Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   1171 / 1172
(#) pipi válasza Skori hozzászólására (») Júl 11, 2025 /

ultraviewer kb ugyanazt tudja mint a teamviewer, de ingyenes. Központi szerverükön át van a kommunikáció
(#) Doky586 válasza Skori hozzászólására (») Júl 11, 2025 /

Minden támogatott windowsban benne van. Természetesen a NAT-on is átmegy.

(Rustdesk, Anydesk): Erre mondtam hogy átadod a kulcsot a lakásod/géped felett. Ha őket feltörik a te gépedet is elérik..
A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2025
(#) tki válasza Doky586 hozzászólására (») Júl 11, 2025 /

A távfelügyelt hostokon beállított egyedi biztonsági jelszó nem hiszem, hogy kikerül a gépről, még a hash-e sem.
(#) tki válasza tki hozzászólására (») Júl 11, 2025 /

A távfelügyelt hostokon beállított egyedi biztonsági jelszó nem hiszem, hogy kikerül a gépről, még a hash-e sem. Legerősebb megoldás a kulcsfájl lenne, ahogy SSH-n (azért az SSH mégiscsak a legalapabb távoli elérés, ha az van, akkor minden van, fájlmásolástól a port forwardon át a konzolig), nem tudom, kínálnak-e olyan védelmet ezek a remote control szoftverek.

---
Én egyébként, csak próbából, de aztán úgy hagytam, beállítottam a VPS-em SSH szerverén egy kétfaktorú azonosítást. Nem szokványos megoldás, de könnyen beállítható. Így sima jelszóval is erős a védelem, nem kell kulcsfájlt tartanom a telefonomon stb. Loginnél először kinézem a hatjegyű kódot, ugye, egy authentikátor programból, beírom, majd a következő promptra meg a jelszót írom be. : -) Bár nem mindegyik kliens képes erre.

ssh myserver.hu -p 22345
(myuser@myserver.hu) Verification code: 654321
(myuser@myserver.hu) Password: valami
(#) xxxyyy válasza Skori hozzászólására (») Júl 11, 2025 /

Akkor találtam rá amikor a TW és az AnyDesk bekeményített. (Fizettem volna a használatukért, de egy kicsit sokat kértek)
Ezeknek a kiváltására számomra tökéletes, a supportált fél oldalán sem komplikáltabb. Ingyenes, nyílt forráskódú.
Az én oldalamról böngészőből használható.
(#) bbb válasza Skori hozzászólására (») Júl 11, 2025 /

Idézet:
„A Gyors segítség: amúgy mindegyik windowsban benne van?”
Talán XP óta benne van... Ha jól tudom RDP alapon megy az is. Párszor használtam, de az már nagyon régen volt
(#) Udvari Zsombor válasza tki hozzászólására (») Júl 11, 2025 /

Régebben én is VirtualBox-ot használtam még Windows 8-on, de mindenféle anomália volt vele, pl. igen nehezen csatolta fel a pendriveot és aktiválta a "beragadó billentyűk" nevű funkciót a gazda gépen anélkül, hogy "aktiválva" lett volna (nem volt ott a tálcán a visszajelzés). Elegem lett belőle, átkonvertáltam a virtuális gépemet VMware-be, azóta nem akarok VirtualBox-szal foglalkozni. Jelenleg egy Windows XP és egy Windows Millennium virtuális gépem van.
(#) tki válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Júl 11, 2025 /

Hát ilyen problémák az én platformomon hírből sincsenek, nagyon stabil, mégiscsak Linuxon van otthon az a kód, meg az idő is telik közben. Én meg zárt forrású szoftverekkel nem foglalkozom, nem teszem fel a gépemre, amin fontos adatok vannak (tudom, egyes részei a VirtualBox-nak is zártak, de azok tevékenységei könnyen ellenőrizhetők - az Oracle vállalatnak sok arca van). A szokásos oprendszerek és nagycégek szoftverei két kézzel lapátolják ki a használati adatokat a szervereikre, a felhasználói szerződéseik meg röhejesek, vannak komoly tanulmányok ezekről. A világ meg elfogadja. : -)

Mellesleg nálam nem a VB az egyetlen lehetőség, ott van a KVM is, az meg végképp natív és integrált, nyílt alapszoftver virtuális gépek futtatására - egyszer addig is eljutok, hogy a VirtualBox használatát is megszüntessem magamnál. Nem vagyok ősöreg linuxos, majdnem egész életemben Windows-t programoztam alul és felül - akkor váltottam itthon, amikor jöttek a kikapcsolhatatlan telemetriák...
A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2025
(#) Udvari Zsombor válasza tki hozzászólására (») Júl 12, 2025 /

Engem nem zavar, hogy mi nyitott és mi nem, csak tudja jól azt, ami nekem kell. Windowsról nem tudnék váltani a programok miatt, volt már egy-két rövid Linux próbálkozásom, egyszer még a "Wine"-t se sikerült feltennem, hogy Windowsos programokat is futtathassak, így inkább nem foglalkozok vele, nem az én világom.
(#) tki válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Júl 12, 2025 /

Akkor ajánlom pl. ezt a dokumentumot a jobb tudatossághoz: https://www.scss.tcd.ie/Doug.Leith/Android_privacy_report.pdf A Microsoftról is szól. Még aki ért hozzá és van némi sejtése, mi zajlik a világban, annak is mellbevágó kimondva és leírva látni.
A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2025
(#) VIM válasza xxxyyy hozzászólására (») Júl 26, 2025 /

Szia! Ne haragudj de csak visszakanyarodnék ehhez a YT-os hang problémához, mert lehet, hogy elsiklottunk felette DE a hanggal csak bedugott headset-nél fordul elő, hogy nem akar megszólalni, mert ha kihúzom a laptopból akkor akkor van hang és mindig. A headsettet érthető okok miatt használnám. Szóval valami kodek híja lehet, hogy nem tudja a laptop, hogy hova adja ki a hangot? Valami olyan javaslatot ajánlott a Dell, hogy töröljem ezt az audió hang bemenet-kimenet kezelő szoftvert és kerestessem meg a neten a hozzávalót, mert, hogy így nem frissül fel a meglévő. Lehetséges volna ez?
(#) img válasza VIM hozzászólására (») Júl 26, 2025 /

A régebbi laptopoknál egy mikrokapcsoló van beépítve a 3.5" Jack aljazatba és amikor bedugod a fejhallgatót mechanikusan választja le a hangszórókat. A modern laptopokban már a hangkártya érzékeli a rajta lévő terhelés ellenállásának a változását és annak megfelelően váltja a kimenetet.

Tehát lehet szimplán mechanikai, de más hardveres hiba is.
(#) xxxyyy válasza VIM hozzászólására (») Júl 27, 2025 /

Szia,

Ezt már korábban kérdeztem:
"Másik headsetet is tudtál próbálni? Nekem a telefonos vezetékes headsetek nem tűntek kompatibilisnek egymással, így szerintem nem egy szabványt követnek."
(#) VIM válasza xxxyyy hozzászólására (») Júl 27, 2025 /

Hát addig keresgéltem idehaza, hogy találtam egy három érintkezős jack dugós fejhallgatót amelyiknek még a szivacsos fülhallgatója. Döbbenet. Eleddig nem jelentkezett az említett némaság bármire kattintok ill. megállítom és elindítom a videót ami ezelőtt rendszerint előfordult. Csak sejtettem de nem mertem biztosra menni és nem is tudtam, hogy még fellelhető nálam ilyen három érintkezős headsett amivel ki tudtam volna próbálni már régen. Akkor probléma megoldva, kipipálva.
A hozzászólás módosítva: Júl 27, 2025
(#) xxxyyy válasza VIM hozzászólására (») Júl 28, 2025 /

Szuper. Én már jártam úgy is, hogy a "fiatalkorú" NOKIA telefonommal nem volt kompatibilis egy kicsit újabb fajta gyári NOKIA headset, így annyira nem lep meg a dolog.
(#) Udvari Zsombor válasza VIM hozzászólására (») Júl 28, 2025 /

Volt ilyesmi fülesem, csak mikrofon nélkül, eléggé gagyik az ilyenek ("noname"), az enyémről idővel mindkét szivacs lemállott, kompatibilis csere szivacs egyszerűen nem volt.
(#) Massawa hozzászólása Júl 28, 2025 /

Netframework

Sziasztok.

