsolásban semmiféle fojtótekercset....pontosabban hová kellene tennem szerinted? 2 trafós 8 joule-os pásztorSziasztok!Hozzám is hoztak egy csodát ![]()
Szia nálam volt ennek a 3 hengeres változata
Na, ennek fuss neki még egyszer, ezúttal úgy, hogy nem rakod tele érthetetlen rövidítésekkel!
![]() Vilanypásztorból kijutó energia számításaSziasztok!Szerintetek ha egy kondenzátor tárolt energiája mondjuk 1,9 J, akkor egy 1:20-as Makrai villanypásztor trafón mekkora energia juthat ki a kerítésre? Feltételezve,hogy jók a szigetelők,jó a földelés, nincs növényzet. A kondi 600 v-ra töltődik.
Üdv,nem csak attól függ,a meghajtó trafótól is…főleg ha 12v-os.
Hali!!
Erre még senki nem tudott, vagy nem akart egyértelmű választ adni. ![]()
Szia íme egy példa a házi kókány tekercselésekre csoda hogy nem vert valakit agyon.Ezt a magyar szabvány nem engedi meg. Csak külön csévetesten lehet leválasztó trafó mert összedurranhat a primer és a szekunder mint ahogy a képen látszik.Gratulálok a készítőnek talán meg kellene venni a minőségi trafót még ha drágább is.
Hali!
Ismerős a belső, mindben ilyen trafó van. Direkt nem írom a (márka) nevet. |
Bejelentkezés
Hirdetés |