Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba

Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   608 / 608
(#) bitmixer válasza Somos hozzászólására (») Júl 25, 2025 /

A VIM által linkelt szerelt szenzor árától dobtam egy hátast. Egy barátommal együtt szörnyülködtünk, neki is Vaillantja van, ezért keresgélt és ezt találta: Bővebben: Link
Ez még szállítással is csak fele. Hátha még nem későn szólok...
(#) VIM válasza bitmixer hozzászólására (») Júl 25, 2025 /

Szia! Ha valakinek sürgős vagy nem túl ráérős a javítás, mert a meleg víz nem pótolható (előállítható) a tisztálkodáshoz máshogyan akkor nem biztos, hogy vár egy ilyen olcsóbb beszerzésre.
(#) Somos válasza VIM hozzászólására (») Júl 25, 2025 /

Igen.Nem akartam sokáig várni .Ma megjött a szenzor és lám működik.Köszönöm a segítséget .
(#) Fats Domino hozzászólása Júl 26, 2025 /

Melegvíz

Üdv! Nincs nyomás a melegvízcsapnál. Hideg normál . Mi lehet az oka? Ez egy kombikazán
(#) JZoli válasza Fats Domino hozzászólására (») Júl 26, 2025 /

Eddig volt nyomás?
(#) Fats Domino válasza JZoli hozzászólására (») Júl 26, 2025 /

Igen,volt, nem túl nagy, de mostanság már nagyon alacsony ,alig folyik és ha megnyitjuk a hideg vizet mellé, szint csak csepeg
(#) VIM válasza Fats Domino hozzászólására (») Júl 26, 2025 /

Szia! Megtennéd, hogy megírod a kazán típusát, mert így elég nehéz bármit is mondani. A múltkor sem lett igazán kétséget kizáróan beazonosítani a készüléket, így EZT a leírást mellékeltem akkoriban. Most azért volna fontos a pontos típus vagy ha felismered a doksiban felvázolt részletek alapján, hogy azonos e a Te készülékeddel akkor ebből indulnánk ki. A dugulás az rendszerint a hideg víz bemeneti csatlakozásánál szokott bekövetkezni vagy a szűrőnél (ha van benne) vagy az áramlás kapcsolónál akad fel szennyeződés és az miatt szűkül le a keresztmetszet. Ha bitermikus lenne a hőcserélője a készüléknek akkor az már ilyen esetben használhatatlan, annyira el van vízkövesedve. Szóval keresd meg a kazánon az adattáblát és fotózd le, rakd fel ide vagy levett burkolatnál csinálj képeket a készülékről és azt mutasd meg (jobbat nem tudok).
(#) mugab válasza Fats Domino hozzászólására (») Júl 27, 2025 /

Nyilván valami vízszűrő van eldugulva... (vagy a hőcserélő)
(#) Gombszem hozzászólása Júl 27, 2025 /

BOSCH Condens 2500 W gázkazán

Megörököltem egy 1 éves hibátlan BOSCH Condens 2500 W gázkazánt, mert más fűtési rendszerre térnek át. A leszerelésnél akadt némi gond. A kémény egyenesen felfelé megy a födémbe falazva a padlásra, ami megközelíthetetlen. Így nem lehet kihúzni a kazánból. De a kazánt meg csak megemelve lehet leakasztani. Maradt a durva megoldás, elfűrészelni a kémény csövet. Sikerült is, de biztos, hogy hullott a kazánba a kémény csatlakozáson át némi alumínium, és műanyag forgács.

Az a kérdésem, mit lehet tenni. Szétszedni nem akarom. Az a tér, ahova behullott, nedves, talán porszívózni lehetne ha kiszárad? Vagy kimosni vízsugárral, ami talán kifolyik az alsó kondenzvíz kivezetésen. Esetleg fejre állítva mossam felfelé vízsugárral, ami visszafolyik lefelé?
Vagy hagyjam úgy, ahogy van?
(#) Fats Domino válasza VIM hozzászólására (») Júl 28, 2025 /

Szia! Bocsi. Radiant Idea 20
(#) VIM válasza Fats Domino hozzászólására (») Júl 28, 2025 /

Ezzel nem vagyunk beljebb ha azt szeretnéd, hogy mondani tudjak valamit a problémával kapcsolatban, mert nem az elnevezése (Idea) a lényeg hanem a száma és betűjele, RCM, RBS, RBC, RSF pl.: ilyen adattábla fotója vagy azon szereplő bal felső "Tip." sora kellene.
(#) Fats Domino válasza VIM hozzászólására (») Kedd, 6:31 /

Jó reggelt! Bocsi. Radiant RCM 20 Idea
(#) VIM válasza Fats Domino hozzászólására (») Kedd, 7:19 /

Szia! A használati utasítás 22. oldalán látható a HMV hőcserélő és a vízáramlás kapcsoló, előtte pedig a vízszűrő amit említettem (mindkettő), hogy ezek esetleg el lehetnek koszolódva vagy vízkőlerakódás van rajtuk. Az is okozhat áramláscsökkenést ha a kazán HMV be és kimenete flexibis (fémszövetes) csővel van bekötve ami idővel megduzzad belülről a melegtől (a kimenet oldali cső). Talán még az átfolyás korlátozó vagy annak az állító része is szóba jöhet ott a bemeneten.
A hozzászólás módosítva: Kedd, 7:26
(#) Fats Domino válasza VIM hozzászólására (») Kedd, 7:35 /

Ez az a szűrő ,ugye? amit jelöltem?

szűrő.jpg

(#) VIM válasza Fats Domino hozzászólására (») Kedd, 8:09 /

Igen, az volna a bemeneti vízszűrő de amit említettem még a flexibilis csővel való bekötésben is lehet nagymértékű szűkület a kimeneten ha azzal van bekötve a kazán HMV része.
(#) Fats Domino válasza VIM hozzászólására (») Kedd, 8:31 /

Igen, azzal van bekötve, megnézem azt is. Köszi, üdv
(#) Gombszem válasza Gombszem hozzászólására (») Sze, 7:54 /

Senkinek sincs valami ötlete? Mert nem skarom tönkre tenni.
Következő: »»   608 / 608
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem