Fórum témák
» Több friss téma |
Hello! Ez egy PTC biztosíték, csak szét van égve.
Szerintem: https://www.hestore.hu/prod_10029027.html
Polifuse, visszaállítható biztosíték néven is emlegetik, csak ez kicsit nagyobb terhelést kapott.
Polifuse
Sziasztok!
Megjöttek az alkatrészek. Szétszedtem a kapcsolót, kicseréltem benne a triakot és a kondit is. Csatolva a "mestermű". Inkább nevezném taknyolásnak, mint forrasztásnak, de az eredeti nagyonszép gyári verzióhoz képest ez most MŰKÖDIK. Semmi gömbvillám, szép sárga apró szikrák vannak, pont amennyi kell. Tehát az utókor kedvéért: a Z0409MF TO-202-es triak megoldotta a problémát. Annyi kiegészítés, hogy tulajdonképpen nem három alkatrész (triak, potméter, kondi) van az áramkörben, hanem van még egy nagyon sunyi 5k-s ellenállás is, jól elrejtve a szénkefe tartóban. Annak nem volt baja, de azért azt is kicseréltem. Tehát az áramkör a Régi motoros úr által belinkelthez hasonló (mínusz a diak, az bizony nincs). Mindenkinek nagyon köszi a segítséget, aki egy kicsit is gondolkodott a megoldáson! Üdv. SE 5104/1.0X4.0/6H3.5 De mi is ez?Sziasztok. A mai nap találtam de fogalmam sincs milyen alkatrész ill. mire használható. Valaki felismeri? A jelölés rajta: SE 5104/1.0X4.0/6H3.5.
Rugós végű tapintócsúcsnak (tesztelő tű) nézem. Rengeteg típusa létezik, elsősorban tesztelőgépekben használják.
szerk.: Electronic test pin. A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2025
Szia!
"Pogo pin" vagy "spring contact" néven futnak Aliexpress-en, egyébként amit Bakman írt.
Igen, igazad lehet mert a hátsó végén kis pneumatikus munkahenger volt ill. most megnyomkodtam a csúcsát és benyomható rúgó ellenében. Köszönöm a figyelmeteket és a hozzászólásotokat neked is ill. "img"-nek is.
Szeretném megismerniIsmeri-e valaki ezt az "IC"-t?
- Gobe54, ő itt Miki.
- Miki, ő itt Gobe54. Tessék, már ismeritek egymást. ![]() Ennél közelebb nem jutottam. ![]() ![]()
a MIKI Műszeripari Kutató Intézet annak idején nagyon sok ehhez hasonló kis hibrid áramköri modult készített. Sokszor egyedi speciális igényekre.
Ha volt is katalógusuk, a neten nem nagyon található sajnos.
Így van. Pont ezért írtam ide, hátha itt valaki dolgozott a MIKI-ben és találkozott B-4-gyel.
Szia!
Tisztelet teljes kérdés(ek): Miből szedted ki? Amikor kiszedted (gondolom már nem ) működött? Miből gondolod, hogy ez a hibás? A környezete még működik? Mert sokat elárul(na ) ha a környezetét (IS ) feltérképezed. Boy
Én nem látok az aranyozott lábakon forraszanyag foltokat.
Valószínűleg előkerült valahonnan egy fiók mélyéről. Nálam is sok olyan alkatrész lapul a dobozaimban, amiket az elmúlt közel ötven év során szereztem, kaptam az érdeklődésem kapcsán, de soha nem voltak felhasználva. Ez a gyűjtő szenvedély egyik hátulütője. ![]() A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2025
Szedd szét, nagy valószínűséggel nem sok gyakorlati értéke van a mai világban.
Ne szedje szét, mert nem sok van belőle.
Okosabb meg nem lészen tőle. Technológiai szempontból a huszonhetedik oldaltól. Hiki, Miki, stb. Idézet: „KGST szintű szakosodást ért el az IC méréstechnikára) egy kormányközi megállapodáshoz vezetett el, amely a 1970-es évek végén, illetve a 80-as években akkori értékben tíz milliárd forintot meghaladó exportot tett lehetővé a HIKI, az EMG, majd saját termékeikből a MIKI és a Híradástechnika Szövetkezet részére.” MIKI Annó ez volt a csúcstechnológia, a BOÁK (Berendezés Orientált ÁramKör). Használati értéke nincs szerintem, ugyanakkor másnak ilyen nincsen.
Nem szedtem ki semmiből, így jutott hozzám. Nem gondolom, hogy hibás csak szeretném tudni, hogy micsoda.
Szia!
Ha több is van belőlle, akkor ez " OBOÁK"... Ez az a kategória, hogy semmire se tudod használni, a gyerekek meg majd kidobják... Lítium akkumulátor 1,5V töltéseValakinek volt már dolga ilyen akkumulátorral?Hogyan kell tölteni? A hozzászólás módosítva: Sze, 12:54
Én még csak olyat láttam, ami eleve rendelkezik USB (mostanában már C típusú) aljzattal, tehát rádugod 5 Voltra és kész. Nekem van egy 6 éves is, de azon még microUSB van.
Update: most látom a pótolt képről, hogy ezen talán nincs USB (?), hát akkor nyilván spéci töltő kell hozzá, mint pl. az 1,6 Voltos NiZn akkkukhoz. A hozzászólás módosítva: Sze, 12:57
A hozzá való töltővel:
Bővebben: Link
Ezt vettem én is, csak a Temuról és töltő nélkül.
Kivallatom a mesterséges intelligenciát. ![]()
Kiokosodtam. TP4056 töltőmodullal lehet feltölteni, csak csökkenteni kell a töltőáramot.
És akkor a 4.2V -ból hogy lesz 1.5V?
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |