Fórum témák
» Több friss téma |
Hello! Ez egy PTC biztosíték, csak szét van égve.
Szerintem: https://www.hestore.hu/prod_10029027.html
Polifuse, visszaállítható biztosíték néven is emlegetik, csak ez kicsit nagyobb terhelést kapott.
Polifuse
Sziasztok!
Megjöttek az alkatrészek. Szétszedtem a kapcsolót, kicseréltem benne a triakot és a kondit is. Csatolva a "mestermű". Inkább nevezném taknyolásnak, mint forrasztásnak, de az eredeti nagyonszép gyári verzióhoz képest ez most MŰKÖDIK. Semmi gömbvillám, szép sárga apró szikrák vannak, pont amennyi kell. Tehát az utókor kedvéért: a Z0409MF TO-202-es triak megoldotta a problémát. Annyi kiegészítés, hogy tulajdonképpen nem három alkatrész (triak, potméter, kondi) van az áramkörben, hanem van még egy nagyon sunyi 5k-s ellenállás is, jól elrejtve a szénkefe tartóban. Annak nem volt baja, de azért azt is kicseréltem. Tehát az áramkör a Régi motoros úr által belinkelthez hasonló (mínusz a diak, az bizony nincs). Mindenkinek nagyon köszi a segítséget, aki egy kicsit is gondolkodott a megoldáson! Üdv. SE 5104/1.0X4.0/6H3.5 De mi is ez?Sziasztok. A mai nap találtam de fogalmam sincs milyen alkatrész ill. mire használható. Valaki felismeri? A jelölés rajta: SE 5104/1.0X4.0/6H3.5.
Rugós végű tapintócsúcsnak (tesztelő tű) nézem. Rengeteg típusa létezik, elsősorban tesztelőgépekben használják.
szerk.: Electronic test pin. A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2025
Szia!
"Pogo pin" vagy "spring contact" néven futnak Aliexpress-en, egyébként amit Bakman írt.
Igen, igazad lehet mert a hátsó végén kis pneumatikus munkahenger volt ill. most megnyomkodtam a csúcsát és benyomható rúgó ellenében. Köszönöm a figyelmeteket és a hozzászólásotokat neked is ill. "img"-nek is.
Szeretném megismerniIsmeri-e valaki ezt az "IC"-t?
- Gobe54, ő itt Miki.
- Miki, ő itt Gobe54. Tessék, már ismeritek egymást. ![]() Ennél közelebb nem jutottam. ![]() ![]()
a MIKI Műszeripari Kutató Intézet annak idején nagyon sok ehhez hasonló kis hibrid áramköri modult készített. Sokszor egyedi speciális igényekre.
Ha volt is katalógusuk, a neten nem nagyon található sajnos.
Így van. Pont ezért írtam ide, hátha itt valaki dolgozott a MIKI-ben és találkozott B-4-gyel.
Szia!
Tisztelet teljes kérdés(ek): Miből szedted ki? Amikor kiszedted (gondolom már nem ) működött? Miből gondolod, hogy ez a hibás? A környezete még működik? Mert sokat elárul(na ) ha a környezetét (IS ) feltérképezed. Boy
Én nem látok az aranyozott lábakon forraszanyag foltokat.
Valószínűleg előkerült valahonnan egy fiók mélyéről. Nálam is sok olyan alkatrész lapul a dobozaimban, amiket az elmúlt közel ötven év során szereztem, kaptam az érdeklődésem kapcsán, de soha nem voltak felhasználva. Ez a gyűjtő szenvedély egyik hátulütője. ![]() A hozzászólás módosítva: Kedd, 21:04
Szedd szét, nagy valószínűséggel nem sok gyakorlati értéke van a mai világban.
Ne szedje szét, mert nem sok van belőle.
Okosabb meg nem lészen tőle. Technológiai szempontból a huszonhetedik oldaltól. Hiki, Miki, stb. Idézet: „KGST szintű szakosodást ért el az IC méréstechnikára) egy kormányközi megállapodáshoz vezetett el, amely a 1970-es évek végén, illetve a 80-as években akkori értékben tíz milliárd forintot meghaladó exportot tett lehetővé a HIKI, az EMG, majd saját termékeikből a MIKI és a Híradástechnika Szövetkezet részére.” MIKI Annó ez volt a csúcstechnológia, a BOÁK (Berendezés Orientált ÁramKör). Használati értéke nincs szerintem, ugyanakkor másnak ilyen nincsen. |
Bejelentkezés
Hirdetés |