Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Csinálhatsz két párhuzamos állapotgépet, és az egyik vezérelheti a másikat. A "külső" gombnyomásra 20 másodpercig van aktív állapotban. A belsőt a külső aktiválása indítja és állítja le és közben ismételgeti amit kell neki. A sokat emlegetett állapotgépes megoldással így néz ki kb:
Ha hosszútávon pontos időzítést akarsz, akkor
A hátránya, hogy szerintem sokkal érzékenyebb lesz mint egy Arduino UNO.
Nem hülyeség egyébként teljes Linuxot tenni Wifihez, mert amint drót nélkül kapcsolódunk azonnal kritikussá válik, hogy titkosítva legyen a kapcsolat, és ezt Linux alatt gyerekjáték megcsinálni - például SSH-val -, mikrovezérlő alapon meg egyáltalán nem egyszerű. Szerintem a díszdobozos UNO árába beleférhet ez is, olyasmi árúnak képzelem, mint egy router. A háttértár és a RAM az általam elképzelt célokra jócskán túlméretezett, de az nem baj. Az STM-eket szeretem, jó doksijuk van és jók hozzá a toolok is.
Köszönöm. Nem teljesen világos (még) minden, de majd tanulmányozom.
Az a bajom vele, hogy szép, szép, csak tökéletlen megoldás, mivel mezítláb látványos, de ha csak egyetlen shield-et is rádugsz közvetlenül... Azokat majd átlátszó alkatrészekből építik?
Egyébként 8x12, megszámoltam. : -] Bár nem szeretem azokat a parányi kijelzőket, amik mostanában a kisebb projectekhez nem irritálóan drágák, de talán mégis célszerűbb lett volna, akár kihosszabbíthatóan. Sok ilyen létezik.
Hátulról/alulról kell dugni
![]() A hozzászólás módosítva: Vas, 11:36
Gondoltam rá, de alulról mintha nem lehetne csatlakoztatni őket, és azokon még inkább lehetnek kezelőszervek, kijelzők. Maradnak a szalagkábelek.
Alulról az UNO féle csatlakozó kiosztás nem érhető el, kizárólag felülről. Cserébe alul van rengeteg kivezetése a panelnek, amik meg 1,8 V-osak. Érdekes koncepció.
Tüske/hüvelysor ráforrasztható alulra utólag, nem?
Persze, megoldható (Kellő ügyességgel, de nem hinném, hogy szakszerű lenne, mivel egy eleve beforrasztott csatlakozósor forrasztási pontjaihoz kellene forrasztani az új csatlakozót. Vagy kiveszed az eredetit és alulra nézve forrasztasz be tüskesort.), de akkor valójában nem férsz hozzá a többi csatlakoztatási ponthoz, pont azokhoz, ami miatt érdemes beruházni egy ilyen lapkába.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |