| Fórum témák 

» Több friss téma | 

Van benne egy kis step-down ami 1,5V-ot csinál a cellafeszültségből.  Hasonló szétszedése: Bővebben: Link A szétszedettben egy XM5232 buck converter van, aminek a hatásfoka 77 ... 92% körül lehet az akkufeszültség és terhelő áram függvényében. Azaz ha igaz a ráirt kapacitás, ami erősen kérdéses, akkor itt máris annak egy jelentős része elúszott, de ezzel együtt is összemérhető a kapacitása egy hagyományos AA alkáli elemmel. Van standby árama is az IC-nek, ami nagyon kicsi 20 uA. Ez kevesbb mint a cella önkisülése. A hozzászólás módosítva: Okt 22, 2025 Idézet: „TP4056 töltőmodullal lehet feltölteni” Ez a megállípítás hibás!!! A töltőnek 1,7 - 2,0V közti feszültséget kell biztosítania, kb. 1,5A áramkorláttal. 

Hát ha valóban hozzáférhető a LiPo +- kivezetése direktben, az alapján amit majkimester linkelt, akkor valóban sima LiPo cella töltővel is fel lehet tölteni... Persze megfelelő csatlakozást akkor is valahogy házilag kell kivitelezni hozzá.   A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2025 
				Szia! Ez, SZERINTEM megint a "kici occó chinai" átbaltázás lesz. A feszültség az normál alkáli elemre mutat, a felirat meg a litium aksikat utánozza. Vagyia a LI-FE aksiknak is 3 V a töltési végfeszültsége, a LI Ion aksiknak pedig 4,2. Ha ezt a normál Lion töltőbe teszed, és nem kici occó chinaiba, akkor hibával leál. A szemét kis kinai töltő meg felrobbantja,mert valószínűleg NiCd, vagy jobb esetben NiMh aksi van benne.De mégrosszabb esetben sima alkáli elem. A Ni-Cd -Mh akkuk feszültsége meg 1.2 V. Tehát az a felirat minimum dupla hazugság. A kis kinainak semmi sem drága, BÁRMIT ráír, és sz@rt ad. Mennyibe került, és hol vetted? Nekem is van 10800 mAós 2170 -es lion aksim, és a töltő mutatja, hogy 1700 mAót tud beletölteni. Szóval ne bízz ilyen "elemekben- akukkban", vagy nem is tudom miben. A végéről is kérek szépen képet, meg profilból is, mert az akkuk mindig a + pólus felől vannak beperemezve, az alkáli elemek esetében pedig mindíg a - pólus felől. Nyilván lehet eltérés, de az egyedi megrendelés,és nem bówli. Mert a gyártásuk és az elérhető kapacitásuk úgy nagyobb. Vagyis az elemeken a hengeres ház IS +, és a negítív a "hátsó végee" a kisebb kivezetés, itt látható a beperemezés,ami bent tartja a szigetelést, no meg a belső részeket. Amire nagyon kiváncsi vagyok, hogy a digimultiméter mit mutat? Azt nem lehet átvágni feliratokkal, mint a gyanútlan felhasználót. Még a mérleg se átvágható, mert a súly mutatja, hogy mennyi anyag van benne. Az én kínai 10800-as cellám majd fele súlyú. mint a Litokala 3200-asa. Csakhogy a Litokalába 3360 mAót tud tölteni az Opus töltő.De az ára is olyan volt... Boy 

Eddig nem láttam olyan "EGY CELLÁS AKSIT" amiben lett volna valami konverter. Ez a dupla konvertálás, vagyis kisütésnél 3,7 ről 1,5-re, és a töltésnél pedig vissza, szerintem ez nem a kommersz árkategória lenne.Valamint a kapacitása se tükrözi. Mert a LiOn-nak 3 X , van olyan 15-50-es Lion cellám, ami az AA méretet hozza, de ott a felirat kiabál, hogy ne tedd be AA helyre,mert leégeti a készüléket. A Valódi Ultra Fire aksikon láttam először cellavédőt, a fenekére zsugorfóliázva. De ott IS megfigyelhető, hogy a + kivezetéstől megy egy vezeték a - pólushoz, hogy tudja mikor kell lekapcsolni. A Lionos telefon aksikon pedig szinte mindíg van cellavédelem, ott nem pukknhat(ott) a feje melett.Meg a cserélhetős aksik mind ilyenek, meg persze melegedés érzékelőjük is volt. A Texas Instrumens zsebszámoló gépeiben volt ilyen 9V-os konverter, ami két Ni-Cd-ből csinálta.Mert a 9V-s elem már akkor is drága volt, és falta. Boy 
				Az ötlet nagyon jó. Egy ilyen 1,5V-os akku mindaddig stabil 1,5V-ot ad, amíg le nem merül. Mindig is problémás volt az AA, meg AAA elemek helyett 1,2V-os akkumulátorokat használni. Egy 3V-ra tervezett áramkörnek sokszor kevés a 2,4V a korrekt működéshez. Az IKEA is már csak akkumulátorokat forgalmaz alkáli elemek helyett. Nagyon remélem, hogy veszik a lapot, és áttérnek az ilyen cellákra. Ráadásul ha bent felejted a kütyüben nem marja szét a kifolyó elektrolit, valamint nem megy tönkre a mély kisütés miatt, mert az elektronika ezt meggátolja. 
				"Ráadásul ha bent felejted a kütyüben nem marja szét a kifolyó elektrolit" Ezt még meglátjuk. : -) Nálam az elmúlt években több olyan elem is károkat okozott nem kis bosszúságomra, amik használva se nagyon voltak. Pl. két sorbakapcsoltból az egyik kifolyt, a másik meg majdnem új állapotú, terhelhető maradt. És persze márkásak voltak. 
				Én még nem láttam Li-Ion akkut kifolyni. Púposat már láttam, de abból sem folyt elektrolit.						 AlkatrészSziasztok!Valaki fel ismeri a képenlátható alkatrészt. Meg honnan lehet be szerezni. Gramofon fej?Sziasztok!Ha jól sejtem ez valami lemezjátszó (ramofon) fej lehet? 
				Szerintem is kristály PU, ne dobd ki.  Másnak ilyen nincsen.   
				Egy embernek biztos van, és szabadulna tőle:  https://galeriasavaria.hu/termekek/reszletek/zene/6919983/Antik-gra...NBwjKR alkatrészSziasztok!Meg leltem az alkatrészemet mivel tudnám én ezt ki helyetesiteni? Mert sajnos sehonan nem tudok rendeli. Alkatrész Bővebben: Link 
				A HESTORE tele van SMD TVS diódákkal. Te tudod, hogy miből szedted ki, és mekkora feszültségen működött. Válassz egy olyat, ami feszültségben megfelel, és a mérete jó, hogy be tudd forrasztani. Nem nagyon tudsz mellé lőni. 
				Ha jól nézem az adatlapot, ez igazából nem TVS-dióda, hanem egy Zener és egy nemlineáris PTC közös tokban (túláramra vagy a Zener melegedésére a PTC nagy ellenásba megy át), de gondolom lehet azért azzal helyettesíteni. Zenerfeszültség: 5,6V maximális áram: 1,3A egyébként 
				Hány ohm osnak kell lenni a ptc ellenálásnak.						 
				Adatlapjából minden adat kiolvasható... Persze nem az ellenállás, hanem az áram a lényeges.				 A hozzászólás módosítva: Kedd, 9:05 
 SMD codeSOT-23 tokban lévő Y2 feliratú alkatrész beazonosításában kérnék segítséget. Egy vérnyomásmérő motorjának meghajtásában van. Két lába között zárlatot mérek a harmadik ehhez a kettőhöz diódamérésben egyik irányban 700mV-ot másik irányban 1,4 V-ot jelez. Innen próbálok okosabb lenni ami szerint lehet akár 12Vos Zener is de nemigazán mutat dióda jelleget a mérés. Pozíciószáma Q4 ami miatt inkább tranzisztorra gondolok. Lehet esetleg ez?A hozzászólás módosítva: Kedd, 18:30 

Van mellette tekercs?						 

Ha a motort nem számolom akkor nincs.						 

Akkor nem PWM driver mert az is lehetett volna, de így kizártuk. Zener sem lehet, mert annak csak 2 lába van bekötve.				 A hozzászólás módosítva: Kedd, 20:44 

Nem. (SOT-23)						 

Igen, közben leesett mert valamiért SOT23-5 járt a fejemben. Azokkal a paraméterekkel szerintem nem lehet az RN2130MFV, viszont az SS8550 igen. A hozzászólás módosítva: Kedd, 20:54 

SMD-Katalogus: https://disk.yandex.com/d/etpmxXkdSMvfFw Nem tudom kié a link, de szedjetek le onnét amíg elérhető..... A hozzászólás módosítva: Kedd, 22:01 
				Az a baj PTC bitositékot még nem leltem meg zenert sem mert a zener mW ban van megadva midenütt.						 Lomipiaci furiEz mi ez?Gugli képkeresés se a kütyüre, se a logóra nem adott találatot. 
				Szia! Mennyit adtál érte? Szétszedted már? Akkor tegyél fel képeket a belsejéről. Már olyan izgatott vagyok, hogy mi lehet benne... Boy | Bejelentkezés Hirdetés |