Nincs meg valakinek az alábbi program Microsoft.Net Framework 1.1
Egy másik program inditásához kellene egy WXP gépen, de a Microsoft már levette a honlaprol.

Előre is köszönöm az ötleteket vagy a segitséget

IMG_8041.png

(#) Hp41C válasza Massawa hozzászólására (») Júl 28, 2025 /

Ebben a csomagban van egy régi DotNet fix, lehet hogy jó lesz Neked.
(#) uniman válasza Massawa hozzászólására (») Júl 28, 2025 /

Itt van ...próbáld ki.
A hozzászólás módosítva: Júl 28, 2025
(#) Epu2 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Júl 28, 2025 /

AQ szivacs márkás, drága fülesnél is lemálik.
(#) zoli0078 hozzászólása Hé, 7:45 /

Menet közben hirtelen fekete képernyő

Sziasztok!

Adott az alábbi konfig:
Asrock alaplap B550M Phantom Gaming
Ryzen7 5800X
RAM: GSkill 3200 (2×16GB)
VGA: Gigabyte 3070TI
PSU: Coolermaster 700W

Alap probléma, hogy idönként elmegy a kép és csak újraindítassal lehet újra képet varázsolni (vagy esetenként több ismetelet újraindítás).
Tegnap viszont eljutottam odáig, hogy a gép elindult de nem bootolt, ha lehúztam róla minddn vinyót akkor sem. Ezek után kivettem az egyik RAM-ot és így már hajlandó volt elondulni. Memória hibára gondoltam így a Memtest86-it próbaltam futtatni, ZSB-röl szépen bebootolt a Memtest és a gepbdn lévö 16GB memóriát rlkezdte tesztelni. Futott is a teszt hiba nelkül kb 2 órája amikor el kellett nennem othonról így otthagytam a gépet honfoltamajd megnézem a vegeredményt de sajnos mikor pár óra múlva leültem a gèphez a monitor már alvó üzemmodba vokt és ndm lehetett sehogyan se èletre kelteni de a gép nem kapcsolt ki. Újra akartam futtatni a tesztet ami elindult de mivel most sem tudtam a gép előtt ülni kb 1 óra elteltével a monitor rlment aludni gép ment továb de semmire sem reagált. Próbáltam többször is elindítani a tesztet de ezek után már 5-10bprrc rlteltével lekapcsolt a monitor.
Bios-ba belépve lehet én nem láttam jól de mintha a típusnál DDR4-2660-as típust írna de alapból frlismeri, hogy 3200MHz-es. Mivel nem tudtam mast manuálisan beállítottam a RAM-ot 2600MHz-re és elindítottan egy Aida64 rendszer stabilitás tesztet ami egész ejdzaka futott gond nèlkül. VGA-t mar korábban tóbbször teszteltem Furmark-al de nem vokt vele orobléma.
Kiugró hömérsékletet ndm tapasztaltam.
Találkozott valaki hasonlóval, mit érdemes még megnézni?
Segítségeteket előre is köszi.
(#) img válasza zoli0078 hozzászólására (») Hé, 15:05 / 1

Szia!

Tápegység.
(#) tomi1990120 válasza zoli0078 hozzászólására (») Hé, 19:22 /

Első körben egy bios frissitest megpróbálnék csak ha közbe bedobja az unalmast és kifagy akkor az alaplap kuka hacsak nem dual biosos.Esetleg masik foglalatba próbáld ki a memóriákat.Mikortól csinálnja hogy elmegy a kép menet közbe?
(#) tomi1990120 válasza tomi1990120 hozzászólására (») Hé, 21:57 /

Még lehet az is hogy esetleg az alaplap VRM-je azaz a cpu tápellátása nem bírja és túlmelegszik,nemtudom ott van e hőmérő esetleg.
(#) zoli0078 válasza tomi1990120 hozzászólására (») Kedd, 7:26 /

A monitorok lakapcsolása már korábban is volt, az egyik alkalommal a kabeleket is "megmozgattam" (mindegyiket kihúztam és visszadugtam) és nem tettük fel a gép oldalait és így egy darabig nem volt probléma. Elég nagy méretű Famer hazikóba van de mivel toronyhűtő van a procin így nem sok légáramlat éri a VRM részt így akár túl is mrlegedhet, azon a részen nincs hőmerő de a multinak hőmérő szenzorát direktbe rárakom a bordára és merek egy hőfokot.
Tegnsp még megvarialtam a memóriákat, átpakoltam masik slotba és ahogy nár írtam 3200 MHz-es de most is valamiért a típus alapjan lasabbnak jeleníti meg a bios (attól függetlenúl ha auto-ra állítom akkor 3200 MHz-en hajtja) így manuálisan visszább vettem a sebességet és lefutott a memteszt az éjszaka hiba nélkül úgy, hogy mindkét modul bent volt a gèpbe. Regi intrl prociknal volt ha jól tudom ami jobban sikerült az lett a pentium a tosszabb az meg a celeron, lehet memóriáknál is ban ilyen és alapból lehet 3200-as lenne a RAM de nem bírja?
(#) tomi1990120 válasza zoli0078 hozzászólására (») Kedd, 8:07 /

Esetleg a vrm re rakhatnál egy ventit direktbe ha túlmelegedne.A memóriád csak akkor fog futni 3200mhz-s órajelen ha a biosba bekapcsolod az xmp-t vagy némelyik biosba d.o.c.p-nek is hívják.Milyen típusú memóriáid vannak?Bios volt frissítve valamikor?
A hozzászólás módosítva: Kedd, 8:13
(#) zoli0078 válasza tomi1990120 hozzászólására (») Kedd, 15:21 /

Bios frissítés nem volt jelenleg is a vásárláekori van rajta.
A memória típusa: G skill aegis F4-3200C16S 16gis amiből 2 db van a gépben.
Délután atnézem a biosba a memória beállításokat is, valamint mérek hőfokot a VRM-en.
(#) tomi1990120 válasza zoli0078 hozzászólására (») Kedd, 17:08 / 1

Szerintem nem ártana frissiteni a biost az ujabbak sok hibat fixálnak meg job a teljesitmeny is.
(#) img válasza zoli0078 hozzászólására (») Kedd, 18:34 /

Illetve ha nem tápegység akkor a Gigabyte RTX3070TI: valószínűleg BGA-s lett mint a Giga kártyák legtöbbje és a melegedés triggereli. Ha nincs rendesen alátámasztva akkor a saját súlyától feszül a panelje és a PCIE csatlakozó tövétől kezdve megvetemedik, később meg is repedhet az ismételt hősokkoktól, plusz a B1 pozíciótól kezdve felszakadnak a RAM chipek BGA golyói, sokszor maga a mag is. Magamnak soha nem fogok Giga kártyát venni mert ahhoz túl sokszor találkozom velük.

A MATS+MODS megmondja ha memória gondja van.
(#) Skori hozzászólása Csü, 18:32 /

Audio Mixer

Sziasztok. Két kérdésben is kérek tippeket.

A PC-re jelen pillanatban 3db DAC van csatlakoztatva, + az alaplapi hang + a monitor hangja DP-n keresztül. Szóval sok hangeszköz van. Win7 alatt a mixer, ill hangszóró ikonra kattintva egyszerre mutatta mindegyinek a beállítását, és nem csak a default eszközt lehetett állítani, hanem bármelyiket.
Win10 alatt van erre normális megoldás, akár 3. féltől származó programmal?
A saját mixerét ugyan rálehet venni, de váltogatni kell a hangeszközök között, és ez elég béna megoldás.

Lecserélem a PC-t, az előző PC-ben van egy Nvidia Quadro k2200, viszont amire váltok abban a proci erősebb ugyan, de jelenleg nincs benne videokártya, és csak alacsony profilú megy bele. Ráadásul HP gép, nincs plusz tápcsati, tehát csak alacsony TDP-jű kártya jó, aminek nem kell külön táp.
Nézegetem a hwapró-t, de nem tudom milyen típust lenne érdemes vennem.
tudnátok ajánlani valamit, hogy milyet keressek. A k2200 teljesítménye tulajdonképp elég volt, tehát nem kell atomerőmű...
Következő: »»   1171 / 1172
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem