Fórum témák
» Több friss téma |
Szia igen jól ismert ez fekete dobozban is és a leg újabb piros tetejű fekete aljú dobozban arról is tudok mutatni szintén képet.
Szia nem reklámozni akarom de keress rá Puls... néven háromféle külsővel van ugyan úgy tűz és életveszélyes a kókány trafó miatt.
Szia!
Ismerem ezt a fajta trafót. Jó pár villanypásztorba tettem már és idáig csak 1-el volt gond. Annak is a szekundere szakadt meg. A többi jól müködik. Ezekből is van többféle áttételű, nem mindegy melyikre mekkora feszültséget küldenek. Persze én az egész elektronikát leválasztó trafón keresztül járatom. De mostanában már csak Makrai trafót veszek.
Ez a Makrai féle vill.p. trafó nem olyan rég van a piacon. Vagy nem jól tudom? Ehhez állítólag nem szükséges leválasztó.?
A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2025
Hát hogy mióta létezik, nem tudom. Én biztos ami biztos alapon ehhez is használok leválasztó trafót. Viszont azt nem tudom, hogy a nagyfesz trafó elé kell-e fojtó? A másikhoz kellett, azt kaptam a trafóhoz.
Igen úgy oké de itt simán hálózatra van kötve és nem ez az első ilyen hibával.A másik gondom vele hogy van ráírva jul érték a dobozra viszont a trafón semmi jelölés akkor mi alapján tudja a gyártó bekalibrálni a kimeneti teljesítmény? Esetleg úgy hogy 90 ből kivonjuk a pénteket? Aztán kijön a 6J? Én is tudok hasonlókat tekercselni de semmi pontos adatot nem tudnék hozzá adni.
A fórum területén mindennemű üzleti tevékenység szigorúan tilos! Erre kizárólag az Apróhirdetés részleg használható.
sencee P40 villanypásztorba kondikSziasztok!Hoztak egy villanypásztort, hogy gyenge. A rajta lévő led is jelzi, glimmlámpás mérővel kb 2kV mérhető. 10kV-ot kéne tudni neki. Kibontva a kondik, amiket rásüt a trafóra kapacitásvesztettek. ( 10µF - fél uF, másik 10µF - 150nF, a 4µF - 1nF) Csatoltam képeket. Hol kaphatnék ilyen kondikat? A nyákon adott a méret. Vagy helyettesítsem más fajtával? Mi bírná tartósan? Üdv! Tomi
2,2 uF, 275 V AC
Gondolom, elsősorban Szlovéniában, hiszen ott gyártották. De talán máshol is akad. A fenti 275 V-os nem megy hamarabb tönkre 230 V-os táplálásnál, mint a 310 V-os. Mert azt ugye nem írtad, miről működik a szerkezet. ![]() No meg a "Fence" kerítést jelent. ![]() A hozzászólás módosítva: Hé, 21:26
Szia ott oldalt van hely neki tegyél bele sima motor üzemi kondit van amelyikben eredetileg úgy van
erbe: az AC kondi még csak oké, de a többi 700 és 900V DC. Kellhet e ekkora? Lehet ideiglenesen teszek rá mást és rámérek. 230V-ról megy, de trafó nincs az elején,csak kondik,diódák. Tegnap nem volt időm jobban átnézni,de akkor max.320V körül lehet rajtuk. A két 10µF és a 4µF párhuzamosan van. Egy 24µF körüli jó lehet helyette.
Swedhart: az gyári kondi benne? Nem cserélhette már valaki?
Igen az a gyári állapot ami a fotón van én szedtem szét.
700V DC és 900V DC párhuzamosan. Tehát a 900 V-os "éppen az volt kéznél"
![]() Rossz esetben, ha nem kap semmi mást, ebből a 2,2 µF 275 V AC kondiból berak 3 db-ot az AC oldalra, azzal elvben már működhetne a szerkezet. Hiszen jóval több, mint a meglévők összes értéke. Persze, hamarabb fog tönkremenni vagy alacsony értékre süllyedni. ![]()
Vissza kellene követni a kondik előtti részt. Gyanítom, hogy egyszerű feszültségkétszerező van előtte, hogy nagyobb feszültségről induljon a kisütés. Ha viszont valóban párhuzamosan van mindhárom, akkor nem kell ekkora feszültségű kondi. A panelről nem lehet lekövetni az egyik DC kondi pontos bekötését. Az lehet a kétszerező.
De még az is lehet, hogy a 2,2 µF AC kondi a kétszerező első kondija. Helyesbítés: Idézet: „berak 3 db-ot az AC oldalra,” ...beraksz 3 db-ot a DC oldalra, A hozzászólás módosítva: 10:21
Sziasztok erbe és Swedhart!
Csak most volt kis időm foglalkozni vele. Lerajzoltam a kondik töltését és lefotóztam a nyákot hátulról is. Na a szóban forgó 3 db kondi párhuzamos, így 24µF-ot tesz ki, ha hibátlanok. A 2,2µF 310V AC X2-es kondi a kimenettel párhuzamos( trafó primer) A 24µF-ot egy tirisztor ( xxx10-800G) süti rá a kimenetre egy fojtón át ( L1) Lerajzoltam kondik tápját. Csatoltam a képet. Ez nem feszültségkétszerező szerintem, csak egy 1,5µF X2-n( ez mérve hibátlan ), diódán keresztül egyenirányít. Így ha jól gondolom max. 340V lehet rajtuk. Akkor pótolhatom 450V-os villanymotorra való üzemi kondival( több darabból, hogy beférjen és ami kiadja a kb 24µF-ot) ? |
Bejelentkezés
Hirdetés |