Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Ha a lemeztetőn feltapadna minden vacak, akkor a cseréptetőkön is, de egyikre sem jellemző.
Csak a saját, személyes tapasztalataim írtam le, ha akarod elhiszed, ha nem- nem, ettől még a dolgok folynak a maguk medrében....
Erről jutott eszembe, egy ács-tetőfedő ismerősöm, mondjuk ő könyörtelen a szakmájában, aki kontár munkával keresi meg azt el is küldi tovább, mindent papíroz, jegyzőkönyvez stb, ha az előírásoktól vagy elveitől eltérően kell mégis megcsinálnia valamit (a megrendelő semmiképpen nem akar hófogót a tetőre) akkor aláirat az illetővel egy papírt, hogy azt ő kérte, és bármi kára lesz belőle az a saját felelőssége.
Egy utca végi (szélső) házra cserepeslemezt kértek. Ő kézzel lábbal tiltakozott ellene, pláne, hogy az uralkodó szél is onnan fújt, hogy ő mindenképpen cserepet rakna a tetőre. A megrendelő nem akarta, nem is rakott fel semmit, más valaki rakta fel később a cserepeslemezt. Rá két évre jött egy komoly vihar és a tető északi részének nagy részéről lebontotta a lemezt. Megállt a tulajnál, mondja neki, na látja uram, ezért akartam én ide cserepet tenni.
Idézet: Engem sem, mert nem látnak oda a szomszédok. De le kell szednem a leveleket, sok van, szélvédett hely, alacsony lejtés, műanyag hullámlemez. „egyszer sem látott eddig senki hogy söprögetem a tetőn a leveleket.”
Na igen, szélvédett helyen biztosan nem tudja lefújni a szél, meg ugye a
műanyag hullámlemez a púpon van csavarozva, ott meg elakadhatnak a levelek.
Nem a púpon csavarozás miatt, egyenletes levélréteg mindenhol.
Idézet: "Hullámlemez távtartó műanyag ívelt " ez a pontos gyári neve amit vettem a hullámlemez alá. Van "távtartó". „Ezt azért ne kérdezd meg egy bádogos boltban, mert lesznek vidám percek. Nincs "távtartó".”
Fém trapézlemezhez való? Ilyet még sosem hallottam, mindenki a völgyekbe csavaroz, két lemez közé meg a rövid "fűző" csavar. Elég érdekes lenne felrakni is.
A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2025
Műanyag hullámlemezhez, de az elv ugyanaz. Ennél a púpra csavarozás a technika, ezért van hozzá a távtartó. Olyan egyszerű sufnikhoz teraszokhoz használatos, ahol általában nincs belső burkolat alatta, hozzáférni alulról.
Idézet: „Hullámlemez távtartó műanyag ívelt polikarbonát lemezhez kézzel egyedi györöki méretre helyben ingyen gyártva.” Na ebből a kézműves termékből szerintem egy protkótípus készült. ![]() Tetőlemez meg eltűnt, hogy ne károsodjon a csapadékól, mert még megkérdeznék, hogy miért a földön van. Mi a baj?Vajon mi baj volt azzal a hozzászólásommal, hogy létezik trapézlemezhez távtartó?
A teljes beszélgetés-szál került törlésre, felhasználói kérés alapján. Az egyedülálló válaszod értelmetlen lett volna előzmény és folytatás nélkül.
Nézd úgy a dolgot, hogy a moderátor nem igazán mérlegel, nem nézi egyenként a hozzászólásokat, hogy ki, mit és miért mondott. Nem igazán áll módjában (idő, például) és szándékában átszerkeszteni a levélfolyamot, hogy kerek egész maradjon.
Személy szerint megértelek, mert semmi sértőt vagy butaságot nem mondtál. A kolléga meg azért kérte a törlést, mert kiderült, hogy van gyári távtartó trapézlemezhez. És nem akarta, hogy ott maradjon az a félrevezető információ, hogy nincsen. Ez egy ilyen fórum. Az igazat megvallva, nem tudom mi lenne erre a tökéletes megoldás.
Engem mondjuk érdekelne, hogy ott mi a technológia, azaz, hogy teszed alá, hogy találod el a csavarral a helyét?
Láttam valakinél olyat melléképületen, hogy feltette, feljelölte, levette, kifúrta a lyukakat a púpokon (volt alatta léc így nem horpadt be egyetlen furatnál sem) majd feltette és simán felszegelte. Mondjuk, azt nem tudom, hogy a szegeket miként állította meg a kellő helyen. Utána nyomott egy sziló gombócot minden szeg fejére és így van neki már 6 éve, eddig nem ázott be.
Nem tudom, hogyan van hivatalosan csak találgatok. Mivel két rögzítési pont van rajtuk, gondolom egyenletes távolságra felszerelik a távtartókat és aztán méréssel kitalálják hol vannak.
Van átlátszó/áttetsző polikarbonát trapézlemez. Ez inkább ahhoz van, ott használható jól:
Bővebben: Link
Ha már autózunk... A Toyotával nekem sem volt soha bajom. De most nagy dilemmában vagyok az utódokat illetően. Kínaiban gondolkodom. Kinek van már jó/rossz tapasztalata? Milyen típusokkal?
Ismerősnek BYD-je van, előtte Teslát hajtott. Rákérdeztem, melyik a jobb. Azt mondta, ezentúl csak BYD-t fog venni. Egy vélemény nem vélemény, egyéni igények is közbeszólnak stb. Csak, mint érdekesség.
Jaeco nagyon vonz, de az Omoda sem rossz. Megnéztem és kipróbálom mindet, de érdekelne, ha van valakinek már.
Idézet: Biztos, hogy az jó választás? Hosszú távon élettartam. Persze lehet jó is, de semmit nem tudunk. Alkatrész lesz-e. „Kínaiban gondolkodom.”
Hosszútávú tapasztalata nincs senkinek.
A "Kínai" sokak szemében egyenlő a gagyival, de ez már régóta csak részben igaz, vannak igenis jó termékeik, csak pl. itthon sincs akkora hagyománya mint a "Német" dolgoknak, miközben ott sokszor már csak a múlt hírnevéből élnek, nem a jelen minőségéből. Idézet: Én ilyen döntésnél maradtam a biztos beváltnál, ismeretlent hosszú távon tapasztalják meg mások. „Hosszútávú tapasztalata nincs senkinek.”
Szerintem a ma gyártott autók bárhol készülnek nem járnak kisebb kockázattal. Csak a többi sokkal többe kerül.
Ebben van valami. A mai gyors fejlesztések egyre bonyolultabb technikáknál kiforratlanok. Jó példa az Ecoboost motor. Újkorában nyert valahány díjat, utána hamar kevés futásnál szétestek.
A hozzászólás módosítva: Szept 21, 2025
A biztosan bevált az, ami nálad nem romlik el.
Tudsz mondani egy tuti autómárkát? Nem fogsz tudni, de ha nekem nem hiszel, nézz csak meg pár autójavító műhelyt, sorba kell állni mindenhol, vígan megélnek. Vannak márkaspecifikus szervízek, azoknál is ez a helyzet. Persze vannak statisztikák és vélemények, de az ember kitörölheti vele, ha pl. eltörik a turbo tengelye egy biztosnak mondott, hagyományosan beváltnak hitt autónál... Magyarán ne legyél annyira biztos a dolgodban. Idézet: Nem annyira vagyok biztos, de vannak sok hibás, és kevés hibás típusok -meg ezek közöttiek. Az esély jobb a kevés hibásoknál. Én eredeti japánt választottam, amiről sok tapasztalati infót kaptam egy nagycégtől, ahol sok ilyet (és másmilyeneket is) használnak kemény igénybevétel mellett (mezőgazdaság terepjárás). Turbós eleve kizárva nálam, nem kell rakéta. „Magyarán ne legyél annyira biztos a dolgodban.” Idézet: „"Német" dolgoknak, miközben ott sokszor már csak a múlt hírnevéből élnek, nem a jelen minőségéből.” Ja kérem, változtak a beszállítók!
Engem, mint felhasználót teljességgel hidegen hagy, ki a beszállító.
A turbo csak egy példa volt, rengeteg alkatrész van egy autóban.
Idézet: Ez a lényeg, nincs biztos. Ha nálad nem romlik el, akkor tuti, ha igen, akkor nem tuti. „Az esély jobb a kevés hibásoknál.” Idézet: Tudom, de pont egy nagyon költséges és egyszer biztosan cserélendő az autónál rövidebb élete miatt. Mellőzhető. „A turbo csak egy példa volt,” |
Bejelentkezés
Hirdetés |

A "Kínai" sokak szemében egyenlő a gagyival, de ez már régóta csak részben igaz, vannak igenis jó termékeik, csak pl. itthon sincs akkora hagyománya mint a "Német" dolgoknak, miközben ott sokszor már csak a múlt hírnevéből élnek, nem a jelen minőségéből.