Fórum témák
» Több friss téma |
ultraviewer kb ugyanazt tudja mint a teamviewer, de ingyenes. Központi szerverükön át van a kommunikáció
Minden támogatott windowsban benne van. Természetesen a NAT-on is átmegy.
(Rustdesk, Anydesk): Erre mondtam hogy átadod a kulcsot a lakásod/géped felett. Ha őket feltörik a te gépedet is elérik.. A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2025
A távfelügyelt hostokon beállított egyedi biztonsági jelszó nem hiszem, hogy kikerül a gépről, még a hash-e sem.
A távfelügyelt hostokon beállított egyedi biztonsági jelszó nem hiszem, hogy kikerül a gépről, még a hash-e sem. Legerősebb megoldás a kulcsfájl lenne, ahogy SSH-n (azért az SSH mégiscsak a legalapabb távoli elérés, ha az van, akkor minden van, fájlmásolástól a port forwardon át a konzolig), nem tudom, kínálnak-e olyan védelmet ezek a remote control szoftverek.
--- Én egyébként, csak próbából, de aztán úgy hagytam, beállítottam a VPS-em SSH szerverén egy kétfaktorú azonosítást. Nem szokványos megoldás, de könnyen beállítható. Így sima jelszóval is erős a védelem, nem kell kulcsfájlt tartanom a telefonomon stb. Loginnél először kinézem a hatjegyű kódot, ugye, egy authentikátor programból, beírom, majd a következő promptra meg a jelszót írom be. : -) Bár nem mindegyik kliens képes erre. ssh myserver.hu -p 22345 (myuser@myserver.hu) Verification code: 654321 (myuser@myserver.hu) Password: valami
Akkor találtam rá amikor a TW és az AnyDesk bekeményített. (Fizettem volna a használatukért, de egy kicsit sokat kértek)
Ezeknek a kiváltására számomra tökéletes, a supportált fél oldalán sem komplikáltabb. Ingyenes, nyílt forráskódú. Az én oldalamról böngészőből használható. Idézet: Talán XP óta benne van... Ha jól tudom RDP alapon megy az is. Párszor használtam, de az már nagyon régen volt „A Gyors segítség: amúgy mindegyik windowsban benne van?” ![]()
Régebben én is VirtualBox-ot használtam még Windows 8-on, de mindenféle anomália volt vele, pl. igen nehezen csatolta fel a pendriveot és aktiválta a "beragadó billentyűk" nevű funkciót a gazda gépen anélkül, hogy "aktiválva" lett volna (nem volt ott a tálcán a visszajelzés).
![]()
Hát ilyen problémák az én platformomon hírből sincsenek, nagyon stabil, mégiscsak Linuxon van otthon az a kód, meg az idő is telik közben. Én meg zárt forrású szoftverekkel nem foglalkozom, nem teszem fel a gépemre, amin fontos adatok vannak (tudom, egyes részei a VirtualBox-nak is zártak, de azok tevékenységei könnyen ellenőrizhetők - az Oracle vállalatnak sok arca van). A szokásos oprendszerek és nagycégek szoftverei két kézzel lapátolják ki a használati adatokat a szervereikre, a felhasználói szerződéseik meg röhejesek, vannak komoly tanulmányok ezekről. A világ meg elfogadja. : -)
Mellesleg nálam nem a VB az egyetlen lehetőség, ott van a KVM is, az meg végképp natív és integrált, nyílt alapszoftver virtuális gépek futtatására - egyszer addig is eljutok, hogy a VirtualBox használatát is megszüntessem magamnál. Nem vagyok ősöreg linuxos, majdnem egész életemben Windows-t programoztam alul és felül - akkor váltottam itthon, amikor jöttek a kikapcsolhatatlan telemetriák... A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2025
Engem nem zavar, hogy mi nyitott és mi nem, csak tudja jól azt, ami nekem kell. Windowsról nem tudnék váltani a programok miatt, volt már egy-két rövid Linux próbálkozásom, egyszer még a "Wine"-t se sikerült feltennem, hogy Windowsos programokat is futtathassak, így inkább nem foglalkozok vele, nem az én világom.
Akkor ajánlom pl. ezt a dokumentumot a jobb tudatossághoz: https://www.scss.tcd.ie/Doug.Leith/Android_privacy_report.pdf A Microsoftról is szól. Még aki ért hozzá és van némi sejtése, mi zajlik a világban, annak is mellbevágó kimondva és leírva látni.
A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2025
Szia! Ne haragudj de csak visszakanyarodnék ehhez a YT-os hang problémához, mert lehet, hogy elsiklottunk felette DE a hanggal csak bedugott headset-nél fordul elő, hogy nem akar megszólalni, mert ha kihúzom a laptopból akkor akkor van hang és mindig. A headsettet érthető okok miatt használnám. Szóval valami kodek híja lehet, hogy nem tudja a laptop, hogy hova adja ki a hangot? Valami olyan javaslatot ajánlott a Dell, hogy töröljem ezt az audió hang bemenet-kimenet kezelő szoftvert és kerestessem meg a neten a hozzávalót, mert, hogy így nem frissül fel a meglévő. Lehetséges volna ez?
![]()
A régebbi laptopoknál egy mikrokapcsoló van beépítve a 3.5" Jack aljazatba és amikor bedugod a fejhallgatót mechanikusan választja le a hangszórókat. A modern laptopokban már a hangkártya érzékeli a rajta lévő terhelés ellenállásának a változását és annak megfelelően váltja a kimenetet.
Tehát lehet szimplán mechanikai, de más hardveres hiba is.
Szia,
Ezt már korábban kérdeztem: "Másik headsetet is tudtál próbálni? Nekem a telefonos vezetékes headsetek nem tűntek kompatibilisnek egymással, így szerintem nem egy szabványt követnek."
Hát addig keresgéltem idehaza, hogy találtam egy három érintkezős jack dugós fejhallgatót amelyiknek még a szivacsos fülhallgatója. Döbbenet. Eleddig nem jelentkezett az említett némaság bármire kattintok ill. megállítom és elindítom a videót ami ezelőtt rendszerint előfordult. Csak sejtettem de nem mertem biztosra menni és nem is tudtam, hogy még fellelhető nálam ilyen három érintkezős headsett amivel ki tudtam volna próbálni már régen. Akkor probléma megoldva, kipipálva.
![]() A hozzászólás módosítva: 13:53
|
Bejelentkezés
Hirdetés |