Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Adatlapot keresek

Témaindító: Thom, idő: Feb 23, 2006
Lapozás: OK   33 / 33
(#) Gafly válasza Bakman hozzászólására (») Vas, 20:09 / 1

Mint ahogyan ez sem:
„A bográcsozás igazi magyar gasztronómiai és közösségi hagyomány, amely a szabadban, szabadtűzön, egy speciális edényben (bográcsban) történő ételkészítést jelenti. Ez jóval több, mint egyszerű főzés; az összetartozás, a közös élmények és a ráérős együttlét szimbóluma.”

Hogy miért másoltam be?
Edukációs célzattal.
(#) Bakman válasza Gafly hozzászólására (») Vas, 20:14 /

Te tulajdonképpen trollkodsz vagy tényleg nem érted?
(#) Gafly válasza Bakman hozzászólására (») Vas, 20:31 /

Van pecsétes papírom arról, hogy ki vagyok képezve "Generatív AI fejlesztőnek" (is).
Meg elvárás is a melóhelyen.
Ez persze nem jelenti azt, hogy értek is hozzá.
A hozzászólás módosítva: Vas, 20:31
(#) Bakman válasza Gafly hozzászólására (») Vas, 21:00 /

Tehát nem érted. Időjós funkciót hozol fel példának, hogy tud jó válaszokat is adni...
(#) Gafly válasza Bakman hozzászólására (») Vas, 21:18 /

Itt arra utaltam, hogy arra a kérdésre, hogy "Holnap bográcsolhatunk-e a haverokkal?" korrekt választ adott.
Mert:
- Kiderítette hogy budapesti vagyok (ez amúgy tulajdonképpen meglehetősen megkérdőjelezhető, mert a világon semmi köze hozzá )
- Rájött, hogy szabadidős tevékenységről van szó
- Volt olyan kedves, és megnézte a holnapi időjárást Budapesten
És ehhez nem kellett semmi mágia...
(#) majkimester válasza Gafly hozzászólására (») Vas, 22:37 /

Nekem nincs papírom, de mostanában nagyon sokat használom, magán célra az ingyenes chat gpt-t, céges célra pedig a cég által nyújtott, előfizetett kb 10 ... 15 modell közül választhatok. Hidd el, nagyon sokat hallucinál, és az olyan válaszokat kár megosztani.

Ezt most kérdeztem szándékosan angolul és úgy, hogy semmit nem árultam el neki miről is keresek adatot a típusszámon kívül, egy új beszélgetésben korábbi context nélkül. És lám netes keresés alapján az itt található magyar beszélgetésből merített válasz részleteket Azt, hogy egy alkatrészről van szó, hogy lehet hogy IGBT modul, hogy nem találni hozzá adatlapot mind itt lett leírva. Két helyen is belinkelve ezt a forumot, mint forrást, igaz mindkettő Bakman egyik hozzászólására mutat, nem az eredeti kérdésre és az általam írt nem standard modulra hivatkozásra. Tehát ezzel is pontatlan volt. Ezért mondtam, hogy ne másoljuk be amit mond, mert ez a válaszok minőségét lerontja.

Ezután a te hozzászólásodból jön a butaság, hogy lehet dióda modul is.

A stackoverflow eladta az adatbázisát az AI modellek (tudom LLM, de a köznyelvben AI) betanítására, mindemellett tiltja is az AI válaszokat az oldalukon, ez csak így működhet jól. Egy konkrét problémára más embereknek lehet tapasztalata, szenvedtek a megoldás megtalálásával, beírták a saját megoldásukat a stackoverflow oldalra, majd mások ez minősítették, felhívták a megoldás gyengeségére a válaszoló figyelmét stb. stb. Az AI-nak az egészről gőze sincs, sosem próbálta, mások tudását próbálja összegezni, adja vissza, ebből építkezik.
A hozzászólás módosítva: Vas, 22:41
(#) sany válasza majkimester hozzászólására (») Vas, 22:51 /

Hihi.
Néha mond jókat is.
Idézet:
„A hobbielektronika.hu a magyar elektronikai hobbi- és szakmai közösség egyik legfontosabb online fóruma, ahol a tanulástól a komoly fejlesztésekig mindenki találhat magának hasznos tartalmat.”
(#) tki válasza majkimester hozzászólására (») Vas, 23:25 /

Amikor nincs információ, mit mondjon... Csak az értékeléseit nem szabad komolyan venni, az továbbra is emberi feladat. Lesz majd jobb is. Tartom, hogy amúgy igen jól lehet kerestetni vele, ill. velük. De bármennyire csak gép, engem naponta idegesít fel az így alakuló párbeszéd:

1. Mi ez, vagy hogyan működik ez és ez?
2. Jön rá egy válasz, néha nem is gyanús, de már szinte mindig rákérdezek:
3. Konkrétan hol láttad ezt?
4. Sajnos nem találtam konkrét információt arról, hogy...

És innentől már felesleges gyötörni, bár volt már olyan, hogy másképpen tettem fel a kérdést, és sok nyaggatás után végül hozta a keresett információt.

Naponta ingadozom a két véglet közt, hogy mennyire zseniális vagy mekkora hülyeség az egész, viszont így is rengeteg időt spórol, és más, tehetségesebb emberek is így vannak vele, tudok pár példát, vagyis nem szégyen.

Tudom, off-topic, de csak egy kérdés: az openrouter.ai-t szoktátok használni?
A hozzászólás módosítva: Vas, 23:27
Következő: »»   33 / 33
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem