Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Folyamatábrás mikrokontroller programozás Flowcode-dal
Lapozás: OK   362 / 362
(#) Bakman válasza slogan hozzászólására (») Ápr 7, 2025 / 2

RB4: Ha az alacsony feszültségű programozás engedélyezve van, akkor a láb másra nem használható. PIC konfigurációban LVP.
RA3: Lehet, hogy a Flowcode nem kapcsolja ki a komparátort, perpillanat nem tudom megnézni, nem vagyok Flowcode közelében.
(#) slogan válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 7, 2025 /

Köszönöm! Fél siker, RB4 megy... Küzdök RA4 el... Ugyanis rosszuk írtam, nem RA3, hanem RA4
A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2025
(#) Bakman válasza slogan hozzászólására (») Ápr 7, 2025 / 2

Abban a PIC-ben (is) RA4 nyitott kollektoros kimenet, csak alacsonyra tud húzni, aktív H szintet nem tud kiadni.
(#) slogan válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 7, 2025 /

Köszönöm!
(#) niedziela válasza slogan hozzászólására (») Ápr 7, 2025 /

Tudod használni ha invertálod a kimenetet.
(#) slogan válasza niedziela hozzászólására (») Ápr 7, 2025 /

Átraktam oda a switch-t
(#) bubuszoft válasza slogan hozzászólására (») Júl 3, 2025 /

Sziasztok

Proximity olvasót (RFID) készítenék, de semmilyen kész kapcsolást Flowprogrammal nem találok. Van itt valakinek, utánépíthető kapcsolása Flow-al?

Köszönöm
(#) kokozo válasza bubuszoft hozzászólására (») Júl 3, 2025 /

(#) bubuszoft válasza kokozo hozzászólására (») Júl 4, 2025 /

Tudnál linket betenni, mert én nem találtam köszi
(#) kokozo válasza bubuszoft hozzászólására (») Júl 4, 2025 /

Szia! De hát az egy link minta programmal, teljes leírással
(#) bubuszoft válasza kokozo hozzászólására (») Júl 5, 2025 /

Ok már rájöttem, köszönöm,.
(#) bubuszoft válasza kokozo hozzászólására (») Júl 29, 2025 /

Sziasztok

Pid hőmwrséklet szabályozót nem tudom elképzelmi, hogy működik. Beállított hőnek az értékét még értem de mondjukegy 2000W-os fűtőbetéttel hogy oldja meg, hogy ne szaladjon túl a fűtés?

Köszi ha felvilágosítotok
(#) Bakman válasza bubuszoft hozzászólására (») Júl 29, 2025 /

Ez egy szép tananyag. Bővebben: PID szabályozó (Wiki), esetleg keresőbe: pid szabályozó működése.
(#) bubuszoft válasza Bakman hozzászólására (») Júl 29, 2025 /

Oké ezt olvastam, de ezt hogy írom meg Flowba. Ilettve a kimenetelét egy pwm-em kell elképzelni, hogy ne fusson túl a szabályzás?
(#) Lamprologus válasza bubuszoft hozzászólására (») Aug 12, 2025 /

Konkrét feladatot szeretnél megoldani, vagy csak elméleti a kérdés?

Ha konkrét feladat akkor írd le a paramétereket ( mekkora túlfutás lehet, mekkora lengés, kritikus-e a felfűtési idő stb ... )
(#) Gafly válasza Lamprologus hozzászólására (») Aug 12, 2025 /

Szerintem csak elméleti...
(#) bbatka válasza Gafly hozzászólására (») Aug 12, 2025 /

Szerintem meg konkrét alkalmazás, mert Flowba akarja megírni.
(#) bubuszoft válasza bubuszoft hozzászólására (») Szo, 22:30 /

Sziasztok!

Egy picit agyaltam ezen a mikrokontrolleres dolgokom. Azt nem tudom felfogni, hogy van egy megírt Bin-fájl, amit kéne szerkeszteni, tehát valahogy vissza kéne fejteni. Sokan azt mondtátok, hogy ez lehetetlen! A kérdésem miért? Tudni a tipust, akor miért? Ez csal azért nem áll össze a fejemben, mert az autó chiptuningban ugyan ezt csinálják. Adott bint egy emulátorral szerkesztik, és visszafordítják, amit beletesznek a kontrollerbe. Lehet hogy van jó pic vagy Avr emulátor, ami pont ezt tudja, de én nem tudok róla. Jól gondolom ezt, hogy így vissza lehetne fejteni? Köszi előre is!
(#) pipi válasza bubuszoft hozzászólására (») Szo, 22:42 /

Szerintem visszafordítható asm programra, én is csináltam ilyet még a z80 korszakban..
Manapság magasabbszintű nyelven írkálják a programot, amit lefordítanak, a fordító még optimalizálgat, na ezután megnézném a visszafordítást mi lesz belőle... Azt a dissassemblált progit értelmezni, megérteni, felcimkézni nem félórás meló, pláne nem még normálisan belenyúlni, az eredeti magasszintű nyelvet meg visszaszedni, hát... Persze lehet olyan hogy időt nem kímélve megéri... Ha már annyira ért hozzá valaki, hogy bele tudna nyúlni, lehet akkor már egyszerűbb újra megírni, mint más ember programozási logikáját átvenni.
Meg olyan is van, hogy titkosítható, pl esp32 esetében, felprogramozás után hiába olvasod ki a flasht, nem mész vele semmire.
Következő: »»   362 / 362
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem